2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim arkadasim dogum esnasinda kakasini yapmisti. Neyse veli toplantisi vardi doktorun oğluda Ögrencimizdi. Arkadaş doktoru gorunce saklandi utaniyorum ben girmeyeyim toplantiya kakami yapmistim da dogum da şimdi hatirlar diye😂Doktor sanki onu aklinda tutacak bir suru hastasi var gerci bazi.hastalar illa ki doktorun hafizasinda iz birakiyordur😁
Hahaha valla bişi diyim mi doktorlar her şeyi hatırlıyor cin gibi oluyo özellikle kadın doğumcular 😂😂😂

Aynen öyle canım insan kendini alıştırıyor o fikre bide soran herkese de söylemiş bulundum erkek diye. Şimdi erkek değilmiş kızmış demek de yoracak beni biraz :) bide ilki de kız olunca insanlar olsun yaparsın bi tane daha belki o erkek olur moduna geçiyor ve daha çok üzüyor insanı. Sanki erkek doğurmak şartmış gibi 🙄
erkek doğurmak şartbış gibi düşünmeyin bence.onlarda kötü niyetle söylemiyodur eminim.benim de 1 oğlum var 2.si de erkek.ben de isterdim 1 tane de kızım olsun.ben bile kendi kendime diyorum. bi tane daha yaparım belki kız olur diye.evlat tabi ayırt edilmez kesinlikle ama insan yine de farklı olsun istemiyo da değil yani

Kızlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum çünkü hala anlayamadığım şey var başa dönüyorum şimdi bu yüzden hesap yapamıyorum merak ettiğim gebe kaldığım zaman ilk ay regli olabilir miyiz?
Şimdi benim sat 30 Mayıs normalde 7 gün süren reglim o ay 5 gün sürdü. Reglim bittikten 1 hafta sonra belirtilerim ortaya çıktı sık idrara çıkma uykusuzluk halsizlik iştahsızlık göğüslerde hassasiyet oluştu ben hormonal sıkıntı var herhalde yine regli olacağım bu ay 2 defa olacağım diye düşünürken baktım başım da dönmeye başladı idrar testi yaptım evde gayet net çift çizgi çıktı reglime 8 gün varken beta yaptırdım 234 çıktı yani 22 haziranda. Ben de 10 gün öyle bıraktım doktora günüm geçtikten 3 gün sonra gittim doktor karından baktı kese ve yolk gözüktü 4+5 ile uyumlu dedi. Zaten benim sata göre 1 hafta önden gidiyor. Şimdi ben reglimden önce mi gebe kalmış oluyorum🤷‍♀️ Yani ilk ay üzerine mi gördüm.
Biriniz şunu hesaplasın lütfen içinden çıkamadım 😁
O zaman gerçekten de ilk ay regli olunabiliyor herhalde.
Biraz uzan oldu ama kısa kısa anlatılacak gibi değildi 😅
Erken döllenme olmuş bence canım. Çünkü 8 gün önce öğrenip değerinin 234 çıkması, keseyi daha erken görmen falan buna işaret ediyor. Ben mesela regl olmam gereken günde kan vermiştim 64 çıkmıştı beta. Bi de seninle aramızda 10 gün var regl tarihi olarak benim de 20 mayıs sat. Ama gebelik tarihlerimiz baya yakın seninle diye hatırlıyorum ben

canım benim hamilelik öncesi vardı kızımı da normal doğum yaptım soğuk havalarda ve üşüttüğümde kabızlık durumunda yine sıkıntı yaşıyorum ama çok ileri değilse bence kesinlikle normal doğuma engel olmaz.

ayy o çevre baskısı hep var malesef 2 oğlun olsa bu seferde kızın olsaydı keşke kızı olanlar çok şanslı diyorlar sonuçta 5 tanede yapsan cinsiyeti kız olabilir biz mi belirliyoruz bunu sen sıkma canını kızına arkadaş geliyor ne güzel 2 kız daha çok frekansları tutuyor her zaman :KK200: :nazar:
Bence ileri degil temizlik isleminde dokunmasam anlmazdim insallah dediginiz gibi olur 🤲😇tesekkur ederim

benim hesabıma göre 9 haziranda döllenme olmuş yani evet erken döllenme olmuş, normalde reglden son 14. günlerde yumurtlama oluyor senin 9. gün olmuş
İşte haftasını hesaplayınca doktor mayısın son haftası gibi gebe kalmışım gibi hesaplanıyor orayı anlamadım bende canım

Erken döllenme olmuş bence canım. Çünkü 8 gün önce öğrenip değerinin 234 çıkması, keseyi daha erken görmen falan buna işaret ediyor. Ben mesela regl olmam gereken günde kan vermiştim 64 çıkmıştı beta. Bi de seninle aramızda 10 gün var regl tarihi olarak benim de 20 mayıs sat. Ama gebelik tarihlerimiz baya yakın seninle diye hatırlıyorum ben
Evet canım ben de anlamadım haftasına göre hesaplandığında reglimden önce gebe kalmışım gibi oluyor. O yüzden ilk reglimş üzerine mi gördüm diye düşünüyorum

