• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bende bugün şehir hastanesine gittim ilk defa normalde özeldeydi doktorum ama o ikili testten sonra gel diye muayneye gittim. Bebişim baaya büyümüş 🧿 ama ultrason cihazıno kadar kötüydü ki çok net görüntü vermedi☹️ Perşembe ikili testim var detaylıya giricem inşallah o zaman net görürüm🙏🏼
Yine de bir cinsiyet tahmini alayım 😇🙈😁
Oyy maşallah🧿 Görüntüden bişey anlamadım aslında ama içimden kız geçti canım 🥰

Kızlar bugün araştırma hastanesine randevum vardı gittim bu kan pıhtılaşması sonucumu birde araştırmaya göstereyim diye burdaki doktor da iğneye başlıcaksın dedi şaştım kaldım gelmişim gebeliğimin 3.ayına bu ayda başla iğneye dedi kafamı allak bullak etti 🤦‍♀️ birde rapor çıkarmadı hematolojiye git dedi hematolojiye de Allah bilir ne zaman randevu bulurum orası meçhul. Özeldeki doktorum coraspine bile gerek görmezken bu doktor iğne kullan dedi hangisine uyucamı şaşırdım şimdide vicdan yapıyorum kullanmazsam ya bişey olursa kullansam mı falan diye düşüne düşüne başım ağrıdı artık. Acaba önlem amaçlı mı kullan başla dedi yoksa gerçekten eğilimim Varmı?
Genetik sonuçların nasıl çıktı canım

Arkadaşlar merhaba, yavaş yavaş ihtiyaçları almaya çalışıyorum indirimden. Ateş ölçerler konusunda tecrübeli annelerin tavsiyelerini rica ediyorum. Alından olcenler pek tavsiye edilmemiş. Kulak ve koltukaltı olçelerden hangisi daha kullanışlı. Braun un kulaktan olçeni için iyi yorumlar da var, bir derece fazla olctugunu söyleyenler de. Marka ve yöntem olarak tavsiyelerinizi rica ediyorum 🙏
Klasikten şaşma koltuk altı en güvenilir. Bende hepsinden var. Temassız vs . En doğru sonuç koltuk altı olanda çıkıyor. Markası da chicco.
Küçükken zaten ölçmek sorun olmuyor , büyüdüğünde istemiyorlar. Ben ne yaptım hasta olmadığı zamanlarda ates olcerle oyun oynadık arada sırada. Şakadan öksürüp aaa ateşim çıkmış deyip ates olceri kendime koydum bip bip sesini heyecanla bekledik çıkmasını, sonra onda denedik vs. Oyuna çevirdik yani. Ara ara yaptım ki unutmasın hasta olduğunda haydi gel ateşine bakalım bip bip dinleyelim diyorum kendi koyuyor koltuk altına. Şuan 2 yaşında hala çekmecede bulur anneme bip bip deyip koltuk altına koyuyor..

Eklentiler

• IMG_20220816_180452.jpg
    IMG_20220816_180452.jpg
    89,2 KB · Görüntüleme: 55
Kızlar şimdi ben 16+1 deyim kaç aylık oluyor net anlamıyorum doktor muayenem 18.haftamda bende merak ettim internetten bakıyorum kimi yerde 4 ay kimi yerde 3,5 ay falan 🤔🤔
Canım sat a göre 15+1 değil mi senin ? Eğer 9 ay üzerinden bakarsan 3 aylık 10 ay üzerinden bakarsan 4 aylık oluyorsun 😄 seç beğen al 😆

Kizlqr merhabalar valla cok fazla takip edemiyorum okul açıldı hem ben başladım hem de oğlanı götürüp getiriyorum mide bulantilaru bas ağrıları ev isi derken geciyor bu arada bugün tsh icin doktora kontrole gittim 1 ayda değerim 3ten 1.13e düşmüş bi arkadaş vardı burda adını unuttum kontrole gittiğinde sonucu bana da sole demisti burdan okur umarım...
Herkese Hayirli saglikli gunler diliyorum 😘😘😘😘

Klasikten şaşma koltuk altı en güvenilir. Bende hepsinden var. Temassız vs . En doğru sonuç koltuk altı olanda çıkıyor. Markası da chicco.
Küçükken zaten ölçmek sorun olmuyor , büyüdüğünde istemiyorlar. Ben ne yaptım hasta olmadığı zamanlarda ates olcerle oyun oynadık arada sırada. Şakadan öksürüp aaa ateşim çıkmış deyip ates olceri kendime koydum bip bip sesini heyecanla bekledik çıkmasını, sonra onda denedik vs. Oyuna çevirdik yani. Ara ara yaptım ki unutmasın hasta olduğunda haydi gel ateşine bakalım bip bip dinleyelim diyorum kendi koyuyor koltuk altına. Şuan 2 yaşında hala çekmecede bulur anneme bip bip deyip koltuk altına koyuyor..
bizde de hem temassız hem koltukaltı var, önce temassız alından ölçer ile bakıoruz zaten cok farketmiyor en fazla 0.2-0.3 derece civarı farkediyor. yani temassız cok az farkla daha düşük gösteriyor ama 38-38.5 ın üzeri ise zaten ona göre müdahale ediyoruz. her ikisi de bulunsun bence, duruma göre yani huysuzluguna göre :) ikisini de kullanırsınız S Smgc

Çok teşekkür ederim, evet marka verebilirseniz çok memnun olurum. Bir koltukaltı kesin alicm, diğeri kulak yada alından alicm ona henüz karta vermedim. Medisana nin hem alın hem kulaktan olçeni varmış, arkadaşim da onu tabsiye etti. Tavsiyelere ve internetteki yorumlara göre kararımı verip alicm inşallah🤗
alından ölçer bizde weewell var, yaklasık 5 senedir kullanıoruz bir sorun yaşamadık ama yere düşürmemeye dikkat edin

Atmıştım canım bidaha atıyım bakim
Canım benim de mthfr a1298c genim homozigot iğne kullanıyorum. Bence bir doktor görüşü daha almalısın. Çünkü bazı doktorlar kan pıhtılaşmasından kaynaklı bir sıkıntı olmayacağını savunurken bazıları da tam tersini savunuyor. Bu konuda biraz bölünüyorlar açıkçası.

