2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay kızlar bi de geçen bi yerde okudum normal doğumda büyük tuvaletini yapanlar oluyormuş altına :KK70: gülsem mi üzülsem mi bilemedim :KK70:
evet ben bunu yaşadım, sık olan birşey diye biliyorum...çünkü. o kadar ıkınıyorsunuz ki sürekli, zaten doktor hemşire ebe hepsi çok sıradan karşılıyor çünkü bence sık başlarına geliyor...zaten o an inanın onu bile düşünecek durumda olmuyor ne siz ne kimse :) o durumlar için de hazırlar, ne yapsınlar, hastane ortamı hemen temizleyip işleme devam ediyorlar. gitmeden lağman yapanlar falan oluyormuş diye sonradan araştırmıştım ben, ama bana ne doktorum öyle birşey dedi, ne de etrafımdaki birisi,

Ne güzel ben de ilk gebeliğimde hemen hemen öyle zayıftım 43 kg be boyum 175 ti. Çok çok zayıftım tam 30 kg aldım 55 e kadar düşsem iyiydi ama resmen balon gibi söndüm doğumdan 2 ay sonra 43 e düştüm eksiksiz:) metabolizma hızlı çalışıyor o zamanlar. Şimdi de 54 ke başladım bakalım hayırlıs diyelim artık😀
Maşallah sizin boyunuz uzunmuş. Ben kısayım 😄 Mide bulantılı zamanlar o kadar kötüydü ki. Hala ara ara olabiliyor. Ama çok şükür tabi. O anlardan sonra yemek yiyebileyim de kilo alayım sorun değil diyorum 😄😄

Selam kızlar :KK25:
Oğlum su çiçeği oldu. Dün gece sarmış aniden her yerini. Sınıflarında geçen haftalarda olanlar vardı. Onları bilmesem su çiçeği demezdim. Ben de geçirmiştim, çevreden de biliyorum, pek benzemiyor. Aile hekimi bile net bir şey diyemedi. Böyle bütün vücudunda bacak kol göbek sırt popo dahil, minik minik çok yoğun isilik görüntüsü var. Aşılı oldukları için biraz farklı geçirebiliyorlarmış. Sınıfta böyle geçirip 5-6 kabarcık çıkarıp geçirenler varmış. İnşallah bizimki de böylece geçer. Bunların hepsinin kabardığını düşünemiyorum. Çok fazla ya :/ Öncesinde ateş, grip belirtileri falan olurmuş normalinde. Hiçbiri de olmadı şükür. Henüz hiçbiri de kabarmadı :nazar: Yapacak bir şey yok, bekliyoruz. Bir alerji ilacı verdi bir de kaşınırsa diye losyon. Yavrum gece nasıl korktu ağladı ya, bir şey olursa diye. Anne kabaracak mı kabarıyor sanki, ateşim mi çıkacak falan diye diye ağladı.. Bebişe bir şey olur mu, ya sana geçerse diye de bir posta ağladı.. Çok duygulandım 😢 Beraber yatacaktık. Korkuyor bu aralar. O zaman sen yatma benimle diyor ağlayarak. Yatmadım, dayandı.. Ah bu çocuklar yaa 💕
Doktoruma sordum, dokunmayın döküntülere dedi. Çocukluk aşım var diye ona iyi dedi. Bir de Allah'tan geçirmiştim. Yine de bir 10 gün sonra IgM bakarız dedi. Oradan o virüse bağışıklık ve geçirme durumum anlaşılacak sanırım. İnşallah bana da bir şey olmadan atlatırız 🙏
canım çok geçmiş olsun ya, oğluna çok duygulandım, yavrucak nasıl düşünceli şimdiden kardeşinin üzerine titriyor...inan benimki de öyle, onu gördükçe çok duygulanıyorum iyi ki yapmışım 2.ciyi diyorum, yediğim herşeye bile karışır oldu, o kardeşime zararlı mı onu içme bunu yeme, gestapo kesildi başıma :KK70:

bugün nasıl oğluşun canım ?

