- 11 Temmuz 2018
- 760
- 788
- 29
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.221
selam kızlar
kızlar sling kullanan var mı? benimki çok hareketli normalde durmuyor ama dışarıda uyuyor diye bi cesaret alıp çıktım sanki hep düşecekmiş gibi taşıdım yine kolum ağrıdı
yanlış mı bağlıyorum acaba
sen kullanıyorsun biliyorum bi el atar mısın banaS Sentinus17
Arkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?
Merhaba canım,bebeğim iyi Allah’a şükür,mozaik turner demişlerdi amniyosentezde.doğduğunda normal boy ve kiloda doğdu şu an içinde normal gidiyor her şey ilerde beni neler bekliyor olacak bilmiyorum.bir de süt tıkanıklığı yaşamıştım o zaman eşime şöyle demiş soğan ekmek yapayım ben Zeynep’e onu yesin yerken sen sırtına vur onun haberi olmadan tıkanıklık geçer tabi ki eşim kabul etmedi.ama bebeğime ben bakmak istiyorum eşim de şimdi çalışmadan olmaz gibi diyor
Yok canım ben çoğunlukla örtmüyorum. Oda sıcaklığı 24. Sadece 23 derece olduğunda ev soğuk geliyorsa zıbın değil de kısakollu tulum giydiriyorum. Bazen zıbınlıyken uykusu dağılmasın diye ince müslinle kundaklayıp yatırıyorum.Arkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?
Markası ne sizinkinin?Benim kanguru böyle duruyor kuzum. Rahatım. Kemerlerini sıkmamış olabilir misin? Ne marka seninki?
BabyborooshMarkası ne sizinkinin?
Evim gündüz 30. Gece en düşük 25 26 derece. Gece kar yağar üstüne sonra örtmek istediğinde örttürmeyecek diyor annem . Böyle bile isilik olurkenArkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?
Canım zaten uzmanlar büyüdüğü zaman da örtmeyin diyor. Bir çok boğulma vakası var bu şekilde. Hep uyku tulumu alacaksın. Miss gibi. En güvenli en konforlusu.Evim gündüz 30. Gece en düşük 25 26 derece. Gece kar yağar üstüne sonra örtmek istediğinde örttürmeyecek diyor annem . Böyle bile isilik olurken
Bizim günde 10 a yakın çıkıyor 4-5 kakalı 4-5 çişli gibiSimdi arkadaslar ben oglusumun doydugundan eminim bezleri çisli ama öncekiler gibi dolu dolu olmuyo sizlerdede boyle oluyormu kakayı 4.5 günde yapıyo doktor annesütüyle beslendigi icin sütün tamamıni hazmediyo oyüzden oluyo dedi ama pek bilemedim sizlerde çis kaka durumunuz nasil
Kaç aylık oldunuz birde kac saat araliklarla emziriyorsunuz kac saatte bir bezini degistiriyosunuz ben önceki gibi 1.2 saatte bir degistirmiyorum 60 günlük olana kadar bizde sizin gibi yapiyorduk 8kere dolu cisli bezli enaz 4 kere falanda kakali bez aliyordum ama 2. Aydan sonra çisli bezlerimiz var yine 8.10 ama hep dolu dolu olmuyo kaka desen sütümün cok yagli olmasina bagliyorlar hepsini sindirmeye calisiyo diye anlamadim gittiBizim günde 10 a yakın çıkıyor 4-5 kakalı 4-5 çişli gibi
2 aylık olduk,geçen haftaya kadar 2 saatte 1 emziriyordum hatta bazen saatte 1,geceleri 3 saatte 1.Bu hafta kendi istediği sürece emziriyorum süre tutmuyorumKaç aylık oldunuz birde kac saat araliklarla emziriyorsunuz kac saatte bir bezini degistiriyosunuz ben önceki gibi 1.2 saatte bir degistirmiyorum 60 günlük olana kadar bizde sizin gibi yapiyorduk 8kere dolu cisli bezli enaz 4 kere falanda kakali bez aliyordum ama 2. Aydan sonra çisli bezlerimiz var yine 8.10 ama hep dolu dolu olmuyo kaka desen sütümün cok yagli olmasina bagliyorlar hepsini sindirmeye calisiyo diye anlamadim gitti
