• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Sizin kaçıncı sezeryan 40a nasıl veriyo şok oldum şuan sancı riski çok yüksek değil mi 😱
3 gün sonra inşallah. Nst Baktı sancı yok kalsın dedi 1. Gebelik Bebek 3.5 kg nun üstünde ama anne karnı daha iyi dedi. Doğmayı isterse acilde olsa sezeryan yapılır nasılsa bir anda doğmuyor bebekler dedi.

Merhaba arkadaslar ben bugün kontrole gittim. Sadece ultrasonlar muayene etti. Bebeis 3400 gr olmus. Daha tam istedigim gibi asagida degil dedi. Alttan muayene etmedi. Nst de de sancı çıkmadi. Ama eve gelince sancım oluyor. Sebebini anlamiyorum. Düzenli sancı gelirse gel dedi. Otur kalk egzersizleri yap dedi. Bir de ahududu yapragi çayına basla dedi. Gunde 6-7 hurma yiyecekmisim

3 gün sonra inşallah. Nst Baktı sancı yok kalsın dedi 1. Gebelik Bebek 3.5 kg nun üstünde ama anne karnı daha iyi dedi. Doğmayı isterse acilde olsa sezeryan yapılır nasılsa bir anda doğmuyor bebekler dedi.
Benimde ilk gebeliğimde 40a kadar bekledik 38de çatı muayenesi oldum çayım çok dar olduğu için bebek 3200gramı geçerse çok zor olur demişti ben yinede normal olsun deyince tamam 40da tekrar bakarız hem çatına hem bebeğin kilosuna dedi benimde hiç sancım yoktu nst hep dümdüzdü 40da tekrar çatı muayenesi oldum sol tarafta baskıyla kemik oluşmuş çıkıntı doktor vakumla çekersek sıkıntı olabilir dedi korkumdan sezeryanı kabul ettim 3600 doğdu inşallah sizde hayırlısıyla sağsalim kucağınıza alırsınız sancı vs yoksa tabi içerde beklemesi daha iyi ilk iki hamileliğimde benimde 0 sancıyla gittim biri 40 biri 39da doğdu sezeryanla sakin gezmeye gider gibi gitmiştim bu sefer zor ve ağrılı geçiyo 35. Haftamda nst de düzensiz sancılar vardı kasılmalar karın sertleşmeleri çok zorluyo nefesimi kesiyo

Kızlaar ben eve geldim😀 Nst de hic sanci cikmadi, dopplerde kan akışı iyiydi, tansiyon biraz yüksek çıktı hastanede. 28. Haftada ciger gelistirci vurmustum iki doz, bugünde doktor iki doz yazdi bunlarida vurun dedi persembe tekrar geldi dedi. Kan sulandiricilarida kesmedi. Dogumla ilgilide bise demedi. Persembeyi bi bekleyelim bakalim dedi. Bende haberler böyle😀

Kizlar kontrolden çıktım nst de hiç sancım çıkmadi .36haftalik kilo 2.900 boy 49 cm ama doktor annene bir sor kaç kilo boy da doğdun dedi. gelişimi biraz ilerde karın cevreside ilerde birazcik bu da normal doğumda bizi zorlayabilir bol su iç dedi. yani geç döllenmeye göre ilerde olabilir ama son adet tarihime göre de tam oluyor .
Ben hiç kilo almadım 3haftada ve tedirgin oldum çünkü bide kilo verdim üzerine ama burda bir çok kişi de yazmisti senin kilonla alakası yok o senden çeker cekicegini diye ne yediysem çocuğa gitmiş.
Çatlak hiç olmamis ama asıl dikkat etmen gereken haftalar şimdi başlıyor mutlaka yag kremlerini sur dedi. Bol bol su iç dedi.
Regenesis Max devam et dedi ama ben hergun icmicem galiba haftada 3-4 gün icicem. Yürüyüş ve egzersiz için 37de konuşalım dedi haftaya anlaticakmis hemde çatı muayenesi yapicakmis
Bebek çok çatık kaşliydi sinir krizi geçirmiş gibiydi hatta doktor da güldü bu çocuk niye hiç sevmiyor ultrasonu kaşını çatmış sinirlı dedi sağolsun espri yaptı ama hormonlarım sayesinde şuan çatık kaşlı mi dogcak tribine girdim 😂 şaka bı yana 3haftadir kilo almayı bırakın vermiş biri olarak bebeğe etkilemedifini görünce rahat ettim .
Çok normal doğum ağzıyla konuşmadı sanki beni sezeryana alistirir gibi bir hali vardı işte karın cevresi ileride çıkarsa doğumda zorlayabilir falan diye işimi Allah'a bıraktım ne derse kabul edicem .
Rennie yazdi gaviscon ise yaramadığını söyledim

