• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    301
Bana kimse korunmalı demedi :eek: daha neler öğreneceğim. 38 den sonra da kadın ilişki düşünmez gibi geliyor 😯 Yani şimdi korunmalı ilişki mi olması gerekiyor.
Korunmalı olması gerekiyor canım. Daha önce demiştim ya erkekten gelen sıvı rahim kaslarini yumuşatıp doğumu başlatıyor diye. Bana doktorum öyle dedi. Zaten 38 den sonra normal doğum beklediğimiz için 38 den sonra korunmasız olabilir demisti.

Eklentiler

• Screenshot_20220814-234703_Chrome.jpg
    Screenshot_20220814-234703_Chrome.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 41
Ben hep en kafa doktorlara denk geldim demekki 🤭hepsi hiç sormadan anlatmislardi.
Ya canım tabi benim bahsettiğim da kanama ne bileyim düşük riski, erken doğum riski vs olmayan durumlar için geçerli. Yoksa yemişim cinselligi olmayı versin, saglik herseyden önemli tabikide 🤗

Tabi canım risk varsa isterse düz duvara tirmansin insan yine yapmaz yani 👍😂😂

Kızlar bu arada ben Gkceeli 🙈bu kız da nerden çıktı nasıl bu kadar canımlı cicimli konuşup hopppala muhabbete ortadan selamsız sabahsız daldı demeyin 😜

Ben anladım benim bir mesajına yazmışsın cevap geç gördüm gördüğümde anladım sen olduğunu 🤗🥰

Hoşbulduk çok teşekkür ederim sizinde inşallah ve gruptaki tüm arkadaşların🥰

Inşallah canım 🥰

Bana kimse korunmalı demedi :eek: daha neler öğreneceğim. 38 den sonra da kadın ilişki düşünmez gibi geliyor 😯 Yani şimdi korunmalı ilişki mi olması gerekiyor.

Ahaha neyse geç olsun güç olmasın prezervatif (emniyet kemeri) olmadan yola çıkma artık 🤗😂 sperm de rahim ağzını yumusatiyormus galiba o konuya tam hakim değilim yanlış bilgi vermeyeyim 😂😂
Benim 35ten sonra karnım çok büyüdü ben istemedim yapmak doktorum hiç sancım yoktu 38de ilişkiye girin dedi 😂 hayatimin en zor işiydi ya nasıl kilo aldıysam artık ne yapsam olmadi resmen saatler sürdü eşim uyumadı hala o kısmına şaşkınlık yaşıyorum 😂😂😂 valla belki daha zayıf gebelerde 38den sonra da istek oluyordur ama benim gibi yuvarlananlar istemez herhalde 😂😂😂

Oy canim benim her ne derdin varsa gelip geçici olduğunu düşün. Kafana taktiğin birseyse nasil mutlu olacaksan oyle yap.kimse snden bebginden önemli degil. Icinde ne şüphe varsa onu sonuclandircak seyler yap dr sa dra git. Düşündükçe stresin artar bebişkoya stres yollamayalim 🥰 belki sonradan snde amann ne varmiski diyeceksin ama o duygunu icinde olduğundan suan kötü hissetmen normal. Ve bazen insanlar bazi seyleri yasamali üzüntüyü sevinci stresi çünkü bazen ilac onunla başa çıkmaktır. Kalbini ferah tut her neyse üzüldüğün şey sonucu sni mutlu etsin hakkinda hayirlisi olsun. Eger siz bana iyi gelirsiniz dersen dinleriz 🤍😘
Yok kuzum ya değişecek tarzda birsey değil malesef. Hala bir umut değişmesini bekliyorum. Ya kötü bir durum değil aslında, ben çok fazla anlam yüklüyorum ve bunun farkındayım. Önemsiz gelebilir ama benim için çok önemli çünkü hiç hazır olmadığım hazir hissetmediğim bir anda başıma geldi. Ay çok gizemli oldu resmen , anlatayım; umarım biri kalkipta aman buna mı üzüldün , rahata erdin tarzi bir sey yazmaz çünkü zaten cok doluyum tüm öfkemi kusarım peşinen diyim 🙄
Emzirme olayi, biliyorsunuz kızım 2 yaşına haftaya girecek. Ben kızımı ilk günden beri aktif emziriyorum. Hamile kaldığımda da doktorundan onay alıp emzirmeye devam etme kararı aldim( gebelikte göğüs hassasiyetim çok olmasına canım çok acımasina ragmen) eşim de dahil olmak üzere çevremdeki herkes artık sütten kes yeter vs dedi kimseyi dinlemedim. Yaklaşık 5 günce kızım emerken bir anda bırakıp süt yok yaptı. Göğüse masaj yapıp biraz sıktım damlaa yok, öbür göğüse geçtim onda da çok zorlarsan 1-2 damla geldi ve kolostrum a dönmüş olduğunu gördüm. Doktorum 6.ayda kolostruma döner demisti ama çok çok erken döndü. Kızım emmek istiyor emziriyorum ama bana bakıp süt yok demesi o kadar içime dokundu ki, emerken göğsüme masaj yapıyor süt gelsin diye 🥺🥺 ama yine yok. Bir göğüs zaten 5 gün önce kesilmişti, bugün digeri de kesildi, kızım hala emmek istiyor ve her emdiginde süt yok demesi o kadar dokundu ki içime. Çünkü ben ne kadar tandem emzirmeye karar versemde 6.ayda süt kolostruma dönerse kesilme ihtimalini hep kafamda kendimi hazırladım ama bir anda olmasını hiç beklemedim açıkçası o beni çok derinden üzdü. Birkaç emzirme danışmanına sordum emzirmeye devam edin süt yeniden gelir dediler ama damlası bile yok nasıl gelsin ama ben yine emzirmeye devam ediyorum bir umut...

