2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Canım aynen tortikollis dendi ya 😕
Çok geçmiş olsun canım sıkma canını fizik tedaviyle düzelecek inşallah
Öğün olarak bir şey demedi ama ek gıdayı artırmalısın dedi. Kendi doktorumuz değildi gerçi ama yine de nasıl yaparım bilemiyorum aklıma takıldı benim. Ek gıdayı artırsam sütü az içecek biliyorum. Şu an saat 10 civarı kahvaltı 16 civarı çorba yoğurt şeklinde iki öğün veriyorum. 6-7 kez de anne sütü alıyor.
Sizin düzen nasıl?
Ek gıda artınca benimki de emmeyi azaltıyor o yüzden ben de endişeliyim. 2 öğün veriyorum ben de hala arada da meyve. Yalnız başta herşeyi yiyen çocuk bazı şeylere ağzını kitlemeye başladı. Doktora söylediğimde daha besin seçmek için çok küçük o an yemezse başka bişey verme acıkınca tekrar dene dedi bilmiyorum işe yarayacak mı? Günde 7-8 emiyor benimki de ama kısa kısa hemen bırakıp oyuna dönmek istiyor zor bir dönemmiş bu dönem
Ben 4.aydından beri her ay doktora götürmüyorum artık hastalık vs. Gibi durumlarda götürüyorum şuan 2 öğün veriyorum kahvaltı ve akşam üzeri gibi 7-8 kezde emiyordur geceleri hariç
Biz de 9 ve 12’de götüreceğiz artık inş
Hepimizin bebeklerine bi şeyler olmuş.
çok geçmiş olsun herkese. 😢
Benim de kızımın yüzünde böyle bir şey çıktı.
Bir de boynunda.

Bir şey yemiyor düzgün zaten. Yani ek gıdadan değildir diye düşündüm. Demir damlasından olabilir mi bilmiyorum. Yaşayan var mı?
Doktora götüreceğim

Eki Görüntüle 3323939

Eki Görüntüle 3323940
Çok geçmiş olsun önemli bir durum değildir inşsllah

Ek gıda artınca benimki de emmeyi azaltıyor o yüzden ben de endişeliyim. 2 öğün veriyorum ben de hala arada da meyve. Yalnız başta herşeyi yiyen çocuk bazı şeylere ağzını kitlemeye başladı. Doktora söylediğimde daha besin seçmek için çok küçük o an yemezse başka bişey verme acıkınca tekrar dene dedi bilmiyorum işe yarayacak mı? Günde 7-8 emiyor benimki de ama kısa kısa hemen bırakıp oyuna dönmek istiyor zor bir dönemmiş bu dönem

Evet aynı şekilde yediklerini yemez oldu. Farklı tatlar tarifler bakıyorum umarım işe yarar

Öyle canım fizik yapacağım ama inan bu çocuklara fizik yapmak çok zor bi ağlıyor direniyor, bide hiç o kadar dikkatimi çekmeyen şey şuan hep kafası eğri gibi geliyor ne bilim gözüme batar oldu, inşallah 1 yaşında falan tamamen düzelir

Öyle canım fizik yapacağım ama inan bu çocuklara fizik yapmak çok zor bi ağlıyor direniyor, bide hiç o kadar dikkatimi çekmeyen şey şuan hep kafası eğri gibi geliyor ne bilim gözüme batar oldu, inşallah 1 yaşında falan tamamen düzelir
Canım biz baksak fark etmeyiz eminim. Senin şimdi aklın hep orda o yüzden çok fazla gözüne batıyor. İnşallah tedavi ile düzelecek 🙏🏻

Ah ya kuzucum kaşınıyordur oraları 🙁 ağzına bile değse alerjikse yapabilir yoğurt yumurta vb şeyler verdin mi? Bu yanağındaki ini egzamaya benzettim gerçi. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Sağ ol canım. Çok şükür ki hiç elini oralara götürmüyor. Kaşıntısı yok diye düşündüm bu yüzden.
Yumurta veriyordu annem. Yoğurt vermedim epeydir. Labneden şüphelendim. Avokadodan da. Hepsini kestim ama bi değişim göremedim. Şimdi pazartesine kadar hiçbir ek gıda vermicem.
Demir damlasını da. Bi değişim olacak mı diye gözlemlicem. Zaten cildi kuru. Egzamaya meyilli. Doktor söylemişti. Biraz bekleyip gözlem yapayım. Yarın da bir sağlık ocağına götüreceğim sanırım. Sonra zaten 7.ay kontrolüne götürürüm kendi doktoruna.

Sağ ol canım. Çok şükür ki hiç elini oralara götürmüyor. Kaşıntısı yok diye düşündüm bu yüzden.
Yumurta veriyordu annem. Yoğurt vermedim epeydir. Labneden şüphelendim. Avokadodan da. Hepsini kestim ama bi değişim göremedim. Şimdi pazartesine kadar hiçbir ek gıda vermicem.
Demir damlasını da. Bi değişim olacak mı diye gözlemlicem. Zaten cildi kuru. Egzamaya meyilli. Doktor söylemişti. Biraz bekleyip gözlem yapayım. Yarın da bir sağlık ocağına götüreceğim sanırım. Sonra zaten 7.ay kontrolüne götürürüm kendi doktoruna.
Tekrar geçmiş olsun. Doktorun ne dediğimi bizimle de paylaş, merak ederim. Allah şifa versin kuzuya..

