- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.641
Normal doğumda Sürekli açılma var mı ne kadar açılma var diye gelip bakıyorlar da o yüzden öyle demiştirKızlar 35. Haftadayım bugün kontrolüm vardı birazdan ilk nst çekilecek 37. Haftaya çatı muayenesi yapıcam dedi. Eğer muayenede zorlanırsan normal doğum yaptıramam gibi konuştu eğer sezeryan gibi bi düşüncen varsa şimdiden karar ver bildir bana dedi. Bende çatı muayenesinde anlarız heralde yapabilir miyim diye düşündüm ama şimdiden stres oldum
Benim nerdeyse hamileligimin 10. Haftasında enfeksiyknum vardi yüksek cikti 10 günlük antibiyotik kullandim gecti 1 ay sonra tekrar basladı 3 günlük fitil kullandım gecti bir müddet sonra tekrar basladı doktoeum 10 günlük probiyotikli fitil verdi gecri tekrar basladı kremde kullandim neyaptıysak o akıntı gecmedi sonra doktorum koku yesil akınti aci kasinti olmadogi sürece normal dedi hamilelerin yizde 50 sinde olabiliyormus yani anlayacagınız daha fazla ilac vermedi ama nezaman suyu azaltsam yada üşütsem yoeulsam hemen oluyoBenimm 4.günüm antibiyotikte azaldı sanki biraz akıntı ve koku. Hem hijyene hem de üşütmemeye dikkat etmek lazım.
Akıntı bende hep vardı. Bazen sulu gelirdi çamaşırımı geçip kıyafeti bile ıslanıyordu. Günlük ped kullanamıyorum mantarı tetikliyor diye. Sürekli çamaşır değiştirdim ıslak kalmasın diye. Şimdilerde ise koyulaştı beyaz gelip sarıya dönüyor. Doktora hiç sormadım. Kaşıntı sızı yanma şişme gibi bir durum olmadıkça sorun olacağını zannetmiyorum. Akıntı pürüzsüz, kokusuz ise genelde enfeksiyon kaynaklı olmuyor. Ayrıca bebekle vajina arasında mukus tıkaç var ve amniyon kesesi bebeği koruyor. Vajina hücre yapısı gereği sürekli ıslak olmak zorunda akıntılar normal.Bende sadece sarı leke oluyor koku kasın ağrı sızı yok enfeksiyon da çıkmadı kültür de vermiştim;( cogalirsa tekrar giderim olmadi.onemli olmasın bebeği etkilemesinde zaten cok yoğun değil ara ara görüyorum su aralar
Sarı renk biraz tedirgin ediyor beyaz olunca bende korkmuyorum ama suyu cok içince kesiliyor zaten. Zaten gebeliğin başından beri bı sarı renk durumu var koku kaşıntı agri sızı yok ara ara enfeksiyon çıkıyor böyle zaten hamilelikte enfeksiyon çok sık rastlaniliyormus;(
Aklınıza gelenleri telefona not edin kontrole gidince unutuluyor herşeyben öncesinden not olarak kaydediyorum
Ayaklarımı çok usutuyorm o da etkiliyor muhtemelen çorap giyince daraliyorum akşam oluncada ev senin oluyor .çok sık çamaşır degistiryorum bide ben utuluyorum enfeksiyondan çok korktuğum için ayrıca o kadar çok beyaz iç çamaşırı aldım kihani bi leke bı farklılık olurda göremem diye 95derecede onları yıkıyorum utuluyorum ve sadece beyaz kullanıyorum renklileri doğum sonrası için kaldırdım 9ayda bir kere açık pembe gitmisimdir heralde hep bembeyaz giyindim önceki gebelik kotu tecrübe ile bitince riske alamıyorum bişey olurda gormem diye
Bana zaten 37de bakcak en iyisi kendimi kasayım da 38de doğsun bari skfkskdkNormal doğumda Sürekli açılma var mı ne kadar açılma var diye gelip bakıyorlar da o yüzden öyle demiştirbir nevi çatı muayenesi gibi oluyor o an kontrol amaçlı yapılıyor devamlı. Ben 35te olmuştum çatıyı. Doğumu tetikler dediler ama sanırım çok kasarsanız tetikliyor 37+4 teyim ne gelen var ne giden
Sağlıkla gelsin de nasıl geldiği önemli değil benceBenim de bugün kontrolüm vardı 37+4 teyiz Kilosu 3280 dedi baş aşağı pozisyonda suyu ve plasenta iyi dedi. Sonra cati muayenesini sordu olmadım deyince ona da bakalım dedi . Ben zaten bakar diye hazır gitmiştim hiç korktuğum gibi acı ağrı olmadı. Çatın çok basık hiç normal dogum düşünmeyelim sezeryan olsun dedi. Devlet hastaneleri genelde sezeryanı mecbur kalmadıkça yapmıyor diye biliyorum. Kendimi normale hazırlamıştım ama böyle nasipmiş. Son anda belli olmasındansa şimdiden bilmek daha iyi.
