Aynen canım öyle cidden ama insan ister istemez evham yapıyorsenin sürecin daha yorucu sürekli git gel allah yardımcın olsun sağlıkla kurtarsın inşallah
Sizin çok çok guzel olmus iste 2 kiz 2 erkek. Ne kiz tek kalacak ne erkek.Sizin aile de falan var miydi çogul gebelik genel de aile de olunca oluyor diye biliyorum.
Kızlar selam böyle bisey gördüm, benim bu ara bel ağrılarım cok arttı, normalde de sıkıntım vardı. Belki duruş bozukluğunun da etkisi vardır bilgi olsun diye gönderiyorum
Cok tesekkur ederim
Sorry YaaAy herşeyini gördük ama renkli ultrason vermedi ya şehir hastanesine geldim detaylı için bura vermiyor galiba
aaaa hiç bahsetmedin nasıl geçtiii ?Benim dündü canım
Aramiza hosgeldin canım öncelikleKızlar günaydın herkese merhabalar,
Allah sağlıkla nasip etsin ben de inşallah 2023 Mart annesi olacağım. Daha önceden burada yazmıştım sonra düşüğüm olduğu için tekrar böyle gruplara yazmak fobi oldu bende. Aylardır her gün girerek burada yazılanları takip ediyorum ama hem gruba katılayım istedim hem de size soru sormak istiyorum .
SAT a göre 18+1 im ama ultrasona göre 18+4 çıktım. Ankara'dan katılıyorum, İlk gebeliğim, 63 kilo ile hamile kaldım, bebeğim erkek. Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip ederse Demir ismini vermek istiyoruz.Rheaa
Sormak istediğim soru şu. Ben pazar günü bebeğimin hareketlerini seğirme ve kalp atışı şeklinde hissettim. Pazartesi de pazara göre daha az şekilde hissettim. Salı ara ara hissettimse de dün hiç hissetmedim bugün de hiç hissetmedim. Kontrolüm kasımın ilk haftasında. Çok korkuyorum bir şey olmamıştır değil mi?
Bir de kasıklarımda bulunan kemik ağrım oluyor. Daha çok eğilip doğrulurken, oturup kalkarken vs. sizlerde olanlar da var mıdır?
sağlıkları yerinde olsun da biz deliliğe ve evhama katlanırızEvet hani takmayayım diyorum hareket etmezlerse baya takip gidip gelip bir şeyler yiyorum hareket etsinler diyesonra neden kilo alıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun bebislerimizi de saglikla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah
Ah kuzum akıl mı kaldıaaaa hiç bahsetmedin nasıl geçtiii ?
Çok şükür canımAh kuzum akıl mı kaldı
Bir sorun yok gelisimi 1 hafta önde devam ediyor, gelecek küçük bir kecimiz var, asiri inatçı çıktı. Doktoru çok uğraştırdı. Pozisyonu kötüydü zaten 2li test ultrason zamanında da aynisini yapmıştı. Dürtükledi itekledi beyefendi hicccc oralı olmadı ayağıyla tekme atıp sabit pozisyonuna geri döndü hep. Cok inatçı olacak bu dedien son doktor pes etti yarım saat yürüyüşe gönderdi, bakamadıgı kısımlara da o zaman baktı. Organlarda kan akımında veya vucutta herhangi bir sorun yok, gelişimi iyi, cinsiyet halen erkek
Dikkatimi çeken noktaları diyim ben kızımda (başka doktor takibindeydim) 3lu 4lu test yaptırmıştı, bu doktoruma sordum 3lu veya 4lu test olayını ben yapmıyorum dedi2li testte riskin çok düşük, her ay zaten detaylı ultrasonla takip ediyorum gerek yok, yalancı pozitif çıkma olasılıkları yuksek dedi, ha illaki %100net sonuç istiyorum dersen amniyosentez yaparız dedi ama ben gerek görmüyorum dedi. Kısacası tahlil istemedi.
Mide yanmalarim başladı benim yemekten sonra yatma, uyurken yüksek yastık kullan ve ya gaviskon yada rennie due kullanabilirsin dedi, zaten başka bir de şikayetim yok , soracak sorum da yoktu1 ay sonra görüşmek üzere deyip ayrıldık napalim.
