• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar ben hiç iyi değilim. Sürekli ağlıyorum, kızım meme reddi yapiyor. Sütüm geç geldi ve biberona alisti o sure icinde. Simdi sütüm çok ama emmiyor. Ne yaptiysam döndüremedim memeye. Attık göğüslerim çatliyo. Sağım yapsam da cok ağrı yapmaya başladi. Onu bir şekilde halletsem de kendimi cok yetersiz hissediyorum çok korkuyorum sürekli ağlama halindeyim. Bugün doğum yapali 1 hafta oldu toplam 15 saat uyumamisimdir. Geceleri gozumu kirpmadan kizimi izliyorum, nefes aliyor mu iyi mi bezi temiz mi. Galiba lohusa depresyonuna girdim. Bu korkularimi ne yapacagim bilmiyorum.

Bu tarz riskler her zaman mevcut. Nstden çıktıktan sonra da olabilir. Bazı durumlar için yapacak bir şey yok bence. Benim dikkat ettiğim şey bebeğin hareketleri. Bebek hareketliyse sorun yok demek.
O zaman sancilarin gelene kadar ya da dr un soyledigi son tarihe kadar tekrar muayeneye pek de gerek yok diyorsunuz oyle mi. Canim bu hafta kendi sancilarimin baslamasi lazim yoksa 15 inde suniyle baslatacaklar dogumu ve cok korkuyorum suni sancidan. Sence ne yapabilirim. Dogum baslasa diye dua ediyorum yeter ki Allah in verdigi sanci olsun suniye gerek kalmasin diye😞

Kızlar ben hiç iyi değilim. Sürekli ağlıyorum, kızım meme reddi yapiyor. Sütüm geç geldi ve biberona alisti o sure icinde. Simdi sütüm çok ama emmiyor. Ne yaptiysam döndüremedim memeye. Attık göğüslerim çatliyo. Sağım yapsam da cok ağrı yapmaya başladi. Onu bir şekilde halletsem de kendimi cok yetersiz hissediyorum çok korkuyorum sürekli ağlama halindeyim. Bugün doğum yapali 1 hafta oldu toplam 15 saat uyumamisimdir. Geceleri gozumu kirpmadan kizimi izliyorum, nefes aliyor mu iyi mi bezi temiz mi. Galiba lohusa depresyonuna girdim. Bu korkularimi ne yapacagim bilmiyorum.
Merhaba canım, hiç kolay bir süreç değil böyle hissetmen de çok normal etrafında sana yardımcı olabilecek birileri var mı? Psikolojik destek alsan bu dönemde aslında çok iyi olur. Bebeğinin emmesi için de silikon uçla emzirmeyi denemediysen dene bir arkadaşım o şekilde alıştırdı memeye. En yakın zamanda şifa bulmanı dilerim 🙏🏻

Canim suni aldin mi? Dogal sanciyla suni sanci nasil ayni o kismi anlayamadim. İnsallah gerek kalmaz da dogal sanciyla gelir insallah. Benim suyum falan guzelmis o yuzden bebek gelmek istemiyor olabilir dedi dr um. Azalsa bir dert iyi olsa bir dert anlamadim ben de. İnsallah saglikla kavusursunuz bebegnizle
Suni sancı takıldı hastanedeyim açılma 3 cmmiş

Allah yardımcın olsun sen neleri atlattin bu günler de geçecek elbet 🌸Meme reddi için biberon ,emzik varsa dönmesi biraz daha zorlar seni .Hatta Facebook adresin varsa emzirme akademisi var orada çok yardımcı olunuyor gruba katılıp oradaki gönderileri incele,post aç mücadele edip güzel sonuçlara ulaşan çok anne var .Yaninda kim var mı sana destek olabilecek ?Bugunlerin geçeceğini bil hep böyle olmayacak emin ol 🌸

