2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Neredeyse saat başı uyanıyor. Emmeden sakinleşmiyor. 10 dk emip hemen dalıyor. Sabaha kadar böyle devam ediyor.en geç 6da uyanıyor. Bittik valla uykusuzluktan

Dişi çıkıyor acayip huysuz
Bide hasta oldu hırıltısı var korktum baya yarın sağlık ocağına gideceğim bakalım
Bizim kızda bir ara geniz akıntısı vardı. Uykusundan öksürerek uyanıyordu. Zaditen diye bir damla verdi doktor. İnternetten bloglara baktım. Uyumayan çocuk için bile vermiş doktor. Öksürük başlangıcı ya da grip başlangıcında bu damlayı vermiş doktorlar. Şimdi bizimki bizden hastalığı aldı. Boğazları tahriş olmuş. Antibiyotik verdi doktor onu kullanıyoruz şimdi. Hiç sesi çıkmıyor. Kısılmış. İçim acıdı haline

Neredeyse saat başı uyanıyor. Emmeden sakinleşmiyor. 10 dk emip hemen dalıyor. Sabaha kadar böyle devam ediyor.en geç 6da uyanıyor. Bittik valla uykusuzluktan
Yaklaşık iki haftadır bizim de durum aynı şekilde oluyor. Gece uyku vakti gelince yine mi uykusuz kalacağım diye düşünüyorum. Saat başı uyanıyor. Yatakta emeklemeye çalışıyor. Yüzüstü dönüyor. İki gecedir uyanıp yatağın kenarına tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor. Kuş gibi tetikte uyuyorum.
Bu durum daha ne kadar devam edecek?
Her yeni beceri kazanmaya çalışırken uykusunda bu şekilde tekrar mı edecek?
Ya yürümeyi öğrenirken, o zaman da yatakta yürümeye çalışırsa? Tehlikeli olur.

Benim kızım da böyle. Aşırı uykusu var ama uyumamak için savaş veriyor. Diyelim uyudu 20 dk sonra saatlerce uyumuş gibi kalkıp oyun oynamak istiyor. İşyerinde zombi gibi geziyorum artık.

Biz de aynıyız doymuyor desem değil iki emip yine uykuya dalıyor ama sık uyanmaya basladi

Kızlar hepimizde durumlar aynı okuduğum kadarıyla. Biz de 8 ay 13 günlüğüz. 6.aydan sonra her şey daha da zorlaştı. Uykular yalan oldu desem abartmış olmam herhalde. Geceleri sürekli uyanıyoruz emmek için. 6'da tamamen uyanmış oluyoruz zaten. 5.dişimizi çıkarıyoruz. O da etkiliyor muhtemelen. Bir de 8.ay atak meselesi var tabi.
Ek gıda da fena değil. Kahvaltılarımız genelde avokado-ceviz, labne, yumurta. Yumurtayı ya haşlayıp veriyorum ya da sebzeli omlet falan yapıyorum.
Ara öğünde bir meyve, ya da değişiyor çorba. Akşamına kuzu kıyma, sebze. Bu liste böyle değişiyor. Bazen hiç yemediği sadece anne sütü aldığı zamanlar da oluyor. Çok kasmıyorum. O nasıl isterse öyle davranıyorum.
Mızmızlığımız, anneye bağlılığımız hâlâ devam
Sağlıkları yerinde olsun da kızlar bu uykusuz günler de geçecek, geride kalacak. Böyle teselli ediyorum kendimi.
Dipnot: sabahın 6'sında gözü kapalı oyun oynamaya çalışan anne

Deneyimli anneler yazsa çok güzel olacak. Dün gece saat başı uyanıp emmek istedi. Benim de sabrım tükeniyor gerçekten. Aç değil eminim, henüz diş çıkmadı bizim dişten mi acaba diyorum. Onlar için de sağlıksız sürekli uykuları bölünüyor. Düzelir inşallah bir an önce

