- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.781
Gerçekten öyle o kadar yoruldum ki artık bunlardan benim bu güne kadar tek duam Allah beni kimseye muhtaç etmesindi yani zoruma giden şey ben annemlere destek oluyorum maddi manevi eşim de bunu görünce sinirleniyor sen onlar için herşeyi yapıyorsun onlar senin için bişey yapmıyor en zor zamanında yalnız bırakıyorlar diyorBende sırt üstü yada sağa dönük uyuyabiliyorum bir süre rahatlamak için mecbur sırt üstü yada sağa yatıyorum kramp giriyo bacağıma belime yatmadan yapamıyorum bende
Benim öz annem yok konuşmuyorum yıllardır üvey annem zaten Allah'lık hamileliğimin başında kavga çıkarıp küstü birtek kaynanam var oda temizliğe gelmedi kendi evimi zor temizliyorum yavaş yavaş yaparsın dedi daha ben davet etmeden üstelik bişey demedim şu yaşıma kadar öğrendiğim tek şey elin varsa başını kaşıcan kimseden medet ummucan 2 küçük kızım var o yüzden erkenden başladım temizliğe hazırlıkların hepsine kadın vs falanda tutamadım hiç alışık olmadığım bir durum kendim yaptım Allah'a şükür yetiştirdim bitirdim ne ağladım ne başım ağrıdı birinden isteyipte mırın kırın cevap alsaydım bende çok ağlardım kaldıramazdım eşinize söyleseniz aynı dediğiniz tepkiyi verir dahada kötü olur bu sefer eşinizde haklı olarak tavır alır insan böyle günlerde ailesinden destek bekliyo ama anlayış olmayınca olmuyo işte kızlarıma doğuma giderken babası ve babası bakıcak kaynanam benimle hastaneye gelicek hastaneden çıkınca kaynanam eve kızlara bakar okula yollar bende kendime bebeğe bakarım hiç moralini bozma üzme kendini bi şekilde halledilir 1 hafta kalsın varsın bol bol yürüyüş hareket edersen kendini çabuk toplarsın Allah'ın izniyle benim arkadaşımın ne annesi ne kaynanası doğumuna gelmemişti hastanede yalnızdı çocuğuna kocası baktı kendisi de hastanede kendine baktı eve gelmiş o haliyle kalkıp çorba pişirmiş çok üzülüp ağlamıştı ama elden gelen bişey yok oğlu bir bucuk yaşındaydı doğum yaptığında hiç yatamadan iyileşip ayaklanmıştı moralini bozma üzme kendini ağlama Allah büyük o gücü verir sana bebeğini strese sokma ben alıştım artık zoruma gitmiyo insan üzüle üzüle katılaşıyo bi süre sonra kimseye bişey demeden aman demeden kendi yapıveriyo zor olsada
Benmde öyleHareketleri artik cok sert canımi cok acıtıyo bazen dayanamayacak gibi oluyorum sizlerde surumlar nas
Aa ne güzel bnm gibi düşünenler var demek. Bu arada ne kapı süsü ne hediyelik hiçbir şey hazırlamadım hala bendeki rahatlık seviyesiBemde kırmızi esarp yada şal takmayi düsünuyorum pijama takımım lacivert kırmizi cizgileri var
Çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım herkesi memnun etmeye çalıştım ama kimse benim için bişey yapmadan yaptık nankörsün dediler saygıda kusur etmedim yinede sessizce köşeme çekildim hayatıma baktım artık her zaman önceliğim kendi hayatım çocuklarım Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin insanlar çeşit çeşit herkesin annesi babası bir değil seçme şansımız da yok isyanda edemeyiz doğru olanı yapıcaz üzülmek yok ağlamak yok Rabbim bize anne olmayı nasip etti