1 bucuk aylikken doktorumuz kilo alimi iyi artik geceleri 3 saatte bir emzirebilirsin demisti bende oyle yaptim zaten o saatlerde uyaniyordu sonra 2aylik kontrolde gündüz 3 saatte bir emzir gecede agladiginda ver bebek seni yonlendirir dedi nezan aglarsa ozaman verirsin dedi bende bebise biraktim nezaman aglar meme isterse ozan veriyorum bazende ben teklif ediyorum memeyi agzina alirsa emiyo2 aylık olduk,geçen haftaya kadar 2 saatte 1 emziriyordum hatta bazen saatte 1,geceleri 3 saatte 1.Bu hafta kendi istediği sürece emziriyorum süre tutmuyorum
muslin örtü ile hafif şekilde sarıyorum çünkü kendini uyandırıyor.Kendim bile üzeri açık uyusam üşür gibi olurum uyuyana kar yağar misaliArkadaşlar merak ettim. Bebişlerin üstünü örtüyor musunuz? Gece veya gündüz?
Sadece anne sütü ile çisli bez hala yogun yapıyor kaka eskiye göre azaldı.Simdi arkadaslar ben oglusumun doydugundan eminim bezleri çisli ama öncekiler gibi dolu dolu olmuyo sizlerdede boyle oluyormu kakayı 4.5 günde yapıyo doktor annesütüyle beslendigi icin sütün tamamıni hazmediyo oyüzden oluyo dedi ama pek bilemedim sizlerde çis kaka durumunuz nasil
Dünyanın en iyi kv olsada bir annenin baktığı gibi bakamaz hatta baba bile bakamaz. Bence işinize ara verin bu günler geri gelmiyor çok zor ve kiymetli günler kariyer iş her zaman yapılıyor ama evlatla geçen zaman geri gelmiyorSelam kızlar,ben 12 mayısta doğum yaptım normalde çalışan biriyim ücretsiz +ücretli olmak üzere 9 ay izine çıktım doğum zamanı kayınvalidem geldi Osmaniye’den.Ben Bursa’da yaşıyorum aramızda 12 saat var neredeyse.lohusa döneminde 2 hafta kadar kaldı yanımda iyi bir insan kendisi sessiz sakin bir kadın.eve döndüğümüzde kızımızı yıkayacaktık bana tuz ve bal süreyim mi dedi çocuğa ben hayır dedim.Sonra yıkamanın sonunda kızımı ters çevirip bacaklarından tutup kafa üstü aşağıua sarkıttı ben şok oldum ne yapıyorsun anne dedim eşimde gördü bi daha yapma anne dedi,sonra bi ara bana dedi ki yeni doğmuş bir bebeğe çay kaşığıyla komposto vermiş bebek aç kalmasın diye sanırım kızın sütü gelmiyormuş bende bu hareketlere takıldım normalde ben şubatta işe başlayacaktım kayınvalidem gelecekti bakmaya şimdi fikrim değişti bir tane çocuğum var zaten hamilelikte üzücü şeyler yaşadım bebeğimle ilgili buradaki arkadaşların bir kısmı bilir,ben bakmak istiyorum 3yaşına kadar falan o da ben gelirim diyor işten çıkma geçinemezsiniz gibilerinden.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bende öyle düşünüyorum ama eşimde çalışmamı istiyor gibi, aslında işe ara vereceğim dediğimde pek bir şey demedi geçen annesi aradığında ben gelir bakarım dediği için biraz fikri değişti sankiDünyanın en iyi kv olsada bir annenin baktığı gibi bakamaz hatta baba bile bakamaz. Bence işinize ara verin bu günler geri gelmiyor çok zor ve kiymetli günler kariyer iş her zaman yapılıyor ama evlatla geçen zaman geri gelmiyor