Off bu cok iyiydi 😃 cidden haklisin ilçe degistiremiyoruz kac saate
Ama öyle, istanbulda gideceğin yeri görüyorsun ama gidemiyorsun bir türlü. Benim gibi küçük şehirli insanlara göre değil orası 😁 istanbulda dayanma sürem max 3.gun sonra bana afakanlar basıyor resmen 😁 size gani gani sabırlar diliyorum yoksa o trafik kaos kolay kolay çekilmez 🤗

Yok kuzum ya değişecek tarzda birsey değil malesef. Hala bir umut değişmesini bekliyorum. Ya kötü bir durum değil aslında, ben çok fazla anlam yüklüyorum ve bunun farkındayım. Önemsiz gelebilir ama benim için çok önemli çünkü hiç hazır olmadığım hazir hissetmediğim bir anda başıma geldi. Ay çok gizemli oldu resmen , anlatayım; umarım biri kalkipta aman buna mı üzüldün , rahata erdin tarzi bir sey yazmaz çünkü zaten cok doluyum tüm öfkemi kusarım peşinen diyim 🙄
Emzirme olayi, biliyorsunuz kızım 2 yaşına haftaya girecek. Ben kızımı ilk günden beri aktif emziriyorum. Hamile kaldığımda da doktorundan onay alıp emzirmeye devam etme kararı aldim( gebelikte göğüs hassasiyetim çok olmasına canım çok acımasina ragmen) eşim de dahil olmak üzere çevremdeki herkes artık sütten kes yeter vs dedi kimseyi dinlemedim. Yaklaşık 5 günce kızım emerken bir anda bırakıp süt yok yaptı. Göğüse masaj yapıp biraz sıktım damlaa yok, öbür göğüse geçtim onda da çok zorlarsan 1-2 damla geldi ve kolostrum a dönmüş olduğunu gördüm. Doktorum 6.ayda kolostruma döner demisti ama çok çok erken döndü. Kızım emmek istiyor emziriyorum ama bana bakıp süt yok demesi o kadar içime dokundu ki, emerken göğsüme masaj yapıyor süt gelsin diye 🥺🥺 ama yine yok. Bir göğüs zaten 5 gün önce kesilmişti, bugün digeri de kesildi, kızım hala emmek istiyor ve her emdiginde süt yok demesi o kadar dokundu ki içime. Çünkü ben ne kadar tandem emzirmeye karar versemde 6.ayda süt kolostruma dönerse kesilme ihtimalini hep kafamda kendimi hazırladım ama bir anda olmasını hiç beklemedim açıkçası o beni çok derinden üzdü. Birkaç emzirme danışmanına sordum emzirmeye devam edin süt yeniden gelir dediler ama damlası bile yok nasıl gelsin ama ben yine emzirmeye devam ediyorum bir umut...
Canım üzülmen gayet normal şu an ekstra hassasız bambi izleyip ağladım ben geçen gün. Hiç canını sıkma ani olması seni etkilemiş beklemediğin için ama gerekli tavsiyeleri uygula yine sütün gelmezse yapacak bişey kalmıyo, bebegin de alısmıs tabi ondan öyle demis kuzu. Her sey daha da güzellesicek insallah belki daha rahatlarsın belli mi olur

