2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ama artik kilo alma zamanlari ki mesela ayda 2 kilo almak gayet normal ki. Zaten bebek artik baya hizli buyuyor suyu artiyor her turlu vucudumuza yansiyacak.
Benim ideal kg 53, zaten 4kg fazla iken gebe kaldim. 6.aya girene kadar 60i gecmek istemiyorum. Bugun 5.ayimin ilk gunu (17+1). Yani bir ay sonra 60 olayim

Ben 19. Haftadayım hala prilam kullanıyorum bıraksam midem kötü oluyor malesef
Ben hap kullanmıyorum basından beri , ama dün doktora gittiğimde ultrasonda 19 haftalık gözüktüm ona ragmen hala devam edıyor yaşam kalitemi cok dusuruyor idrar yollarından olabılır mi dıyorum ya da baska bir enfeksiyon CRP baktıyorum çok sukur sorun yok idrar kulturu baktırıyorum cok sukur sorun yok

Evet oluyor bazı günler iyiyim bazen basımı kaldıramıyorum bulantıdan prilam içiyorum mecbur.

Evet oluyor bazı günler iyiyim bazen basımı kaldıramıyorum bulantıdan prilam içiyorum mecbur.
Ben bir kere kullanmayı denedim prilamı hiç bir faydasını göremediğim için kullanmadım , meptamidte denedim bir kere oda bir işe yaramadı bu nedenle hapta kullanmıyorum cok zorlanıyorum yogurt yıyorum sabah aksam fayda etsin iyi gelir belki diye ama gelmiyor , bebeginizin cinsiyeti neydi acaba halbuki erkek bebekte bulantı cok cekmezsin derler erkek olmasına rağmen cinsiyetin böyle olmasıda her hamileliğin kendine özgü oldugunun kanıtı sanırım

Sağol canım burun spreyi antibiyotik falan verdi iyilesicez insallah

Bu antibiyotigi kullanan var mi . Dr uma sordum kullanayim mi diye cevap bekliyorum. Bide bu antibiyotik 12 saat arayla gunde 2 kez kullanilmaz mi gunde 3 demis bi hata yapti sanirim. Daydream_ sen bunu mu kullandin acaba

Eklentiler

• 20221018_104035.jpg
    79,7 KB · Görüntüleme: 32
Ben 6. Haftamdan beri prilam kullanıyorum. Geçen gün geçmiştir belki diyerek bıraktım. Pişman oldum. Geçmemiş :) ilaca rağmen akşam 21:00 gibi midem çok kötü oluyorum. Kusma yok ama bulantılar beni mahvediyor. Herkes 4. Ayda geçer demişti. Geçmedi.

Evet geçmiyor

Bende de demir ilacı kabızlık yaptı Hiç memnun değilim bu durumdan 3 haftadır kullanıyorum bitecek bu hafta tekrar veriyor mı doktor

Bu antibiyotigi kullanan var mi . Dr uma sordum kullanayim mi diye cevap bekliyorum. Bide bu antibiyotik 12 saat arayla gunde 2 kez kullanilmaz mi gunde 3 demis bi hata yapti sanirim. Daydream_ sen bunu mu kullandin acaba
Dün aynısını banada yazdı doktorum ama bana tahlil yapmadan yazdı o yüzden kullanmamayı tercih ettim ben

canım bana augmentin vermişti günde 2 kez. prospektüsüne baktınmı belki bunun kullanımı farklıdır, istersen eczacıya da sorabilirsin

canım bana augmentin vermişti günde 2 kez. prospektüsüne baktınmı belki bunun kullanımı farklıdır, istersen eczacıya da sorabilirsin
Snnki agir olan ilac bi de. eczaci antibiyotik 12 saat arayla sabah aksam dedi ama kutuya bunu yazmis arayip sorarim. Dr umda hala yazmadi

Bende 17+0 Ne ara 5 aylık olduk biz
Canim aslinda 5 aylik olmuyor henüz 17 de :)

• 4-5 haftalık gebeliklerde, 1 aylık denir.
• 8-9 hafta bittiğinde, 2 ay bitmiştir.
• 12-13 hafta bittiğinde, 3 ay bitmiştir.
• 16-17 haftalar bittiğinde, 4 ay bitmiştir.
• 20-21 haftalar bittiğinde, 5 ay bitmiştir.
• 24-25 haftalar bittiğinde, 6 ay bitmiştir.
• 28-29 haftalar bittiğinde, 7 ay bitmiştir.
• 32-33 haftalar bittiğinde, 8 ay bitmiştir.
• 36-37 hafta bittiğinde, 9 ay bitmiş, son haftaya girilmiştir.
• 40 hafta bittiğinde, 9 ay 10 günlük süreç tamamlanmıştır.

Son düzenleme:
Snnki agir olan ilac bi de. eczaci antibiyotik 12 saat arayla sabah aksam dedi ama kutuya bunu yazmis arayip sorarim. Dr umda hala yazmadi
benim hastalıgım 2 haftadan fazla sürdü, antibiyotik kullanmama ragmen. kullanmasam daha da ilerleyecekti muhtemelen. bogaz yanması öksürükle başladı, önce bitkisel şurup burun spreyi filan verdi pek işe yaramadı öksürürken kasıklarım agrıyordu artık. sonra burnum tıkandı baş agrısı da başlayınca tekrar doktora gittim, burnuma kulaklarıma baktı kameralı cihazla, bana da gösterdi sinüzit olmusum, mecbur kullanmak zorunda kaldım. kadın dogum doktorum da gebelerde kullanıyoruz endişelenme bebege bir zararı yok dedi. yapacak bişey yok yani cok ilerlediyse.
için rahat etmediyse tekrar doktorla konus canım

Ay benim ilkinde 24e kadar karnim dumduzmus. 25.hafta birden gobek pirtlamis

Ay benim ilkinde 24e kadar karnim dumduzmus. 25.hafta birden gobek pirtlamis
ben normal hayatımda da hiç düz karın görmedim :) hep ufak bir göbeğim vardır, ordan kilo vermekte zorlanırım. hamileliklerimde de 8-9 haftadan itibaren karnım cıkmaya basladı, hatta 10 haftalık hamileyken komşum anladı.
senin gibi bir arkadasım vardı hamileyken göbeği cıkmadıgı icin cok üzülüyordu, 9 aylık hamileyken bile 7 aylık filan duruyordu, herhalde iç karnınız geniş :)

Dr yazmadi henüz ama icicem galiba hastalik ilerlese daha kötü diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…