3 temmuzda gittin doktora di mi haziran değil :KK70: dediğim gibi 8-9 haziran gibi döllenme olmuş senin yani regl bittikten sonra kalmışsın
Aynen ya 3 Temmuz Haziran nerden çıktı zaten ne olduysa haziranda oldu 😅3 temmüzda gittiğimde doktor 4+5 günlük dedi hep öyle de devam etti o zaman ben reglimden hemen önce mi gebe kalmış oluyorum. Anlamadım orasını :)))

Merhaba kızlar öncelikle inşallah hepimiz iyisinizdir bugün 😊🥰

Geçen gün ağrılarla ilgili bir mesaj atmıştım idrar yolu iltihabı olabilir mi acaba diye bu bilgi gebelerin işine yaradıysa çok mutlu olurum 👍🌸 @lavenderbrown ve @feslegenhanim test vermişler sanirim idrar yolu enfeksiyonu ise çözüm basit olur en azından 👍🌸 bende habire tekrar etti gerçi ama çoğul gebeliklerde kendiliğinden bile oluştuğu durumlar yaygınmış öyle söyledi doktorum ondan su ile atlatabildiğim durumları su ile atlatıyorum eğer ise yaramazsa doktora gidip tek şase antibiyotigimi alıp rahatlıyorum neyse ki hamileliğin yarısını bitirdik artık 😊🥰

Bugunun konusu olan doğum ve hemoroidle ilgili de şunu söyleyebilirim 🌸 bende yok hemoroid dogum zamani da olmadi ama hastaneye gider gitmez lavman yapıyorlar ya sezeryan da olsan normal doğum da olsa (acil gidenlere yapilmiyormus sanırım) işte o lavman işlemi sırasında arkadaşımın kanaması olmuştu hamilelikte hafif beliren bir hemoroid olmuş onda da hemşire de dikkat etmedi galiba bilmiyorum nasıl olduysa kız bebeği 1 aylıkken ameliyat olmak zorunda kaldı çok kötü olmuş ki normal doğum denemedi bile planlı sezeryan yaptı kendisi 😑 birazcık bu tarz olaylar kötü talihten de insanın başına gelebiliyor 😔 inşallah bizler böyle olaylarla karşılaşmadan yaparız doğumlarımızı 🤲🤲 ben bunu anlatırken şunu demek istiyorum yani hemoroid var diye normal doğumu tercih etmesen de başına gelebiliyor inşallah kimse karşılaşmasın böyle olaylarla 🤲🤲 bu arada ben de saatlerce sancı çekip sezeryana donmus biri olarak soyluyorum bence @entropii 'nin de soyledigi gibi cok bagirip ikinmak anneyi zamanindan once yoran bir eylem onun yerine pilates hareketleri ve nefes egzersizleri yapmak daha mantıklı 😊 bende korkudan sürekli bağırıp ıkınmasaydım belki doğururdum ama ebem de bir sey demedi bana doktorum geldiğinde yanıma anlattı ondan sonra biraz yaptım ama çocuk tehlikeye girince bekleyemediler açılmayı 😔

Bu arada bugün randevusu olan arkadaşlar iyi haberlerle dönerler inşallah 🌸
Bu bilgiler iste cok iyi oluyor en azindan onlem alinabilir neyle karsilasabilecegimizi biliriz. Ben doguma kadar dindirmeye calisacagim dr umu da bilgilendiririm. Bebegime zarari olmasin hemoroidle dogum yapmak zoruma gitmez bi care bulunur elbet. Bilgi icin de sagol canim sbenim Allah hepimize saglikli kolay su gibi dogumlar nasip etsin 🤲🌸

erkek doğurmak şartbış gibi düşünmeyin bence.onlarda kötü niyetle söylemiyodur eminim.benim de 1 oğlum var 2.si de erkek.ben de isterdim 1 tane de kızım olsun.ben bile kendi kendime diyorum. bi tane daha yaparım belki kız olur diye.evlat tabi ayırt edilmez kesinlikle ama insan yine de farklı olsun istemiyo da değil yani
Aynen size.katiliyoru.Mesela benim oglum var bu bebege de erkege benziyor dediklerin de ablam 3. yu de dene belki kizin olur. Kizin yeri ayri erkegin ayri insan ikisini de istiyor.