Ev üstüne ev olmaz. Şu kadar diyeyim. Gerekirse bakıcı ayarla ama sakın kv anne falan uğraşma. Ben öğretmenim. Eşim de mühendis. Ağustosta ücretsiz izne ayrılacağım. 1 yıl istiyorum. Sonra bakıcı ayarlıcam. Kv falan olmaz yani. Herkes annelerin tecrübesi falan diyor da hiç de tecrübeli değiller. Aşırı cahilce fikirleri ve görüşleri var. Annemi bile bu yüzden erkenden gönderdim. Kensim baktım kızıma. Hiç de destek almadım. En iyi sen bakarsın bebeğine. 1 sene dene ücretsiz izni. Ablam kredili haldeyken tek maaşla ücretsiz izne ayrıldı. Bizler hayli hayli ayrışırız yani. Baktın tek maaşla iyi idare ediliyor. 1 yıl daha ayarlarsın.Selam kızlar,ben 12 mayısta doğum yaptım normalde çalışan biriyim ücretsiz +ücretli olmak üzere 9 ay izine çıktım doğum zamanı kayınvalidem geldi Osmaniye’den.Ben Bursa’da yaşıyorum aramızda 12 saat var neredeyse.lohusa döneminde 2 hafta kadar kaldı yanımda iyi bir insan kendisi sessiz sakin bir kadın.eve döndüğümüzde kızımızı yıkayacaktık bana tuz ve bal süreyim mi dedi çocuğa ben hayır dedim.Sonra yıkamanın sonunda kızımı ters çevirip bacaklarından tutup kafa üstü aşağıua sarkıttı ben şok oldum ne yapıyorsun anne dedim eşimde gördü bi daha yapma anne dedi,sonra bi ara bana dedi ki yeni doğmuş bir bebeğe çay kaşığıyla komposto vermiş bebek aç kalmasın diye sanırım kızın sütü gelmiyormuş bende bu hareketlere takıldım normalde ben şubatta işe başlayacaktım kayınvalidem gelecekti bakmaya şimdi fikrim değişti bir tane çocuğum var zaten hamilelikte üzücü şeyler yaşadım bebeğimle ilgili buradaki arkadaşların bir kısmı bilir,ben bakmak istiyorum 3yaşına kadar falan o da ben gelirim diyor işten çıkma geçinemezsiniz gibilerinden.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim bebeğim sarılık olduğunda kv sürekli şekerli su verin diye arayıp durdu annemi aramış en son siz gizli gizli verin demiş cehaletle yarisamiyor insan gerçekten. Oysa sarılık tam iki günde ciddi şekilde düştü oranı bol bol besleyerek geçirdik.ne şekerli su ne serum suyu ne başka bişey yeni doğan çocuğa yazıktır ya.bife bana diyor ki doğar dogmaz ağzına hurma degdir yalat hurmayi diyorduEv üstüne ev olmaz. Şu kadar diyeyim. Gerekirse bakıcı ayarla ama sakın kv anne falan uğraşma. Ben öğretmenim. Eşim de mühendis. Ağustosta ücretsiz izne ayrılacağım. 1 yıl istiyorum. Sonra bakıcı ayarlıcam. Kv falan olmaz yani. Herkes annelerin tecrübesi falan diyor da hiç de tecrübeli değiller. Aşırı cahilce fikirleri ve görüşleri var. Annemi bile bu yüzden erkenden gönderdim. Kensim baktım kızıma. Hiç de destek almadım. En iyi sen bakarsın bebeğine. 1 sene dene ücretsiz izni. Ablam kredili haldeyken tek maaşla ücretsiz izne ayrıldı. Bizler hayli hayli ayrışırız yani. Baktın tek maaşla iyi idare ediliyor. 1 yıl daha ayarlarsın.