Kızlaar ben eve geldim😀 Nst de hic sanci cikmadi, dopplerde kan akışı iyiydi, tansiyon biraz yüksek çıktı hastanede. 28. Haftada ciger gelistirci vurmustum iki doz, bugünde doktor iki doz yazdi bunlarida vurun dedi persembe tekrar geldi dedi. Kan sulandiricilarida kesmedi. Dogumla ilgilide bise demedi. Persembeyi bi bekleyelim bakalim dedi. Bende haberler böyle😀
Maşallah su tarihi bekleyelim bu tarihi bekleyelim derken maşallah kız içerde büyüyor 🥰 boy kilo artmış mi kilo alamıyor diyordun

Kizlar kontrolden çıktım nst de hiç sancım çıkmadi .36haftalik kilo 2.900 boy 49 cm ama doktor annene bir sor kaç kilo boy da doğdun dedi. gelişimi biraz ilerde karın cevreside ilerde birazcik bu da normal doğumda bizi zorlayabilir bol su iç dedi. yani geç döllenmeye göre ilerde olabilir ama son adet tarihime göre de tam oluyor .
Ben hiç kilo almadım 3haftada ve tedirgin oldum çünkü bide kilo verdim üzerine ama burda bir çok kişi de yazmisti senin kilonla alakası yok o senden çeker cekicegini diye ne yediysem çocuğa gitmiş.
Çatlak hiç olmamis ama asıl dikkat etmen gereken haftalar şimdi başlıyor mutlaka yag kremlerini sur dedi. Bol bol su iç dedi.
Regenesis Max devam et dedi ama ben hergun icmicem galiba haftada 3-4 gün icicem. Yürüyüş ve egzersiz için 37de konuşalım dedi haftaya anlaticakmis hemde çatı muayenesi yapicakmis
Bebek çok çatık kaşliydi sinir krizi geçirmiş gibiydi hatta doktor da güldü bu çocuk niye hiç sevmiyor ultrasonu kaşını çatmış sinirlı dedi sağolsun espri yaptı ama hormonlarım sayesinde şuan çatık kaşlı mi dogcak tribine girdim 😂 şaka bı yana 3haftadir kilo almayı bırakın vermiş biri olarak bebeğe etkilemedifini görünce rahat ettim .
Çok normal doğum ağzıyla konuşmadı sanki beni sezeryana alistirir gibi bir hali vardı işte karın cevresi ileride çıkarsa doğumda zorlayabilir falan diye işimi Allah'a bıraktım ne derse kabul edicem .
Ben geçen hafta gittiğimde benimki de öyle söylüyordu sizinki gibi zorlayabilir vs. Biraz da sezeryana itmek için yaptıklarını düşünüyorum. Sana diyolar ki işte bebek çok iri seni zorlayabilir... iri olmasa da kolay mı sanki doğum yapmak ?? Bebeklerin kafatasları neden kemikleşmiyor doğmadan önce? Doğum sırasında çıkarken esnemesi için. Bu da gösterir ki aşırı kilolu olmadığı sürece illa ki bizim olduğu kadar bebeğin de esneme payı var. Elbette doktor sözüne de güveneceğiz ama ben bu ihtimali 4 kiloyu geçerse düşüneceğim. O zaman razı olabilirim onlar için sezeryan daha kolay çünkü. Gün versin alsın bebeği tamam işi bitti. Normal doğumda öyle mi bazen saatlerce sancı çekiyorsunuz sancınızı açılmanızı beklemek zorundalar ve bebeği ittirmenizi ıkınmanızı bekleyecekler vs. Onlara daha zor geliyor. Bir de gecenin bir yarısı sabahın körü de olabiliyor bu olay onların da işine gelmiyor bence.