Ahahaha kural uydurup sonradan uymamamiz nasıl komik 😂😂 ama ben üçüz gebelik olduğu için baktım var cinsellikte bazı sınırlar 12 hafta miydi bilmiyorum ama 20 haftadan sonra yasakmış mesela ama doktorum bir şey demedi hatta ben sormadım ama bu sefer kendisi su aşamada tek bebekle 3 bebek arası fark yok kanaman yoksa tek bebeğe hamile gibi davranabilirsin 20li haftalara kadar dedi 👍
Doktor ne desin daha işte keyfinize bakın demiş 😂🙈

inşallah iyilerdir 😔🙏🏼 bir haftayı nasıl geçireceğim şimdi hayırlısı 🥲 eczaneye gittim 12 dedi 124 gibi bi şeydi tansiyonum. gayet iyi dediler, limonlu sudan başka evde yapabileceğiniz yok tekrar yükselirse yine ölçüme gelin dediler. hayırlısı artık Allaha emanetiz 🙏🏼.
İyi olmana çok sevindim canım☺️ Hepimiz gelecek randevumuzu beklerken bi miktar endişeli ve heyecanlı oluyoruz tabi. Ona yapacak bişey yok insan kalbine söz geçiremiyor. Sayılı gün geçecek bi şekilde 😀

Bende kaburgam mideme batıyor gibi bir ağrım var uzanınca azalıyor ama gün içinde öldürüyor beni 😥
Benim daha aşağılarda kasıklarda batmalarım var sadece arada bele vuruyor çok nadir. Çok anlamıyorum ama gaz sancın olabilir mi. Hepimizde sindirim problemleri var çünkü

Canım üzülmen gayet normal şu an ekstra hassasız bambi izleyip ağladım ben geçen gün. Hiç canını sıkma ani olması seni etkilemiş beklemediğin için ama gerekli tavsiyeleri uygula yine sütün gelmezse yapacak bişey kalmıyo, bebegin de alısmıs tabi ondan öyle demis kuzu. Her sey daha da güzellesicek insallah belki daha rahatlarsın belli mi olur
Ya normalde olsa oh beee... 3-4 yaşını beklememe gerek kalmadı diye zil takıp oynardım herhalde 🤭🤭 ama işte sanki hormonlar cok farklı kafa yapısına ulaştırıyor. Ben emzirmeye devam ediyorum hep aklımdan süt var süt vat diye kendimi telkin ediyorum emzirirken. Gün içinde de yakında emzirmeyi sonlandirmalisin diye kendimi sürece hazırlamaya çalışıyorum. Ben kızımı hep bebek odaklı büyüttüm o ne zaman hazır olursa, cocuk ne zaman hazır olursa o zaman emmeyi sonlandırırım mantığıyla.. şimdi kendi koyduğum kurallara aniden ve elimde olmadan dışına cikinca biraz afalladigimi o yüzden bu kadar hassaslastigimi düşünüyorum. Baktığınızda evet emzirmeyi sonlandırmak olur olmadık yerde memeyi açmaya çalışan çocuk olmadığı için bir rahatlık tabi 🤭🤭🤭

inşallah iyilerdir 😔🙏🏼 bir haftayı nasıl geçireceğim şimdi hayırlısı 🥲 eczaneye gittim 12 dedi 124 gibi bi şeydi tansiyonum. gayet iyi dediler, limonlu sudan başka evde yapabileceğiniz yok tekrar yükselirse yine ölçüme gelin dediler. hayırlısı artık Allaha emanetiz 🙏🏼
İyi olmana sevindim kuzum, tansiyon sizi çok zorlarsan, endiselerinizi arttirirsa doktorunuza durumu izah edip randevuyu öne çekebilirseniz içiniz rahat eder en azından 😊

Kızlar bu arada ben Gkceeli 🙈bu kız da nerden çıktı nasıl bu kadar canımlı cicimli konuşup hopppala muhabbete ortadan selamsız sabahsız daldı demeyin 😜
Ben de seni merak ettim kaç sayfadır yoksun diyordum. Bi sıkıntın derdin mi oldu ya da foruma mı küstün sabahki mevzudan falan dedim 😀 iyi ki buradasın 💕

