- 29 Temmuz 2022
- 1.089
- 2.595
- 33
Hoş geldin canım,aynı şeyleri bende yaşadım herkesin böyle hikayesi olduğundan birbirimzi çok daha iyi anladığımızı düşünüyorumKızlar günaydın herkese merhabalar,
Allah sağlıkla nasip etsin ben de inşallah 2023 Mart annesi olacağım. Daha önceden burada yazmıştım sonra düşüğüm olduğu için tekrar böyle gruplara yazmak fobi oldu bende. Aylardır her gün girerek burada yazılanları takip ediyorum ama hem gruba katılayım istedim hem de size soru sormak istiyorum .
SAT a göre 18+1 im ama ultrasona göre 18+4 çıktım. Ankara'dan katılıyorum, İlk gebeliğim, 63 kilo ile hamile kaldım, bebeğim erkek. Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip ederse Demir ismini vermek istiyoruz.Rheaa
Sormak istediğim soru şu. Ben pazar günü bebeğimin hareketlerini seğirme ve kalp atışı şeklinde hissettim. Pazartesi de pazara göre daha az şekilde hissettim. Salı ara ara hissettimse de dün hiç hissetmedim bugün de hiç hissetmedim. Kontrolüm kasımın ilk haftasında. Çok korkuyorum bir şey olmamıştır değil mi?
Bir de kasıklarımda bulunan kemik ağrım oluyor. Daha çok eğilip doğrulurken, oturup kalkarken vs. sizlerde olanlar da var mıdır?
Benimde dr öyle söylüyor geçen gün bir yüzünü dönmedi yandan gördük anca hanımefendiyiBenimde akşam saatlerinde başlıyor 8 den sonra yerinde durmuyor doktorda her defasında çok hareketli diyor ayvayı yedik diyorum gerçekten de :))) seni de miniğin hazırlıyor uykusuz gecelerine canım
Ya ben hiç yaptırmadım bunları zaten sağlık ocağına bildirmedim ilk haftalarımda yaptırmıştık her şey normaldi dr bir daha yaptır demedi şimdi kendim gidip yaptırsam mı ne dersiniz?Tsh, hemogram, b12, magnezyum, açlık şekeri vs. rutin testler canım
Canım bence sağlık ocağına bildir. Doğumdan sonra da takibini onlar yapıcak çünkü o çok önemli. Tetanoz aşısı olmayacak mısın mesela ? Doğumdan sonra bebeğin aşıları olacak kilo,boy,baş çevresi gibi ölçümleri olacak. Bir de ücretsiz kan tahlili yaptırma hakkın var neden kullanmayasın ki ? Özelde yaptırsan en az 500 tl testler. Ben en başından beri sağlıkocağında yaptırdım tüm testlerimi toksoplazma gibi ileri tetkik testler de dahil. Şimdi her ay rutin tsh, hemogram, açlık şekeri gibi testler bakılıyor. 3 ayda bir de toksoplazma bakılıyor benim negatif çıktığı için, pozitif olma riskinden dolayı. Ve hiç ücret ödemiyorum.Ya ben hiç yaptırmadım bunları zaten sağlık ocağına bildirmedim ilk haftalarımda yaptırmıştık her şey normaldi dr bir daha yaptır demedi şimdi kendim gidip yaptırsam mı ne dersiniz?
Ahh bende anlayabilsem prosedür isteCok ilginc,tansiyon hastasi bir suru hamile var,ya da hamilelige bagli tansiyon sorunu yasayan da cok fazla kisi var.Sizi cok sık takip etmeleri gerekir ama hastaneye yatirip strese sokmalari cok ilginc geldi.
