2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
günaydın kızlar. ben de bugün saglık ocagına gittim, hemşire tetanoz için 2 doz dedi bana, ilkini oldum ikinci bir ay sonra, 4 sene gectigi icin boylesi daha iyi olur dedi. önceki hamileliğimde de 2 doz yaptırmıstım.

Evet canım kabızlık hemoroid i çok tetikliyor. Bahsettiğin meme + içten ve dıştan en az 5-6 tane çatlak ve hatta ve hatta yarık oldu. Çok yüksek ve şiddetli ağrı ve kanama olmustu mecbur genel cerraha gittim. Hamilelikte yapılabilecek bir şey yok dedi anlık çözümler üretti. Kremlerle ağrı ve kanamayı durdurdu doğumdan sonra ameliyat olabilirsin demisti ama ben olmadım. Kabızlık devam ettiği sürece şikayetler artarak gidiyor o yüzden kabız olmamak en önemlisi ve evet normal doğuma engel teşkil ettiği durumlar olabiliyormuş. Ameliyatta çözüm değil ayrıca tekrarlama ihtimali çok yüksek(benim tekrarladı mesela) 20 yaşındayken bagirsakta polip bulunmuştu onun için ameliyat olurken doktor hemoroid te gördüm onları da temizledim demisti. Gel gör ki kızımda hamilelikte yine çıktı demir ilacına bağlı kabizliktan dolayı... o yüzden sürekli kabız olmamaya dikkat etmek gerekiyor.
2 kez hemoroid ameliyatı olmuş biri olarak malum bölgenize özenle bakmanızı şiddetle tavsiye ederim :) ameliyat sonrası süreç doğum ve sezaryenle kıyaslanamayacak kadar acılı bir süreç. ikisi de hamilelikten önceydi, çok şükür hamilelikte sorun yaşamadım oyuzden normal doğum yasak filan demedim doktorum, normali denedik sonradan sezaryene döndü. Rheaa Rheaa ya katılıyorum Sunrseee Sunrseee size ne kabız yapıyorsa mutlaka bırakın, hamilelikte ekmek makarna tarzı karbonhidratlardan mümkün oldugu kadar uzak durun, muzun da yeşil olanından zarar gelmez hatta sık tuvalete cıkarır ama olgun muzu sürekli yemek kabız yapar. kabız olursanız kuru kayısıyı (mümkünse günkurusu) sıcak suya koyup biraz bekletip suyunu içebilirsiniz ya da suyuyla birlikte püre yaparak öyle de tüketebilirsiniz. sadece bir meme var diye ameliyat önereceklerini sanmıyorum, içte ve dışta ne kadar var ona bakılması lazım, inşallah normal doğuma engel bir durum olmaz ama oldu ki sezaryen dediler bu sizi üzmesin, önemli olan senin ve bebeğin sağlığı. bir kontrol ettirmende yarar var, hamilelikte kullanabileceğin tür bir ilaç verirler belki ilerlemesin.

İlacı hemen kesin bence, doktorunuza durumu söyleyip demir ilacının markasını değiştirsin. Doğumdan sonrada bir süre demir ilacı surekli kullanılıyor.
Benim ilk gebeligimde demir ilacı kabiz yaptı ve coo çok cokkkkk kötü sorunlar yaşadım. Genel cerrahiye gitmek durumunda kaldığımda bana doktor kızdı. Madem kabiz yaptı neden hemen ilacı birakip doktorundan değiştirmesini istemedin diye. O yüzden tavsiyem kendinize eziyet etmeyin ilacı bırakıp doktorunuza yan etkisi kabiz olmayan demir ilacı isteyin. Çünkü bazı ilaçlar mide de emilimi olurken bazısı bagirsakta emilimi oluyor bu da kabiz olmayı belirliyor yan etki olarak.
Hadi ya geçmiş olsun. Tamam canım bende konuşup değiştirmesini söylicem. Haftaya randevum var:KK43: zaten hamilelikte sindirim sorunu yaşıyoruz…

canım doğuma kadar ve doğumdan sonrada kullanmıştım ben şimdi doktor en son gittiğimde demir ilacın var mı yazayım dedi bende de aynı sorun var her sabah gün kurusu yiyip üzerine ılık bir bardak su içiyorum bayağı faydası oluyor yine de çözemiyorsan sorununu bence doktorunla konuş ilacını değiştirsin. ama demir ilacı çok önemli çünkü bebiş depolarını sömürüyor resmen.

