Kabiz olmayin siv dahai yapsaniz çatlayabiliyormus. Bu da hormonlardan kaynakliymis. Doktorum.soylemistiKızlar tuvalete girdiğimde büyük abdestimi yapacagım zaman makatımdan içeri bıcak saplanması cam kesiği gibi bir agrı oluyor 2 gundur çooook acı verici oluyor , halbuki hiç kabızlık sorunu yasayan biri değilim şuandada kabız değilim , annem ile konuştum onunda olmus hamileliğinde makatta çatlak (anal fissur) demiş doktor gecmezse 1 kaç güne doktora gitmeyi düşünüyorum, hamilelik için her gün yeni bir şeye uyanmak der annem gercekten oyle sanırımbirde el parmaklarımda şişiyor son gunlerde hamilelikte normal diyolar ama bu kadar erken oluyor mu acaba
Çok geçmiş olsun canım kacinci haftada sezeryan a alındın?Evet yuksek tansiyon,ellerde ayakalarda ve yuzde odem,bebege giden kan akimlarinda azalma oldu.Plasenta yaslanmasi.İdrarda protein kacagida oluyor fakat o bende olmadi.Bu durumda acil sezeryana alindim.Kizimda gelisim geriligi olusmustu tansiyondan kaynakli.
20. Haftadan sonra duzenli tansiyon takibi yaptirmakta fayda var.Ozellikle ailede tansiyon gecmisi varsa,ihmale gelmez.
Oyle sanırım kabızlık problemim olmadı cunku hiç elhamdulillah, bakalım hayırlısı inşallah ,gecmezse bugunde olursa yarın doktora gidecegımKabiz olmayin siv dahai yapsaniz çatlayabiliyormus. Bu da hormonlardan kaynakliymis. Doktorum.soylemisti
Ayy inşallah canım bekliyorum şuan hastanedeyimGynoferon bana da kabızlık yapmadı çok şükür, ki ben kendimi bildim bileli kronik kabızlık çekerim
Benim de aşı yarın detaylı ctsi
Çok geçmiş olsun canım ya. Bence mutlaka doktora git bi ilaç krem kullan çok zor olur oEl parmaklarım benim de geceleri şişiyor sanırım yatarken kan akışı yavaşladığı için. Düzenli yürüyüşe başlayıp evde hamile pilatesi yapmaya çalışacağım ben de.
Ayy güzel haberlerle güzel fotolarla gelRheaa senin de bugündü di mi? Kaçta gideceksiniz?
Tabi canım çıkınca yazarım inşallahgözünüz aydın canım sonunda cinsiyetini öğrendin sağlıkla gelsin minik kuzucuk
güzel haberlerini bekliyoruz canım benim haber ver bize de
Günaydın hoşgeldinKızlar günaydın herkese merhabalar,
Allah sağlıkla nasip etsin ben de inşallah 2023 Mart annesi olacağım. Daha önceden burada yazmıştım sonra düşüğüm olduğu için tekrar öyle gruplara yazmak fobi oldu bende. Aylardır her gün girerek burada yazılanları takip ediyorum ama hem gruba katılayım istedim hem de size soru sormak istiyorum .
SAT a göre 18+1 im ama ultrasona göre 18+4 çıktım. Ankara'dan katılıyorum, İlk gebeliğim, 63 kilo ile hamile kaldım, bebeğim erkek. Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip ederse Demir ismini vermek istiyoruz.Rheaa
Sormak istediğim soru şu. Ben pazar günü bebeğimin hareketlerini seğirme ve kalp atışı şeklinde hissettim. Pazartesi de pazara göre daha az şekilde hissettim. Salı ara ara hissettimse de dün hiç hissetmedim bugün de hiç hissetmedim. Kontrolüm kasımın ilk haftasında. Çok korkuyorum bir şey olmamıştır değil mi?
Bir de kasıklarımda bulunan kemik ağrım oluyor. Daha çok eğilip doğrulurken, oturup kalkarken vs. sizlerde olanlar da var mıdır?