evlatlar verdi ne büyük nimet ne büyük mutluluk sebebi ben şahsen göremediğim yaşayamadığım anneliği yaşatmak için çabalıyorum mutlu oluyorum zamanında çok üzülüyodum çok kafama takıyodum bu sefer eşimle de aramda tatsızlık çıkıyodu evde huzur olmuyodu çocuklarda üzülüyorduGerçekten öyle o kadar yoruldum ki artık bunlardan benim bu güne kadar tek duam Allah beni kimseye muhtaç etmesindi yani zoruma giden şey ben annemlere destek oluyorum maddi manevi eşim de bunu görünce sinirleniyor sen onlar için herşeyi yapıyorsun onlar senin için bişey yapmıyor en zor zamanında yalnız bırakıyorlar diyor
Yeğenimin bebeği 10 gün hastanede kaldı 10 gün boyunca belirli saatlerde sürekli sütünü sağıp hastaneye yolladı buzluğa vs de atmış sütü kesilmedi şuan bebeği 5aylık anne sütüyle besleniyor stres yapmayın imkanınız varsa sütünüzü sağın gönderin yada buzlukta muhafaza edin bana öyle tavsiye etmişti eğer küvöze alınırsa diyeHerkese merhaba arkadaşlar bende dün doğum yaptım 37+2 de bebeğim kuvezde 1 hafta kalabilir sütüm gelmez kesilir diye korkuyorum daha tecrübe eden oldu mu böyle bir durum
Fotoğraf çekilmek için alıcam doğurmazsamBoşver tacı macı ya ben almadım bile kırmızı eşarp takıcamdeğişik olsun istedim . Kalan şeylerin hazır olsun da o önemli
Korkma herşey güzel olacak bende korkuyorum sezeryandan ama bebekle kavusmak daha önemli şuanda ❤
Üzülme canım benim belki gelir konuşursun karşıya mahcup etme beni diye . Kim ne kdr kalabilirse kârdır. Bnmde canımı çok sıkan olaylar var buna benzer şeyler napalım kısmet bi şeyler yaşayacagımız varsa yaşıyoruz bu halimizle bile. Allah logusayken ağlatmasın inşallah
Biraz daha toparlarsınız eşiniz varken en azından diğer çocukla o ilgilenirEvet maalesef böyleeşimin kendi işi o yüzden daha rahat allahtan o kalır yanımda bende öyle düşündüm ne yapayım mecbur idare edicez ama insan üzülüyor işte elinde olmadan
Benim de 37 de çatı muayenesi. Bugün 35+1 iz bebiş yine 1 hafta ilerde gözüküyor hiç normal zor olur falan demiyor. Benim doktorun adı çıktı sezaryenci diye belki ondandırKaç gündür herkese doktor sezeryan için bişey demiş ;( bana da bebeğin karnı biraz önde gidiyor (5yada6gun) böyle giderse normal doğum zor olur dedi daha çatı muayenesi olmadan. Kaç gündür buradaki yorumları okuyorum yani eski zamanlarda olsak hiç birimiz doguramicakmisiz demek Ilgınc yani;( bu arada Cati için 37+2de randevum var benimde erken mi acaba çatı icin
Ciğer de yedim, çilekte yıkadım dokundum yedim bir kere de yanlışlıkla gül kokladımKizlar bugün annemle manava gittik yine bir yaşlı teyze terörüne kurban gittim. Manavdaki adam çilek alın dedi canınız çekmez inşallah bende kalsın dedim başka şeyler alıyorduk sonra sen iki canlisin nolur al bı tane ye dedi yıkamadan yemem dedim yine ısrar etti ayıp olmasın diye aldım .kokusuna bak dedi bende kokladım tabi burnuma falan değdi sonra elimdeyken çilek kadın yanimda bana baktı aman yuzune Surme leke olur bebek de dedi ... Bu ne yaaaa.... annemde inanma hurafe onlar saçma dedi. Neyse eve geldik aradan 2 3 saat geçti içime battı bı Googlelayim forumlara bakayım dedim yani zıkkım olsun neler yazıyor şoktayım ciğer yok gül koklamak yok çilek daha neler neler zeytin bile vardıben mi çok dar dünyada yaşıyorum bu tarz şeyleri bilmeden anlamadım ki benimde batıl inançlarım ve ritüellerim vardır. İzmirli arkadaşlar varsa aramızda bilirler hıdırellez ritüellerin vs bütün hepsini yaparım salı gunleri iş yapmam yolda çeşme görünce aracı durdurup 3kere el yikama vs var bende de ondan çekiyor heralde
