2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ay kıyamam canım yaa 😅

Kızlar ya benim akşama doğru sütüm azalıyor çocuk uykudan önce karnını doyurmak istiyor haliyle yatmadan önce mama vermeye karar verdim o yüzden. Doktoruma mama başlayayım dedim bu ay da bi bakalım durumuna başlama dedi ama çocuk doymuyor o yüzden uykuya geçemiyor. En temiz içerikli mama hangisi piyasadaki bilenler yazarsa çok sevinirim. Ben hipp combiotics kullanmıştım sarılık olduğu dönemde ama onda da palm yağı ve kanola yağı var. Yok mu şöyle herşeyiyle temiz bir mama?
Bu mesajı sanki kendim yazmışım gibi hissettim. Benim de aynı şekilde, akşam süt azalıyor ve karnı iyice doymadan uykuya geçmiyor. Doktor kontrolüne gitmeden 2-3 gün önce uyumadan önce anne sütünden sonra mama teklif etmeye başlamıştım. Doktorumuz mamaya gerek yok keselim mamayı önümüzdeki ay bakarız demişti. Ama yok yani 1 hafta ancak dayandık, ağlata ağlata kızımı uyutmak istemiyorum diye yine bildiğimize döndük. Şimdi gece yatmadan anne sütünden sonra mama teklif ediyorum genelde 60 cc kadar içiyor bu bazen 30 oluyor bazen 90. Demek ki çocuk doymuyor gerçekten de. Biz şu an golden goat kullanıyoruz.

Aynen hazır olun pat diye geliveriyormuş ilk diş 😅 bu ara iyice salya artmıştı ama kızlar o belirti net, ben şimdi diğerlerini beklemedeyim, 1 numara sağ alt🤣

Bugün nisanda doğum yapan bir arkadaşımın bebeğinin de dişlerinin çıktığını öğrendim.
Altta 2 tane birden çıkmış.
Nasıl oldu anlamadım diyor. Öyle huysuzluk ateş falan da yaşamamış. Dediğin gibi aniden gelişiyor demek ki😇

Bugün sağlık ocağına gittik.
6. ay aşılarını oldu. 2si bacaktan 1i ağızdan.
7.ayda aşı olmayacakmış.
600 gr almış ayrıca.

Bir de özel hastane ölçümleri ile bizim ölçümlerimiz arasında çok fark var dedi. Boyu ve kiloyu hep daha fazla söylüyorlar özelde ama öyle olmuyor dedi. 🙄

Değerlerine 6.ayda da bakılır ama erken bence dedi. Ben de öyle düşünüyorum. 9.ayda götür dedi.

bebeklerinizin gözleri arada bi şaşı oluyor mu? Benim kızım ilk zamanlarında asla bi kayma yaşamadı. Çok güzel bakıyordu. Genelde ilk dönemlerde olur böyle kayma falan.

Ama son zamanlarda gözleri şaşılaşıyor bazen ve düzeliyor sonra. Bunu söyleyince ebe göz doktoruna gösterin ne olur ne olmaz. erken önlem alırsınız bir sıkıntı varsa dedi.

O yüzden göz doktoruna götürücem en kısa zamanda.
Ben de küçükken şaşı baktığım süreçler yaşamışım. Doktor egzersiz vermiş. Annem parmaklarıyla yapmış onları. Hiçbir sorunum yok şükür. Düzelmiş.

bebeklerinizin gözleri arada bi şaşı oluyor mu? Benim kızım ilk zamanlarında asla bi kayma yaşamadı. Çok güzel bakıyordu. Genelde ilk dönemlerde olur böyle kayma falan.

Ama son zamanlarda gözleri şaşılaşıyor bazen ve düzeliyor sonra. Bunu söyleyince ebe göz doktoruna gösterin ne olur ne olmaz. erken önlem alırsınız bir sıkıntı varsa dedi.

Ben de küçükken şaşı baktığım süreçler yaşamışım. Doktor egzersiz vermiş. Annem parmaklarıyla yapmış onları. Hiçbir sorunum yok şükür. Düzelmiş.
Cnm ben 3 aylikken goz doktoruna götürdüm yani cocuk doktorumuz o sekilde onermisti. Bencede ilk 1 yil.icerisinde goz doktoruna gosterilmeli

7.ayda aşı olmayacakmış.
600 gr almış ayrıca.