Bizim doktor işini riske atmadan tek seçenek amniyosentez diyorÇok şükür canımİnada bak sen rahatından da ödün vermiyor Bence de 3lü 4lü gerek yok ya boşuna stres zaten senin riskli bir durumun olsa ya nifty ya da amniyosentez önerirdi. Dediği gibi zaten sürekli detaylı bakılıyor. Mide yanmaları bende de var ya ama sürekli de değil anlamadım 2 gün yok 1 gün var şeklinde şuan mesela soda içiyorum yanıyor çünkü. Mideyi itekledikçe mi oluyor anlamadım. İyice yukarda hissediyorum zaten artık göbek deliğimin oralarda mideye baskı yapıyor sanırım civciv
senin dr. tam benim kafadanBizim doktor işini riske atmadan tek seçenek amniyosentez diyorgarantici biraz. Bir sorun olmadığı için gerekte yok şuan. Gerçekten baya inatçı ya bakalım. sağlığı yerinde olsun o yeterli
merhaba benim de bugunkan testimde boyle cikti cok korkuyorum lutfen bana bi yardim edin bu kotu mu ben gecen hafta biraz hastalandimbende aynısını kullanıyorum . Anti CMV içinde bendede pozitif çıkmıştı korkmuş doktoruma sormuştum . daha önce geçirilmiş bir enfeksiyondan dolayı vucüdumun o enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğunu gösteriyor o değer dedi yani pozitif çıkması iyi dedi
Hoş buldum arkadaşım. İnşallah ben de 1-2 hafta sonra 20. haftamda sık sık hissederim bebişimiHoş geldin canım,aynı şeyleri bende yaşadım herkesin böyle hikayesi olduğundan birbirimzi çok daha iyi anladığımızı düşünüyorumBende ilk aylarda çok fazla hissemediğimden her hafta dr a gidiyordum tavsiye ederim zaten bir muayene bir kontrol olduğundan para da vermiyordum her gidişimde dr da burdaki annelerde hep 20. Haftadan sonra hissedersin diyorlardı gerçekten de öyle oldu sen gönlünü rahat tut annesi o kendini hissettireceği zamanı biliyordur
Benimde dr öyle söylüyor geçen gün bir yüzünü dönmedi yandan gördük anca hanımefendiyiBir de her sabah 6 gibi uyanıyorum sanırım o saatler nöbette olacağım
Ya ben hiç yaptırmadım bunları zaten sağlık ocağına bildirmedim ilk haftalarımda yaptırmıştık her şey normaldi dr bir daha yaptır demedi şimdi kendim gidip yaptırsam mı ne dersiniz?
Sakin olun. Kötü bir şey yok Anti cmv IgG niz pozitif bu iyi bir şey önceden hastalığı geçirmişsiniz ve bağışıklığınız var demek. Eğer IgM pozitif olsaydı o zaman hastalığı yeni geçiriyorsunuz demek olurdu. Bir sorun yok yani, benim de IgG m pozitifmerhaba benim de bugunkan testimde boyle cikti cok korkuyorum lutfen bana bi yardim edin bu kotu mu ben gecen hafta biraz hastalandim
Bogaz agrisi cektim sonra ilacsiz meyve fln
Derken iyilestim 12 haftalik hamileyim bu kotu bisey mi internete bebek sakat olur fln diyor
Korkmayın gayet normal bir deger benımkidr bu sekılde bu sizin daha once bağışıklıgınız oldugunu gösteriyor guzel bir seymerhaba benim de bugunkan testimde boyle cikti cok korkuyorum lutfen bana bi yardim edin bu kotu mu ben gecen hafta biraz hastalandim
Bogaz agrisi cektim sonra ilacsiz meyve fln
Derken iyilestim 12 haftalik hamileyim bu kotu bisey mi internete bebek sakat olur fln diyor
Cok sukur ya biri cevap verdi inanin kac saatir facebook gruplarindan yazdim 1 kisi yazmadi cok korktum allah razi olsun insallah saglikli geciririm sizede gecmis olsunSakin olun. Kötü bir şey yok Anti cmv IgG niz pozitif bu iyi bir şey önceden hastalığı geçirmişsiniz ve bağışıklığınız var demek. Eğer IgM pozitif olsaydı o zaman hastalığı yeni geçiriyorsunuz demek olurdu. Bir sorun yok yani, benim de IgG m pozitif
