Bende 3. Ayda iğne ve coraspine başladım banada hemotolojiye git dedi oradan rapor yazdır ilaçlarını ücretsiz alırsın dedi iğnelerde çok pahalı randevuda bulunmuyor cuma günü k.doguma pazarteside perinatolojiye randevum var benm kafama en çok takılan iğnenin recetesinde domuz bağırsağı mukozasından uretliyor yazıyor olması haram olan şeyden şifa gelirmi bilmiyorum eczaneye danışcam muadili varmı diye rabbim sağlıkla sorunsuz geçirsin hepimizinki inşallah sende bir doktorla kalma bir iki doktorda görün için rahatlasınKızlar bugün araştırma hastanesine randevum vardı gittim bu kan pıhtılaşması sonucumu birde araştırmaya göstereyim diye burdaki doktor da iğneye başlıcaksın dedi şaştım kaldım gelmişim gebeliğimin 3.ayına bu ayda başla iğneye dedi kafamı allak bullak ettibirde rapor çıkarmadı hematolojiye git dedi hematolojiye de Allah bilir ne zaman randevu bulurum orası meçhul. Özeldeki doktorum coraspine bile gerek görmezken bu doktor iğne kullan dedi hangisine uyucamı şaşırdım şimdide vicdan yapıyorum kullanmazsam ya bişey olursa kullansam mı falan diye düşüne düşüne başım ağrıdı artık. Acaba önlem amaçlı mı kullan başla dedi yoksa gerçekten eğilimim Varmı?
Bende sürekli vardı canım. Bu ara azaldı benim de.. Kaşıntı yanma falan yoksa sorun yok diye biliyorum.Kızlar, bu ara çok yoğun sarımtrak bazen beyaz akıntım, koku yok ama birden gelince de korkuyorum normal mi acaba yaşayan var mı bu durumu benim gibi
Ben sat'a göre hesap yapıyorum diğer türlü kafam karışıyorBenim geçen hamileligimde bebek kimi zaman 3 hafta genelde 2 hafta önde çıkıyordu. Ama onun yumurtlama günü ile falan alakası yoktu yani ilişki gününe kadar biliyordum ben. Bebek gelişimi biraz önde olabilir, normal..Bazen geriye de düşebilir.. Bu arada senin doktorun yumurtlama önce olmuş demişse öyledir de, senin için demedim yani genel söylüyorum.
Adet düzensizliği falan olduğu zaman da doktorlar gelisime göre sat'ı en başta belirliyorlar. Sonra bebeğin gelisimi 2 hafta kadar hızlı gider 1 hafta yavaş olur vs yani, onlar öyle her seferinde dikkate alınıyor mu hiç bilmiyordum. Benim doktor bebeğim önden giderken de hep sat'ı dikkate almisti.
Canım öyle düşünme, domuz dokusu insan dokusuna en yakın dokulardan. Kalp kapakcigi vs de yapılıyor. Huzursuz hissedebilirsin tabi ama; Allah şifa versin, hiç kötü düşünme. Sen şifana bak canım muadil yoksa da...Bende 3. Ayda iğne ve coraspine başladım banada hemotolojiye git dedi oradan rapor yazdır ilaçlarını ücretsiz alırsın dedi iğnelerde çok pahalı randevuda bulunmuyor cuma günü k.doguma pazarteside perinatolojiye randevum var benm kafama en çok takılan iğnenin recetesinde domuz bağırsağı mukozasından uretliyor yazıyor olması haram olan şeyden şifa gelirmi bilmiyorum eczaneye danışcam muadili varmı diye rabbim sağlıkla sorunsuz geçirsin hepimizinki inşallah sende bir doktorla kalma bir iki doktorda görün için rahatlasın
Evet ya bence de karıştırma hiç. Ben de hep öyleyim.Ben sat'a göre hesap yapıyorum diğer türlü kafam karışıyor
Tabiki canm içim rahat değil ama mecbur kullanıyorumCanım öyle düşünme, domuz dokusu insan dokusuna en yakın dokulardan. Kalp kapakcigi vs de yapılıyor. Huzursuz hissedebilirsin tabi ama; Allah şifa versin, hiç kötü düşünme. Sen şifana bak canım muadil yoksa da...
Benim hayatimi cidden kurtardi...ve kime dediysem tesekkur etti..laf edenlere bakmayin anne olduktan sonra karismayan yokSilikon göğüs ucu hangi markaydı? Ben de almak istiyorum.