Bu bilgiler iste cok iyi oluyor en azindan onlem alinabilir neyle karsilasabilecegimizi biliriz. Ben doguma kadar dindirmeye calisacagim dr umu da bilgilendiririm. Bebegime zarari olmasin hemoroidle dogum yapmak zoruma gitmez bi care bulunur elbet. Bilgi icin de sagol canim sbenim Allah hepimize saglikli kolay su gibi dogumlar nasip etsin
12+4 de erkek demişti özeldeki doktorum. Devletteki kıza benziyor demişti pek önemsemedim benziyor dediği için ama şimdi kız olduğu kesin gibi heralde20. Haftada ayrıntılıda ne derseler ona inanıcam
Katılıyorum size o konuda sıkıntı yok ben kız evlat çok başka oluyor anne için ilerde fikrim ne olur bilmiyorum belki bende 3. Çocuğu düşünebilirim bi 5 sene sonra falan :) çocuk evin neşesi kız erkek farketmez ama dediğiniz gibi insan değişik olsun istiyor içinde bi yerde :)
aramızda 1 gün var bizim de yarın 20 olacak :) hareket durumu nasıl canım ? 2 gündür çok net hissedemiyorum ben
Ha ayrica ablama ben de soyledim ya o da erkek.olursa diyo ki kiz doktora gidersin o ayarlarNasil guldum nasil Sacma.oyle sey mi olur diyorum oluyor gidiyorlar diyor.Demek adetine gore.mi artik bu ay dene hamile kalirsan kiz.olur tahminleri mi yapiyorlar artik Ben aslinda Ocakta hamilelik planliyordum.2 Ablamin eylul.dogumlu.oldu sonra yigenlerim arkadasim Ocakta hamile kaldilar Eylulde dogum hepsi de kiz planim.oyleydi kendiliginden habersiz olunca planlar boyle bozulurmus dedi
canım ben yurt dışında ( Amerika ) doğum yapmıştım, orada hiç lavman falan yapılmadı sözü bile edilmedi...burada yapıldığını da bilmiyordum sanırım bazıları yapıyor bazıları yapmıyor, belki de böyle riskler varsa bazı ülkeler yapmamayı tercih ediyordur lavman falan...ben acil de gitmedim bir de planlı idi doğumum 40+1 suni sancı ile normal doğuma aldılar ve normal doğdu oğlum.
Kızlar bebeğin hareketleri karnın içinde böyle gıdıklanma gibi mi oluyor? Ben böyle bir şey hissediyorum bir iki gündür ama emin de olamıyorum
Kızlar bebişim gayet sağlıklı hiçbir sıkıntısı yokkk haftasına uyumlu ama fotomuz uzaylı gibi asla poz yakalayamadıkEki Görüntüle 3147752
Kizlarrrr helloo veeee acikliyorum
Oncelikle masallah saglikli. Sukur Rabbime. Ruyamda gordugum gibi bir erkek bebek
Yalniz gostermemek icin ne varsa yapti. Gorseniz doktor seferber oldukebap yedim yok olmadi tatli yok olmadi cikolata ay cinsoyetin yuzunden 5 kg birden aldim en sonunda pes etti minigim bakti daha yesem gobek Aldi basini gidiyor, ona yer kalmicak, pes etti, gosterdi
bi kesim de var ki kıza burun kıvırıyor soy devam ettirme mevzusundan. böyle insanların hepsi aynı çöp.allahın işine burun sokmaya bayılıyorlar.
Aynen canım öyle cidden ama insan ister istemez evham yapıyorBen 21+1 oldum ve içeride bazen kavga bile çıkıyor ama bazen 3 gün hiç hareket olmuyor korkmamak lazım herhalde bugün yine doktordaydim şimdi çıktım sorun yok diyorlartek sıkıntım habire doktora gidiyor olmak
Sizin çok çok guzel olmus iste 2 kiz 2 erkek. Ne kiz tek kalacak ne erkekYani aslında çok sürprizli bir süreç insan herşeyi bekliyorama bu konuda doktorlara güvenmek en mantıklısı zaten hiç olmayacak birşeyse doktorun sana söyler bu tarz işlemleri yapacak olan kişileri de uyarır diye düşünüyorum arkadaşımdaki süreç biraz farklıydı bu anlamda o zaten doğum korkusu nedeniyle isteğe bağlı sezeryan yaptı ve doktorun haberi yokmuş hemoroidden ama yine de hemşireye bile söylemek lazım lavman yaparken
Benim bir kızım var ama ben hep bir kızım daha olsun istemiştim tek kalmasın diyeama sansa üçüz bebeklere gebeyim ve bebislerin 1i kız ikisi de erkek Allah hayırlı evlatlar versin hepimize bence kız harika bir sey erkek de umarım o kadar iyidir çünkü benim kardeşim yok ve çok az erkek bebek gördüm ondan korkuyorum biraz ama umarım hayırlısıyla geçiririm bu süreci
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Valla çok korkuyorumGünaydın hoşgeldin
Benzer korkuları hepimiz yaşıyoruz canımYeni hissetmeye başladığımda benim de öyleydi haftada 2 3 defa falan anlıyordum. Hemen düzenli şekilde hissedilmiyor. Ben uzun süredir hissediyorum ama 20. Haftamı doldurmama rağmen pazartesi salı nerdeyse hiç hissetmedim dün gece kıpır kıpırdı. Bugün de uygulamada aynen şöyle yazıyordu, "bebeğinizi bir gün hissedip iki gün hissetmeyebilirsiniz korkmayın bu çok normal henüz her hareketini hissedeceğiniz kadar büyümedi"
Endişelenme inşallah bir kaç haftaya çok daha net hissetmeye başlayacaksın.İnsan ister istemez evham yapıyor ama içimizi ferah tutalım. Bir çok arkadaşımız da yaşıyor bunu şuan korkma.
