2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Anneler azı dişi çıkan var mı neler yaşadınız
Benim kızın çıkmadı daha
Ama ilk kızımda çok zorlanmamıştım en zoru köpek dişleriydi çok uzun zamanda çıkıyorlar ya
Azılar daha kolay onlara göre

Kızım 2 gündür asiridan da öte farklı bir boyutta huysuz. Tarif edecek kelime bulamıyorum. Çaresizim a dostlar. Bir yol gösterin. Tamamen bana yapışık yaşıyor. Kucağımdan asla inmiyor. İndiği anda kıyamet koparıyor. 40 derece sıcak insan kendi eline koluna tahammül edemiyor. Ne wc ye girebiliyorum, ne bir barsak su içebilirim. Onun yemeğini hazırlamaya suluklarini doldurmaya bile izin vermiyor. Bezini ya da zibin değiştirmek için yere bırakınca kendini ağlayarak yerlere atıyor. Bir de canı yandığı için ağlıyor. Bazi anlarda sabır dayanmıyor.
Benzer şekilde olan var mı? Önerisi olan var mı?

Anneler azı dişi çıkan var mı neler yaşadınız
Azı dişi çıkardığını nasıl anladınız? Neler değişti?
Bebeğim 13.5 aylık ve 2 gündür aşırı huzursuz. Onceki gun atesi 37.7 ye cikti. Daha önceden yediği yemekleri reddediyor.
Kızım da azı dişi çıkartıyor olabilir mi diye düşünüyorum.

1 yaş sendromuna girdiler heralde benim kız da öyle yaaa hiçbir işimi göremiyorum

Bizim damak beyazdı seffaf bisey cikti bayramda. Bayram haftasının sonunda beyaz uç çıktı ama huysuzluk sizin gibi devam. Baska diş veya baska bisey var cunku uç verdikten sonraki 2 gün uykularımız duzelmisti. 2 gece çığlık çığlığaydik napsak susmadi.

2 gün atesi 37lerde seyretti ve bir gün sizin gibi 37.7 görmüştüm.

Kızım da atak dönemine girdi. Hala bana yapışık. Bazen gün içinde hiç bir sebep olmadığı halde 1-1.30 saat ağlama krizine giriyor. Sessizce sarılıp öpüp koklayıp sakinleşmesini bekliyorum.
Bazen kendimi sorguluyorum. Kizima fazla ya da az sevgi ilgi mi gösteriyorum. Bu yüzden mi bu şekilde 2 aydır yapışık ağlak miz miz yaşıyor.
Sizler bu gibi durumlarda neler yapıyorsunuz?
Ne zaman bitecek bu ağlak miz miz haller? Sanırım sonra 2 yaş sendromu başlayacak

2 yaş da da ne dersek tam tersi

Bitmiyo anam bitmiyo her yaş sendromu daha zor geliyo
Kızm şuan 4.5 yaşında inanın en zoru 5 yaşta ne var ne bekliyor beni bilmiyorum

Şuan minik kızımın istediğini vermeyelim elindeki alalım kendini yere atıyor ben şok len sen daha 1 yaşında bi bebesin ne bu haller

Siz ssvd yapabildiniz mi hangi doktoru seçtiniz

Ssvd yapan varsa bende bilgi almak istiyorum

Hanımlar, Ağustos annesiyim. Bebek gelişimi vs için gruplara göz atarken mesajlarınızı gördüm. Ben de zamanında çok sordum çok okudum ssvd için, yazmak istedim size.
2021 sezeryan 2023 te normal doğum nasip oldu.
Ankara'da Fatma Bolkan hanıma gittim, ben çok memnun kaldım. Allah nasip etti ssvdyi

Merhaba sizce hangisi daha zor?Hem doğum hem sonrasında iyileşme süreci.2 doğum arasında mesafe az,hamilelikte problem yaşadınızmı?Bir de bazı doktorlar sezeryan olanlara diyor ki,bir de alttan kesik olmasına ne gerek var,sezeryan yapalım.Sizde vajinaya alttan dikiş düştü mü?

