Galiba :) Ben memnunum acikcasiben normal hayatımda da hiç düz karın görmedim :) hep ufak bir göbeğim vardır, ordan kilo vermekte zorlanırım. hamileliklerimde de 8-9 haftadan itibaren karnım cıkmaya basladı, hatta 10 haftalık hamileyken komşum anladı.
senin gibi bir arkadasım vardı hamileyken göbeği cıkmadıgı icin cok üzülüyordu, 9 aylık hamileyken bile 7 aylık filan duruyordu, herhalde iç karnınız geniş :)
İlk gebeliginiz mi? Kilo durumunuz nasil? İlk gebelikte gec hissedilmesi cok normalBen hala hissetmiyorum kuzucum 20+2 oldum ama i ih :)
Bence 57 falandi isen kilo kontrolu yapabilen birisin. Simdi hamile iken kilo alsan da sonra illa ki verirsin hazir hamile iken ye gitsinBenim ideal kg 53, zaten 4kg fazla iken gebe kaldim. 6.aya girene kadar 60i gecmek istemiyorum. Bugun 5.ayimin ilk gunu (17+1). Yani bir ay sonra 60 olayim
Benim de karnımda sabahtan beri bi ağrı var böyle regl ağrısı gibiNapıyorsunuz kızlar ? Bugün üzerimde bir huzursuzluk, rehavet var. Ağlayasım geliyor
Dun bende de vardi,bugunde devam ediyor,hayir olsun,bebislerimiz buyuyor rahim buyuyor ben ona yoruyorum.Benim de karnımda sabahtan beri bi ağrı var böyle regl ağrısı gibiOrda havalar nasıl bilmiyorum ama İstanbul baya kasvetli benim de içim şişti sadece yatasım var
izmirde hava açık ama yine tutulmalar bişiler varmış sanırım o çarptı ya da hormonlar foraBenim de karnımda sabahtan beri bi ağrı var böyle regl ağrısı gibiOrda havalar nasıl bilmiyorum ama İstanbul baya kasvetli benim de içim şişti sadece yatasım var
Bana ilk Ferro ile başlayan ilaç vermişti mide ağrısı yaptı simdi solgarın ilacını verdi 60 tablet var, sanırım devam edeceğizBende de demir ilacı kabızlık yaptıHiç memnun değilim bu durumdan 3 haftadır kullanıyorum bitecek bu hafta tekrar veriyor mı doktor
Benim de var sabah bir posta ağladimNapıyorsunuz kızlar ? Bugün üzerimde bir huzursuzluk, rehavet var. Ağlayasım geliyor
Olabilir ben de endişelenmemeye çalışıyorum sürekli kendimi dinlemek de iyi gelmiyor aslında. Birkaç gündür çok hareket halindeydim o yüzden de olabilirDun bende de vardi,bugunde devam ediyor,hayir olsun,bebislerimiz buyuyor rahim buyuyor ben ona yoruyorum.
niye böyle oldukBenim de var sabah bir posta ağladim
Hormonlar etkiliyor daha duygusal ve çabuk etkileniyoruz her seyden.niye böyle olduk
Olabilir canım bilmiyorum ki birkaç gündür eşimle temizlik falan yapıyoruz. Aslında çoğunlukla o yaptı ama illaki ben de ucundan tuttum o da beni yormuş olabilir. Bugün full dinlenmedeyim. Bu arada ben de 2-3 gündür eskisi gibi hissedemiyorum nedense. Yani hareketleri daha sert ve sık olurdu şimdi daha az hareket ediyor. Ettimi de hafif hissediyorum. Yeri daralmaya başlamıştır diyip iyi düşünmeye çalışıyorumizmirde hava açık ama yine tutulmalar bişiler varmış sanırım o çarptı ya da hormonlar forabebişi de en son dün sabah hissedebilmiştim bi daha hiç kıpırdamadı biraz modum ona da düştü senin niye ağrıdı acaba karnın, rahim mi büyüyor acaba 20. haftadan sonra daha hızlı büyümeye başlıyormuş rahim
Belki de pozisyon değiştirmiştir bu arada. Bi yerde okumuştum bebek annenin organlarına doğru döndüğü zaman hareketleri daha az hissediliyormuşizmirde hava açık ama yine tutulmalar bişiler varmış sanırım o çarptı ya da hormonlar forabebişi de en son dün sabah hissedebilmiştim bi daha hiç kıpırdamadı biraz modum ona da düştü senin niye ağrıdı acaba karnın, rahim mi büyüyor acaba 20. haftadan sonra daha hızlı büyümeye başlıyormuş rahim
canım haftasonu misafirlerim vardı yatılı. bana pek iş yaptırmasalar da illa ki ayakta durdum bişeylere el attım ve gece yatağa yattığımda kasık ağrımdan uyandım kesinlikle etkiliyor yani... aynen benim de öyle işte daha aralıklı ve hafif hissettiriyor. az önce de bi yerde 20. haftadan sonra bebeklerin uyku düzeni anne karnında oluşmaya başlar diyordu belki de onla alakalı daha mı çok uyuyorlar kimbilir...Olabilir canım bilmiyorum ki birkaç gündür eşimle temizlik falan yapıyoruz. Aslında çoğunlukla o yaptı ama illaki ben de ucundan tuttum o da beni yormuş olabilir. Bugün full dinlenmedeyim. Bu arada ben de 2-3 gündür eskisi gibi hissedemiyorum nedense. Yani hareketleri daha sert ve sık olurdu şimdi daha az hareket ediyor. Ettimi de hafif hissediyorum. Yeri daralmaya başlamıştır diyip iyi düşünmeye çalışıyorum
evet olabilir canım, insan ister istemez evham yapıyor işteBelki de pozisyon değiştirmiştir bu arada. Bi yerde okumuştum bebek annenin organlarına doğru döndüğü zaman hareketleri daha az hissediliyormuş
Sanırım canım, ele geçirmeye başladılar yavaştanHormonlar etkiliyor daha duygusal ve çabuk etkileniyoruz her seyden.
