2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benim kanguru böyle duruyor kuzum. Rahatım. Kemerlerini sıkmamış olabilir misin? Ne marka seninki?
çok güzelmiş bebişin rahatlığından istiyorummmm benimki sling yaa. kanguru ablamda vardı gelirken getirecek. slinge koyup dışarı çıktım bugün bebişi hasta ettim galiba 3 saattir ağlıyor çok terledik hava da rüzgarlıydı sıcak esmesine rağmen

slingi çok sıkı takınca benimki durmuyor bir tık gevşek bırakıyorum dışarı çıkınca uyuyor sorun yok ama bu defa düşer mi acaba deyip kucaklıyorum

Benim çiş ve kaka durumu değişmedi. Her sabah 5.30-6.00 arası uyanıyor o sıra kakaları dolduruyor maaşallah. Bazen sabah az yaptıysa öğlen yapıyor ama mutlaka kaka yapıyor. Ama yapmıyorsa da normal diye duymuştum. Çiş hep var çoğu zaman altını alırken de yapıyor. Benim kız altını alırken kaka çiş ne varsa dolduruyor. Allah razı olsun tek kullanımlık alt açma bezini bulandan, yoksa yatak batmıştı kilo alımı normalin üstünde gidiyordu en son

benimki de öyle ben de alt açma bezi kullanıyorum ama yatak da üstüm de çok batıyor attırarak yapıyor oğluşum

ben de çalışmayı düşünüyorum ama aklım çok karışık doğumdan önce kesin çalışırım diyordum şimdi hep düşünüyorum nasıl olacak diye. bir yerde mecbur işe dönüyorsun bu önce mi iyi olur daha geç mi.. ilk dönem annem 2.dönem kv bakacaktı aslında ben sabahçı olmama ve 4-5 saat çalışacak olmama güveniyorum en çok. maalesef maddi durumumuz gereği çalışmalıyım. aklımın kalacağı kesin ama.

Canım ben bugün 3ten beri dışarıdayım. Slingin her yeri kapalı oluyor. Bizim kangurunun yanları açıktı ve kızım askılı tulumlaydı. Klima da açtık mecburen. Rüzgara da çıktık. Hava 34 derece mi neydi. Yanıyordu ortalık. Taa geve 12 buçukta geldik eve. Bir ara tulumunu değiştirip kısakollu tulum giydirdim. Şimdi mışıl mışıl uyuyor. Hasta etmemişsindir. İçin rahat olsun diye detay verdim. Gazı vardır. Yeni yerler keşfettiği için belki yeni bilgi huysuzlandırmıştır. Atak haftasındaysanız onun huysuzluğu vardır. Kendini suçlama canım. Slingde durmak istiyordur. mesela benim sayko kız slingde iki büklüm olmaya bayılıyor. Çok değişik. Anne karnı hissi var ya bayılıyorlar. Öyle gören herkes diyo ki ayy iki büklüm çocuk rahat mı. Bunlar hiç çocuk büyütmemiş mi anlamıyorum.

Benim de çalışmam gerekiyor ücrefli iznim bitince maalesef ve özel sektördeyim ücretsiz izne sıcak bakmıyorlar. Ev alacağız gibi bir kaç hafta içinde o yüzden ücretsiz izin bizi zorlar mecbur kv annem bakacak

evet ya şu ekonomik koşullar biraz iyi olsaydı bizim bebeler krize denk geldi inşallah çok güzel bakarlar. bakıcı bulmak güvenmek de sıkıntı. bir de bakıcı fiyatları uçmuş.. allah yardımcımız olsun