Bu uçları yara olursa ya da ucu çıkmazsa mı kullanıyorsunuz nasıl oluyor çok duydum ben de bunlarıBenim hayatimi cidden kurtardi...ve kime dediysem tesekkur etti..laf edenlere bakmayin anne olduktan sonra karismayan yok
Canim ilk bebegi verdiler bana emzirdim aninda sut geldi ama ucu kucuk diye ebeler yanlis bir yontem uyguladilar ucu parcalandi resmen cok aci cekiyorsun bi yandan da emzirmek istiyorsun.4.gundu ark soyledi.kizim doymadigi icin sarilik oldu benim.sonra silikonu bir taktik aninda kendine geldi o kadar guzel emdi ki ..emme refleksi gelissin diye kizima hemen emzik verdi dr da ..ben bir rahatladim o kadar guzel emdi ki ..yara da iyilesti bu sekilde .cok sukur herkese soylerim ay plastik diyen hayatta kullanmam diyen arkdslarim 1 ay emziremediler mamaya gectiler hemen.Bu uçları yara olursa ya da ucu çıkmazsa mı kullanıyorsunuz nasıl oluyor çok duydum ben de bunları
Valla helal olsun sana sendeki enerjiden bende istiyorum Allahım nasip edersin inşallah. Bulantım yine başladı akşam üzeri sabahları oluyorsu zor tutuyordum kusmamak için geçiyordu. Bu akşam hem halsizlik hem bulantı midem fokur fokur bu da beni yatalak gibi yapıyor. İnşallah yarına düzelir. Keşke ben de artık normal hayatına dönebilsem tamamen. Vallahi sen yazınca ne kdar özeniyorum bir bilsen. Ne güzel geçiriyorsun enerjiksin. Baksana kışlıkları hazırlıyorsun. Maşallah sana canım hem de uzaklığa rağmenAy halsiz olayim ama şu 1 ay bana Power güç lazımkışlık yapıyorum... çok az biber salçası, biraz kahvaltılık, kıza 8-10 kavanoz meyve suyu yapabildim.
Daha domates salcalari, tursular, meyve suları, marmelat, reçel ,közlemelerim ve kahvaltılarım duruyor. Tabi tarhana ve kesme leri saymıyorum şuanenerji lazım enerjiii
Doktor dedi bana Şubat Sonu diye her gittiğimde de söylüyor sezeryan olursa hatta bir 10 gün erken alıyormuş. Vallahi benim de karıştı kafam o yüzden yormayacağım kafamı buna. Sağlıkla doğurmak istiyorum bir an önce.Senin tahmini doğum tarihini şubat görünce benim hep kafam karışıyor aramızda tam seninle 5 gün var. Aynı haftayiz diye benimde hep kafam karışıyor
Evet ben serumla beslendiğim zamanlarda da kadın doğuma gözüküyordum onlarda hatta hep 1 hafta önde dediler hatta 1 doktor 2 hafta önde demişti :)))Benim de kafam bu konuda çok karışım.
İkili tarama için gittiğim doktor 11+5 de gitmiştim, 12+4 çıktı. Sen 1 hafta erken yumurtlamissin ona göre hesapla demişti.
Kendi kadın doğum doktoruma kontrol için gittiğim zamanda fark 1 hafta hep.
Ne yapsak biz
Ayy o yara nasıl acır yaCanim ilk bebegi verdiler bana emzirdim aninda sut geldi ama ucu kucuk diye ebeler yanlis bir yontem uyguladilar ucu parcalandi resmen cok aci cekiyorsun bi yandan da emzirmek istiyorsun.4.gundu ark soyledi.kizim doymadigi icin sarilik oldu benim.sonra silikonu bir taktik aninda kendine geldi o kadar guzel emdi ki ..emme refleksi gelissin diye kizima hemen emzik verdi dr da ..ben bir rahatladim o kadar guzel emdi ki ..yara da iyilesti bu sekilde .cok sukur herkese soylerim ay plastik diyen hayatta kullanmam diyen arkdslarim 1 ay emziremediler mamaya gectiler hemen.
Kızlar benim sıkıntımda sol göğsümü kızım emerken paramparça etmişti doktor sağ emzirme demişti bende sağdım sağınca da sütüm kesildi bebek emmesi gibi olmuyor. Ben yara olan göğsüme silikon meme ucunu mu kullansam sizce siz söyleyin deneyimli anneler bu sefer en azından yaşı gelene kadar emzirmek istiyorum. Ya da meme ucu yaralanmasın diye ne yapmam lazım ne kullanmalıyım. Doktor o zaman neden meme ucu desteği al demedi de sağ dedi. Meme ucu daha mantıklı değil mi?Canim ilk bebegi verdiler bana emzirdim aninda sut geldi ama ucu kucuk diye ebeler yanlis bir yontem uyguladilar ucu parcalandi resmen cok aci cekiyorsun bi yandan da emzirmek istiyorsun.4.gundu ark soyledi.kizim doymadigi icin sarilik oldu benim.sonra silikonu bir taktik aninda kendine geldi o kadar guzel emdi ki ..emme refleksi gelissin diye kizima hemen emzik verdi dr da ..ben bir rahatladim o kadar guzel emdi ki ..yara da iyilesti bu sekilde .cok sukur herkese soylerim ay plastik diyen hayatta kullanmam diyen arkdslarim 1 ay emziremediler mamaya gectiler hemen.
