2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kizlar bebegim genelde terleyerek ya da sicakta uyandiginda burnu dolu gibi oluyor. Ama gun icinde o tikaniklik gibi olan sey geciyor. Bu neden oluyor olabilir? Burnunda sumuk mu var acaba. Ama serum fizyolojik damlatiyorum gelen giden yok

Kizlar bebegim genelde terleyerek ya da sicakta uyandiginda burnu dolu gibi oluyor. Ama gun icinde o tikaniklik gibi olan sey geciyor. Bu neden oluyor olabilir? Burnunda sumuk mu var acaba. Ama serum fizyolojik damlatiyorum gelen giden yok
Bebeklerde burun tıkanıklığı nedenleri arasında; bebeğin bulunduğu ortamdaki havanın sıcak olması aynı zamanda neminin az olması, solunan havada toz, sigara dumanı ve parfümler gibi tahriş edici maddelerin varlığı ile nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar bulunur.

Sıcak cidden hasta eder diyen haklıymış. Onu farlettim bir kez daha. Bu yüzden bebeğin odası 19 20 derece olsun diyorlar.

Bebeklerde burun tıkanıklığı nedenleri arasında; bebeğin bulunduğu ortamdaki havanın sıcak olması aynı zamanda neminin az olması, solunan havada toz, sigara dumanı ve parfümler gibi tahriş edici maddelerin varlığı ile nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar bulunur.

Sıcak cidden hasta eder diyen haklıymış. Onu farlettim bir kez daha. Bu yüzden bebeğin odası 19 20 derece olsun diyorlar.
O da biraz fazla soguk olur ama. Onerilen 20-24 derece arasi

Aslında 20 derece olsa uzun kollu tulumla yatar. Üşümez de. Ya da uyku tulumuyla yatar. Gece bebeğin kaloriferini de kapatın diyolar. Biz rahat edemiyoruz ama cidden ihtiyacı olan bu. 😅
Aynen kiyamiyoruz diye yapiyoruz. Ya simdi burnuna swrum fizyolojik sıktım yine bir sey cikmadi. Burnu da tikali. Anlamadim neden cikmiyor

Aynen kiyamiyoruz diye yapiyoruz. Ya simdi burnuna swrum fizyolojik sıktım yine bir sey cikmadi. Burnu da tikali. Anlamadim neden cikmiyor
Ben de yapıyorum. O arkada bişey var sanki takılı kalmış gibi. Hızlı mı yapıyosun canım? Ben geçende hızlı yaptığımı keşfettim. Sıkıyorum. Yavaşça çevirip diğer tarafa sıkıyorum. Ben diğerine sıkana kadar kızım bi fırt burun çekiyor yani. O gün daha yoğun sümük attı.

Ben de yapıyorum. O arkada bişey var sanki takılı kalmış gibi. Hızlı mı yapıyosun canım? Ben geçende hızlı yaptığımı keşfettim. Sıkıyorum. Yavaşça çevirip diğer tarafa sıkıyorum. Ben diğerine sıkana kadar kızım bi fırt burun çekiyor yani. O gün daha yoğun sümük attı.
Ben hasta diye 10 ml sıktım 2 deliğe de toplamda 20 ml. 5er ml de çıkmayan uzun sümükler 10ar milimde çıktı. Tıkanıklık hissediyosanız miktarı çoğaltın daha cabuk çıkıyor. Düzelince normal şekilde yaparsınız.

Ben hasta diye 10 ml sıktım 2 deliğe de toplamda 20 ml. 5er ml de çıkmayan uzun sümükler 10ar milimde çıktı. Tıkanıklık hissediyosanız miktarı çoğaltın daha cabuk çıkıyor. Düzelince normal şekilde yaparsınız.
Çok mantıklı bir de onu deneyelim. Belki de suyun miktarı kanalı dolaşmaya yetmiyor.

Çok mantıklı bir de onu deneyelim. Belki de suyun miktarı kanalı dolaşmaya yetmiyor.
Ben günde kaç kere yapıyordum toplamda o kadar çıktığını görmedim. Sonuçta sürekli yapmayacaksınız yüksek miktarda. Temizleyecek kadar yapsanız bişey olmaz. Emmeyi etkiliyor. Çok tıkalıysa uykuyu da. 10 ml şırıngayla yapın ama.

Onceden cok hizli yapiyordum. Bugun dedigun gibi yaptim bekledim bir sure ardindan sirtini pit pitladim. Cikmadi hiçbir sey burnundan. Gun icinde kendisi mi atar

Onceden cok hizli yapiyordum. Bugun dedigun gibi yaptim bekledim bir sure ardindan sirtini pit pitladim. Cikmadi hiçbir sey burnundan. Gun icinde kendisi mi atar
benimki de pat patla çıkmıyor aspiratörle çekiyorum ya da kendisi hapşırırsa çıkıyor

Merhaba kızlar,2.ay aşılarını olduktan kaç gün sonra yıkadınız bebeklerinizi.Doktor bize 3 gün su değmesin demişti perşembe olduk bugün yıkamak istiyorduk

Kızlar daha önce söylemiştim kızımda dil bağı var diye. 2 çocuk doktoru gördü biri gerek yok emmede problem yoksa dedi, diğer bir an önce yaptırın ilerde daha zor ve kelimeleri telaffuz etmede zorlanabilir, emmesi de rahatlar dedi. Ben de çocuk cerrahisi bakıyormuş buna, çocuk cerrahına randevu aldık dün gittik. 2 dk içinde kesti dil bağını. Tabi benim canımdan can gitti ağzında ki kanı görünce ama uykuluydu anlamadı bile. Akşam calpol verdim, bugün de eli ağzında sürekli kaşınıyor mu acıyor mu bilmiyorum sürekli ağzına sokuyor dilinin altına. Ama emmesi çok güzel oldu memem de rahatladı meğersem ben acı çekiyormuşum baya 😅 birin de dil bağı vardı bilgi amaçlı yazıyorum. Çok basit bir işlem korkulacak bir durum yok yani🥰
Ekstra ücret aldılar mı canım dil bağı için? Bizden muayene hariç 4500 lira istediler.

X