Evet aynısı benimde başıma gelmişti ilk hamileliğimde ama ben illa normal olsun dedim 40da tekrar çatı muayenesi oldum çatının darlığına birde kemik çıkıntısı eklenmişti baskıyla doktor zor olur vakum kullanılır zorlanırsın deyince kabul etmiştim hayırlısı böyleymiş demekki çokta zorlamamak lazım hakkınızda hayırlısı olsunBenim de bugün kontrolüm vardı 37+4 teyiz Kilosu 3280 dedi baş aşağı pozisyonda suyu ve plasenta iyi dedi. Sonra cati muayenesini sordu olmadım deyince ona da bakalım dedi . Ben zaten bakar diye hazır gitmiştim hiç korktuğum gibi acı ağrı olmadı. Çatın çok basık hiç normal dogum düşünmeyelim sezeryan olsun dedi. Devlet hastaneleri genelde sezeryanı mecbur kalmadıkça yapmıyor diye biliyorum. Kendimi normale hazırlamıştım ama böyle nasipmiş. Son anda belli olmasındansa şimdiden bilmek daha iyi.
Bak şimdide motive oldum❤ bende belden biraz korkuyordum ama aslında bebeğin doğum anını falan görmek istiyorum ozaman bende belden istiyim ameliyatıKorkacak bişey yok canım belden uyuşmalı çok rahat geçiyo tabiki her ameliyatta acı ağrı sızı olur illaki bunlar doğumda acı bir tecrübe değilde güzel anılar olarak kalıyo teknoloji çağındayız bide doktorlar ne yaptıklarının farkındalar benim 3. Sezeryan olacak korkudan çok heyecan var içimde tek düşündüğüm bebeğimi görmek bian önce onu kucağıma almakbizim bahsettiğimiz aslında başına gelecekleri bilmeden gidince insan daha bi cesaretli gözü kara oluyo bilince de gidince pek bişey farketmiyo aslında hepsinde amaç aynı mis kokulu yavrularımıza kavuşmak
Al bıtane sezeryan sever doktor daha. Benimkide öyle canım çatı muayenesi bile yapmadı bebek iri sezeryan olsun dedi neyse çocuklar saglklı olsın da başka derdim kalmadıKızlar 35. Haftadayım bugün kontrolüm vardı birazdan ilk nst çekilecek 37. Haftaya çatı muayenesi yapıcam dedi. Eğer muayenede zorlanırsan normal doğum yaptıramam gibi konuştu eğer sezeryan gibi bi düşüncen varsa şimdiden karar ver bildir bana dedi. Bende çatı muayenesinde anlarız heralde yapabilir miyim diye düşündüm ama şimdiden stres oldum
Alla alla neden acaba bnm göğüslerim de çok sönük geliyo bana ne agrı be şişlik.. Merak ettim şimdiKızlar iki gündür göğüslerim aşırı ağrıyo uçları çok acıyo dokunamıyorum hamileliğin başında bile bu kadar yaşamamıştım bu durumu kuruma çatlama da yok bugün 37+6 olduk çok şükür bu kadar ağrıyıp sızlaması normal mi acaba sanki emzirmeye başlamışım gibi bi sızı ağrı
