- 12 Haziran 2018
- 73
- 102
- 34
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #39.681
Görmedim ama terleme çok. Uykuda ve emerken.Canım umarım alerjiden kaynaklı değildir ve büyüdükçe geçer
Kakasında mukus gördün mü hiç?
Canım Allah kolaylık versin umarım çabucak normale döner bebeğinGörmedim ama terleme çok. Uykuda ve emerken.
Insallah canimBen de iyiyim canım ek gıdada tadımları bitirdim hemen hemen. Arada burdan da tarif atalım birbirimize
İnşallah iştahla yer miniklerimiz
Şimdilik nasıl gidiyor sevdi mi ek gıdayı?
Bi ara benim de oyle oldu canim hatta burda da sordum bi sure oyle gitti sonra tekrar sesler cikarmaya ciglik atmaya falan basladi. Bazen farkli ozellikler gelistirirken digerleri gerileyebiliyomus sanirim.Böyle bir şey yaşamadım canım ama bana kalırsa geçici bir süreç. Hiç yapmamış olsa endişelenirdim ama sadece gülümsüyor olması bile karşılık verdiği anlamına gelir
Biz bugün 5 aylık olduuk ek gıda konuşulmuş bende geçeceğim ya beklemicem artık sadece biraz hastalandık ikimizde onu atlatmayı bekliyorum , siz nasılsınıız ?
Bizde süt alerjisi var bağırsak tepkili inanılmaz gaz ve kusma yapıyor bide kakası mukuslu ona dikkat edin birde kestiğin süre boyunca kusma geçerse kaka düzelirse süt alerjisi olma ihtimali yüksek umarım değildir çok zor süreç ek gıda da napcam kara kara düşünüyorumMelodiminEsi emzirme aralığını 3 saate çıkarırsam kusma azalıyor. Ama benim kız 2 saate başlıyor mızırdanmaya. Bu ay kusmasın diye 3,5 saate çıkardım. Ondan mı bilmiyorum sadece 300 gram almış. Uzun süre kaka yapamama vardı. Yaptığunda da kabız gibi değil normal sıvı kaka yapıyordu hep. Doktor süt alerjisinden şüpheleniyor. 5 gündür süt ürünlerini kestik. Bakalım ne olacak? 15 gün sonra tekrar gel dedi.
Ek gıdaya daha başlama dedi.
Bizimki de aynı böyle bi ara çok sesliydi agu gugu şimdi eser yok sadece ağzı ile köpük yapıp bııı gibi bi ses çıkartıyor çevreyi çok takma her dönem değişiyor çünkü elbet konuşcaklarbir sorum var size. Doktora gittiğimde sormayı unuttum yine. Benim kızım sesler çıkarırdı. Konuşunca o da karşılık verir gibi sesler çıkarıyordu. Agu hagu gibi şeyler de dedi. Çığlık atıp sesini keşfettiği süreçler oldu. Her gören bu çok çabuk konuşacak derdi.
Ama bi süredir hiç yapmıyor bunları. Ben çok relaxım. Normal diyip geçiyorum da ailem bu çocuğa noldu modunda. Beni de düşündürüyorlar.
Niye sessiz diye üzülüyorlar. Yani ağlarken mızmızlanırken çıkardığı sesler dışında nadir ses çıkarır oldu. Biz onunla konuşunca kitap okuyunca da sessiz kalıyor. Sadece gülerek tepki veriyor. Yaşayan var mı? Niye kesildi sesi böyle acaba
Benim kız da çok fazla terler yenide değil yani hep öyleydiGörmedim ama terleme çok. Uykuda ve emerken.
Canım yiyorsa ne güzel şifa deposuInsallah canimYani gunu gununu tutmuyo bazen agzini kocaman aciyo hemen tekrar vermemi istiyo, bazen de agliyo yemek istemiyo. Ben tuhaf karisimlar yapabiliyorum valla bilmem dogru mu Yumurta sarisi, tarhana corbasi ve yogurdu karistiriyorum sabah severek yiyo
Ben iyiyim canım ek gıda tadımlarda epey yol aldım. Şimdi nasılsınız çok geçmiş olsun
bir sorum var size. Doktora gittiğimde sormayı unuttum yine. Benim kızım sesler çıkarırdı. Konuşunca o da karşılık verir gibi sesler çıkarıyordu. Agu hagu gibi şeyler de dedi. Çığlık atıp sesini keşfettiği süreçler oldu. Her gören bu çok çabuk konuşacak derdi.
Ama bi süredir hiç yapmıyor bunları. Ben çok relaxım. Normal diyip geçiyorum da ailem bu çocuğa noldu modunda. Beni de düşündürüyorlar.