Bir de özel hastane ölçümleri ile bizim ölçümlerimiz arasında çok fark var dedi. Boyu ve kiloyu hep daha fazla söylüyorlar özelde ama öyle olmuyor dedi. 🙄

Değerlerine 6.ayda da bakılır ama erken bence dedi. Ben de öyle düşünüyorum. 9.ayda götür dedi.
Cnm toplam kilosu kac iyi almis anne sutumuydu senin sadece

7.ayda aşı olmayacakmış.
600 gr almış ayrıca.

Kilo alımı çok güzel maşallah. Ben de dokuzuncu ayda ölçüm yaptıracağım doktorumuz da o şekilde söylemişti

Dediğin gibi ilk dönemlerde olmuştu. Beş buçuk aylıktı göz muayenesine götürdük. Göstermende fayda var

Cnm ben 3 aylikken goz doktoruna götürdüm yani cocuk doktorumuz o sekilde onermisti. Bencede ilk 1 yil.icerisinde goz doktoruna gosterilmeli

BiZim doktor 1 aylıkken götür dedi. Göz doktoruna o zaman gittik. Doktor şaşırdı küçücük bebeği mi gönderdi gibisinden. Baktı gözüne bir şey yok dedi. Yani cidden çok saçma bi zamanmış ya. 3 aylıkken yine iyi. Büyümüş oluyor. Benim için de Şu an götürmemin tam sırası. Çünkü önceden böyle şaşı olmuyordu gözü.

Cnm toplam kilosu kac iyi almis anne sutumuydu senin sadece

Benimki mamayla besleniyor. 3 ay boyunca emzirdim sadece. O da genelde hep geceleri emdi. Sonra sütüm bitti. 4.aydan beri anne sütü yok.
yavrum çok küçük doğmuştu. Bi de üstüne hastanede kilo verdi 1 günde. Ama hızlı toparladı.

Bu mesajı sanki kendim yazmışım gibi hissettim. Benim de aynı şekilde, akşam süt azalıyor ve karnı iyice doymadan uykuya geçmiyor. Doktor kontrolüne gitmeden 2-3 gün önce uyumadan önce anne sütünden sonra mama teklif etmeye başlamıştım. Doktorumuz mamaya gerek yok keselim mamayı önümüzdeki ay bakarız demişti. Ama yok yani 1 hafta ancak dayandık, ağlata ağlata kızımı uyutmak istemiyorum diye yine bildiğimize döndük. Şimdi gece yatmadan anne sütünden sonra mama teklif ediyorum genelde 60 cc kadar içiyor bu bazen 30 oluyor bazen 90. Demek ki çocuk doymuyor gerçekten de. Biz şu an golden goat kullanıyoruz.
Ben de mama kullanma konusunda direnmiştim ama ben de baby goat veriyorum. Bu aralar özellikle ek gıdaya geçtikten sonra ben meme reddi yaşıyorum. Emmeyince sağıp biberonla vermeye başladım. Geceleri ve sabahları meme emiyor ama gün içinde emmek istemiyor ne yapacağım bilmiyorum..

6. Ayda meme reddi sık karşılaşılan bir durum mu bilen var mı?

Bize de 6. ayda göz kontrolü yaptırmamız söylenmişti. Geçen hafta yaptırdık çok şükür sorun çıkmadı. İnşallah sizde de sıkıntı yoktur

Ben de mama kullanma konusunda direnmiştim ama ben de baby goat veriyorum. Bu aralar özellikle ek gıdaya geçtikten sonra ben meme reddi yaşıyorum. Emmeyince sağıp biberonla vermeye başladım. Geceleri ve sabahları meme emiyor ama gün içinde emmek istemiyor ne yapacağım bilmiyorum..

6. Ayda meme reddi sık karşılaşılan bir durum mu bilen var mı?
Ek gıdaya geçince olabiliyormuş 😕 çok hevesli mi ek gıda konusunda?

X