çok sağol canım benim amin inşallah burada güzel haberler paylaşabilirim. :dua: :KK200:

Rabbime şükürler olsun çok sevindim canım benim sağlıcakla gelsin miniklerimiz :KK200::nazar::dua::emir_bebek:

çok geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine olabildiğince uzak durmaya çalış tabi evlat olunca bu çok zor ama eşinden yardım almaya çalış bir süre ay kıyamam yavrum ne kadar anlayışlı en kısa sürede sorunsuz atlatırsınız inşallah :dua:

çok geçmiş olsun canım dikkat et .

valla bende anlamadım son 2 haftadır yüjkselişim durdurulamaz oldu canım birde demir ilacı sindirimimi mahvediyor benim yaa :kızgın:

güzel haberlerle gel canım sağlıkla gelsin miniğin inşallah :dua::emir_bebek:

insan alışınca garip geliyor dimi canım tabiki seninde dediğin gibi önemli olan sağlıklı olması ama insan bağ kuruyor oğluşum diye severken şimdi de güzel kızım diye seversin :anne::emir_bebek::nazar:@Rheaa canım cinsiyet bilgisi değişmiş bilgin olsun.
Konuşacağım canım gün kurusu ya da kuru erik alayım marketten bende. Teşekkürler

Brnim bogazim kötü olmuş ondan yazdi bunu. Tahlil olarak ne yapmasi gerekir ki
ben idrar tahlili için gitmiştim aslında kasıklarımda ağrı vardı sayfada enfeksiyondan olabilir ondan ağrı yapabilir dediler bende gidip yaptırmak istedim direkt il yazdı bana ben ondan kullanmadım ertesi günde geçti ağrı süreçle alakalı demek ki

kaç kilo ile başlamıştın canım, kiloya ben de yaktım biraz...ilk 3 ay 1 kg almıştım ama son ay bir anda 5 kg alınca biraz şoktayım
benim de tam tersi oldu ilk 3.5 ayda 5 kg aldım ama benim de aynı sebepten, bulantılardan dolayı tost makarna yiyordum hep. sonrasında dikkat etmeye basladım 1 aydır kilo almadım. kiloyu kafana takma diyeceğim de işte sağlıksız beslenince insan kafasına takıyor. sen biliyorsun ne yapacagını :)

aynen öyle canım zaten doğuma kadar aldığımız kilonun 3-4 kilogramı bebek, 1 kilogramı plasenta, 1 kilogramı bebek suyu, 1 kilogramı rahim büyümesi, 1,5 kilogramı anne adayının artan kan miktarı, 1 kilogramı büyüyen göğüsler, 1-2 kg anne adayının su deposu, geri kalan ise anne adayının yağ deposuymuş daha nolsun :KK70: Yani nerdeyse 8 kilo kafadan bizden bağımsız gelen bir kilo olacak :KK70:
Bedenimi komple ele geçirmiş 🤣

Ay kızlar bi de geçen bi yerde okudum normal doğumda büyük tuvaletini yapanlar oluyormuş altına :KK70: gülsem mi üzülsem mi bilemedim :KK70:
Sen okudun ben kaç kişiye şahit oldum hastanede 🤣 insanın gülesi geliyor sonea sa yazık diyorum o kadar ıkınmaya normal 7/8 saat ıkındındığını düşün yapmamak elde mi 🤣🤣🤣

Maşallah sizin boyunuz uzunmuş. Ben kısayım 😄 Mide bulantılı zamanlar o kadar kötüydü ki. Hala ara ara olabiliyor. Ama çok şükür tabi. O anlardan sonra yemek yiyebileyim de kilo alayım sorun değil diyorum 😄😄
Evet o anları yoğun yaşayanların umurunda olmuyor sondasında kilo almak :)

günaydın kızlar. ben de bugün saglık ocagına gittim, hemşire tetanoz için 2 doz dedi bana, ilkini oldum ikinci bir ay sonra, 4 sene gectigi icin boylesi daha iyi olur dedi. önceki hamileliğimde de 2 doz yaptırmıstım.
Evet canım bende dün yaptırdığımda 1 ay sonra 2.doz yapılacak dedi gebelikte 2 doz yeterliymiş zaten. Kızımda da 2 doz yaptırmıştım 12 sene geçti yine yaptıracağım.

Kızlar bebek arabası konusunda öneriniz var mı ? Baston tipi öneriyorlar yer kaplamaması açısından ama baktıklarım baya büyüktü. Bagi neo modelini beğendim ama büyük olduğunu çok yer kapladığını söylediler. Şöyle pratik çok yer kaplamayan bir öneriniz var mı ?
Bebek arabası olarak ben Maxi cosi mura plus 3 aldım haftasonu.
Baston olanlar bana pek yaramaz çünkü kışın oğlumu okula getir, götür bana ait, baska kimse yok. Mecbur korunaklı bir bebek arabası olmalıydı

Kızlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum çünkü hala anlayamadığım şey var başa dönüyorum şimdi bu yüzden hesap yapamıyorum merak ettiğim gebe kaldığım zaman ilk ay regli olabilir miyiz?
Şimdi benim sat 30 Mayıs normalde 7 gün süren reglim o ay 5 gün sürdü. Reglim bittikten 1 hafta sonra belirtilerim ortaya çıktı sık idrara çıkma uykusuzluk halsizlik iştahsızlık göğüslerde hassasiyet oluştu ben hormonal sıkıntı var herhalde yine regli olacağım bu ay 2 defa olacağım diye düşünürken baktım başım da dönmeye başladı idrar testi yaptım evde gayet net çift çizgi çıktı reglime 8 gün varken beta yaptırdım 234 çıktı yani 22 haziranda. Ben de 10 gün öyle bıraktım doktora günüm geçtikten 3 gün sonra gittim doktor karından baktı kese ve yolk gözüktü 4+5 ile uyumlu dedi. Zaten benim sata göre 1 hafta önden gidiyor. Şimdi ben reglimden önce mi gebe kalmış oluyorum🤷‍♀️ Yani ilk ay üzerine mi gördüm.
Biriniz şunu hesaplasın lütfen içinden çıkamadım 😁
O zaman gerçekten de ilk ay regli olunabiliyor herhalde.
Biraz uzan oldu ama kısa kısa anlatılacak gibi değildi 😅

Kızlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum çünkü hala anlayamadığım şey var başa dönüyorum şimdi bu yüzden hesap yapamıyorum merak ettiğim gebe kaldığım zaman ilk ay regli olabilir miyiz?
Şimdi benim sat 30 Mayıs normalde 7 gün süren reglim o ay 5 gün sürdü. Reglim bittikten 1 hafta sonra belirtilerim ortaya çıktı sık idrara çıkma uykusuzluk halsizlik iştahsızlık göğüslerde hassasiyet oluştu ben hormonal sıkıntı var herhalde yine regli olacağım bu ay 2 defa olacağım diye düşünürken baktım başım da dönmeye başladı idrar testi yaptım evde gayet net çift çizgi çıktı reglime 8 gün varken beta yaptırdım 234 çıktı yani 22 haziranda. Ben de 10 gün öyle bıraktım doktora günüm geçtikten 3 gün sonra gittim doktor karından baktı kese ve yolk gözüktü 4+5 ile uyumlu dedi. Zaten benim sata göre 1 hafta önden gidiyor. Şimdi ben reglimden önce mi gebe kalmış oluyorum🤷‍♀️ Yani ilk ay üzerine mi gördüm.
beklenen adet tarihin neydi ve doktora gittiğin tarih neydi ?

Kızlar kaç haftadır oğlum olacak diye biliyordum ama dün öğrendim ki kızım olacakmış :) benim minik karar değiştirdi. Üzülmedim önce sağlık tabi ama içimde bişeyler eksik kaldı gibi oldu. Bi oğlumu 4 aylık düşürmüştüm bunu da 4 aya kadar erkek bildim derken içimde değişik şeyler oldu valla :) ama en güzel yanı da sağlıklı olması tabi iki kız annesi olacağım :)))
Canim kac haftalikken erkek demislerdi. Bana 11 haftalikken bir doktor erkege benziyor demisti net.olmadigi icin bir sey soylemedik. Tabi.oncelikle saglikli olsun hayirli evlat.olsun zaten kiz da istedigim için bekledim belki yanilmistir diye.Bence de iki kiz annesi olmak harika bir sey😊

benim hesabıma göre 9 haziranda döllenme olmuş yani evet erken döllenme olmuş, normalde reglden son 14. günlerde yumurtlama oluyor senin 9. gün olmuş

Astrolojiye inanlarrr bakınnnn!!
takip ettiğim astroloğun tiviti❤️❤️
757B9B08-2ABA-41BD-9547-940924E8EFD4.png

Sagolun kızlar 🌸 o zaman ben yine bi cerraha görüneyim sikayetimi ileteyim. Yani cok rahatsizlik vermiyo ama bazen cok aaz kasinti ve agri olabiliyo en azindan kabiz olmadigim surece ilerlemesin. Bagirsaklarimi yumusak tutmaya çalışıyorum zorlamamaya çalışayım
Bende de demir ilaçları kabızlık ve hemoroide neden oldu çok zorlayınca yarısında bıraktım 😅 taşınınca yeni bir doktora gittim ve ilaçları bıraktğımı söyledim 16. Haftada oda şuanlık bir sorun olmaz 20. Haftadan sonra daha rahat kullanabilirsin dedi çok kararsızım aynı sorunları tekrar yaşar mıyım bilmiyorum ☺️

Ay kızlar bi de geçen bi yerde okudum normal doğumda büyük tuvaletini yapanlar oluyormuş altına :KK70: gülsem mi üzülsem mi bilemedim :KK70:
Benim arkadasim dogum esnasinda kakasini yapmisti. Neyse veli toplantisi vardi doktorun oğluda Ögrencimizdi. Arkadaş doktoru gorunce saklandi utaniyorum ben girmeyeyim toplantiya kakami yapmistim da dogum da şimdi hatirlar diye😂Doktor sanki onu aklinda tutacak bir suru hastasi var gerci bazi.hastalar illa ki doktorun hafizasinda iz birakiyordur😁

X