Hadi,bakalım inşallah bulursun istediğin gibi bişeyFotoğraf çekilmek için alıcam doğurmazsamsüs püsten degil yani
İkizlerim küveze girdi. 12. Günde çıktı biri diğeri hala orada sağacaksınız sürekli ezmiyor gibi 2,3 saatte bir kesilmezHerkese merhaba arkadaşlar bende dün doğum yaptım 37+2 de bebeğim kuvezde 1 hafta kalabilir sütüm gelmez kesilir diye korkuyorum daha tecrübe eden oldu mu böyle bir durum
Cevap için teşekkürler Sütüm o kadar gelmiyor daha tek damla anca geliyor ememedi hiç oyuzden korkumYeğenimin bebeği 10 gün hastanede kaldı 10 gün boyunca belirli saatlerde sürekli sütünü sağıp hastaneye yolladı buzluğa vs de atmış sütü kesilmedi şuan bebeği 5aylık anne sütüyle besleniyor stres yapmayın imkanınız varsa sütünüzü sağın gönderin yada buzlukta muhafaza edin bana öyle tavsiye etmişti eğer küvöze alınırsa diye
Gerçekten öyle o kadar yoruldum ki artık bunlardan benim bu güne kadar tek duam Allah beni kimseye muhtaç etmesindi yani zoruma giden şey ben annemlere destek oluyorum maddi manevi eşim de bunu görünce sinirleniyor sen onlar için herşeyi yapıyorsun onlar senin için bişey yapmıyor en zor zamanında yalnız bırakıyorlar diyor
Çok haklısın bugün benim canım sıkkındı kızım da huzursuzdu 10 aylık daha anladı hemen eşim de beni mutlu etmeye çalıştı ne oldu falan diye sordu hep ama evde huzur olmuyor ilk defa küçücük bebeğe sesimi yükselttim çok üzüldüm sonra takmamak lazım gerçekten en önemlisi eşim çocuklarım kendi ailemÇok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım herkesi memnun etmeye çalıştım ama kimse benim için bişey yapmadan yaptık nankörsün dediler saygıda kusur etmedim yinede sessizce köşeme çekildim hayatıma baktım artık her zaman önceliğim kendi hayatım çocuklarım Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin insanlar çeşit çeşit herkesin annesi babası bir değil seçme şansımız da yok isyanda edemeyiz doğru olanı yapıcaz üzülmek yok ağlamak yok Rabbim bize anne olmayı nasip etti evlatlar verdi ne büyük nimet ne büyük mutluluk sebebi ben şahsen göremediğim yaşayamadığım anneliği yaşatmak için çabalıyorum mutlu oluyorum zamanında çok üzülüyodum çok kafama takıyodum bu sefer eşimle de aramda tatsızlık çıkıyodu evde huzur olmuyodu çocuklarda üzülüyordu
İnşallah iyi oldu bunu duymakİkizlerim küveze girdi. 12. Günde çıktı biri diğeri hala orada sağacaksınız sürekli ezmiyor gibi 2,3 saatte bir kesilmez
Arkadaşın dediği gibi emzirir gibi düzenli sağarsanız sütünüz çoğalır Allah'ın izniyle yeğenimde hiç emziremedi direk küvöze alındı bebeği 10 gün kaldıSütüm o kadar gelmiyor daha tek damla anca geliyor ememedi hiç oyuzden korkum