Anliyorum canim yani hic emzirmedim ama o bağın cok kuvvetli bisey olduğunu biliyorum. Herkes bu duruma belki farkli bakabilir. Kimisi artik biraksin yoruldum emzik gibiyim diyor. Kimisi de snn gibi o emdikce mutlu oluyor. Zaten kimsenin snn duygunu küçümsemeye hakki yok. Hel ki hamilesin. Yasadigin duygu cok normal ama zamanla geçecek. Eger cok fazla etki var ve ustesinden gelemeyeceksen uzmandan destek al bnce cok iyi gelecek. Cunku millet hep ileri geri konusur snn ne hissettigini bilmeden sn kafanda kendin halledersen herşey daha guzel olur 🥰🤲
Bu arada uyuya kalmisim dün yorucu bi gundu o saate kadar ayakta kalmam bile mucizeydi 😁

Ama öyle, istanbulda gideceğin yeri görüyorsun ama gidemiyorsun bir türlü. Benim gibi küçük şehirli insanlara göre değil orası 😁 istanbulda dayanma sürem max 3.gun sonra bana afakanlar basıyor resmen 😁 size gani gani sabırlar diliyorum yoksa o trafik kaos kolay kolay çekilmez 🤗
Bn evde calisiyorum ama sirkrte giderken o yolda cekilenler off insani hayattan sogutur. Haftaya rgitim icin gidecegim bu sicak havada nasil dayanicam bilmiyorum 🤔 bazen aileme soruyorum neden istanbul diye 😄

Ay ben de pendikteyim🙋‍♀️ ama şuan memleketimdeyim😍
Ayy ne güzel ya 🌺
Ben de kim bu diyordum 😃
Emzirme çok çok farklı bir duygu, emmeyi bırakma aklında yokken olduğu için boşluğa düştün sanırım.
O kadar üzülmemeye çalış canım. Keşke istediğin kadar emzirebilsen ama bazen vücuda da söz geçmiyor, naçizane tavsiyem ben oğluma 2 yaşında bıraktırdım çünkü; gece her yarım saatte bir emmeye kalkıyordu, sut bitti artık biberon da demiştim. Bilmem ki sen de öyle mi yapsan 😔

Anliyorum canim yani hic emzirmedim ama o bağın cok kuvvetli bisey olduğunu biliyorum. Herkes bu duruma belki farkli bakabilir. Kimisi artik biraksin yoruldum emzik gibiyim diyor. Kimisi de snn gibi o emdikce mutlu oluyor. Zaten kimsenin snn duygunu küçümsemeye hakki yok. Hel ki hamilesin. Yasadigin duygu cok normal ama zamanla geçecek. Eger cok fazla etki var ve ustesinden gelemeyeceksen uzmandan destek al bnce cok iyi gelecek. Cunku millet hep ileri geri konusur snn ne hissettigini bilmeden sn kafanda kendin halledersen herşey daha guzel olur 🥰🤲
Bu arada uyuya kalmisim dün yorucu bi gundu o saate kadar ayakta kalmam bile mucizeydi 😁
Kuzum valla düşünmedim değil destek almayı da doğru doğru dosdoğru ona gelene kadar almam gereken birkaç eksik var ona şuan bütçe ayıramam. Bir diğer durum da 😊psikolojiyle benim alan çok benzer kendi iç sesimle kendimi iyilestirebiliyorum ama birazcık zaman tanımam gerek kendime çünkü dediğim gibi sorunun ne oldugunu neden bu şekilde hissettiğimi çok net biliyorum. Süreci nasıl yönetmem gerektiğini de.🥰 ama işin içinden çıkamazsam mutlaka bir destek alırım o konuda çekinmem tabi 🥰 güzel yorumun için teşekkür ederim kuzum 😘
Ben o dünkü olan konularda yazdığım gibi uyku olayım günde 2 saate kadar düştü. Gündüz kızı uyuyunca hemen uyurdum yanında şimdi gunduz uykum hiç yok gece de sadece 2 saat felan. Umarım bir an önce düzelir çünkü vucutta bu düzene alışacak gibi beni çok yoracak gibi geliyor.

Back