Kizlar şimdi ilk kese gorundugunde baz alinana gore gidilir . Sonradan önden gider arkadan gider hafta ona gore.ilerlemez. Mesela ben oglumda ilk doktora gittim kese ve bebek goruldu doktor 3 haftalik dedi. Ama adet tarihine gore bakildiginda daha buyuk.olmaliydi gec dollenme olmustur dedi ve 14 Ekim Sat dedi..Sonra ilerleyen zamanda oglum hep 10 gun onden gitti doktor degistirmedi haftasini ilk neyse odur. Sonucta onde.de gitse geriden de bu ilk belirlenen hafta degismez. Artik.önden gitme gerden.gitmeyi unutunBenim de kafam bu konuda çok karışım.
İkili tarama için gittiğim doktor 11+5 de gitmiştim, 12+4 çıktı. Sen 1 hafta erken yumurtlamissin ona göre hesapla demişti.
Kendi kadın doğum doktoruma kontrol için gittiğim zamanda fark 1 hafta hep.
Ne yapsak biz
meme yaralarinda kesinlikle tahinin.uzerinde biriken yağ derim. Dogum yaptim bir kac gun sonra meme ucum fena yara oldu ne.surdu isem olmadi. Tahinin ustundeki yaği duzenli surdum aninda duzeltmisti.Kızlar benim sıkıntımda sol göğsümü kızım emerken paramparça etmişti doktor sağ emzirme demişti bende sağdım sağınca da sütüm kesildi bebek emmesi gibi olmuyor. Ben yara olan göğsüme silikon meme ucunu mu kullansam sizce siz söyleyin deneyimli anneler bu sefer en azından yaşı gelene kadar emzirmek istiyorum. Ya da meme ucu yaralanmasın diye ne yapmam lazım ne kullanmalıyım. Doktor o zaman neden meme ucu desteği al demedi de sağ dedi. Meme ucu daha mantıklı değil mi?
Normalde her sene annem hazırlayıp veriyordu ama yaşlandı kendisine zor yapıyor artik, yorulsun da istemiyorum. Salça vs hazirlari çok tuzlu biz tuz tüketmiyoruz ailecek. Ona gore yapıyorum. Kahvaltiliklarda sabah geç uyandığımda acil yapmalik çok pratik oluyor gerçekten. Tarhana ve kesme yi kendim için değil kızım için onun tuketebilecegi şeylerden kendimce tarif yaptım onu yapıyorum, baska türlü hemen alerji oluyor cunku. Kendime değil kızıma reçel yapıyorum şekersiz. Bakalım umarım halledebilirimValla helal olsun sana sendeki enerjiden bende istiyorum Allahım nasip edersin inşallah. Bulantım yine başladı akşam üzeri sabahları oluyorsu zor tutuyordum kusmamak için geçiyordu. Bu akşam hem halsizlik hem bulantı midem fokur fokur bu da beni yatalak gibi yapıyor. İnşallah yarına düzelir. Keşke ben de artık normal hayatına dönebilsem tamamen. Vallahi sen yazınca ne kdar özeniyorum bir bilsen. Ne güzel geçiriyorsun enerjiksin. Baksana kışlıkları hazırlıyorsun. Maşallah sana canım hem de uzaklığa rağmenAllahım duy sesimi bana da biraz enerji güç ver bulantılarım bitsin tamamen gitsin inşllah
Yaralar ve çatlaklar için gumus kapaklar, silikonlarsa göğüs ucu olmayanlar icin kullaniliyo diye biliyorum. Gümüşün iyileştirme özelliği varmış, yara ve catlaklarda baya ise yariyormus.Kızlar benim sıkıntımda sol göğsümü kızım emerken paramparça etmişti doktor sağ emzirme demişti bende sağdım sağınca da sütüm kesildi bebek emmesi gibi olmuyor. Ben yara olan göğsüme silikon meme ucunu mu kullansam sizce siz söyleyin deneyimli anneler bu sefer en azından yaşı gelene kadar emzirmek istiyorum. Ya da meme ucu yaralanmasın diye ne yapmam lazım ne kullanmalıyım. Doktor o zaman neden meme ucu desteği al demedi de sağ dedi. Meme ucu daha mantıklı değil mi?
Tahini surunce bebek için meme reddi olmadı ozaman dimi?meme yaralarinda kesinlikle tahinin.uzerinde biriken yağ derim. Dogum yaptim bir kac gun sonra meme ucum fena yara oldu ne.surdu isem olmadi. Tahinin ustundeki yaği duzenli surdum aninda duzeltmisti.
Mutlaka alınmalı değil bence ihtiyaç duyarsan hemen alırsın benceAyy o yara nasıl acır yaben de alayım bu uçtan bu kadar faydalıysa her kadında olmalı, ne güzel emzirebilmişsin memeyi tutamayan bebeklerde de işe yarıyomuş baya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?