2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    234
Ah,rabbim cennette kavuştursun.Sezaryen olana kadar normal doğum daha kolay geliyordu.Sezaryen olanlar öyle kötülüyorlardı ki.Peki bebeğiniz neden küveze düştü?
 
Kızıma bir yerden virüs bulaştı ama nereden nasıl anlayamadık. Bizim için ateş çok zor geçti. İştahı kapandı. Çok huysuzluk yaptı. Döktüler çıkınca biraz rahatladı. Düne göre biraz hafifledi.
Oğlunuzun vücudunda iz var mı? Kirmizliklar tamamen iyilesmistir umarım
 
Teşekkür ederim cevabınız için, evladınızla beraber sağlıklı günleriniz olsun
 
İz filan kalmadı,10 gün içinde döküntlüer gitti.döküntüler deri altından çıkıyor gibiydi,kızamıkta yara gibi olmadığı için iz kalmıyor bence.Oğlumda kaşıntı da yapmadı.Mesela çiçek hastalığında hem yara gibi oluyor,hem kaşınıyor,kaşıyıp koparınca da iz kala biliyor.
 
Ah,rabbim cennette kavuştursun.Sezaryen olana kadar normal doğum daha kolay geliyordu.Sezaryen olanlar öyle kötülüyorlardı ki.Peki bebeğiniz neden küveze düştü?
Amin
Çok göreceli bir durum bu doğum
Yaş akciğerden dolayı bir hafta kaldı. Doğduktan birkaç dakika sonra hızlı nefes alıyordu ,tedavi oldu
 
Tam simdi okudum mesaji ve kizim 1 hafta olcak ishal ilk disini cikardi ikinciyi bekliyoruz. Sakaryada ciddi bi salgin var ishal kusma yapiyor esimle ben iyilestik kizim hala ishal ilac falan kullandik kesilmedi hala eczaneden dediginiz siviyi bi sorcam valla cocuk ne bisey yiyor ne su iciyor hareketli ama oyle suzum suzum suzulmuyor cuma ozeldeki doktoruna goturcem kesilmezse ishali nar kabugu nane limon kaynatip verdik esimin annesi soylemisti sip diye kesiyo diye gece yine bezlerden tasti cocugun gunde 2-3 kere ust bas degistiriyoruz oyle boyle degil
 
O kadar iyi anlıyorum ki çok zor oluyor. 2 posta yapardı. 2.ye yakalanmadan ilkini yapınca hemen bezini değiştirirsem taşmazdı. Eğer ilk yaptığını değiştirmeden 2. De gelirse offf off bezler taşardı. Sinirden ağladığımı bilirim çünkü o batık zıbını saça sırta değirmeden çıkarmak işkence gibi.
 
Kızlar neler yapıyorsunuz? Durumlarınız nasıl? Bebelerdeki güncellemeler neler?
Gündüz 2 uykuya devam ediyor.
Henüz aktif kullandigi kelime yok. Ağu Ağu. Söylediğimiz her şeyi anlıyor. Bütün komutları anlıyor ve yapıyor.
Gündüz 2 sefer uyku öncesi emziriyirum. Gece uyku öncesi emziriyorum. Gece bazen saat başı uyanıyor bazen 4 saat kesintisiz uyuyor.
Yürümeye başladığından beri 200 gr kaybetti. Doktor normal olduğunu söyledi.
Bizimle birlikte sofraya oturup masadaki her yemekten yiyor. Bazi yemekten 2 kaşık yiyor bazi yemekten bir kase yiyor.
 
Kızlar neler yapıyorsunuz? Durumlarınız nasıl? Bebelerdeki güncellemeler neler?
Anne baba abla mama meme gel git hişt diyor
Anlamsız şeyler de söylüyor bu ara çok komik
Ayva çiçek açmış şarkısını söylediğimde oynuyor parmaklarını filan şıklatmaya çalışıyor
Genel olarak 2 kere uyuyor
Biz ne yersek onu yiyor zaten genel olarak hep öyle yaptım ben

Büyüyor yaaaa
Anlıyor anlatıyor herşeyi
Mesela düştü kafasını vurdu diyelim kafasını tuta tuta geliyor gösteriyor öptürüyor filan

Ablasıyla kavga ediyor
Isırma huyu var ya aniden ısırıveriyo valla

Geçen komşunun kızı elinden bebeğini almak istemiş valla bi ısırmış elini dişler hep belli