Yaşadığın durum çok lohusa nin yaşadığı bir durummuş okuduğum yazılarda birebir böyle örnekler var yalnız değilsin ve bu süreç bir çok kişide olabiliyormuş.Lohusa depresyonu ama tabi hamileliğin de kolay geçmedi. Ben okudugum hamilelik anne bebek kitaplarında çok fazla denk geldim şimdiden eşime söylüyorum inşallah olmaz ama lohusa depresyonunda böyle böyle oluyor diye anlatıyorum.annem anlattı onların komsusu öyle bir deoresyona girmiş ki aylarca bebeğini kucaklamak emzirmek istememis kendi bebeğini kabul edememiş.bunlarin normal olduğunu bilirsen süreci daha hızlı atlarsin diye yazıyorum sahada🥰 annem beni digurdugnda sabaha kadar nefes aliyormuyum diye kontrol ediyormuş🥲 ve sürekli dua ediyormuş ne olur nefesi durmasın diye.biberon verildiğinde meme reddi olabiliyormuş bana ebe söylemişti .neden böyle ağlıyorum neden ben diye sorgulama olurmu çok kişi bunu yasayabiliyormus. bende aşırı duygusalim su son gunlerde. Bebek içinde emzirme danışmanlığı yapan bir ebe bulabilirsen onunla konuşur musun .eninde sonunda düzelecek inşallah memeyi alıştırma videoları vardı bir sürü

O zaman sancilarin gelene kadar ya da dr un soyledigi son tarihe kadar tekrar muayeneye pek de gerek yok diyorsunuz oyle mi. Canim bu hafta kendi sancilarimin baslamasi lazim yoksa 15 inde suniyle baslatacaklar dogumu ve cok korkuyorum suni sancidan. Sence ne yapabilirim. Dogum baslasa diye dua ediyorum yeter ki Allah in verdigi sanci olsun suniye gerek kalmasin diye😞
Arkadaşıma sordum canım senin için 7. Kat da oturuyormuş merdivenleri in çık yapiyormus. Bı gün yine 7kat in çık sonra AVM ye gitmiş Avm de başlamış sancıları .sonra doğum. Benim nefesim kesiliyor bir yerden sonra merdivenlerde 3. Katta pilim bitiyor.

Arkadaslar en son persembe dr a gitmistim. 2 cm i gecen bir aciklik var. 15 mayis a kadar eger kendi sancilarimla gelmezse bebek o gun suni ile baslatacak dogumu. Fakat aklima su takildi. O tarihe daha 9 gun var ve Allah korusun bebek kakasini yapsa falan ne olacak. O gune kadar gelmene gerek yok dedi cunku. Riskli degil mi ya. Benim bildigim son haftalarda kontrol suresinin sıklığı 3 gunde 1’e bile cikiyor. Bu arada su an 39+1’iz
40 hafta dolunca öyle yapıyolar diye biliyorum canım

Arkadaşıma sordum canım senin için 7. Kat da oturuyormuş merdivenleri in çık yapiyormus. Bı gün yine 7kat in çık sonra AVM ye gitmiş Avm de başlamış sancıları .sonra doğum. Benim nefesim kesiliyor bir yerden sonra merdivenlerde 3. Katta pilim bitiyor.
Ben cok enerjigim ya zaten cok yerimde durmuyorum. Merdiven de bulursam cikiyorum beni yormuyor ama cikabilecegim cok bir merdiven yok. Aletli pilatese gidiyorum haftada iki kere. Baska ne yapicam bilmiyorum cok stres oldum suniyle yapmak zorunda kalicam diye😞

Son düzenleme:
Ben cok eneejigim ya zaten cok yerimde durmuyorum. Merdiven de bulursam cikiyorum beni yormuyor ama cikabilecegim cok bir merdiven yok. Aletli pilatese gidiyorum haftada iki kere. Baska ne yapicam bilmiyorum cok stres oldum suniyle yapmak zorunda kalicam diye😞
Valla arkadaş merdiven diyor başka bişey demiyor en çok merdiven in çık işe yarıyor dedi isterseniz bir araştırın avm ye falan gidiyormusunuz olmadı orada normal merdiven kullanin. Onun bebeği 4kilo doğdu kiloluydu ama çatısı musaitmis normal doğuma benimle aynı hastaneye devam ediyordu ama başka doktora 🥲 baya takmıştı kafaya ilk doğumu en son 3.900gozuken bir bebek . Hep yürümüş ama dediğim gibi en çok merdiven in çık fayda sağladı dedi .hurma ,masaj ,eşle birliktelik hiç birini yapmadım ben dedi