Niye sessiz diye üzülüyorlar. Yani ağlarken mızmızlanırken çıkardığı sesler dışında nadir ses çıkarır oldu. Biz onunla konuşunca kitap okuyunca da sessiz kalıyor. Sadece gülerek tepki veriyor. Yaşayan var mı? Niye kesildi sesi böyle acaba
Su için aventin alıştırma bardağını aldım. Buharda pişirici olarak ikeanın aparatını aldım. Stok görünmüyor ben dolaptan sıfır ürün aldım oralara bakabilirsinMaşallah yaa harikasınız. Hepsi şifa olsun kızucuğa. Biz çok Şükür daha iyiyz ama abinin okula başlayacak olması korkutuyor.
biz daha başlamadık ek gıdaya .Nerden başlamam lazım bilmiyorum. Patates filan mı ilk ne denesen emin değilim. Haşlama için aparat ne kullanıyorsunuz? Cam rende almadım daha. Tabak va var. Suluk ne aldınız?
Şuanda alıcı dil kısmına geçtiler demek ki diyorum .Gelişimde bazı dönemler de bazı durumlar daha da ön plana çıkar diğer kısımlar geriler. Kızım 28 Mart doğumlu , birkaç gün önce görümcem de eskiden daha çok ses çıkarırdı sanki dedi. Hepimiz de durum aynı gibi.
Sincap kitap ta çok güzel kitaplar var. Kitapları almayı ihmal etmeyelim anneler. Okuyalım çocuklarımıza. Biz sağlık sorunlarından çok aktif olamadık.
Bu arada doktorannenintavsiyeleri isminde bir sayfa var onun kanal kısmında hoca çok güzel paylaşımlar yapıyor. Gece özellikle sık emzirmenin şekerle bağlantısını dile getirmiş. Böyle daha çok uyanırlar diyor. Bir bakın isterseniz.
Canım geçmiş olsun. Bestiron başta bir iki gün bizde de öyle oldu ama sonra bir daha olmadı. Sanırım alışma süreciBiz bugün 5 aylık olduuk ek gıda konuşulmuş bende geçeceğim ya beklemicem artık sadece biraz hastalandık ikimizde onu atlatmayı bekliyorum , siz nasılsınıız ?
Bugün bestiron damlaya başladık 1 saat sonra kustu ve demir ilacıda çıktı başına gelen var mı süt alerjimiz var acaba onumu etkiledi bilemedim
Sincap kitapSincap kitap ta çok güzel kitaplar var. Kitapları almayı ihmal etmeyelim anneler. Okuyalım çocuklarımıza. Biz sağlık sorunlarından çok aktif olamadık.
Kusma oluyor hala ama kaka yapmaya başladı. Bence var süt alerjisiBizde süt alerjisi var bağırsak tepkili inanılmaz gaz ve kusma yapıyor bide kakası mukuslu ona dikkat edin birde kestiğin süre boyunca kusma geçerse kaka düzelirse süt alerjisi olma ihtimali yüksek umarım değildir çok zor süreç ek gıda da napcam kara kara düşünüyorum
Benimki de terler hep. Doktor 9 aya kadar bebekler terleyebilir çok dedi. Ama süt alerjisi olan bebeklerde de olabilir dedi. Her terleyen bebeğe süt alerjisi var demiyoruz dedi.Benim kız da çok fazla terler yenide değil yani hep öyleydi
Süt alerjisinin başka ne belirtisi var acaba.Benimki de terler hep. Doktor 9 aya kadar bebekler terleyebilir çok dedi. Ama süt alerjisi olan bebeklerde de olabilir dedi. Her terleyen bebeğe süt alerjisi var demiyoruz dedi.
Benimkinin başıda çok terliyor kızlar, kakada mukusta oluyor bi keresinde ip şeklinde kana benzer bişey gördüm kırmızı , doğduğundan beri kusma da var azaldı ama bende bi tık şüpheleniyorum alerjiden kendim takip ediyorum başından geçen arkadaşlarım var hemen sürükleme doktora dediler, kana özellikle dikkat ediyorum bakalım tekrar olacak mıBenimki de terler hep. Doktor 9 aya kadar bebekler terleyebilir çok dedi. Ama süt alerjisi olan bebeklerde de olabilir dedi. Her terleyen bebeğe süt alerjisi var demiyoruz dedi.
Benim bebe düzenli yapıyor kakayı ama patates yediği 2. Gün yapmadı annesi direk kabız etmişSu için aventin alıştırma bardağını aldım. Buharda pişirici olarak ikeanın aparatını aldım. Stok görünmüyor ben dolaptan sıfır ürün aldım oralara bakabilirsin
Havuç ve kabak genelde ilk başlatılanlar canım. Patatesin kabız yapma ihtimali var biraz daha bekletebilisin. Abiye eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum
Vücudunda kızarıklık kabarıklık döküntü tarzı belirtiler kakada mukus ya da kanSüt alerjisinin başka ne belirtisi var acaba.