8 dişi var başka çıkmadı henüz


Bizde haberler böyle
Sizinkiler nasıl
 
Biz de tek uykuya düştük sayılır, nadiren iki uyku yapıyor. Gece uykularımız pek iyi sayılmaz çok fazla uyanıyor emmek için Bazen sabrım tükeniyor ama kıyamıyorum emeceği şurada sayılı dönem zaten. O yüzden şimdilik emmeyi bıraktırma, azaltma döngüsünde değilim.
Asilik var istemediği şeyler yapılınca veya istediği şeyler yapılmayınca sinirleniyor fazlaca şaşırıp kalıyorum bu yaşta ne bu sinir diyeee inşallah geçiciidir.
Onun haricinde kelimelerimiz var klasik anne, baba, dede,mama,meme, kedi gibi gibi
Sizlerin de ifade ettiği gibi artık iletişim kurup anlıyorlar, anlatıyorlar kendilerini
Beslenme konusunda da ben de çoğu zaman bizim yediklerimizden veriyorum artık çok aykırı şeyler olmadıkça. Bu sıralar memeye düşkünlüğü fazla ama.
9 dişimiz var şimdilik
Bıngıldağımız henüz kapanmadı ama vakti varmış 24.aya kadar, öyle dedi doktorumuz.
Tüm bebişlere sağlık, huzur diliyorum çokça
 
Biz de 2 uyku tek uyku arasinda gidip gidip geliyoruz. Cok yorucu. Uzun uyuyup dinlenmek istiyor. Artik 2 uykudaki 1 saatlik zaman ona yetmiyor oyle uyursa her uykudan kalkisinda mizmiz oluyor. Tek uyku yaptirsam yoruluyor uyaniyor bidaha uyutmak zorunda kaliyorum o zaman da cok zor dalıyor. Of of..
Tek tük kelimelerimiz var arı gel ver al baba anne mama meme gibi
 
İki üç haftadır tek uykuya düştü. Böyle daha iyi oldu. 12.00-15.00 arasında 2-2.5 saat uyuyor. Arada uyanirsa tekrar uyutuyorum.
Bu aralar yeni eğlencesi koltuk üstlerine çıkıp zıplamak, ya da kenarlarına oturmak. Maalesef ne yaptıysam vazgeciremiyorum. Görmezden geliyorum. Başka şeylere dikkatini çekiyorum. Aşağı iniyor. Bir süre sonra tekrar koltuk üstlerine çıkıyor. Bu durum biraz canımı sıkıyor.
 
Yapma dediğimiz ne varsa yapıyo zaten çocuklar
Bizimde bayadır tek uyku yapıyor. Birkaç gündür gün içinde devamlı emmek istiyo kucağımda durmak istiyor diş mi geliyor bilmiyorum ağzını açtırmıyor zilli
 
Benim de canımı sıkıyor bu durum. Koltuk kenarlarina oturmasiyla dusmesi bir oldu gecen gun. Takmamaya çalışıyorum ama olmuyor. O gunden sonra oturduğunu gördüğüm an yerimden firliyorum. Rahat anne var mı gercekten yaaa cok zormuş. Tek uykuya nasıl düştünüz anlatir misiniz bizim 2 uyku istiyor tek uykuda uyutsam 2de uyutsam 40 50 dakikada kalkiyor
Ya yorulmus oluyor ya uykusu tam gelmemis oluyor. Anlayamıyorum cok can sıkıcı
 
Saat kaçlarda uyuyor gün içinde
Benim iki kızımda kendi Bıraktı uykularını işte 3ten 2 ye 2den 1 e filan kendileri düştü

Şuan kızım 8 gibi kalkıyor sabah
12 de uyuyor 1 en fazla 1 buçukta uyanıyor
9 da gece uykusuna geçmiş oluyor

Bazen çok yoruluyor 6 7 gibi filan uykusu geldiğinde uyutmuyorum başka şeylerle oyalıyorum
 
7 7 bucuk gibi uyanıyor. 10 bucukta falan uykusu geliyor. Ne kadar uyursa. Sonra 3 gibi uykusu geliyor ama birinde uyursa birinde uyumuyor.
Gunler daha uzunken biz 6 6 bucukta kalkiyorduk hava oyle aydinlaniyordu karartici perde olsa da uyaniyordu valla. O yuzden 2 uyku oluyordu. Simdi olmuyor 2 uyku. Gece uykusu cok geçe kalıyor. Aslinda biraz daha dayanıyor da. 2 gündür alıştırmaya çalışıyorum. Uykusunu devam ettiriyorum uyansa da. Bakalim ise yarayacak mi 1 2 hafta tek deniycezz düzen oturur belki.
 
Bizim perde de karartmalı
Sadece odanın kapısı açık oluyor ordan ışık geliyor

İnşallah düzene girer Benimki de geç uyuyordu baya
Meğer çocukların erkenden uyuması büyük nimetmiş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…