• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    301
Kızlar teşekkür ederim ama gaviscon ve rennie gibi ilaçlara şuan ulaşamam malesef pazar günü ve eczaneler kapalı. Nöbetçi eczane uzak aracımız yok. Ben doğal yöntemlere bakayım yarına kadar en iyisi 😥
Soğuk soda bana iyi geliyor o tarz durumlarda canım ama hızlı hızlı içeceksin, soğuk sütte 2 3 yudum içmek iyi geliyormuş eğer devam ederse 2 3 yudum daha geçene kadar bu şekilde içmen lazım

Kızlar teşekkür ederim ama gaviscon ve rennie gibi ilaçlara şuan ulaşamam malesef pazar günü ve eczaneler kapalı. Nöbetçi eczane uzak aracımız yok. Ben doğal yöntemlere bakayım yarına kadar en iyisi 😥
yoğurt kaşıklayabilirsin. yanında az ekmekle. ya da laktoz rahatsız etmiyorsa süt içebilirsin. bir yemek kaşığı kadar mümkünse sızma zeytinyağı yutabilirsin , için alırsa . onun da yanında az ekmek yiyebilirsin.

şeker ihtiva eden meyve dahil kraker vs yeme şeker uzun vadede yanmayı arttıracaktır. Allah yardımcın olsun.

Yani anlasmali degilse sgk ile fiyat cok iyiymis. Benim aldigim fiyat icinde fotograf cekimi oda suslemesi falan da vardi. 6500 soyledi normal icin.

Ay bnde oyle yapacagim sonrakine. Simdi eltimle konustum ona da soyledim dedim dr hic detayli bilgi vermiyo yani dr dan istedigim kendi gördüğü iyi seyleri de soylesin duyayim illa normal dışı seyleri soylemesin oyle olunca hic konusmuyoruz tek seye odaklaniyoruz. Eltim yani ablam gibidir tum dr lar oyle bu dr gercekten isinde iyi dedi sn cok evhamlisin detay istiyosun sorunca soyluyosa ne istion diyo 😄 ama bn bebegi gormuyorum hissetmiyorum o yuzden kontrolde herseyi bana soylesin istiyorum. Bu gidiste tum isteklerimi soylemeye calisacagim bakalim 😇

Ay valla cok iyi olur hem hava serinler hem biz rahatlariz tabi en cok sen 😄 keske musil i o aciyi cekmeden kullandirsaymis artik yemek yedigine gore bol bol sivi tuket hergun bnce 2 ogun corbani ic . Beslenmeyle duzene girer insallah 🤲
O da bu kadar kötü olacağını düşünmedi herhalde müshil en son çare. Lavma Nil’e işlemedi bana 🤣 valla herkesten duyduğumu söyliyim gebeliğin en rahat zamanı 4.Aydan sonra başlıyormuş. Herkes en güzel zamanları o zaman başlıyor diyor inşallah bizde 4 ten itibaren tadını çıkartırız.

Ben çubuk kraker ve ayran içerdim
Başka da bir şey hatırlayamadım biraz zaman geçtiği için 🙈 ama ağrıya iyi gelmiyordu işte ac kalmıyordum biraz yanma azalıp uyuyordum başka bir etkisi yoktu 😑 başka yöntemleri olanlar olursa yardımcı olur sana benim başka bir bilgim yok maalesef 😪

Ben hamile değilken yaşamıştım onu doktora gidene kadar çubuk kraker ve ayran ile gerekebilmiştim doktor gaviscon verdi hemen geçti ama hamile kullanabilir mi o şurubu bilmiyorum ben hamilelikte içmediğimiçin yanıltmayayım 🙈
Doktoruma sorup kullandım rahatlıkla içebilirsin dedi. Bir sıkıntısı olmuyor ama tabi her şeyin fazlası zarar.