Benimde akşam saatlerinde başlıyor 8 den sonra yerinde durmuyor doktorda her defasında çok hareketli diyor ayvayı yedik diyorum gerçekten de :))) seni de miniğin hazırlıyor uykusuz gecelerine canımGünaydın kızlarrrr
2 gündür gündüzleri çok az kıpırdayan minnoşum dün gece ben uyurken parti verdisağa dönüyorum kıpır kıpır, sola dönüyorum kıpır kıpır Sanırım bu gelince sana uykuları haram edicem deme şekliydi
Aynı şeyi ben de yaşadım anlıyorum seni ama içini ferah tut canım. Bu haftaya kadar gelmişsin bak inşallah sonrası çok daha güzel ilerleyecekÇok teşekkür ederim arkadaşım. Valla çok korkuyorumÖncesinde de bir hayal kırıklığı yaşadığım için. Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Ay bizimki de öyle biliyo musun. Doktor zor görüntü yakalıyor. Bi dursana evladım diyordu en sonBenimde akşam saatlerinde başlıyor 8 den sonra yerinde durmuyor doktorda her defasında çok hareketli diyor ayvayı yedik diyorum gerçekten de :))) seni de miniğin hazırlıyor uykusuz gecelerine canım
İnşallah arkadaşım, çok teşekkür ederim :) biraz olsun içim rahatladı :)Aynı şeyi ben de yaşadım anlıyorum seni ama içini ferah tut canım. Bu haftaya kadar gelmişsin bak inşallah sonrası çok daha güzel ilerleyecekSoluna uzanmak, tatlı bişeyler yemek genelde bebeği hareketlendiriyor bunları deneyebilirsin telaş yaptığında. Ama dediğim gibi henüz erken her gün hissetmezsen de korkma 20-21 li haftalardan sonra daha farklı olacak.
Çok geçmiş olsun canım. Benimde 3.ay sonunda kabızlıktan çatlaklar oldu hastanelik olmuştum lavman bile fayda etmemişti. Yatıyordum çünkü bulantılardan dolayı yemek yiyemiyordum sıvı tüketemiyordum. Bu yüzden çok sıkıntı yaşadım. Önce müshil ilacı verdi doktorum bağırsaklarımı temizletti komple sonrasında da duphalac kullanmaya başladım hergün alıyorum 1 ölçek eski şikayetlerim kalmadı birde aıvı da tüketmeye başlayınca biraz daha düzene girdim. Sende sağlıkla düsene girersin inşallah canım.Oyle sanırım kabızlık problemim olmadı cunku hiç elhamdulillah, bakalım hayırlısı inşallah ,gecmezse bugunde olursa yarın doktora gidecegım
hoşgeldin canım sağlıkla gelsin miniğin malesef kötü tecrübeleri birçok insan yaşıyor bende 2 kez düşük yaptım insanın stres olması çok normal ama bu haftalarda hareketleri sürekli hissedemeyebilirsin stres yapma hemen hepimiz aynı durumdayız çünküKızlar günaydın herkese merhabalar,
Allah sağlıkla nasip etsin ben de inşallah 2023 Mart annesi olacağım. Daha önceden burada yazmıştım sonra düşüğüm olduğu için tekrar böyle gruplara yazmak fobi oldu bende. Aylardır her gün girerek burada yazılanları takip ediyorum ama hem gruba katılayım istedim hem de size soru sormak istiyorum .
SAT a göre 18+1 im ama ultrasona göre 18+4 çıktım. Ankara'dan katılıyorum, İlk gebeliğim, 63 kilo ile hamile kaldım, bebeğim erkek. Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip ederse Demir ismini vermek istiyoruz.Rheaa
Sormak istediğim soru şu. Ben pazar günü bebeğimin hareketlerini seğirme ve kalp atışı şeklinde hissettim. Pazartesi de pazara göre daha az şekilde hissettim. Salı ara ara hissettimse de dün hiç hissetmedim bugün de hiç hissetmedim. Kontrolüm kasımın ilk haftasında. Çok korkuyorum bir şey olmamıştır değil mi?
Bir de kasıklarımda bulunan kemik ağrım oluyor. Daha çok eğilip doğrulurken, oturup kalkarken vs. sizlerde olanlar da var mıdır?
37+0 da sezeryan oldum kizim 2020 gr olarak dogdu.Cok sukur saglik sorunu yasamadik,zayif bebekler daha direncli oluyorlar.Çok geçmiş olsun canım kacinci haftada sezeryan a alındın?
Hoşgeldin canım aramıza o haftalarda ben de seğirme gibi hissederken bazen 2/3 günde bir hissediyordum 20 den sonra hergün hissetmeye başladım. Panik yapma bence ama için rahat etsin istiyorsan randevu gününü beklemeden doktoruna gir ya da farklı bir doktora da gözükebilirsin canım.Kızlar günaydın herkese merhabalar,
Allah sağlıkla nasip etsin ben de inşallah 2023 Mart annesi olacağım. Daha önceden burada yazmıştım sonra düşüğüm olduğu için tekrar böyle gruplara yazmak fobi oldu bende. Aylardır her gün girerek burada yazılanları takip ediyorum ama hem gruba katılayım istedim hem de size soru sormak istiyorum .
Darısı bana ins37+0 da sezeryan oldum kizim 2020 gr olarak dogdu.Cok sukur saglik sorunu yasamadik,zayif bebekler daha direncli oluyorlar.