Merhaba, ben ameliyat kesi bıçak ve seylerden çok korkan biriydim genel anestezi oldum. Bana göre sezeryanin süresi ve o işlemin yapılma anları çok zor geldi.
Hamilelikte problem hiç yaşamadım hamd olsun.
Normal doğumda sadece kırk kırk beş dakika sonra ayaktaydim, bebeğim kuvozde olmasa çok rahat bakardım diye düşünüyorum. Sezeryanda kalkma oturma ilk beş gün zorladı beni, normal doğum da alttan dikişim oldu evet , otururken sıkıntı oldu ancak çabuk geçti , belki üç günde
Doktorlar risk almak istemediği için ssvd desteklemiyor aslında , ay hiç sezeryan kesisi ile vajina dikişi bir olur mu şaşırdım doğrusu
Şu bir gerçek ki her doğum ve her beden farklı oluyor, Rabbim hepimize sağlıkla nasip etsin
Sizin dogumunuz nasıldı?

Sağlıcakla büyütün çocuklarınızı.
Ben mecburi sezeryan oldum,normal doğum istiyordum,2. bebek için ssvd-i risk almalımıyım bilmiyorum.Rahmi alınan akrabam doğumun yanında rahim ameliyyatı nedir ki dedi.O yüzden normal doğum bana daha ağır geliyor. Bana belden iğne yapıldı.30 dk içinde ameliyyatım bitmişdi.1 haftaya kendimi çok toparlamıştım,hızlı yürüyemiyordum mesela,o zorluyordu beni.Ben başkalarının anlattıklarıyla karşılaştırdığımda benim ameliyyatım ve iyileşme sürecim daha iyi,kolay olmuş gibi geliyor.40 çıkana kadar annem yanımdaydı,onun da etkisi vardır herhalde.
Evet,katılıyorum,her beden,her doğum farklı.Pişman olmamışsınız önemli olan da bu.

Kızım kızamık geçiriyor. 1 yaş aşıları tam. Avm ya da kalabalık ortama gitmedik. Sürekli bağ bahçedeyiz. Nasıl nereden bulaştığını anlayamadık. Şimdilik ilaç vermediler. Genel durumu kotulesirse tekrar gelin dediler.

Ben bütün sancı sürecini açılma olayını vs hep yaşadım ama doğumum acil sezeryanla sonlandı o yüzden ssvd çok istiyorum içimde bi yarım kalmışlık var gibi. Ama ssvd da rahim yırtılma riski vs oluyormuş bu risk varsa doktor doğum öncesi kontrollerde anlayabiliyor mudur acaba?

Geçmiş olsun,benim oğlum 1 haziran doğumlu,11 haziranda aşı olduk,19 haziranda ateşlendi,22 haziranda döküntüler başladı,doktor aşıdan kızamık olmuş dedi.Şimdi artık iyileşti.Döküntüler oluşmaya başladığında çok zorluk çekti uyuyamadı.Doktor çok da ağır geçirmiyor dedi.İnşallah siz de kolay atlatırsınız.

Teşekkür ederim, ilk bebeğim cennet kuşu, ikinci bebeğim kucağımda hamd olsun.
Sizlere de sağlıkla büyütmek nasip olsun inşallah
Sizin hisleriniz isteklerinizde önemli, ağır geliyor dediniz,sezeryan sonrası iyileşme çok şükür kolay olmuş
Sizi anlıyorum, benim de hep içimde normal doğum kalmıştı. İnşallah hayırlısı ile nasip olur

Doktorum muayene sırasında bu konudan bahsetti.
Keşke bir teknoloji olsa da şimdiden rahim kalın incelik dikiş durumlarına baksak öyle hareket edebilsek dedi. Her şey doğumun başlama anı ilerleme sürecine bağlı, takdiri ilahi dedi.

Rahim yırtılma durumunu YouTube da sema doktor vardı ondan bir dinlemiştim, düşük ihtimal olduğunu söyledi. ancak tıp risk almıyor bu da bir gerçek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…