Ay kızlar bi de geçen bi yerde okudum normal doğumda büyük tuvaletini yapanlar oluyormuş altına :KK70: gülsem mi üzülsem mi bilemedim :KK70:
Soyle ki dogum yaklasinca benim wc ihtiyacim geldi. Gittim sok olunacak kadar bosaltim sisitemim bosaltim yapti. Sonra suni sanci baglanmadan sordular. Ben de cok yogun bir sekilde oldu dedim, lagma yapmadilar. Aslinda oncesinde lagma yapiliyor. Tabii acil bir sekilde gitmis ve suyumuz falan gelmis olursa ne olur bilmiyorum. Benim nisan geldi, gittim, 4cm acilma vardi. Gunu de gectigi icin suni sanci takip doguma aldilar. 3 saatte dogdu kizim ve cok guzel bir dogumdu. Ebelerim doktorum kahvesini falan rahatca icti :) cok keyifliydi. Son 1.5saat sancim coktu ama dayandim. Bagirmadim surekli nefes egzersizi ve plates hareketleri falan 🙂 doktor bana bi daha yap hemen pesinden, ne guzel dogurdun dedi 🙃🍀 esime de demis 🤭

evet ben bunu yaşadım, sık olan birşey diye biliyorum...çünkü. o kadar ıkınıyorsunuz ki sürekli, zaten doktor hemşire ebe hepsi çok sıradan karşılıyor çünkü bence sık başlarına geliyor...zaten o an inanın onu bile düşünecek durumda olmuyor ne siz ne kimse :) o durumlar için de hazırlar, ne yapsınlar, hastane ortamı hemen temizleyip işleme devam ediyorlar. gitmeden lağman yapanlar falan oluyormuş diye sonradan araştırmıştım ben, ama bana ne doktorum öyle birşey dedi, ne de etrafımdaki birisi,
Evet öyleymiş ya çok şaşırdım :KK70: benim eşim de sağlıkçı ohooo biz neler görüyoruz o ne ki diyor :KK70: dediğin gibi ebeler, doktorlar için gayet sıradan bir durummuş bu. Lağman çok mantıklıymış :KK51:

Sizi en iyi ben anladim... Kizimda 5.ay degisti, 4 degisti, 3te 😜 simdi de sormadik o duygular yuzunden... Doktor sormadan erkek dedi, kiz dedi, sonra sondaki gelisinde netlestirelim gorunmuyor dedi ve ben 🤯 saglikli Olsun gercekten onemli değil debhayalimizde bag kuruyoruz sonra zor oluyor 🤷 bakalim bugun ne diyecek ve ben acaba inanacak miyim 😅😅😅
En doğru sonuç ayrıntılı ultrasonda ki oluyormuş. Ayın sonunda gideceğim işte tekrardan ama bu sefer değişeceğini sanmıyorum :))) değişirse de dediğin gibi ben inanmam :))

Soyle ki dogum yaklasinca benim wc ihtiyacim geldi. Gittim sok olunacak kadar bosaltim sisitemim bosaltim yapti. Sonra suni sanci baglanmadan sordular. Ben de cok yogun bir sekilde oldu dedim, lagma yapmadilar. Aslinda oncesinde lagma yapiliyor. Tabii acil bir sekilde gitmis ve suyumuz falan gelmis olursa ne olur bilmiyorum. Benim nisan geldi, gittim, 4cm acilma vardi. Gunu de gectigi icin suni sanci takip doguma aldilar. 3 saatte dogdu kizim ve cok guzel bir dogumdu. Ebelerim doktorum kahvesini falan rahatca icti :) cok keyifliydi. Son 1.5saat sancim coktu ama dayandim. Bagirmadim surekli nefes egzersizi ve plates hareketleri falan 🙂 doktor bana bi daha yap hemen pesinden, ne guzel dogurdun dedi 🙃🍀 esime de demis 🤭
strese girince boşaltım sistemi deli gibi çalışıyor bence sende de öyle olmuş olabilir iyi olmuş :KK70: ay maşallah darısı başımıza :dondurma: bebişin de zorlamamış annesini, bizlere de nasip olur böyle güzel tecrübeler inşallaaah :KK68:

Ben şu ara öyle bir yiyorum ki, Allah affetsin 😅 sabah işe gitmeden önce 8-8.30 arası kahvaltımı yapıyorum. 11 gibi çay ve yanında atıştırmalık. Öğlen de yemek yiyorum. Hele son 2 haftadır komşular çağırıyor, full dolu bir masaya oturup ne varsa yiyorum. Akşam yemeyeyim diyorum, haliyle eşime ve çocuklara eşlik etmek gerekiyor. Çok yemesem de atıştırıyorum. Dün yattığımda baya zorlandım rahat nefes almakla ilgili. 65 olmuşumdur diye tahmin ediyorum, inşallah kontrollü gidebilirim 🙈
kaç kilo ile başlamıştın canım, kiloya ben de yaktım biraz...ilk 3 ay 1 kg almıştım ama son ay bir anda 5 kg alınca biraz şoktayım

canım doğuma kadar ve doğumdan sonrada kullanmıştım ben şimdi doktor en son gittiğimde demir ilacın var mı yazayım dedi bende de aynı sorun var her sabah gün kurusu yiyip üzerine ılık bir bardak su içiyorum bayağı faydası oluyor yine de çözemiyorsan sorununu bence doktorunla konuş ilacını değiştirsin. ama demir ilacı çok önemli çünkü bebiş depolarını sömürüyor resmen.

çok sağol canım benim amin inşallah burada güzel haberler paylaşabilirim. :dua: :KK200:

Rabbime şükürler olsun çok sevindim canım benim sağlıcakla gelsin miniklerimiz :KK200::nazar::dua::emir_bebek:

çok geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine olabildiğince uzak durmaya çalış tabi evlat olunca bu çok zor ama eşinden yardım almaya çalış bir süre ay kıyamam yavrum ne kadar anlayışlı en kısa sürede sorunsuz atlatırsınız inşallah :dua:

çok geçmiş olsun canım dikkat et .

valla bende anlamadım son 2 haftadır yüjkselişim durdurulamaz oldu canım birde demir ilacı sindirimimi mahvediyor benim yaa :kızgın:

güzel haberlerle gel canım sağlıkla gelsin miniğin inşallah :dua::emir_bebek:

insan alışınca garip geliyor dimi canım tabiki seninde dediğin gibi önemli olan sağlıklı olması ama insan bağ kuruyor oğluşum diye severken şimdi de güzel kızım diye seversin :anne::emir_bebek::nazar:@Rheaa canım cinsiyet bilgisi değişmiş bilgin olsun.
Aynen öyle canım insan kendini alıştırıyor o fikre bide soran herkese de söylemiş bulundum erkek diye. Şimdi erkek değilmiş kızmış demek de yoracak beni biraz :) bide ilki de kız olunca insanlar olsun yaparsın bi tane daha belki o erkek olur moduna geçiyor ve daha çok üzüyor insanı. Sanki erkek doğurmak şartmış gibi 🙄

kaç kilo ile başlamıştın canım, kiloya ben de yaktım biraz...ilk 3 ay 1 kg almıştım ama son ay bir anda 5 kg alınca biraz şoktayım
Ya kilo işini sormayın dün tartıyı görünce şok oldum. Nasıl kilo aldığımı anlamıyorum ama 7 kilo almışım ya 🙄 57 ile başladım 64üm şuan

Evet öyleymiş ya çok şaşırdım :KK70: benim eşim de sağlıkçı ohooo biz neler görüyoruz o ne ki diyor :KK70: dediğin gibi ebeler, doktorlar için gayet sıradan bir durummuş bu. Lağman çok mantıklıymış :KK51:
eşin sağlıkçı ise şanslısın zaten canım, o her konuda destek olur yönlendirir...sağlıkla hepimizi kucaklarımıza alalım bebişlerimizi inşallah
Ya kilo işini sormayın dün tartıyı görünce şok oldum. Nasıl kilo aldığımı anlamıyorum ama 7 kilo almışım ya 🙄 57 ile başladım 64üm şuan
ben de anlamıyorum, yiyorum ama abartı yemiyorum, benim sanırım karbodan oldu, onu kafama göre yemiştim, bana zaten yaramıyorr.

