2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234

Eklentiler

• 16894429996188823902563582670461.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 55
Arkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?

Arkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?
Yok canım ben çoğunlukla örtmüyorum. Oda sıcaklığı 24. Sadece 23 derece olduğunda ev soğuk geliyorsa zıbın değil de kısakollu tulum giydiriyorum. Bazen zıbınlıyken uykusu dağılmasın diye ince müslinle kundaklayıp yatırıyorum.

Evim gündüz 30. Gece en düşük 25 26 derece. Gece kar yağar üstüne sonra örtmek istediğinde örttürmeyecek diyor annem . Böyle bile isilik olurken
Canım zaten uzmanlar büyüdüğü zaman da örtmeyin diyor. Bir çok boğulma vakası var bu şekilde. Hep uyku tulumu alacaksın. Miss gibi. En güvenli en konforlusu.

Simdi arkadaslar ben oglusumun doydugundan eminim bezleri çisli ama öncekiler gibi dolu dolu olmuyo sizlerdede boyle oluyormu kakayı 4.5 günde yapıyo doktor annesütüyle beslendigi icin sütün tamamıni hazmediyo oyüzden oluyo dedi ama pek bilemedim sizlerde çis kaka durumunuz nasil

Bizim günde 10 a yakın çıkıyor 4-5 kakalı 4-5 çişli gibi

Bizim günde 10 a yakın çıkıyor 4-5 kakalı 4-5 çişli gibi
Kaç aylık oldunuz birde kac saat araliklarla emziriyorsunuz kac saatte bir bezini degistiriyosunuz ben önceki gibi 1.2 saatte bir degistirmiyorum 60 günlük olana kadar bizde sizin gibi yapiyorduk 8kere dolu cisli bezli enaz 4 kere falanda kakali bez aliyordum ama 2. Aydan sonra çisli bezlerimiz var yine 8.10 ama hep dolu dolu olmuyo kaka desen sütümün cok yagli olmasina bagliyorlar hepsini sindirmeye calisiyo diye anlamadim gitti

2 aylık olduk,geçen haftaya kadar 2 saatte 1 emziriyordum hatta bazen saatte 1,geceleri 3 saatte 1.Bu hafta kendi istediği sürece emziriyorum süre tutmuyorum

2 aylık olduk,geçen haftaya kadar 2 saatte 1 emziriyordum hatta bazen saatte 1,geceleri 3 saatte 1.Bu hafta kendi istediği sürece emziriyorum süre tutmuyorum
1 bucuk aylikken doktorumuz kilo alimi iyi artik geceleri 3 saatte bir emzirebilirsin demisti bende oyle yaptim zaten o saatlerde uyaniyordu sonra 2aylik kontrolde gündüz 3 saatte bir emzir gecede agladiginda ver bebek seni yonlendirir dedi nezan aglarsa ozaman verirsin dedi bende bebise biraktim nezaman aglar meme isterse ozan veriyorum bazende ben teklif ediyorum memeyi agzina alirsa emiyo

Sadece anne sütü ile çisli bez hala yogun yapıyor kaka eskiye göre azaldı.

Dünyanın en iyi kv olsada bir annenin baktığı gibi bakamaz hatta baba bile bakamaz. Bence işinize ara verin bu günler geri gelmiyor çok zor ve kiymetli günler kariyer iş her zaman yapılıyor ama evlatla geçen zaman geri gelmiyor

Bende öyle düşünüyorum ama eşimde çalışmamı istiyor gibi, aslında işe ara vereceğim dediğimde pek bir şey demedi geçen annesi aradığında ben gelir bakarım dediği için biraz fikri değişti sanki

Ev üstüne ev olmaz. Şu kadar diyeyim. Gerekirse bakıcı ayarla ama sakın kv anne falan uğraşma. Ben öğretmenim. Eşim de mühendis. Ağustosta ücretsiz izne ayrılacağım. 1 yıl istiyorum. Sonra bakıcı ayarlıcam. Kv falan olmaz yani. Herkes annelerin tecrübesi falan diyor da hiç de tecrübeli değiller. Aşırı cahilce fikirleri ve görüşleri var. Annemi bile bu yüzden erkenden gönderdim. Kensim baktım kızıma. Hiç de destek almadım. En iyi sen bakarsın bebeğine. 1 sene dene ücretsiz izni. Ablam kredili haldeyken tek maaşla ücretsiz izne ayrıldı. Bizler hayli hayli ayrışırız yani. Baktın tek maaşla iyi idare ediliyor. 1 yıl daha ayarlarsın.

Benim bebeğim sarılık olduğunda kv sürekli şekerli su verin diye arayıp durdu annemi aramış en son siz gizli gizli verin demiş cehaletle yarisamiyor insan gerçekten. Oysa sarılık tam iki günde ciddi şekilde düştü oranı bol bol besleyerek geçirdik.ne şekerli su ne serum suyu ne başka bişey yeni doğan çocuğa yazıktır ya.bife bana diyor ki doğar dogmaz ağzına hurma degdir yalat hurmayi diyordu eskilerin tecrübesi tecrübe olsaydı şuan herkes sağlıklı olurdu onların cahilce davranışları yüzünden belki kaç insan erken yaşta böbrek sorunu şeker hastaligi ile tanıştı. S shanzelize zaten siz hamileyken çok zor şeylerle karşılaştınız bide kv stresini yaşamayın kendiniz bakın bende çalışmicam Allah güç kuvvet versin napalim birwz dişimi sıkarım kendm bakarim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…