Ben geçen hafta gittiğimde benimki de öyle söylüyordu sizinki gibi zorlayabilir vs. Biraz da sezeryana itmek için yaptıklarını düşünüyorum. Sana diyolar ki işte bebek çok iri seni zorlayabilir... iri olmasa da kolay mı sanki doğum yapmak ?? Bebeklerin kafatasları neden kemikleşmiyor doğmadan önce? Doğum sırasında çıkarken esnemesi için. Bu da gösterir ki aşırı kilolu olmadığı sürece illa ki bizim olduğu kadar bebeğin de esneme payı var. Elbette doktor sözüne de güveneceğiz ama ben bu ihtimali 4 kiloyu geçerse düşüneceğim. O zaman razı olabilirim onlar için sezeryan daha kolay çünkü. Gün versin alsın bebeği tamam işi bitti. Normal doğumda öyle mi bazen saatlerce sancı çekiyorsunuz sancınızı açılmanızı beklemek zorundalar ve bebeği ittirmenizi ıkınmanızı bekleyecekler vs. Onlara daha zor geliyor. Bir de gecenin bir yarısı sabahın körü de olabiliyor bu olay onların da işine gelmiyor bence.
Valla dürüst olmam gerekirse ben buradaki herkesin yorumunu çok önemsiyorum hem tecrübeli anneler var hemde buradaki her bir kişi farklı bir doktor görüşü söyleyebiliyor beyin fırtınası oluyor. Eşim çıkınca normal doğum diye ısrar etme sakın dedi Allah korusun bebeği vakumla çekmek zorunda kalırlar bir sakatlık vs olursa üzülürüz dedi sağolsun içime bı hörf getirdi tüm kötü senaryolar dolustu.

Anneme sordum ben 2500gram 48cm doğmuşum . Eşimde çok iri doğmamış tır çünkü ikizi var ikizler çok iri doğmuyor bilmiyorum biraz içime şüphe düşürdü şekeri komple kesicem bebeğin suyu dedi ama genelde bebekler multivitaminden ve şekerden irilesebiliyor. Burada bir arkadaş yazmıştı kalçası genişlemeye müsait olanlar rahat doğum yapıyormuş diye benim kalcam hiç buyumedi 36beden şuan hala olur sırf gobeketen göğüsten gittim ben . Ama yinede haftaya çatı da ne dicek gorucez

Kızlar merhaba 😊 Bugün doktor kontrolüm vardı, 35+3deyim. Kızım 3400gram olmuş. 9 mayıs'da sezeryan için anlaştık doktorumla ancak doktorum bebeğin kanala girdiğini söyledi. Bu yüzden normalde olabilir, sen hazırlıklı ol dedi bana 🥰çok heyecanlı zamanlar artık 🤭

Hayırlı olsun gözünüz aydın nasil geçti süreç normal doğum mu oldu herşey yolunda mı🥰♥️
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun gün içinde hafif sancılarım vardı hastaneye gittim akşam 9 civarıydı 6 santimlik açılma ile yatışımı yaptılar muayeneden sonra sancılarım daha çok aktifleşti ve doğuma yakın az bir suni sancı verdiler çok şükür normal doğurdum . 🥰🤲❤️ Yoğun sancılarla beraber çok şükür 20 dakikada doğurdum 😊🤲

2023

MAYIS ANNELERİ:nazar::nazar:

ANNE ADAYIANNE
YAŞI
SATŞEHİRÇOCUK
SAYISI
CİNSİYETİSİMDOĞUM TARİHİ
@Hllgrkn17043421.07İzmir2Erkek💙
M Melek8663 2721.07Diyarbakır3Erkek💙
@Artur2322.07Ankara2Kız💜
@beriko773123.07İstanbul1Erkek💙
@Morsokak2424.07Eskişehir1Erkek💙
@tuntice3325.07Muğla2Kız💜
@Ysmndi3326.07Muğla3Erkek💙
@slhzybl2526.07Adana1Kız💜
@Cerenalpay3427.07Şanlıurfa3Erkek💙
@Musmutlu72627.07Şanlıurfa2Kız💜
@nilolaylay3229.07İstanbul1Kız💜
@Tilay782531.07Ankara1Kız💜
M Melekbebekannesi 311.08Kayseri2Erkek💙
@rutenyum301.08Kahramanmaraş2Erkek💙
@niidos272.08Kocaeli1Erkek💙
@melekomelek402.08Tekirdağ3Kız💜
@mercancikocan313.08Ankara1Erkek💙
@ayselcin333.08Ankara2Erkek💙
@Seuta334.08Kırklareli2Kız💜
@sim84sim384.08İstanbul1Kız💜
@Lavinyaylin304.08İstanbul1Erkek💙
@mehrunnisa265.08İstanbul1Erkek💙
@maviisss245.08Manisa1Kız💜
@Mahurbirbeste345.08Hatay1Erkek💙
karasigi karasigi 266.08Tekirdağ1Erkek💙
Papatyam1176 Papatyam1176 266.08Tokat1Kız💜
@zeyn1404288.08Ankara1Kız💜
@scher308.08Ankara1Erkek💙
@Selay ay348.08Şanlıurfa2Erkek💙
@Maryus388.08İstanbul1Erkek💙
@Lavanta89339.08Konya2Erkek💙
Yildiz__Tozu Yildiz__Tozu 2810.08Manisa3Erkek💙
@guguliii3510.08Tekirdağ1Kız💜
@Lamariposa3210.08İstanbul2Kız💜
@broken19853710.08Giresun3Kız💜
@busraninprofili2510.08İstanbul1Erkek💙
@Efsaar3110.08İstanbul1Kız💜
@ikraaa063011.08Ankara1Erkek💙
@Manolya27c3011.08Gaziantep2Erkek💙
@mevsiminegore3411.08Karaman2Kız💜
@morumsuangelll2211.08Antalya1Kız💜
@sutlaacc3112.08Eskişehir1Erkek💙
Erkek💙
@Yigitimgelsin3613.08Kayseri3Erkek💙
@tbafth2714.08İstanbul3Kız💜
@kahvesizasla913114.08Adana1Erkek💙
@Nazli gelin3215.082Kız💜
@Polenimbenimle3315.08İstanbul1Erkek💙
@mrv3535932916.08İzmir1Kız💜
@darcdefender3416.08Anlara2Erkek💙
@wunder20233517.08İsviçre2Erkek💙
@matmazelce333018.08Nevşehir2Kız💜
@Tuna umut3718.08İstanbul1Erkek💙
@Rainbow Peace3718.08Kayseri1Kız💜
NurseCelline NurseCelline 2919.08İstanbul1Kız💜
CURIOUS-WOMAN CURIOUS-WOMAN 3019.08Karabük1Kız💜
@prensess09022619.08İstanbul1Erkek💙
@Opecert3220.08İstanbul1Erkek💙
@Arzularrrrrr3221.08Bakü1Kız💜
Erkek💙
@Aomine Daiki3021.08Konya2Kız💜
@askzor2822.08Uşak2Kız💜
@Ketenkusu2722.08Konya1Erkek💙
@wish24012622.08Bursa1Erkek💙
@RoSe_RaiN3422.08Ankara1Erkek💙
@BlackMirror12342622.08Adana1Kız💜
Ftm41 Ftm41 3823.08Kocaeli2Erkek💙
@Nazesskii2623.08Tekirdağ1Erkek💙
@noram3224.08İstanbul2Erkek💙
@Babybdoll2324.08Sakarya1Kız💜
@Nur06nur3424.08Ankara4Erkek💙
Omenlove Omenlove 3124.08Ordu1Kız💜
@kardelenalya3224.08Adana2Kız💜
@MaviMujdem3327.08İzmir1Erkek💙
@Ed Nr3929.08İstanbul1Kız💜