Cok ilginc,tansiyon hastasi bir suru hamile var,ya da hamilelige bagli tansiyon sorunu yasayan da cok fazla kisi var.Sizi cok sık takip etmeleri gerekir ama hastaneye yatirip strese sokmalari cok ilginc geldi.Rabbim evlatlarımızı saglikla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahBenim yaşadığım yerde buna çok düşüyorlar o yüzden beni de gerdiler. Bu hafta yatirdilar ve bebek olana kadar çıkarmayacaklar. En düşük ilaçla basladik elh suan dusuk tansiyonum artsada ilacı artırma durumu var ama prosedür gereği arada gelip bebegi erken alma durumunu anlatınca artık benimde cinlerim geliyor Su prosedür işinden bu hafta nefret ettim resmen
SAT 15 Haziran canım <3 :) İnşallah sağlıklı olsun bebişler de. Korkutmasınlar annelerini :)Aramiza hosgeldin canım öncelikleson adet tarihinin başlangıç gününü yazarsan ona göre listeye ekleme hemen yapayım
Her gün parti vermiyor minikler.o yüzden her gün hissedemeyebiliyoruz hareketleri yada çok nazik nazik davraniyorlardir hele bir güçlenip kuvvetlensjnler bak nasıl zıplayıp takla atıyorlar azcık dur evladım uyuyayım diyorsun bazen de bende bir iki gün hissetmedim bugün dans günü ilan etti evladım
Rahim bhyudugu için kaisk ağrısı kemik ağrısı normal bu süreçte canım. Yine de aklınıza takılmış doktorunuza söylersiniz, ama genel olarak hepimi,de olan bir durum
Tsh, hemogram, b12, magnezyum, açlık şekeri vs. rutin testler canımKızlae sağlık ocağından aradı hemşire kan testi falan için yarın gelin dedi. Bu haftada ne yapıyorlar biliyor musunuz
Evet ya vermediler bende bebişin iyi haberiyle avundum öyleEvet hani takmayayım diyorum hareket etmezlerse baya takip gidip gelip bir şeyler yiyorum hareket etsinler diyesonra neden kilo alıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun bebislerimizi de saglikla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah
Evet tam gönlümüzde göre oldu çok şükür Allah hayırlı evlatlar nasip etsin gerisi önemli değil elbette ama insan eğer olabiliyorsa iki türlüsünü de deneyimlemek istiyorbenim anneannemin annesi hep çoğul doğum yapmış ama tarlada bağda bahcede doğum yaptığı için çoğul doğumları hep ölmüş tekil gebeliklerinden doğan 4 çocuğu var sağ ama ikiz üçüz hatta son doğumunda dorduz bile varmis ve doğuramamış zaten onları ölmüş kendisi de doğumda herhalde bende ona çektim ama eski zamanlarda imkan olmayinca yasatamamislar bebekleri Allah rahmet eylesin hepsine
Ayy bende de durumlar fena ben dikkat edicem artık belki de bu duruş bozuklugundandir tamam üçüz gebelik ama daha 400 gramlar toplamda 1200 gram eder. 3530 gram çocuk doğurdum ben bu kadar bel ağrısı çekmedim
Ahh bu devlet hastaneleriben kaç tane detaylı ultrason yaptırdım hiç resim alamadım insan heves ediyor ama yok
Hoş buldum arkadaşım, evet öncesi aklıma geldikçe çok panik oluyorumhoşgeldin canım sağlıkla gelsin miniğin malesef kötü tecrübeleri birçok insan yaşıyor bende 2 kez düşük yaptım insanın stres olması çok normal ama bu haftalarda hareketleri sürekli hissedemeyebilirsin stres yapma hemen hepimiz aynı durumdayız çünkü
17. Haftada erkek kesin dedi doktor ama 13te kiz demisti@skt587 @Beril M T @incebellibardak @Betus1905 @Pembegokyuzu @meinfika @nivenn @mavi8888 @olmadibe @Uykucupandaa @ifedupyou @ZzHHrRsagittarius55 @Kalpim @kubrasvas @askk3 @Dark Morningstar @Papatyalar ve Huzur @kadinca1234 @anatomim @Merve1410 @Azelya21 @Nazliim @Ergino @Rabbi Hebli Mines Salihin @Blue21 @Meryemsura @tsgmze @mavi-hayal @burcubur @fatmameltem @Nason @Oznur caglar @bulraz @gogog @lavenderbrown @bezelyemm @alptkn1 @paaapatyamm @Zeyno2734 @Susamm34 @Paramedik16 @zeynep hatice @Caffeamericano @Wesre @Diyetmidedibiri @Manoly34 @sumeyye2309 @Nrglhsyn @ecemozn @eceyyae @Sitaremay @Cerkezpsase @reyreycan
Kızlar cinsiyetler belli oldu mu?
