2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kaç gündür herkese doktor sezeryan için bişey demiş ;( bana da bebeğin karnı biraz önde gidiyor (5yada6gun) böyle giderse normal doğum zor olur dedi daha çatı muayenesi olmadan. Kaç gündür buradaki yorumları okuyorum yani eski zamanlarda olsak hiç birimiz doguramicakmisiz demek Ilgınc yani;( bu arada Cati için 37+2de randevum var benimde erken mi acaba çatı icin

Benim panik atagım var ondan korkuyorum tamamen uyutmayı isterler mi birde sakinleştirici veriyolar mi yarım yaparken

Ben ilk sezeryanda spinal oldum iğne vuruldu ayaklar direk ısınmaya başlıyor a psikolojik mi bilmiyorum kesiyi atmaya başlayınca hissediyorum demeye başlayınca uyutuldum mu bayıldim mi bilmiyorum ama gözümü açtığımda prensesim doğmuş bana gösterdiler onu giydirip odaya gönderiyorlar.Dikilme anında hep uyaniktim sıfır his böyle ayakların kütüklesmis de kaldırmaya çalışılıyor gibi tuhaftı:).Bunda yine spinal anestezi olacak . Odaya çıkınca zaten kendinde olmanın büyük avantaji oluyor bebeğini emzirme anın bilinçli bir şekilde en azından .İlk kalkma anı zor ama hepsi de geçiyor gidiyor,bebeğin derdine düşülüyor kalıci ağrı olsaydı kimse ikinci üçüncü hamileliği dusunmezdi

Dun gebelik takibi icin saglik ocagind agittim bu akintilari sordum ebe bana 9 ay boyunca akintim oldu hatta sut kesigi gibide oldu normal dedi
Bunu duyduğuma sevindim Benim tansiyonum yükseldiğinde de dustugunde ensem değil başımın onu agriyor ama midem de bulaniyordu 9-5 hatta küçük 4.5 lere düştugundede aynısı oluyordu o yüzden ya yükselmesi tam tersi düştüyse limonlu su falan daha çok düşürebilir tansiyonu takip etmek lazım bugün mutlaka bı ölçturun.bol su için o da dengeliyormus

Kizlar bugün annemle manava gittik yine bir yaşlı teyze terörüne kurban gittim. Manavdaki adam çilek alın dedi canınız çekmez inşallah bende kalsın dedim başka şeyler alıyorduk sonra sen iki canlisin nolur al bı tane ye dedi yıkamadan yemem dedim yine ısrar etti ayıp olmasın diye aldım .kokusuna bak dedi bende kokladım tabi burnuma falan değdi sonra elimdeyken çilek kadın yanimda bana baktı aman yuzune Surme leke olur bebek de dedi ... Bu ne yaaaa.... annemde inanma hurafe onlar saçma dedi. Neyse eve geldik aradan 2 3 saat geçti içime battı bı Googlelayim forumlara bakayım dedim yani zıkkım olsun neler yazıyor şoktayım ciğer yok gül koklamak yok çilek daha neler neler zeytin bile vardı ben mi çok dar dünyada yaşıyorum bu tarz şeyleri bilmeden anlamadım ki benimde batıl inançlarım ve ritüellerim vardır. İzmirli arkadaşlar varsa aramızda bilirler hıdırellez ritüellerin vs bütün hepsini yaparım salı gunleri iş yapmam yolda çeşme görünce aracı durdurup 3kere el yikama vs var bende de ondan çekiyor heralde

Bence pozitif gibi 3-4 gün sonra doktora gidin kanda baksınlar
Yine ben günü gününde regl olan ve regl ağrısı çok ağır olan biri olarak regl olamadım günüm geçmeye başladı normalde kesin o günde gece lekelenme sonra regl olurum bir sürü test yapıyorum hepsini bozuk çoldırıvam kanda vermek istemiyorum

Eklentiler

• 6268EB10-0BCA-480B-B035-309CC2FD31D4.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 65
Testler bozuk olabilir ama daha önce içi asla bmyle olmuyordu ve bundan önceki daha da silik çıkmıştı kimyasal olabilir belkide

Bunu bende duydum benim bi kız kardeşimde annem böğürtlen yiyememiş iki kaşının ortasında böğürtlen mevsiminde kızaran minik leke var. Diğer kardeşimde de kolunda ve tam alnının ortasında da yine bir kırmızı sebzenin turşusunu çekmiş suyunu istemiş vermemişler koca şiş bişey vardı 100 tane damar varmış alnındakinde küçükken çok düşüyodu kanıyodu dktorlar hep şey demişler keselim alalım ameliyat edelim ama beyin tabi tehlikeli yapmamışlar bebekken. en son çapada bir doktor 2 yaşındayken götürmüşler bu demiş 7 yaşından sonra sönücek damarlar eriycek işlem yaptırmayın çocuğa yazık olur. Beklemişler gerçekten de eridi hiç damar vs kalmadı orda. Bende de ensede çilek var ama gerçekten ensede olan çilekten herkeste var gibi çok kişide duydum.