Canım biz baksak fark etmeyiz eminim. Senin şimdi aklın hep orda o yüzden çok fazla gözüne batıyor. İnşallah tedavi ile düzelecek 🙏🏻
Öyle canım bilmeyen farketmiyor ben demeden kaynanam görümcem falan gördü ben demedim hiçbiri bişe demedi yani kafası niye böyle diye ama benim sürekli elim kafasını düzeltmeye gidiyor 😐

Öyle canım bilmeyen farketmiyor ben demeden kaynanam görümcem falan gördü ben demedim hiçbiri bişe demedi yani kafası niye böyle diye ama benim sürekli elim kafasını düzeltmeye gidiyor 😐
Öyle oluyor insanın kafasına çok takılıyor böyle şeyler hele çocukla ilgili olunca çok normal. Ben biraz pimpirikliyim çocuk konusunda olmayan şeyleri bile varmış gibi düşünüp kafaya taktığım oluyor Allah dermansız dert vermesin

Öyle oluyor insanın kafasına çok takılıyor böyle şeyler hele çocukla ilgili olunca çok normal. Ben biraz pimpirikliyim çocuk konusunda olmayan şeyleri bile varmış gibi düşünüp kafaya taktığım oluyor Allah dermansız dert vermesin
Amin amin canım ne dertler var işte görüyoruz filistinin halini😔

Kızlar 13 + 4 ten selam. Benımde konum cınsıyet:) 10 gün önce doktora gıttıgımde tahminde bulunacaktı ama kesın olmadıgı ıcın duymak ıstemedım:) fetal dna yaptırdım onun sonucunu beklıyorum. Aşırı aşırı kız istiyorum ama bır arkadasım kan yenılemeye gore bır hesaplama yapıyor sımdıye kadar yaptıgı tum hesaplar tuttu ve benımkı ıcınde erkek dedi. Bakalım nolcak yanılmasını cok ıstıyorum🙏
Acaba neyiniz oldu kan yenileme tutumu

Canım sen almıştın sanki uyku tulumu iyi oldu mu kullanışlı mı, benim oğlan bizle yattığı için çok üstü açılıyor ayarlayamıyorum bende alayım dedim
Ben DeFacto dan aldım kullanmaya başladım. 1.6 tog gayet memnunum canım. 20-22 derece arası iyi oluyor. Daha düşük sıcaklıkta daha yüksek tog lazım olur.

Benim oğlum yemek yerken kaşığı uzattığımda emmeye çalışıyor hüüüp diye ağzını açmayı nasıl öğreteceğim sizde de aynı mı? Çiğnenecek şeyleri elimle verip yanağına doğru itiyorum çiğniyor ama kaşıkla verdiğim şeyleri hüpletmeye çalışıyor 😅 Blwde denedim haşlanmış kabak verdim parmak şeklinde onuda hüp diye çekiverdi aklım çıktı 😵‍💫

Benim oğlum yemek yerken kaşığı uzattığımda emmeye çalışıyor hüüüp diye ağzını açmayı nasıl öğreteceğim sizde de aynı mı? Çiğnenecek şeyleri elimle verip yanağına doğru itiyorum çiğniyor ama kaşıkla verdiğim şeyleri hüpletmeye çalışıyor 😅 Blwde denedim haşlanmış kabak verdim parmak şeklinde onuda hüp diye çekiverdi aklım çıktı 😵‍💫
Aaaa çiğneme hareketi hiç yapmıyor mu? Baştan beri mi böyle yoksa yeni bir şey öğrendi de onu mu deneyip duruyor? 🤔

Benimki de pek bilmiyor canım ya genelde emmeye çalışıyor gibi yapıyor kimisi ağzında kimisi dışarda , zamanla gelişir o özellik diye düşündüm çok takılmadım hatta bu sebeple katı şeyleri daha iyi yiyor gibi geliyor çorba tarzı şeyleri zor yediriyorum

Aaaa çiğneme hareketi hiç yapmıyor mu? Baştan beri mi böyle yoksa yeni bir şey öğrendi de onu mu deneyip duruyor? 🤔
Çiğneme yapıyor ağzına aldıktan sonra ama ağzına alma konusunda kafası karışıyor galiba. Elimle katı şeyler verince çok güzel ağzını açıyor çiğniyor. Ama sıvı, muhallebi tarzı şeyleri kaşıkla verince emmeye çalışıyor
Benimki de pek bilmiyor canım ya genelde emmeye çalışıyor gibi yapıyor kimisi ağzında kimisi dışarda , zamanla gelişir o özellik diye düşündüm çok takılmadım hatta bu sebeple katı şeyleri daha iyi yiyor gibi geliyor çorba tarzı şeyleri zor yediriyorum
Aynen bizde de öyle. Zaten karışım şeklinde yaptığım mamalardan da pek hoşlanmıyor. Ayrı ayrı elimle verince güzel yiyor

X