Hoş buldum arkadaşım. Valla çok panik olup hemen doktora koştur koştur yapmak istemiyorum herkes biraz daha bekle diyor çünkü. Eğer içime sinmezse haftaya giderim artık :)Hoşgeldin canım aramıza o haftalarda ben de seğirme gibi hissederken bazen 2/3 günde bir hissediyordum 20 den sonra hergün hissetmeye başladım. Panik yapma bence ama için rahat etsin istiyorsan randevu gününü beklemeden doktoruna gir ya da farklı bir doktora da gözükebilirsin canım.
Merhaba hoş buldum :) evet benim de aynı şekilde etraftan da herkes daha erken dediği için çok panik olmamaya çalışıyorumAmin inşallah teşekkür ederim canım , olmadı gecmezse bende doktora gitmeyi planlıyorum
Merhabalar hoşgeldiniz, benim oncesinde 8 haftalık bir düşüğüm var , korkmayınız benımde ilk hamileliğim bende az az hissediyorum bazen yogun bazen hiç olmuyor cogumuz aynı durumdayız benımde 2 gundur diğer gunlere nazaran tek tük az hissediyorum , agrılar cogumuzda mevcut rahim genişlemesi nedeniyle oluyor cogunlukla , benımde bazen adet agrısına benzer karın agrım oluyor , bazende vajina içine batma tarzı agrı , bazen kasıklarda kesik gibi sızı tarzı bir agrı bunlar normal ve olagan korkmayınız , saglıkla kucagınıza alın inşallah
Anladım canım teşekkürlerTsh, hemogram, b12, magnezyum, açlık şekeri vs. rutin testler canım
Hadi gözün Aydın senin de canım. Sağlıkla sğn kuzucukAa çıktım canım yazmayı unuttum çok şükür bebiş iyi herşeyi iyi herşey yolunda Allah a şükürler olsun yaa
Senin de gözün aydın olsun canım sağlıkla gelsinler attık. Çoğu gitti azı kaldı. Zorlu süreçleri atlattık çok şükür. Bende de yanmalar çok fazla var rennie alıyorum geceleri yatmadan emiyorum iyi geliyor biraz.Ah kuzum akıl mı kaldı
Bir sorun yok gelisimi 1 hafta önde devam ediyor, gelecek küçük bir kecimiz var, asiri inatçı çıktı. Doktoru çok uğraştırdı. Pozisyonu kötüydü zaten 2li test ultrason zamanında da aynisini yapmıştı. Dürtükledi itekledi beyefendi hicccc oralı olmadı ayağıyla tekme atıp sabit pozisyonuna geri döndü hep. Cok inatçı olacak bu dedien son doktor pes etti yarım saat yürüyüşe gönderdi, bakamadıgı kısımlara da o zaman baktı. Organlarda kan akımında veya vucutta herhangi bir sorun yok, gelişimi iyi, cinsiyet halen erkek
Dikkatimi çeken noktaları diyim ben kızımda (başka doktor takibindeydim) 3lu 4lu test yaptırmıştı, bu doktoruma sordum 3lu veya 4lu test olayını ben yapmıyorum dedi2li testte riskin çok düşük, her ay zaten detaylı ultrasonla takip ediyorum gerek yok, yalancı pozitif çıkma olasılıkları yuksek dedi, ha illaki %100net sonuç istiyorum dersen amniyosentez yaparız dedi ama ben gerek görmüyorum dedi. Kısacası tahlil istemedi.
Mide yanmalarim başladı benim yemekten sonra yatma, uyurken yüksek yastık kullan ve ya gaviskon yada rennie due kullanabilirsin dedi, zaten başka bir de şikayetim yok , soracak sorum da yoktu1 ay sonra görüşmek üzere deyip ayrıldık napalim.
Teşekkür ederim canım benim saolasınHadi gözün Aydın senin de canım. Sağlıkla sğn kuzucuk