1 bardak soğuk suyun içine limon sık canım biraz belkş iyi gelir benim. Midem yanınca öyle yapıyorum reflü oldu çünkü bulantılardan sonra canım

Kızlar nolur yardım edin ya. Boğazımdan aşağısı cayır cayır yanıyor resmen yemek borum sanırım. Mahvoldum ağlayacağım resmen. Var mı bi önerisi olan😭
Muz yoksa patates haşla o da iyi geliyor yanında ayran içmiştim iyi gelmişti. Sonra gaviscon depoladım eve. Şimdi 14 saatlik yolculuk yaptım çantamın demirbaşı olur kendisi. Kahvaltıdan sonra bi kaşık atıyorum. Reflü şikayetim kalmadı. Hamile olmadan önce daha fena reflü oluyordum

Ataşehir acibadem tip merkezine gidiyorum canim. Doktorum memorial daydi oraya geçtiği için mecbur. Sen nereye gidiyorsun
Ümraniye de afiyet hastanesine gidiyorum canım, hastane büyük değil ama doktorum aşırı iyi biri onu bırakmayı istemiyorum bir de doğal doğum yanlısı bir bayan cok tatlı. Sırf onun için bir de Allah korusun doğumdan sonra kuveze konma olursa oradaki çocuk doktoru cok iyi , oğlumu heo götürdüğüm bir doktor.
Hastane degil doktor için benim ki 😃

aynen işte bu yazdıkların yüzünden ben memnun kalamadım:) benim durumum biraz farklıydı simdi arkadaşlar etkilenmesin diye ben de cok anlatmak istemiyorum. Ama Lansinoh tan memnun kalan arkadaşlarım oldu. Ben ondan sonra Ameda aldim o daha çok işimi gördü. Şuan da Mochi için güzel yorumlar okudum, üstelik çok ucuz, bir deneyeceğim bakalim
Ben mochi yi beğenemedin ya. Ne bileyim belki de ben doğru kullanamadım bilmiyorum. Pıt diye hep göğüsten düştü felan.. Tabi herkesin deneyimi farklı olur 🤗 Hastane tipi kiralamak cok mantikli ama her hastanede bulunmuyor malesef. Ben araştırırken çevreme felan sorduğumda bir arkadaşım medela yı önermişti. Tabi o zaman lansinoh x3 fiyatındaydı. Fiyatı yüksek diye tercih etmemiştim. Onun da çekim ve vakumu hastane tipine benziyor diye birkaç yoruma rastlamıştım. Çünkü hastane tipi süt sagma makinelerinin çoğunluğu medela olduğunu araştırırken öğrendim. Belki de ondan fiyatı yüksek bilemiyorum. Tabi herkesin kendi tercihi, denemeden bilinmez 🥰 umarım mochi den memnun kalırsınız, 🌺

Benim ilk gebeligimdeki doktorum cok onemserdi. Odaya girdim mi hemen tansiyonumu olctururdu. Bence onemli bir sey. Bence o kadar yuksek ise acil ya da eczaneye falan gidip bir olcturun. Eczaci zaten yonlendirir.
Benim simdiki doktorum da her muayene öncesi tansiyon ölçümü istiyor
12 kuralı mı varrr 😯😯😯biri beni aydınlatsın lütfen 😥
Bazı kişilere doktoru yasak koyuyor canım mesela bana 😃
Kızlar nolur yardım edin ya. Boğazımdan aşağısı cayır cayır yanıyor resmen yemek borum sanırım. Mahvoldum ağlayacağım resmen. Var mı bi önerisi olan😭
Canım benim de çok olur gaviscon ve rennie.
Şuan alamazsan süt iceceksin ama yavaş yavaş yudum yudum.
Sütte olmazsa soda canım

bir sonraki kontrolüm 22 ağustosta. ben şimdi acile gitsem mi karar veremiyorum 😔 limonlu su içtim . görmem düzeldi ışıklar çakmıyor ama başımda ağırlık hissi devam ediyor. acilde yapabileceğimiz bir şey yok polikliniğe gelin yarın falan derler mi ki ? ilçede yaşıyorum. kanamam olduğunda öyle davranmışlardı 🙄
Canım çok geçmiş olsun , tansiyon gebelikte çok önemli diye biliyorum. Eğer komşularınizda felan tansiyon aleti varsa bir ölçün , ama göz kararması vs kendinizi kötü hissedeceğiniz duzeydeyse acile gidin, yarın polikliniğe gelin diyebilirler çünkü ileri tetkik gerekebilir. Hastanenin ilde veya ilçede olması etkilemiyor bunu. Acilde yapabildikleri sınırlı ama tansiyona acil müdahale edebilirler serum , serum içerisine ilac koyup vs. Kendinizi kötü hissederseniz gitmekten çekinmeyin 🙂