Aynen ya 3 Temmuz Haziran nerden çıktı zaten ne olduysa haziranda oldu 😅3 temmüzda gittiğimde doktor 4+5 günlük dedi hep öyle de devam etti o zaman ben reglimden hemen önce mi gebe kalmış oluyorum. Anlamadım orasını :)))
Hayır canım regl haftamız gebeliğin 1. haftası gibi oluyor onla kafanı karıştırma regl bittikten 3 4 gün sonra hamile kalmışsın erken döllenme, erken yumurtlama olmuş yani. Reglden önce gebe kalıp üzerine görmemişsin

İşte haftasını hesaplayınca doktor mayısın son haftası gibi gebe kalmışım gibi hesaplanıyor orayı anlamadım bende canım
doktorlar regl tarihi bilinmediğinde ya da farklılık oldugunda ultrason ölçümlerini baz alıyor bildigim kadarıyla. muhtemelen erken döllenme oldugu icin doktor regl tarihini öne çekmiş olabilir oyuzden mayısın son haftası başlangıç diyor olabilir.

Aynen size.katiliyoru.Mesela benim oglum var bu bebege de erkege benziyor dediklerin de ablam 3. yu de dene belki kizin olur. Kizin yeri ayri erkegin ayri insan ikisini de istiyor.
kızı bulmak isterken ya 3.cü de erkek olursa :KK70: kayınvalidem çok kız cocuk istemiş onlar da 3 kızkardeş oldugu icin muhtemelen ama 3 oğlu olmuş. kısmet, Allah ne veriyorsa bir bildiği vardır, bizim de 2.erkek çok şükür sağlıklılar ya gerisi hiç önemli değil :)

Kızlar tecrübelerinize dayanarak soruyorum çünkü hala anlayamadığım şey var başa dönüyorum şimdi bu yüzden hesap yapamıyorum merak ettiğim gebe kaldığım zaman ilk ay regli olabilir miyiz?
Şimdi benim sat 30 Mayıs normalde 7 gün süren reglim o ay 5 gün sürdü. Reglim bittikten 1 hafta sonra belirtilerim ortaya çıktı sık idrara çıkma uykusuzluk halsizlik iştahsızlık göğüslerde hassasiyet oluştu ben hormonal sıkıntı var herhalde yine regli olacağım bu ay 2 defa olacağım diye düşünürken baktım başım da dönmeye başladı idrar testi yaptım evde gayet net çift çizgi çıktı reglime 8 gün varken beta yaptırdım 234 çıktı yani 22 haziranda. Ben de 10 gün öyle bıraktım doktora günüm geçtikten 3 gün sonra gittim doktor karından baktı kese ve yolk gözüktü 4+5 ile uyumlu dedi. Zaten benim sata göre 1 hafta önden gidiyor. Şimdi ben reglimden önce mi gebe kalmış oluyorum🤷‍♀️ Yani ilk ay üzerine mi gördüm.
Biriniz şunu hesaplasın lütfen içinden çıkamadım 😁
O zaman gerçekten de ilk ay regli olunabiliyor herhalde.
Biraz uzan oldu ama kısa kısa anlatılacak gibi değildi 😅
Canim erken dollenme ya da gec dollenme olabilirmis. Sizin ki erken dollenme olmus. Aslinda doktorun dogum tarihini revize etmesi gerekir. Benimki de bir hafta gec dollenme olmus. 14 hazirandi sat, bebegi takip etti 3.ay sat 21 haziran dedi. Gec dollenme olmus dedi. Bir hafta ileri atti dogumu 🙂

Canim kac haftalikken erkek demislerdi. Bana 11 haftalikken bir doktor erkege benziyor demisti net.olmadigi icin bir sey soylemedik. Tabi.oncelikle saglikli olsun hayirli evlat.olsun zaten kiz da istedigim için bekledim belki yanilmistir diye.Bence de iki kiz annesi olmak harika bir sey😊
12+4 de erkek demişti özeldeki doktorum. Devletteki kıza benziyor demişti pek önemsemedim benziyor dediği için ama şimdi kız olduğu kesin gibi heralde 🤣 20. Haftada ayrıntılıda ne derseler ona inanıcam

Katılıyorum size o konuda sıkıntı yok ben kız evlat çok başka oluyor anne için ilerde fikrim ne olur bilmiyorum belki bende 3. Çocuğu düşünebilirim bi 5 sene sonra falan :) çocuk evin neşesi kız erkek farketmez ama dediğiniz gibi insan değişik olsun istiyor içinde bi yerde :)

Kızlar o kadar şişkinliğim var ki şuan karnım taş gibi oldu. Az önce tuvalete çıktım ama beni şuan acil rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var. Maden suyu da yok evde, limonlu soda var içsem mi? Ya da başka öneriniz var mı?
Bende kayısı işe yarıyor aldım çantamda bulunduruyorum aklıma geldikçe de yiyorum canım bir de nir bardak suya koyup sabah suyunu içenler varmış onu da deneyebilirsin🌸

X