Benimde çoğu akıntı m dıstaki kıyafetime kadar bulaşıyor aynen dediğin gibi. Bende sadece iç çamaşırı değiştiririm 9aydır günlük ped kullanmıyorum. Bunu doktora sorduğumda kasıntı yanma varmı diyodu ikisi de yok deyince tamam önemli değil diyodu bende artık sormayı bıraktım. Ama şınu farkettim az su içtigimde akıntım çok ve sarı. Biraz suyu cogaltim düzeliyor.Akıntı bende hep vardı. Bazen sulu gelirdi çamaşırımı geçip kıyafeti bile ıslanıyordu. Günlük ped kullanamıyorum mantarı tetikliyor diye. Sürekli çamaşır değiştirdim ıslak kalmasın diye. Şimdilerde ise koyulaştı beyaz gelip sarıya dönüyor. Doktora hiç sormadım. Kaşıntı sızı yanma şişme gibi bir durum olmadıkça sorun olacağını zannetmiyorum. Akıntı pürüzsüz, kokusuz ise genelde enfeksiyon kaynaklı olmuyor. Ayrıca bebekle vajina arasında mukus tıkaç var ve amniyon kesesi bebeği koruyor. Vajina hücre yapısı gereği sürekli ıslak olmak zorunda akıntılar normal.
Ya aslında çok sezeryan yanlısı gibi değildi sanırım küçük bi hastane olduğu için normal doğumdan sezeryana dönersem ameliyathane dolu olabilir falan diye düşünmüş de olabilir gerçi ben de normal doğum konusunda kendime çok güvenemiyorum ama çabuk toparlanmak için normal doğum istiyorum. Hayırlısı bakalım dediğin gibi sağlıklı olsunlar daAl bıtane sezeryan sever doktor daha. Benimkide öyle canım çatı muayenesi bile yapmadı bebek iri sezeryan olsun dedi neyse çocuklar saglklı olsın da başka derdim kalmadı
Belden uyuşma çok daha iyi gerçekten o anı yaşamak ağlamasını duymak getirip yanağına temas ettirip öptürmeleri göstermeleri bir ömre bedel yengem hastalığı yüzünden uyutuldu çok zor kendine geldi uyandığında çok zorlandı bebeği bile gözü görmedi bir süre iyice kendine gelince görmek istemişti çok etkilenmiştim bende ilk sezeryanda korkudan anestezi uzmanına beni uyutun nolursunuz diye yalvarmıştım sağolsun başımdan ayrılmamıştı elimi tutmuştu bana anlatmıştı yapılanları sürekli benimle konuşmuştu korkum geçmişti iyiki uyutulmamışım iğneden sonra zaten herşey olup bitiyo yarım saat içindeBak şimdide motive oldum❤ bende belden biraz korkuyordum ama aslında bebeğin doğum anını falan görmek istiyorum ozaman bende belden istiyim ameliyatı
Al bıtane sezeryan sever doktor daha. Benimkide öyle canım çatı muayenesi bile yapmadı bebek iri sezeryan olsun dedi neyse çocuklar saglklı olsın da başka derdim kalmadı
Alla alla neden acaba bnm göğüslerim de çok sönük geliyo bana ne agrı be şişlik.. Merak ettim şimdi
Benimde çoğu akıntı m dıstaki kıyafetime kadar bulaşıyor aynen dediğin gibi. Bende sadece iç çamaşırı değiştiririm 9aydır günlük ped kullanmıyorum. Bunu doktora sorduğumda kasıntı yanma varmı diyodu ikisi de yok deyince tamam önemli değil diyodu bende artık sormayı bıraktım. Ama şınu farkettim az su içtigimde akıntım çok ve sarı. Biraz suyu cogaltim düzeliyor.