Şuanda çocuğu 46. Hafta atağı yaşayan arkadaşım var. Anlatılanların aynısını 2 aydır yaşıyor. Tek başına uğraşıyor çocukla. Eşi çalışıyor akşam vardiyasında. Bitmiş halde. Bırakıp koltuktan kalkmaya çalıştığında kıyamet koparıyor çocuk. Gece 2de zor zar uyuyor. Birçok yazı okuduk bugün. Şuanki bizim içinde olduğumuz 37. Hafta atağı sanırım. 8 ay 1 haftalık benim kız. Huysuz ve sıkılgan. Son 3 atağımız kaldı. Bu son 3 atak özellikle hırçın ve aşırı sıkılgan geçiyormuş. İlginçtir ki birisi yasini şerif açıp dinletin demiş. Arkadaş açtı. Çocuk sustu tekrar ağlayınca bakara açtı. Bayaa uyudu. Ben böyle şeylere yok canım falan derdim ama denendi ve sonuç alındı. Çok ilginç. Tavsiye ederim. Bir deneyin.

Benim kız da bunda çok güzel sakinleşiyor.Uykusu var ama uyuyamiyor açıyorum zank susuyor ve uykuya dalıyor .bir de park beşiği bir türlü sevmedi emziriyorum yatıyorum yarım saat sonra uyaniyordu.Normal sallamali besigimiz var onu yatak odasına geçirdik gece uykularımız düzene girdi çok şükür

Benimki 6. Ayından beri ayrı odada yatıyor park beşikte . Telsizi bağlıyoruz kapısını da açık bırakıyoruz ağlarsa duyalım diye. Atak haftalarında çok ağlarsa uykuda mutlaka aramızda yatıyor. Hasta olduğunda zaten aşırı anneci oluyorlar. Tanıdık koku istiyorlar. O zaman da yanımızda yatıyor yine korkmasın diye. Hastalık bebişlerimiz için çok korkutucu bir şey. Bilmedikleri bir durum. Saat 10 gibi yatırdım. Saat başı uykudan ağlayarak uyanıyor. Yine bir atak süreci. Gelişim aşamasında sanırım. Anlaşılan yarın yeni bir güncellemeyle karşılaşacaz ya da diş çıkacak yakında. Aramıza mı alsam diye düşünüyorum. Uyku da tutmadı. Karışık haller işte.

Yatak değişimlerine de adapte olamıyorlar sanırım. Yer yadırgamış olabilir. Biraz daha sakin günlerinde ya da gündüzleri park beşiği denerseniz yavaş yavaş alışır. Eğer atak haftasındaysa aman diyim yeni bir deneme yapmayın. Zaten rahat durmuyorlar iyice başınız ağrır.

Gerçekten güncellendi. Yatakta yerde fırfır dönüyor. Kendi kendine sürekli söyleniyor yaşlı teyzeler gibi. Bi bakıyorum homur homur dün gece de uyku sürecinde sızlandı. Mırıldandı. 2de zor uyuttuk zaten. Ağladığında gittim yanına. Rüya görüyordu sanki. El parmak hareketleri göz hareketleri falan vardı. Ne gördü acaba?

Bize de vermişti o damladan doktor
Antibiyotik ve nebul kullandık geçti çok şükür
Ama çok hastaydı ya burunları tıkalı ememiyor ek gıda Zaten yok
Zor günlerdi
Çok geçmiş olsun size de nasıl düzeldi mi biraz

Antibiyotik çabuk toparladı da doktorumuz kızdı niye antibiyotik kullandınız diye. Aciller en ufak şeyde antibiyotik veriyor dedi. Nebülizatör içine konan ilaçlar varmış. Onunla da iyileşiyormuş çocuk. Bir dahakine nebülizatör kullanıcaz.

Kızlar 2 hafta önce ortopedi doktoruyla görüştük. Örümceğin zararını sordum. Bilimsel açıklanan hiçbir zarar yok dedi. Bacak yapısı genetiktir dedi. Hatta kalça çıkığı olan hastalara özellikle örümcek öneriyorlarmış. Ben de aldım sunny baby marka. Valla çocuk aşırı eğleniyor yattığım yerden izliyorum. Müthiş rahatladım kollarım dinlendi.

Benim oğlumda sol bacağında kalça kısmında gelişim geriliği vardı,doktor örümceğe koymayın dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…