Listeye baktım 29 kişiyiz İstanbullu olan kızlar neresinden olduğunuzu yazın. Düşünsenenize 29 hamile buluşuyoruz 6 aylıkken falan ne komik olurdu gerçekten De ya 🤣🤣🤣
Pendik 🥰
Arkadaşlar gebelikte tansiyon önemli. Yüksek tansiyon bebeğe zarar veriyor. İleri haftalarda yüksek tansiyondan erken doğuma bile alabiliyorlar. Rabbim yaşatmasın ama komşumun bebeğinin böbreklerine vurdu yüksek tansiyon. Hemen sezeryanla aldılar çocuğu ama bir hafta yaşayabildi. Bi arkadaşımda 32. Hafta da doğuma alındı yüksek tansiyondan. O yüzden tansiyonunuza dikkat edin.
Kız sn yukarda yazilanlari okumadin mi 🤔 kizlar uzunnn uzun neler yazmislar. Tansiyon sorunu yaşadığını düşünen arkadaşın yerine koy kendini. O stres korkuyla yuksek degilse bile yükselecek.
Cidden bn yazarken 2 kere düşünüyorum bazen yasadiklarimi yazmıyorum bile cunku yazip konustukca sanki yerlesiyo bana .
Gecen bnde bas agrisi yaşadım buraya yazdim nedendir diye tansiyon olabilir ölçtür dendi guzelce tavsiye verildi en net minseo minseo yu hatirliyorum. Yani yazdıklarinizin sebepleri tek degildir baska sebepler de vardır her gebe ayridir her yuksek tansiyon ayni seyi yapmaz. Sadece onemsenmesi gereken bir durum olduğunu yazin madem ki biliyosunuz. Sadece siz de bu durumda olabilirsiniz onu dusunerek yazin bnce. Bu konuyla ilgili yazarim demistim üstüne sizin yazdiginizi gorunce dedim gormedi mi insallah yazilanlari gormediniz. Bu grupta ve normal yasantimizda dikkat edelim lutfen.
Gecen tsh yuksek diye arkadasa ilettim iste dr a acil randevu ayarlasin diye yani soylemez olaydim siz anladiniz. Türlü türlü ornekler verdi. Daha var mi boyle kotu ornek soyle ki daha cok korkayim dedim konuyu degistirdi dr icin yardimci olmsya calisti. Cunku olmasi gereken bu biz dr degiliz ve muayene yapmiyoruz. Birbirimize destek olmak icin burdayiz 🤍🥰
O da bu kadar kötü olacağını düşünmedi herhalde müshil en son çare. Lavma Nil’e işlemedi bana 🤣 valla herkesten duyduğumu söyliyim gebeliğin en rahat zamanı 4.Aydan sonra başlıyormuş. Herkes en güzel zamanları o zaman başlıyor diyor inşallah bizde 4 ten itibaren tadını çıkartırız.
Neyseki gecti hersey yavaş yavaş duzelecek 😇 ayy insallah bnim suan tek derdim bebek hareket etsin gobek ciksin orda oldugunu bileyim yani biliyorum da hissedeyim 😅

Ahahaha kural uydurup sonradan uymamamiz nasıl komik 😂😂 ama ben üçüz gebelik olduğu için baktım var cinsellikte bazı sınırlar 12 hafta miydi bilmiyorum ama 20 haftadan sonra yasakmış mesela ama doktorum bir şey demedi hatta ben sormadım ama bu sefer kendisi su aşamada tek bebekle 3 bebek arası fark yok kanaman yoksa tek bebeğe hamile gibi davranabilirsin 20li haftalara kadar dedi 👍
Ben doktorumla ilk gebeligimde konuştuğum kadar bilgiye hakimim ,şöyle açıklayayım tekil gebelikte son güne kadar ilişki olabiliyor. 38. Haftaya kadar kondom kullanılmalı demisti. 38 den sonra korunmasız devam edebilir, erkekten gelen salgilar rahim kaşlarını yumuşatıp doğumun başlamasına yardım ediyormuş. O yüzden 38 e kadar korunma mutlaka olmalı dedi. Sizin durumunuz biraz farklı üç gebelik olduğu için bilgim olmayan bir konuda yorum yapmak istemiyorum