Çok şükür doğurdum 😊🤲

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun gün içinde hafif sancılarım vardı hastaneye gittim akşam 9 civarıydı 6 santimlik açılma ile yatışımı yaptılar muayeneden sonra sancılarım daha çok aktifleşti ve doğuma yakın az bir suni sancı verdiler çok şükür normal doğurdum . 🥰🤲❤️ Yoğun sancılarla beraber çok şükür 20 dakikada doğurdum 😊🤲
Maşallah çok güzel bir doğum hikayeniz var darısı bizlerin başına 🌸 Peki kaçıncı dogumunuzdu kolaylaştıracak şeyler yaptınız mı hurma yuruyus squat vs.

Maaşallah 😍 demek ki annenin aldığı kiloyla alakası yok keşke bende almasam 15,5 aldım sabit kalır inşallah😅

Gözünüz aydın çok geçmiş olsun 😌 kolay bi doğum olmuşa benziyor hepimiz için de öyle olur inşallah 😍

Cok şükür bu haftayida atlatirsaniz haftaya 36. Haftada olacaksıniz insallah kızçeniz gercektende cok savaşçı çıktı masallah tebarekallah

Valla dürüst olmam gerekirse ben buradaki herkesin yorumunu çok önemsiyorum hem tecrübeli anneler var hemde buradaki her bir kişi farklı bir doktor görüşü söyleyebiliyor beyin fırtınası oluyor. Eşim çıkınca normal doğum diye ısrar etme sakın dedi Allah korusun bebeği vakumla çekmek zorunda kalırlar bir sakatlık vs olursa üzülürüz dedi sağolsun içime bı hörf getirdi tüm kötü senaryolar dolustu.

Anneme sordum ben 2500gram 48cm doğmuşum . Eşimde çok iri doğmamış tır çünkü ikizi var ikizler çok iri doğmuyor bilmiyorum biraz içime şüphe düşürdü şekeri komple kesicem bebeğin suyu dedi ama genelde bebekler multivitaminden ve şekerden irilesebiliyor. Burada bir arkadaş yazmıştı kalçası genişlemeye müsait olanlar rahat doğum yapıyormuş diye benim kalcam hiç buyumedi 36beden şuan hala olur sırf gobeketen göğüsten gittim ben . Ama yinede haftaya çatı da ne dicek gorucez
Eşinize katılıyorum normal dogum diye israr etmemek lazim bebek birazda kendi karar veriyo nasil dogacagini cogu zaman normal dogum olsun siye 41. Haftayi bekleyenleri ama yinede sezeryanla.dogum yapan sonundada bazi sorunlar olanlari biliyorum mesela bizim gelin doktoru ilki normal dogum oldu ikinciside normal.olsun diye 41 haftayi doldurtturdu dogum basladi 45 dk ugrasmis ama ulturasonda bebegin kordonunun boynuna dolandogini farketmemis basi kanala girdigi icin sonra sezeryana aldilar o son gun bebis kakasini yemis cigerleri kakayla.dolmus nefes alamamis 10 gün kuezde hortumla nefes aldi ben hep söylüyorum birazda akisina biraak.lazim olaylari

Kızlar merhaba 😊 Bugün doktor kontrolüm vardı, 35+3deyim. Kızım 3400gram olmuş. 9 mayıs'da sezeryan için anlaştık doktorumla ancak doktorum bebeğin kanala girdiğini söyledi. Bu yüzden normalde olabilir, sen hazırlıklı ol dedi bana 🥰çok heyecanlı zamanlar artık 🤭
Hadi hayirlisiyla dogum zamanıni beklemek kaldi insallah saglicakla.alirsiniz kucaginiza en korktugum sey bebegin kanala girmesi😃 yarı panik atak oldugum icin normal dogumdan cok korkuyorum 🙈

Back
X