2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Galiba :) Ben memnunum acikcasi

Benim ideal kg 53, zaten 4kg fazla iken gebe kaldim. 6.aya girene kadar 60i gecmek istemiyorum. Bugun 5.ayimin ilk gunu (17+1). Yani bir ay sonra 60 olayim
Bence 57 falandi isen kilo kontrolu yapabilen birisin. Simdi hamile iken kilo alsan da sonra illa ki verirsin hazir hamile iken ye gitsinValla hic.kendimi.kisitlamiyorum. Sabah kahvaltisi, sonra öglen yemegi, ara da cerez atistiriyorum. Aksam da yemek meyve. Gec saatler de amab aman canim bir sey istememisse yemem ama ara da kocaman bir tabak salata canim ister aksam kac olursa olsun yapar yerimsoyle hamur isine ekmege dikkat ettikten.sonra yemeklerle cok kilo alinmaz. Herkes hamilelikte 6 7 kilo almaz ki genelde 12 13 kilo en.az alinir bu da gayet normal

Benim de karnımda sabahtan beri bi ağrı var böyle regl ağrısı gibi Orda havalar nasıl bilmiyorum ama İstanbul baya kasvetli benim de içim şişti sadece yatasım var
Dun bende de vardi,bugunde devam ediyor,hayir olsun,bebislerimiz buyuyor rahim buyuyor ben ona yoruyorum.

Benim de karnımda sabahtan beri bi ağrı var böyle regl ağrısı gibi Orda havalar nasıl bilmiyorum ama İstanbul baya kasvetli benim de içim şişti sadece yatasım var
izmirde hava açık ama yine tutulmalar bişiler varmış sanırım o çarptı ya da hormonlar fora bebişi de en son dün sabah hissedebilmiştim bi daha hiç kıpırdamadı biraz modum ona da düştü senin niye ağrıdı acaba karnın, rahim mi büyüyor acaba 20. haftadan sonra daha hızlı büyümeye başlıyormuş rahim

Olabilir canım bilmiyorum ki birkaç gündür eşimle temizlik falan yapıyoruz. Aslında çoğunlukla o yaptı ama illaki ben de ucundan tuttum o da beni yormuş olabilir. Bugün full dinlenmedeyim. Bu arada ben de 2-3 gündür eskisi gibi hissedemiyorum nedense. Yani hareketleri daha sert ve sık olurdu şimdi daha az hareket ediyor. Ettimi de hafif hissediyorum. Yeri daralmaya başlamıştır diyip iyi düşünmeye çalışıyorum

Belki de pozisyon değiştirmiştir bu arada. Bi yerde okumuştum bebek annenin organlarına doğru döndüğü zaman hareketleri daha az hissediliyormuş

canım haftasonu misafirlerim vardı yatılı. bana pek iş yaptırmasalar da illa ki ayakta durdum bişeylere el attım ve gece yatağa yattığımda kasık ağrımdan uyandım kesinlikle etkiliyor yani... aynen benim de öyle işte daha aralıklı ve hafif hissettiriyor. az önce de bi yerde 20. haftadan sonra bebeklerin uyku düzeni anne karnında oluşmaya başlar diyordu belki de onla alakalı daha mı çok uyuyorlar kimbilir...

Herhalde öyle olacak canım.. İyi düşünelim.. Bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok.
Maşallah maşallah Aman iyi olsun da bebişler şükür Darısı başıma, yarın
Sen baştan da kilo almış mıydın? Belki almadıysan onların acısı çıkarıyordur :) Ben baştan beri 4-5 kilo aldım. Her gün 300-500 gr artı eksi fark ediyor, şişkinlikle alakalı; ama sanırım 3 haftadır, doktora gittiğimden beri, kilo almadım. Dikkat ediyorum napiyim Benim öyle çok aşırı iştahım yok. Hamilelik öncesi nasılsam, öyle. Böyle olunca biraz daha tutabiliyorum kendimi. Kalori kısıtlamak değil de ben sadece karbonhidrata dikkat ediyorum canım. Sen de aslında diyeti falan bilen birisin. Kalori saymak gibi değil de karbonhidrat saymak gibi düşün. Çünkü yiyeceğin protein, sebze, bakliyat falan sana kilo olarak dönmez ki hatta bebeğe de sana da çok faydalı. Yalnızca karbonhidrat olarak sağlıklı karbonhidrat ve kararında yemeye çalış. Almayacaksın kilo bak gör. Hatta ödem varsa o da gidecek. Karbonhidrat tamamen ödem kaynağı. Bugün simit yedim mesela Yarın randevu var. Kesin fazla çıkacağım. Keşke bari bugün yemeseydim :) ama sonra şişlik varsa yine sebzeye proteine dönünce bir kaç günde gidiyor.
Yok canım ya.. Zaten yorulmuyorum diyorsun. Bütün gün ayakta aktif çalışanlar var. Onunla hiç alakalı olduğunu sanmıyorum. Boşuna üzme kendini. Tamamen günlük durumlar. Bebeğin pozisyonu vs. İlk bebeğiniz de değil ki :) eşine de söyle ne alaka de :) üzmesin seniii
Kızlar programımı izleyerek destek olur musunuz?
Yorum da yapabilirseniz çok mutlu olurum.
Linki paylaşıyorum inşallah becerebilirim.

Oo bravooo Çok ilgi duyduğum konu değil ama :) açtım canım

Evet doğru belki de biz uyurken hareket ediyolar gündüz de uyuyolar bilmiyorum ki. Ama endişe etme lütfen. Geçen hafta 2 gün hiç ama hiç hissetmedim o kadar korktum ki burda bahsetmemiştim kimse etkilenmesin diye. O 2 günü zehir ettim kendime resmen. Sonra detaylı usg günü kıpır kıpır görünce rahat ettim boşuna stres yapmışım o kadar. O yüzden artık çok kafama takmamaya çalışıyorum. Zaten 28 haftadan sonra anca düzene giriyormuş hareketler. Normaldir inşallah yani sen de içini ferah tut

Hayırlısıyla güzel haberler al inşallah canım Bak o kistler de kaybolacakmış zaten.. İnşallah endişeleriniz de son bulur mutlulukla, sağlıkla da kavuşursunuz Allah'ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…