Cok sukur cok sagolun icimi rahatlattiniz bi an gorunce kotu bisey sandim bebekte duyma kaybi fln diye yazilar okuyunca basima agri girdi sagolun tekrardanKorkmayın gayet normal bir deger benımkidr bu sekılde bu sizin daha once bağışıklıgınız oldugunu gösteriyor guzel bir sey
Merhaba 2 li testiniz ve detaylı ultrasonunuz iyi gectiyse sorun görülmediyse hemen endişeye kapılmayın 3lü test hata verıyor cogu zamanArkadaslar merhaba üçlü tarama testinde trisomy 18 artan risk grubunda yaş riskinden dolayı dedi doktor perinatolojiye yönlendirdi böyle bir durum yaşayan var mı yardımcı olabilir misiniz
beni de alırmısın listeye .1 temmuz sat.Aramiza hosgeldin canım öncelikleson adet tarihinin başlangıç gününü yazarsan ona göre listeye ekleme hemen yapayım
Her gün parti vermiyor minikler.o yüzden her gün hissedemeyebiliyoruz hareketleri yada çok nazik nazik davraniyorlardir hele bir güçlenip kuvvetlensjnler bak nasıl zıplayıp takla atıyorlar azcık dur evladım uyuyayım diyorsun bazen de bende bir iki gün hissetmedim bugün dans günü ilan etti evladım
Rahim bhyudugu için kaisk ağrısı kemik ağrısı normal bu süreçte canım. Yine de aklınıza takılmış doktorunuza söylersiniz, ama genel olarak hepimi,de olan bir durum
bulantın mı oldu canım ondan mı kilo verdin?maalesef ben de zor hazırlıyorum yemek, yoğunluk konusunda benim durumum da maalesef aşırı vahim...Ben şuan hamileliğe başladığım kilodan daha düşük kilodayım, ama çok bilinçsiz yiyorum ve kilo alma potansiyelim de var zaten. Ve İnan yoğunluktan kendime sağlıklı şeyler hazırlamak da zorlanıyorum. Ekmek olmadan doymuyor gibiyim ama neyseki siyez ekmeği yiyorum. İşten geldim ve açsam ne bulursam yiyorum. Çikolata filan yemiyorum Allah’tan. Benim doktorum yeşil mercimek börülce salatasını çok önerir. Ama işte vakitsizlik yoğunluk, bu tarz sebze salata türünden biraz uzak kalıyorum. Ama protein iyi aldığımı düşünüyorum. 66 ile hamile kaldım, şuan 65 im. 62’ye kadar düşmüştüm ilk 4 ayda
Geçmiş olsun , tahlilinizden sonra bizide bilgilendirin inşallah bşr sey cıkmaz kültür mü alacak yalnızca idrar tahlili miAklima gelmisken arkadaslar, doktoruma bu rahimdeki agri ve cikacakmis gibi olan hissi dun sordum. Enfeksiyon olabilir. Boyle durumda hemen gel dedi. Onemli dedi. Benim bugun gene oldu. Sabah idrar tahlili verecegim...
Ben de sağlık ocağına hamileliğin başında bildirdim ama beni bir daha arayan olmadı. Haftaya hepatit b aşısı olmaya gideceğim sorayim ben de testleri canımCanım bence sağlık ocağına bildir. Doğumdan sonra da takibini onlar yapıcak çünkü o çok önemli. Tetanoz aşısı olmayacak mısın mesela ? Doğumdan sonra bebeğin aşıları olacak kilo,boy,baş çevresi gibi ölçümleri olacak. Bir de ücretsiz kan tahlili yaptırma hakkın var neden kullanmayasın ki ? Özelde yaptırsan en az 500 tl testler. Ben en başından beri sağlıkocağında yaptırdım tüm testlerimi toksoplazma gibi ileri tetkik testler de dahil. Şimdi her ay rutin tsh, hemogram, açlık şekeri gibi testler bakılıyor. 3 ayda bir de toksoplazma bakılıyor benim negatif çıktığı için, pozitif olma riskinden dolayı. Ve hiç ücret ödemiyorum.
bulantın mı oldu canım ondan mı kilo verdin?maalesef ben de zor hazırlıyorum yemek, yoğunluk konusunda benim durumum da maalesef aşırı vahim...
Tesekkur ederimGeçmiş olsun , tahlilinizden sonra bizide bilgilendirin inşallah bşr sey cıkmaz kültür mü alacak yalnızca idrar tahlili mi
Beni de arayan yok kendim hallediyorumBen de sağlık ocağına hamileliğin başında bildirdim ama beni bir daha arayan olmadı. Haftaya hepatit b aşısı olmaya gideceğim sorayim ben de testleri canım