Herhalde öyle olacak canım.. İyi düşünelim.. Bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok.Aynı anlattığınız gibiyim. Hareketlerini hissetmeyince moral gidiyor bende hep aklım orada başka uğraşacağım çocuk falan da yok ya kendimi okulda işe veriyorum ya da evde yoksa kafa hiç susmuyor düzenli hissedinceye kadar böyle devam eder heralde
Maşallah maşallahAynı hissediyoruz,ben de oğlana söyledim ya çok heyecanlı ister istemez aynı sen gibi onu düşünüyorum.çok şükür bebeği gördük herşey yolunda haftası ile uyumlu,yine fıldır fıldırdı bizimki1 ay içinde 5 kg almışım i,58 idim 1 ay önce şu an 63,ne diyim bilemedim halimin vehametini sen düşün…dikkat etmem lazım nasıl yapacağım bilemiyorum ya,hem yiyip hem aşmamaya çalışmakta çok zor..hamile olmasam direk kalori kısıtlar verirdim,şimdi yiyerek nasıl kilo almamayı becereceğim bilmiyorum
Yok canım ya.. Zaten yorulmuyorum diyorsun. Bütün gün ayakta aktif çalışanlar var. Onunla hiç alakalı olduğunu sanmıyorum. Boşuna üzme kendini. Tamamen günlük durumlar. Bebeğin pozisyonu vs. İlk bebeğiniz de değil ki :) eşine de söyle ne alaka de :) üzmesin seniiiAllahtan hissediyorum hafifte olsa hiç hissetmesem zaten İnan durmazdım güçsüzleşrü mi diye endişe ettim biraz ister istemez panikliyoruz bizde. Eşimde işime vuruyor her şeyi. Zaten sabit ve aktif çalışmıyorum yoruluyorsun diyor. O yüzden bebekte yoruluyormuş
Oo bravoooKızlar programımı izleyerek destek olur musunuz?
Yorum da yapabilirseniz çok mutlu olurum.
Linki paylaşıyorum inşallah becerebilirim.
Evet doğru belki de biz uyurken hareket ediyolar gündüz de uyuyolar bilmiyorum ki. Ama endişe etme lütfen. Geçen hafta 2 gün hiç ama hiç hissetmedim o kadar korktum ki burda bahsetmemiştim kimse etkilenmesin diye. O 2 günü zehir ettim kendime resmen. Sonra detaylı usg günü kıpır kıpır görünce rahat ettim boşuna stres yapmışım o kadar. O yüzden artık çok kafama takmamaya çalışıyorum. Zaten 28 haftadan sonra anca düzene giriyormuş hareketler. Normaldir inşallah yani sen de içini ferah tutcanım haftasonu misafirlerim vardı yatılı. bana pek iş yaptırmasalar da illa ki ayakta durdum bişeylere el attım ve gece yatağa yattığımda kasık ağrımdan uyandım kesinlikle etkiliyor yani... aynen benim de öyle işte daha aralıklı ve hafif hissettiriyor. az önce de bi yerde 20. haftadan sonra bebeklerin uyku düzeni anne karnında oluşmaya başlar diyordu belki de onla alakalı daha mı çok uyuyorlar kimbilir...
valla bende kararsız kaldım canım bakalım ayrıntılıdan sonra kararımı vereceğim çok teşekkür ederim iyi dileklerin için Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık versin inşallah
çok teşekkür ederim canım amin inşallah
evet canım benim normalde gittiğim doktorumda perinatolog o fark etti zaten 25 dk iyice baktı haftaya gel tekrar bakayım dedi ayrıntılıya gerek yok zaten ayrıntılı da da bunlara bakıyorum dedi. ayrıca devlete de gidiyorum ben pazartesi de devlette ayrıntılı ultrason randevum var. doktor aslında bebeğin gelişimsel olarak bir sıkıntısı olmadığını ense kalınlığı alın yapısı burun kemiğinin normal olduğunu down sendromlu çocuklarda dil dışarda oluyormuş bizde oda yok çok şükür ama mozaik down sendromu diye bir türün gözden kaçabildiğini söyledi sağlıklı bir çocukla down sendromlu bir çocuk arasında oluyor dedi riske atmayalım dedi. Aldırmak gibi bir düşüncem hiç yok o yüzden bu testleri yaptırıp yaptırmada kararsızım aslında
evet canım kalpteki parlaklık ve beyindeki kist için ikiside kaybolacak merak etme dedi sadece bunlar birer belirti bunu önermek zorundayım dedi çok sağol amin inşallah sağlıkla gelsin miniklerimiz
çok sağol canım benim amin inşallah iyi haberler alırız hepimiz
canım yazıyorlar ama ilacın günü bitince yazdır eczane de sıkıntı yaşama
valla kilo işi öyle oluyor canım bir anda artıyor bende anlamıyorum