Valla arkadaş merdiven diyor başka bişey demiyor en çok merdiven in çık işe yarıyor dedi isterseniz bir araştırın avm ye falan gidiyormusunuz olmadı orada normal merdiven kullanin. Onun bebeği 4kilo doğdu kiloluydu ama çatısı musaitmis normal doğuma benimle aynı hastaneye devam ediyordu ama başka doktora 🥲 baya takmıştı kafaya ilk doğumu en son 3.900gozuken bir bebek . Hep yürümüş ama dediğim gibi en çok merdiven in çık fayda sağladı dedi .hurma ,masaj ,eşle birliktelik hiç birini yapmadım ben dedi
Bizim avmlerde merdiven yok ki canim o bile yuruyen merdiven😂 apartmanda cikip insem ciksam guvenlik izler cekinirim gercekten merdiven cikmiyormusum hic su an fark ettim. Masaj dediginiz ne masaji? Bir de bugun sicak suda oturmayi denicem onu Ginnys Ginnys demisti sag olsun.

Ben 4.katta oturuyorum merdiven inip çıkıyorum her gün. dün yer sildim 4 ayak durup pilates egzersizleri yaptım. Ve yarım saat uzanayım dedim felçli gibi oldum kalktım hemen ağırlığımı pilates topuna verip kollarımı ileri düz uzatıp kafamı da topa koyup bacaklar ayrık popo kalkık şekilde ileri geri sağ sol gidip geldim baya bir rahatlattı yatmaktan daha iyi geldi çok şaşırdım. Düşmeyeceğimi bilsem öyle gidip gelirken bırakıp kendimi uyurdum o derece oldum 😄 hurma yedim ananas yedim bana mısın demedi benimki 🤣 artık çok çok uğraşmıycam çok da yatmıcam ama ne kadar takarsan o kadar gecikiyo gibi

Ben 4.katta oturuyorum merdiven inip çıkıyorum her gün. dün yer sildim 4 ayak durup pilates egzersizleri yaptım. Ve yarım saat uzanayım dedim felçli gibi oldum kalktım hemen ağırlığımı pilates topuna verip kollarımı ileri düz uzatıp kafamı da topa koyup bacaklar ayrık popo kalkık şekilde ileri geri sağ sol gidip geldim baya bir rahatlattı yatmaktan daha iyi geldi çok şaşırdım. Düşmeyeceğimi bilsem öyle gidip gelirken bırakıp kendimi uyurdum o derece oldum 😄 hurma yedim ananas yedim bana mısın demedi benimki 🤣 artık çok çok uğraşmıycam çok da yatmıcam ama ne kadar takarsan o kadar gecikiyo gibi
Biz seninle dogurmak icin ugrasangiller😂 gelmiyor minnoslar bir turlu napicaz boyle. Ama dedigin gibi stres cok yapiyorum artik suni korkusundan

Merhaba Rabbim evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ben kasım annesi olacagım Allah izin ederse bu 4 . Bebeğim senin yaşadıgın duygu durumunu yaşadım ben bilmediğim için uzun sürdü yardımcımda hiç yoktu eşim destek oldu depresyon lohusa sendrumu ve panik bozukluk 3 unü aynı anda yaşadım sana tek tavsiyem evde durma ve bebeğin için endişelenmeyi bırak bende sabahlara kadar bekledim bebeğim ölecek nefesi kesilecek diye erken doğum yapmıştım aslında ben kötü durumdaymışım bebek şuan 9 yaşında ☺ lütfen kendin nasıl mutlu oluyorsan bu dönem onu yap bebek sana ayak uydurur emzirme problemi 2 yaşında olan oğlumda yaşadım dik pozisyonda emzirdiğini destek al emzirmek için birde nekadar güzel bir bebeğin var tadını çıkar korkma o çok saglıklı ve saglıkla büyüyecek

Bizim avmlerde merdiven yok ki canim o bile yuruyen merdiven😂 apartmanda cikip insem ciksam guvenlik izler cekinirim gercekten merdiven cikmiyormusum hic su an fark ettim. Masaj dediginiz ne masaji? Bir de bugun sicak suda oturmayi denicem onu Ginnys Ginnys demisti sag olsun.
Sıcak suya oturmak yeterine duş başlığıyla belden aşağına sıcak su tut ama bunu günde 3-4 kez yap çok iyi gelir merdiven çok güzel yoksa kaldırımda bacak germe yapabilirsin ama bence merdivenleri in çık millet gebelerden alıştı yada asansör ile in sonra çık günde 3-4 te onu yap kimse anlamaz asansörle inip merdivenle geri çıksan.. bu arada masaj perine masajı

Back