Canım çok geçmiş olsun , tansiyon gebelikte çok önemli diye biliyorum. Eğer komşularınizda felan tansiyon aleti varsa bir ölçün , ama göz kararması vs kendinizi kötü hissedeceğiniz duzeydeyse acile gidin, yarın polikliniğe gelin diyebilirler çünkü ileri tetkik gerekebilir. Hastanenin ilde veya ilçede olması etkilemiyor bunu. Acilde yapabildikleri sınırlı ama tansiyona acil müdahale edebilirler serum , serum içerisine ilac koyup vs. Kendinizi kötü hissederseniz gitmekten çekinmeyin 🙂
teşekkür ederim eczaneye gittim ölçtürdüm düşmüştü 1 saat içinde. şu an şükür bi sıkıntı hissetmiyorum. dün de tansiyon aleti siparişi vermiştim zaten. çoğul gebelik yüksek tansiyon sebebiymiş doğrudan. inşallah bir şey olmaz, buradaki acile mecbur da kalmam 🙏🏼
ama tedbirli olmam gerektiğini anladım şu iki günde.

Arkadaşlar gebelikte tansiyon önemli. Yüksek tansiyon bebeğe zarar veriyor. İleri haftalarda yüksek tansiyondan erken doğuma bile alabiliyorlar. Rabbim yaşatmasın ama komşumun bebeğinin böbreklerine vurdu yüksek tansiyon. Hemen sezeryanla aldılar çocuğu ama bir hafta yaşayabildi. Bi arkadaşımda 32. Hafta da doğuma alındı yüksek tansiyondan. O yüzden tansiyonunuza dikkat edin.
Gerçekten bunu yazarken empati kurdunuz mu hiç? Siz gruba tansiyonum yüksek ne yapmalıyım tarzında bir sorununuzu yazsanız ve size sizin şu yukarda yazdığınız cevabi biri verse acaba ne düşünürsünüz çok ama çok merak ediyorum gerçekten.

Kız sn yukarda yazilanlari okumadin mi 🤔 kizlar uzunnn uzun neler yazmislar. Tansiyon sorunu yaşadığını düşünen arkadaşın yerine koy kendini. O stres korkuyla yuksek degilse bile yükselecek.
Cidden bn yazarken 2 kere düşünüyorum bazen yasadiklarimi yazmıyorum bile cunku yazip konustukca sanki yerlesiyo bana .
Gecen bnde bas agrisi yaşadım buraya yazdim nedendir diye tansiyon olabilir ölçtür dendi guzelce tavsiye verildi en net minseo minseo yu hatirliyorum. Yani yazdıklarinizin sebepleri tek degildir baska sebepler de vardır her gebe ayridir her yuksek tansiyon ayni seyi yapmaz. Sadece onemsenmesi gereken bir durum olduğunu yazin madem ki biliyosunuz. Sadece siz de bu durumda olabilirsiniz onu dusunerek yazin bnce. Bu konuyla ilgili yazarim demistim üstüne sizin yazdiginizi gorunce dedim gormedi mi insallah yazilanlari gormediniz. Bu grupta ve normal yasantimizda dikkat edelim lutfen.
Gecen tsh yuksek diye arkadasa ilettim iste dr a acil randevu ayarlasin diye yani soylemez olaydim siz anladiniz. Türlü türlü ornekler verdi. Daha var mi boyle kotu ornek soyle ki daha cok korkayim dedim konuyu degistirdi dr icin yardimci olmsya calisti. Cunku olmasi gereken bu biz dr degiliz ve muayene yapmiyoruz. Birbirimize destek olmak icin burdayiz 🤍🥰
Alkış butonu neden yok yaaa... 👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Muz yoksa patates haşla o da iyi geliyor yanında ayran içmiştim iyi gelmişti. Sonra gaviscon depoladım eve. Şimdi 14 saatlik yolculuk yaptım çantamın demirbaşı olur kendisi. Kahvaltıdan sonra bi kaşık atıyorum. Reflü şikayetim kalmadı. Hamile olmadan önce daha fena reflü oluyordum
Muz yok canım ama patates haşladım düdüklüde şuan bakalım onu deniycem😥

Pendik 🥰

Neyseki gecti hersey yavaş yavaş duzelecek 😇 ayy insallah bnim suan tek derdim bebek hareket etsin gobek ciksin orda oldugunu bileyim yani biliyorum da hissedeyim 😅
Ay ben de pendikteyim🙋‍♀️ ama şuan memleketimdeyim😍

Back