Canim tam olarak hemoroid memesi mi cikmisti. Bende ilk zamanlar asiri zorlandigim bi gun oldu ve cok da rahat yapamiyodum zaten meme oluşmuş. Normal doguma engel olabilecegi soyleniyo. Sn nasil tedavi uyguladin acaba. Benim ki bazen sönüyo bazen sisiyo. Simdi genel cerraha gideyim mi bisey yapilir mi acaba. Henuz hamile degilken bazen cikip bazen yok oluyodu. O son zorlamadan sonra buyudu biraz. Ameliyatsiz bi cozum var midir buna acaba ya. normal dogum istiyorum allah izin verirse ama sadece bu sebepten sezeryan olmak istemiyorum.en korktuğum sey ameliyat😟 tabi bebeislerimize nasil saglikla kavusacaksak oyle olsun 🤲
Evet canım kabızlık hemoroid i çok tetikliyor. Bahsettiğin meme + içten ve dıştan en az 5-6 tane çatlak ve hatta ve hatta yarık oldu. Çok yüksek ve şiddetli ağrı ve kanama olmustu mecbur genel cerraha gittim. Hamilelikte yapılabilecek bir şey yok dedi anlık çözümler üretti. Kremlerle ağrı ve kanamayı durdurdu doğumdan sonra ameliyat olabilirsin demisti ama ben olmadım. Kabızlık devam ettiği sürece şikayetler artarak gidiyor o yüzden kabız olmamak en önemlisi ve evet normal doğuma engel teşkil ettiği durumlar olabiliyormuş. Ameliyatta çözüm değil ayrıca tekrarlama ihtimali çok yüksek(benim tekrarladı mesela) 20 yaşındayken bagirsakta polip bulunmuştu onun için ameliyat olurken doktor hemoroid te gördüm onları da temizledim demisti. Gel gör ki kızımda hamilelikte yine çıktı demir ilacına bağlı kabizliktan dolayı... o yüzden sürekli kabız olmamaya dikkat etmek gerekiyor.

Canım bu hemeroid çoğu gebede oluyor tek başına ''eğer çok ciddi seviyede değilse'' doğuma engel bir durumu yok. Benim annem her iki hamileliğinde de olmuş 2 doğumu da normal ve doğum sonrası hiç bi sorun yaşamamış. Ama bazı kişilerin önceden de bu tarz sorunları olabiliyor ilerlemiş olabiliyor o zaman belki farklı bir değerlendirme yapılabilir. Ama Rheaa Rheaa da normal doğumdan sezeryana dönmüş bi sorun olsaydı doktoru normali hiç denemesine izin vermezdi diye düşünüyorum
Evet şiddeti çok yüksek ise normal doğumu etkiliyor ama genelde etkilemiyor. Hamilelik sürecinde varsa eğer normal doğumda çok arttığını çok arkadaşımdan duydum ama.

İlacı hemen kesin bence, doktorunuza durumu söyleyip demir ilacının markasını değiştirsin. Doğumdan sonrada bir süre demir ilacı surekli kullanılıyor.
Benim ilk gebeligimde demir ilacı kabiz yaptı ve coo çok cokkkkk kötü sorunlar yaşadım. Genel cerrahiye gitmek durumunda kaldığımda bana doktor kızdı. Madem kabiz yaptı neden hemen ilacı birakip doktorundan değiştirmesini istemedin diye. O yüzden tavsiyem kendinize eziyet etmeyin ilacı bırakıp doktorunuza yan etkisi kabiz olmayan demir ilacı isteyin. Çünkü bazı ilaçlar mide de emilimi olurken bazısı bagirsakta emilimi oluyor bu da kabiz olmayı belirliyor yan etki olarak.
Bazen de dogumdan sonra hormanal.kaynakli kabizlik oluyor. Demir ilaci vs kullanilmasa da. Benim normalde oldu bitti bagirsaklarim cok iyi çalisir hamilelikte bir kez.olsun kabiz olmadim. Ancak.dogum yaptim hem psikolojik insan cikmaya korkuyor mu artik hem de hormonal kabiz oldum ve makat çatlagi yasadim. Allah tan doktorumun verdigi kremlerle hemen duzeldi. Hormonlarimiz eski duzenine girmeye basladigi icin bu.tarz durumlar olurmus.