Testlerin hepsi bozuk olamaz 2 3 damla damlatın fazla damlatınca böyle bozulma yapar.

Bu damlatmalı değil bardak gibi bişeye koyup batırmalı
O zaman çok bekletiyosunuz içinde ben ikisini de kullandım zamanında. ovülasyon ve kaset testler ne zaman fazla damlatsam bozulma oluyordu testte çizgi kalınlaşıp bulanıklaşıyor en fazla 10 saniye diyolar bide çizgisi var oraya kadar sokun fazlasını batırmayın o kendi alıyor zaten yukarı doğru . He bozuk da çıkabilir ama hepsi bozuk olamaz bence aynı yerden mi aldınız hepsiini

Aynı eczaneden aldım 10 saniye diyorlar ve zaten deliklere kadar batırıyorum 10 saniyeden fazla tutmuyorum göğüslerimde yeşil damarlar çok fazla çakmaya başladı sanki bana da göğüs ucu büyüdü gibi geliyor regl olamıyorum geç döllenme nasıl oluyor acaba kaset testlerde genelde silik çizgi çöküyor fakat erken gebelikte çıkmadk

Olsaydı kaset testte çıkan erken gebelikte daha belirgin çıkardı. Bir de başka yerden alıp deneyin imkanınız varsa. Aynı eczaneyse testlerle ilgili sıkıntı da olabilir

D Doguma az kaldı inşallah bişey çıkmaz yazarım buraya alt üstü bı cilek kokladimama 9ayda kaç kere o çilek zeytin sağıma soluma değmiştir kimbilirdoğum günümde bir suru gül geldi kokladım geçmiş olsun ne diyim.
bizim ailede hiç doğum lekesi vs yok. Anneme dedim hiç mi canin çekmedi bişey yada bı yerine dokundunmu çilek biseyler yiyip kadın zerre inanmadığı için ne alaka deyip durdu bu arada canım aşırı zararlı bı fastfood çekti bi kere yani cocuga net zararı olur bir yiyecek almadım yemedim inşallah lekesi mekesi olmaz neyse ki mide yanmalarim envai çeşit ilaca rağmen hala devam ediyor bunun üzerine düşmüyorum kızım Allah'a emanet

Valla bende çilek çok yedim ağzıma ellerime çok gelmiştir ağzıma da başkası sokacak değil ya ben de inanmıyorum açıkçası ama kardeşlerimde oldu diyo annem bende de olmuş . Ama ben inanmıyorum böyle şeylere o ayrı. Lohusaya al basması vs onlara da fazla inanmıyorum o da bi rahatsızlıktan dolayı oluyomuş insana mesela doğumdan sonra ateşle gelen bir rahatsızlıkmış şuan hatırlamıyorum hastalığı ama.

Walla dünden beri çilek yiyorum artik çok geç sanirim

Arkadaşlar selam, ben de 36+ 3 günlük hamileyim. Normal doğumdan korktuğum için sezaryen istiyorum. Doktorum 10 mayıs gibi alalım dedi bu da 38+3 e denk geliyor. Bu tarih bebeği almak için erken mi? Özel hastane bu arada kendilerine göre plan da yapıyor olabilirler.

O teyzeler Tr nin her yerinde merak etme Ve hiçbir zaman hurafeleri söyleyecekleri bitmez.Bekarsin ne zaman evleneceksin ,evlenirsin ne zaman çocuk ,1 çocuk olur hemen arayı soğutma yap ikinciyi ,iki olur ee az bunlar yapmışken üç,dört ,beş . Lohusa olursun aman dışarı çıkma uzaaar gider

Sezeryan için verilen hafta genelde bu oluyor.İlk doğumda bekleten doktorlarda oluyor ama ikincide çok bekletme taraftarı olunmuyor.Ki 38.haftada erken değil gelişimi vs tamamlanmış oluyor .Dr kilosu ve boyuna göre degerlendiriyor zaten

Evet, ben suyum geldikten 8 saat sonra doğdu oğlum.
kilo kilo çilek yedim ben, oğlum çilek olarak doğmasa bari

İki gün daha bekleyip kan testi verin en net cevabı alırsınız.Veya başka eczaneden damlatılan testlerden alın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…