Canım benim de mthfr a1298c genim homozigot iğne kullanıyorum. Bence bir doktor görüşü daha almalısın. Çünkü bazı doktorlar kan pıhtılaşmasından kaynaklı bir sıkıntı olmayacağını savunurken bazıları da tam tersini savunuyor. Bu konuda biraz bölünüyorlar açıkçası.
Ah canım ya bu gittiğim 4.doktor o kadar farklı yorum varki hangisini yapayım bilemedim ilk gittiğim doktor coraspin yeterli dedi perinatoloji coraspine bile gerek yok eğilimin pıhtılaşmaya yatkın bile değil dedi şehir hastanesinde ki doktorda coraspine gerek yok dedi bugün araştırmaya gittim coraspin +oksapar 04 iğne dedi şaştım kaldım başım ağrıyor düşünmekten. Bebeğim çok iyi çok şükür Allahıma 🤲🏻 Cuma gününe ÇAPA ya randevu aldım orası Bi tık daha iyi diye bakalım oradakiler ne diyecek 🤦‍♀️

Ah canım ya bu gittiğim 4.doktor o kadar farklı yorum varki hangisini yapayım bilemedim ilk gittiğim doktor coraspin yeterli dedi perinatoloji coraspine bile gerek yok eğilimin pıhtılaşmaya yatkın bile değil dedi şehir hastanesinde ki doktorda coraspine gerek yok dedi bugün araştırmaya gittim coraspin +oksapar 04 iğne dedi şaştım kaldım başım ağrıyor düşünmekten. Bebeğim çok iyi çok şükür Allahıma 🤲🏻 Cuma gününe ÇAPA ya randevu aldım orası Bi tık daha iyi diye bakalım oradakiler ne diyecek 🤦‍♀️
Perinatologun dediğine çok şaşırdım. Homozigot demek zaten taşıyıcısın demek. Heterizigotsa yatkınlık var demek. Sende ikisi de mevcut. Doktorlar bazen çok garip gerçekten ya 🙄 Şükür bebeğin iyiymiş canım endişelenme dediğin gibi çapa daha donanımlı bir hastane bakalım ordaki doktor ne önerecek sen de ona göre hareket edersin artık. Önemli olan şuan bebeğinin iyi ve sağlıklı olması içini ferah tut 🙏🌸

Canim iste tek bir doktor degil de bir cok doktora basvurmak kafa karisikliği yapiyor malesef. Çapa dan sonra kesinlikle 1 doktor gorusu seklinde devam etmelisin.

Kızlar merhaba.. Fatal DNA yaptırdım 10 güne kadar sonuç çıkar demişlerdi bugün 11 gün oldu ama doktorum aramadı beni. Normalde tahlillerim çıkar çıkmaz arar mesaj atardı. İçime kurt düştü Kötü bir şey var da o yüzden mi haber vermiyor:/ Amerika’ya veya Kore’ye gönderip bu kadar geç sonuç alan var mı?
Canım bozma moralini. 1-2 gün sarkabilir tabi ki.. Yoğunluk vardır. Güzel sonuçlar gelecek Allah'ın izniyle 🙏🏻😊
önceki fotolarda belli olmuyordu ben bi türlü yorum yapamamıstım :) saglıkla kucagınıza alın inşallah.
ben de cumartesi öğrenicem cok sabırsızım, bilen herkes soruyor :)
Ay senin de çok az kalmış çok heyecanli :rolleyes: Benim daha 2 haftam varr..
İnşallah içini rahatlatacak bir cevap alırsın canım. Zor gerçekten böyle de.. Gereken bir şey varsa yapılır inşallah 🙏🏻

Perinatologun dediğine çok şaşırdım. Homozigot demek zaten taşıyıcısın demek. Heterizigotsa yatkınlık var demek. Sende ikisi de mevcut. Doktorlar bazen çok garip gerçekten ya 🙄 Şükür bebeğin iyiymiş canım endişelenme dediğin gibi çapa daha donanımlı bir hastane bakalım ordaki doktor ne önerecek sen de ona göre hareket edersin artık. Önemli olan şuan bebeğinin iyi ve sağlıklı olması içini ferah tut 🙏🌸
Evet ve riskli gebeliklere bakıyor perinatoloji ve önemli olan bu genlerdeki eğilimler değil demişti senin değerlerin gayet normal dedi. Çok garip bi durum ve sürekli kafamda soru işareti olsun istemiyorum endişeli olmak beni üzüyor. Bebeğimden dolayı tedirgin oluyorum bakalım cuma günü ne dicekler canım. İnşallah canım saolasın 🌸

Canım bozma moralini. 1-2 gün sarkabilir tabi ki.. Yoğunluk vardır. Güzel sonuçlar gelecek Allah'ın izniyle 🙏🏻😊

Ay senin de çok az kalmış çok heyecanli :rolleyes: Benim daha 2 haftam varr..

İnşallah içini rahatlatacak bir cevap alırsın canım. Zor gerçekten böyle de.. Gereken bir şey varsa yapılır inşallah 🙏🏻
İnşallah canım ya artık kafamda soru işaretleriyle dolaşmak istemiyorum umarım Bi an önce netlik kazanır bende ona göre önlem alırım 🤲🏻

Back