Kızlar o kadar şişkinliğim var ki şuan karnım taş gibi oldu. Az önce tuvalete çıktım ama beni şuan acil rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var. Maden suyu da yok evde, limonlu soda var içsem mi? Ya da başka öneriniz var mı?
Kimyon sicak suya karistir ic canim. Benim gecen.oyle oldu soda falan fayda etmedi. Kimyon iyi geldi.

Gayet normal bir durum canım. O kadar ıkınmayı düşününce. Bu tarz durum yasamak istemeyenler doğumdan önce lavman yaptırıp idrar içinde sonda taktıran da var. Doktorlar ve ebeler için bu son derece normal bir durum.

Evet canım kabızlık hemoroid i çok tetikliyor. Bahsettiğin meme + içten ve dıştan en az 5-6 tane çatlak ve hatta ve hatta yarık oldu. Çok yüksek ve şiddetli ağrı ve kanama olmustu mecbur genel cerraha gittim. Hamilelikte yapılabilecek bir şey yok dedi anlık çözümler üretti. Kremlerle ağrı ve kanamayı durdurdu doğumdan sonra ameliyat olabilirsin demisti ama ben olmadım. Kabızlık devam ettiği sürece şikayetler artarak gidiyor o yüzden kabız olmamak en önemlisi ve evet normal doğuma engel teşkil ettiği durumlar olabiliyormuş. Ameliyatta çözüm değil ayrıca tekrarlama ihtimali çok yüksek(benim tekrarladı mesela) 20 yaşındayken bagirsakta polip bulunmuştu onun için ameliyat olurken doktor hemoroid te gördüm onları da temizledim demisti. Gel gör ki kızımda hamilelikte yine çıktı demir ilacına bağlı kabizliktan dolayı... o yüzden sürekli kabız olmamaya dikkat etmek gerekiyor.

Canım bu hemeroid çoğu gebede oluyor tek başına ''eğer çok ciddi seviyede değilse'' doğuma engel bir durumu yok. Benim annem her iki hamileliğinde de olmuş 2 doğumu da normal ve doğum sonrası hiç bi sorun yaşamamış. Ama bazı kişilerin önceden de bu tarz sorunları olabiliyor ilerlemiş olabiliyor o zaman belki farklı bir değerlendirme yapılabilir. Ama Rheaa Rheaa da normal doğumdan sezeryana dönmüş bi sorun olsaydı doktoru normali hiç denemesine izin vermezdi diye düşünüyorum
Sagolun kızlar 🌸 o zaman ben yine bi cerraha görüneyim sikayetimi ileteyim. Yani cok rahatsizlik vermiyo ama bazen cok aaz kasinti ve agri olabiliyo en azindan kabiz olmadigim surece ilerlemesin. Bagirsaklarimi yumusak tutmaya çalışıyorum zorlamamaya çalışayım