Benim panik atagım var ondan korkuyorum tamamen uyutmayı isterler mi birde sakinleştirici veriyolar mi yarım yaparkenBelden uyuşma çok daha iyi gerçekten o anı yaşamak ağlamasını duymak getirip yanağına temas ettirip öptürmeleri göstermeleri bir ömre bedel yengem hastalığı yüzünden uyutuldu çok zor kendine geldi uyandığında çok zorlandı bebeği bile gözü görmedi bir süre iyice kendine gelince görmek istemişti çok etkilenmiştim bende ilk sezeryanda korkudan anestezi uzmanına beni uyutun nolursunuz diye yalvarmıştım sağolsun başımdan ayrılmamıştı elimi tutmuştu bana anlatmıştı yapılanları sürekli benimle konuşmuştu korkum geçmişti iyiki uyutulmamışım iğneden sonra zaten herşey olup bitiyo yarım saat içinde
İlk sezeryanımda serum bağlanmadan önce deli dana gibi dolaşıyordum stresten telaştan yerimde duramıyordum yemek yediğim için beklemem gerekiyordu damar yolu açıldı serum takıldı 1dk sonra sakinlesip uzandım annem bile şaşırmıştı kız sen deli gibi dolanıyodun noldu da uzandın birden diye ikincide takılan serumda varmıydı hatırlamıyorum ilki özelde ikincisi devlette olmuştu devlette olanda büyük bi koşuşturma vardı herkes herşeyi son hız koşarak yapıyodu aniden odadayken hemen üzerimi değiştim nst hızlıca bağlandı nst bağlıyken sonda takıldı hemen nst sökülüp sedyeye yatırılıp götürüldüm ne olduğumu bile anlamadım hepsi 5dk içinde gerçekleşti stres yapıp korkmama fırsat kalmadı bile sudan çıkmış balığa döndüm özelde tekerlekli sandalyeyle salına salına götürmüştü hemşire devlette paşaya kelle yetiştirir gibi herkeste bir telaş sedyeye yatırılıp çarşafla adeta dürüm yapılarak götürülmüştüm kaçırılır gibi halbuki ne sancı ne bişey vardı götüren hasta bakıcı yüzümü bile kapatmıştı abi bari tek gözümle bakayım dedim tamam ama çok açma deyip tek gözümü açmıştı hafiften güler misin ağlar mısın aslında tam bi macera komedi devlette böyle şeyler yaşarken korku stres aklıma gram gelmemiştiBenim panik atagım var ondan korkuyorum tamamen uyutmayı isterler mi birde sakinleştirici veriyolar mi yarım yaparken
Öyle önemli olan sağlık. Gün için 39a girince gel duruma göre gün belirleyelim şimdi erken dediSağlıkla gelsin de nasıl geldiği önemli değil benceSezeryan için gün verdi mi peki?
Bu sefer ben de üşüttüm biraz ayaklardan işte ne yaptıysam ısınamadımBenim nerdeyse hamileligimin 10. Haftasında enfeksiyknum vardi yüksek cikti 10 günlük antibiyotik kullandim gecti 1 ay sonra tekrar basladı 3 günlük fitil kullandım gecti bir müddet sonra tekrar basladı doktoeum 10 günlük probiyotikli fitil verdi gecri tekrar basladı kremde kullandim neyaptıysak o akıntı gecmedi sonra doktorum koku yesil akınti aci kasinti olmadogi sürece normal dedi hamilelerin yizde 50 sinde olabiliyormus yani anlayacagınız daha fazla ilac vermedi ama nezaman suyu azaltsam yada üşütsem yoeulsam hemen oluyo
Ne kadar geldi ki su boşalması patlaması altına tuvaletini yapar gibi aniden çok akarmış çevremdeki yaşayanlardan böyle duydum ben sızıntı şeklinde olabilir tabi ama onun kendine has bi farklı kokusu varmış öyle okumuştum içiniz rahat etmezse bi konuşun isterseniz ne olur ne olmazYarım saat önce su ve akıntı karışık bişey geldi iç çamaşırıma yarın da kontrolüm var kızlar sizce akıntıdan mı bebekten gelen su mudoktorumla konuşmama gerek var mı kontrolüm yarın sabah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?