Kızlar daha önce söylemiştim kızımda dil bağı var diye. 2 çocuk doktoru gördü biri gerek yok emmede problem yoksa dedi, diğer bir an önce yaptırın ilerde daha zor ve kelimeleri telaffuz etmede zorlanabilir, emmesi de rahatlar dedi. Ben de çocuk cerrahisi bakıyormuş buna, çocuk cerrahına randevu aldık dün gittik. 2 dk içinde kesti dil bağını. Tabi benim canımdan can gitti ağzında ki kanı görünce ama uykuluydu anlamadı bile. Akşam calpol verdim, bugün de eli ağzında sürekli kaşınıyor mu acıyor mu bilmiyorum sürekli ağzına sokuyor dilinin altına. Ama emmesi çok güzel oldu memem de rahatladı meğersem ben acı çekiyormuşum baya birin de dil bağı vardı bilgi amaçlı yazıyorum. Çok basit bir işlem korkulacak bir durum yok yani

ay benimki de bugün iki kat oldu her geçen sanki çocuğa işkence ediyormuşum gibi bakıyordu selim’e bakıyorum o halinden memnun uyuyor rahat olmasa uyumazdı diye kendimi teselli ediyorum
inşallah öyledir bugün tam 6 haftalık oldu biraz fazla dışarıda kaldı belki ondandır. kiraz çekirdeği var evde onları ısıtıp karnına koydum uyuyakaldı aslında böyle narin yetiştirmek istemiyorum bi rüzgarla hasta olmasın ben öyleyim mesela bir soğuk yiyeyim on gün kendime gelemem. ama işte insan kıyamıyor korkuyor da

çok sevindim atlatmanıza çok geçmiş olsun bebiş de rahatlamıştır

Benim de çocuğun sırtı göğsü falan cayır cayır yanıyor. Ayaklar buz gibi. Ayaklar ve eller soğuk olunca klima görevi görürmüş. Özellikle ateşi çıkınca eller ayaklsr soğırmuş ki vücıt ısısı dengelensin. Bunu asla açıklayamıyorum kimseye. Hiç banyo dışında çocuğa çorap giydirmedim. Bazen dışarıdayken gece soğuk olunca tedirgin olup giydiriyorum. Kan akışı hızlı olduğundan hemen ısınıyor. Ayaklarını attırıyor çıkarıyorum. Gerçekten de yenidoğan üşümezmiş ama sıcak hasta edermiş bunu deneyimlemiş olduk. Demin yolda tanıdık bir ablayla karşılaştık. Direk çocuğun ayaklarına dokunuyor. Gözü kaldı ayaklarda. Arkamdan demiştir hasta edecek çocuğu diye. Cahilsin diye çığlık atmak istiyorum bazen insanlara. Çok müdahale ediyorlar. En iyisi onlarmış gibi. Gel gör ki bütün çocukları hastalık hastası. 2 gün dışarda gezsin ya da paketli ürün yesin mide ağrısı çekiyor çocukları. Fazla steril ya da fazla narin davranarak biz de bünyelerine zarar veriyoruz. Annem temmuz sıcağında ablamı kat kat giydirmiş. Uçan kuşun kanadından üşür bebek mantığıyla. Ablam şuan 31 yaşında. Hep burnu akar. Rüzgar essin sırtı ağrır başı ağrır. Ben Allahtan kışın doğmuşum. Ev de sobalı olunca sorun olmamış bünyem için. Pirinç lapasıyla büyümüşüm düşünün yani.

Çok geçmiş olsun canım. Rahatlamanıza sevindim. Ben bunu ilk kez arkadaşımdan duymuştum. Bebeği iyi beslenememiş. Memeyi tam çekemiyormuş. Doktor inceleyince dil bağını farketmiş. O da kestirmişti.

Çok geçmiş olsun canım. Rahatlamanıza sevindim. Ben bunu ilk kez arkadaşımdan duymuştum. Bebeği iyi beslenememiş. Memeyi tam çekemiyormuş. Doktor inceleyince dil bağını farketmiş. O da kestirmişti.
Allahtan emmede sorunumuz olmadı bizim doktor da şaşırdı dil bağı çok öndeydi çünkü. Şimdi dilini yeni keşfetmiş gibi sürekli çıkarıyor rahatlıyorum o çıkardıkça

yaaa inanmıyorum ayakları ve elelri buz gibi olunca eve nasıl geldim bilemedim aslında normalde biliyordum buraların vücuda göre soğuk olduğunu ama işte bence eskilerde mevsim anlayışı olmadan giydirme varmış lahana gibi… inşallah bizim bebelerin bağışıklıkları güçlü olur bu günlerin mükâfâtını alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…