Canim tam olarak hemoroid memesi mi cikmisti. Bende ilk zamanlar asiri zorlandigim bi gun oldu ve cok da rahat yapamiyodum zaten meme oluşmuş. Normal doguma engel olabilecegi soyleniyo. Sn nasil tedavi uyguladin acaba. Benim ki bazen sönüyo bazen sisiyo. Simdi genel cerraha gideyim mi bisey yapilir mi acaba. Henuz hamile degilken bazen cikip bazen yok oluyodu. O son zorlamadan sonra buyudu biraz. Ameliyatsiz bi cozum var midir buna acaba ya. normal dogum istiyorum allah izin verirse ama sadece bu sebepten sezeryan olmak istemiyorum.en korktuğum sey ameliyat😟 tabi bebeislerimize nasil saglikla kavusacaksak oyle olsun 🤲
canım benim hamilelik öncesi vardı kızımı da normal doğum yaptım soğuk havalarda ve üşüttüğümde kabızlık durumunda yine sıkıntı yaşıyorum ama çok ileri değilse bence kesinlikle normal doğuma engel olmaz.
Aynen öyle canım insan kendini alıştırıyor o fikre bide soran herkese de söylemiş bulundum erkek diye. Şimdi erkek değilmiş kızmış demek de yoracak beni biraz :) bide ilki de kız olunca insanlar olsun yaparsın bi tane daha belki o erkek olur moduna geçiyor ve daha çok üzüyor insanı. Sanki erkek doğurmak şartmış gibi 🙄
ayy o çevre baskısı hep var malesef 2 oğlun olsa bu seferde kızın olsaydı keşke kızı olanlar çok şanslı diyorlar sonuçta 5 tanede yapsan cinsiyeti kız olabilir biz mi belirliyoruz bunu sen sıkma canını kızına arkadaş geliyor ne güzel 2 kız daha çok frekansları tutuyor her zaman :KK200: :nazar:

insanlara bakarsan her duruma bir laf uyduruyorlar. benim de oğlum var bana da bir tane de kız yaparsın diyorlardı, sanki siparişle olan bişey. hamile insanın psikolojisini düşünen pek yok herkes dan dun konusuyor. takma kafana insanların sözleri seni hiç üzmesin canım, evlatlarımız ve biz saglıklı olalım yeter :KK200:

Merhaba kızlar öncelikle inşallah hepimiz iyisinizdir bugün 😊🥰

Geçen gün ağrılarla ilgili bir mesaj atmıştım idrar yolu iltihabı olabilir mi acaba diye bu bilgi gebelerin işine yaradıysa çok mutlu olurum 👍🌸 lavenderbrown lavenderbrown ve feslegenhanim feslegenhanim test vermişler sanirim idrar yolu enfeksiyonu ise çözüm basit olur en azından 👍🌸 bende habire tekrar etti gerçi ama çoğul gebeliklerde kendiliğinden bile oluştuğu durumlar yaygınmış öyle söyledi doktorum ondan su ile atlatabildiğim durumları su ile atlatıyorum eğer ise yaramazsa doktora gidip tek şase antibiyotigimi alıp rahatlıyorum neyse ki hamileliğin yarısını bitirdik artık 😊🥰

Bugunun konusu olan doğum ve hemoroidle ilgili de şunu söyleyebilirim 🌸 bende yok hemoroid dogum zamani da olmadi ama hastaneye gider gitmez lavman yapıyorlar ya sezeryan da olsan normal doğum da olsa (acil gidenlere yapilmiyormus sanırım) işte o lavman işlemi sırasında arkadaşımın kanaması olmuştu hamilelikte hafif beliren bir hemoroid olmuş onda da hemşire de dikkat etmedi galiba bilmiyorum nasıl olduysa kız bebeği 1 aylıkken ameliyat olmak zorunda kaldı çok kötü olmuş ki normal doğum denemedi bile planlı sezeryan yaptı kendisi 😑 birazcık bu tarz olaylar kötü talihten de insanın başına gelebiliyor 😔 inşallah bizler böyle olaylarla karşılaşmadan yaparız doğumlarımızı 🤲🤲 ben bunu anlatırken şunu demek istiyorum yani hemoroid var diye normal doğumu tercih etmesen de başına gelebiliyor inşallah kimse karşılaşmasın böyle olaylarla 🤲🤲 bu arada ben de saatlerce sancı çekip sezeryana donmus biri olarak soyluyorum bence entropii entropii 'nin de soyledigi gibi cok bagirip ikinmak anneyi zamanindan once yoran bir eylem onun yerine pilates hareketleri ve nefes egzersizleri yapmak daha mantıklı 😊 bende korkudan sürekli bağırıp ıkınmasaydım belki doğururdum ama ebem de bir sey demedi bana doktorum geldiğinde yanıma anlattı ondan sonra biraz yaptım ama çocuk tehlikeye girince bekleyemediler açılmayı 😔

Bu arada bugün randevusu olan arkadaşlar iyi haberlerle dönerler inşallah 🌸

X