Ay bende ilkin de de ciğer yedim bişey olmadı bunda da yedim bakalımCiğer de yedim, çilekte yıkadım dokundum yedim bir kere de yanlışlıkla gül kokladımben de inanmıyorum onlara. Bir arkadaşım hiç birini yapmadı çocuğun alnında kırmızı leke var ayağında doğum lekesi var. Yani olacağından ilgisi olduğunu sanmıyorum hurafe bence
Hiç korkma bende ilk doğumumu 37+4 de yaptım sütüm geldi ama başta az az ertesi gün baya bol bol geldi gelmeyecek mi bebek aç kı kalır vs sakın strese girme en çok etkileyen şey stres bence ben çok rahattım sütüm gelir gelmezse mama veririm ne olacak dedim hep sen sakin olursan sütün de daha kolay gelir benim kızım kuvezde kalmamıştı belki sizinki de kalmaz duruma göre yada daha az kalırHerkese merhaba arkadaşlar bende dün doğum yaptım 37+2 de bebeğim kuvezde 1 hafta kalabilir sütüm gelmez kesilir diye korkuyorum daha tecrübe eden oldu mu böyle bir durum
Bende 35+2 yim aramızda 1 gün var benim kesin sezeryan olacak amaBenim de 37 de çatı muayenesi. Bugün 35+1 iz bebiş yine 1 hafta ilerde gözüküyor hiç normal zor olur falan demiyor. Benim doktorun adı çıktı sezaryenci diye belki ondandır
Doğru düşüncedesiniz minicik bebek bile olsa onlar anlar melek onlar bize koşulsuz şartsız sonsuz sevgi besleyen bizi bizden iyi tanıyan tek varlık çocuklarımız canımızdan kopup dünyaya geldiler bizim bi parçamız kızımın biri 9 biri 7 yaşında biraz yüzüm düşse gözümün içine bakarlar bişey oldu sana anne diye hemen anlarlar konuşamuyolarken bende ilk anlamıyodum ben mutsuz sinirliyken evde onlarda sürekli ağlar huzursuz olurlardı sonraları farkedince değiştirdim kendimi annelik bu yüzden zor ve kutsal bişey tarif edilemez bişey evdeki herkesin mutluluğu huzuru evdeki anneye bağlı kapınızı kapatınca inanın öz aileniz anneniz babanız kardeşlerimiz hepsi dışarıda kalıyo şöyle baktığınızda sadece eşinizi ve çocuklarınızı görüyorsunuz yanıbaşınızda ailevi değerler saygı da önemli tabi ama ilk birinci kendi çocuklarınız eşiniz aileniz mutluluğunuz kapıyı kapatınca diğerleri dışarıda 2. Planda kalıyo bazı kişilere bu dediğim biraz ağır gelebilir ama kimse için kendini çocuklarını üzme ağlatma evinin huzurunu kaçırma inan bana sonra öz ailen bile olsa evinde huzuru sağlıcak olan sensin vah tüh herseyiniz var neyine geçinemiyonuz derler rahat batıyor kavga ediyorsunuz derler hiç kendilerinde suç aramazlar ne münasebet takmasaydın kafana söylensekte biz gene gelirdik derler. derler de derler yani o yüzden üzülme de üzme de 10 aylık bebeğinin huzursuzluğu bile seni canındançok sevdiğinin bir işaretiÇok haklısın bugün benim canım sıkkındı kızım da huzursuzdu 10 aylık daha anladı hemen eşim de beni mutlu etmeye çalıştı ne oldu falan diye sordu hep ama evde huzur olmuyor ilk defa küçücük bebeğe sesimi yükselttim çok üzüldüm sonra takmamak lazım gerçekten en önemlisi eşim çocuklarım kendi ailem
Herkese merhaba arkadaşlar bende dün doğum yaptım 37+2 de bebeğim kuvezde 1 hafta kalabilir sütüm gelmez kesilir diye korkuyorum daha tecrübe eden oldu mu böyle bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?