Türkiyede olsam bende takılmazdım sanırım ama benım cocugum burda neredeyse hiç akranı ile vakit gecirmiyor görmuyor bakıcısıyla oyun oynuyor kitap okuyor sürekli , genelde evde arada parka haftada 1 -2 parka götürüyoruz okadar . Çok dil duyuyor kafası karısır mı diye endise edıyorum o yuzden bende ama bu dönüşleri almam mutlu etti gerilik yok diye yorumladım sayenızde tesekkur ederim dönüşünüz içinMommy
Cnm şu ürün amerikada da çok popüler hani her şeyi yaptın masaj fln gaz çıkmıyor son çare bu damlayı verebilirsin, ben işe yaradığını duymama bilmeme rağmen kullanmamıştım passiflora fln ağır gelir diye düşünmüştüm ama şimdiki aklım olsa kullanırdım hem kendime hem bebeğe faydası olurdu.
Cnm bence gayet iyi gelişimi tek dil büyüyen bir çocuk seviyesinde hiç gerilik yok bence, benim oğlumun 3 kelimeli bir cümlesi var baba muz al diye onun dışında anne aç anne su anne al bu kdr cümleleri, kelime sayısı da çok hızlı ilerlemiyor bu aralar arabalar anane gibi aile üyeleri ve hayvan taklitleri fln oralarda takıldık başka bir becerisi gelişiyordur muhtemelen ben hiç takılmıyorum.
Tablet ve baloncuklar aklıma gelmemişti çok sağol cnm
Sabaha karşı mı çıksak akşamüstü mü arada kaldım cnm siz ne zaman çıktınız da hep uyudu?
Canım bide yolculuk için düzeni bozulur vb diye endişe etme bence siz cıkmanız gerekn saatte cıkın bence arada molalar verip yürütürsün suyunu verir beslenmesini yaparsın birde sevdiği müzikleri arabada müzik olarak acabilirsin ben sıfır ekran hala devam cok sukur ama muzik dinletiyorum özellikle arabada cok işe yarıyor sevıyor arabaları sayıyor araba yol izlemeye bayılıyor,erkek cocuklar özellikle yolculuk sevıyorlar bence ,yolda genelde uyuyorlar ama düzeni bozulur diye korkma bozulmuyor cunku yorulduğu için vardıgınızdada uyutmak istediğin saatte uyuyor benımki oyle oldu yani yolculuk cocukları bizlerde oldugu gibi yoruyor uyuyorlar bu düzenlerinide etkılemıyor bence , iyi keyifli yolcuklarMommy
Cnm şu ürün amerikada da çok popüler hani her şeyi yaptın masaj fln gaz çıkmıyor son çare bu damlayı verebilirsin, ben işe yaradığını duymama bilmeme rağmen kullanmamıştım passiflora fln ağır gelir diye düşünmüştüm ama şimdiki aklım olsa kullanırdım hem kendime hem bebeğe faydası olurdu.
Cnm bence gayet iyi gelişimi tek dil büyüyen bir çocuk seviyesinde hiç gerilik yok bence, benim oğlumun 3 kelimeli bir cümlesi var baba muz al diye onun dışında anne aç anne su anne al bu kdr cümleleri, kelime sayısı da çok hızlı ilerlemiyor bu aralar arabalar anane gibi aile üyeleri ve hayvan taklitleri fln oralarda takıldık başka bir becerisi gelişiyordur muhtemelen ben hiç takılmıyorum.
Sabaha karşı mı çıksak akşamüstü mü arada kaldım cnm siz ne zaman çıktınız da hep uyudu?
Anlıyorum seni. Benim etrafımda da akranı yok o yüzden oyun grubuna götürüyorum ama inan akranlarıyla iletişimleri bu dönemde yok gibi bişey oyuncak kavgası dışında iletişime girmiyorlar bile hiç aklın kalmasın tek avantajı bence duyusal etkinlikler yapmaları sen de onları evde hazırlayabilirsin zaten.Türkiyede olsam bende takılmazdım sanırım ama benım cocugum burda neredeyse hiç akranı ile vakit gecirmiyor görmuyor bakıcısıyla oyun oynuyor kitap okuyor sürekli , genelde evde arada parka haftada 1 -2 parka götürüyoruz okadar . Çok dil duyuyor kafası karısır mı diye endise edıyorum o yuzden bende ama bu dönüşleri almam mutlu etti gerilik yok diye yorumladım sayenızde tesekkur ederim dönüşünüz için
Canım genel hali nasıl boğaz ağrısında da salya olabiliyor yutkunamadıkları için onun harici diş olabilir Ekin'in de bu ara salya ve huysuzluk var sanırım son azı dişler gelecek bizim de onlar da çıksın da kapatalım artık şu defteriGunaydin kizlar,benim kizin bir kac gundur salyasi cok akiyor,dudagi hafif yarali ondan midir nedendir acaba,basina gelen var midis degildir cunku son azilar kaldi,diger dislerini cikardi.Annelik ne zor her seyi takiyoruz.
Cnm şu mommy yi kullandim ben hicbi ise yaramadigi gibi her vermemde kusmustu o yuzden bisi kaybetmedin yani rahat olabilirsin:)Mommy
Canım teşekkür ederim kaydettim , bi ara kötüydü sanki süt miktarı düzene oturunca gaz da azaldı şu son zamanlar tekrar iyiyiz gibi şükürMommy
Ya iyi bari bana da hep mucize gibi bahsetmişlerdiCnm şu mommy yi kullandim ben hicbi ise yaramadigi gibi her vermemde kusmustu o yuzden bisi kaybetmedin yani rahat olabilirsin:)
Ya sağol cnm yollar çok virajlı ondan rahat edemezse midesi bulanırsa huzursuzlanırsa diye endişeleniyorum aslında , bizde de sıfır ekran devam, çaresiz kaldığım noktaya kdr öyle devam edeceğim. Doğru yorulunca bayılır gidince de umarım yadırgamaz yerini.Canım bide yolculuk için düzeni bozulur vb diye endişe etme bence siz cıkmanız gerekn saatte cıkın bence arada molalar verip yürütürsün suyunu verir beslenmesini yaparsın birde sevdiği müzikleri arabada müzik olarak acabilirsin ben sıfır ekran hala devam cok sukur ama muzik dinletiyorum özellikle arabada cok işe yarıyor sevıyor arabaları sayıyor araba yol izlemeye bayılıyor,erkek cocuklar özellikle yolculuk sevıyorlar bence ,yolda genelde uyuyorlar ama düzeni bozulur diye korkma bozulmuyor cunku yorulduğu için vardıgınızdada uyutmak istediğin saatte uyuyor benımki oyle oldu yani yolculuk cocukları bizlerde oldugu gibi yoruyor uyuyorlar bu düzenlerinide etkılemıyor bence , iyi keyifli yolcuklar
Son azilar iki yasindan once cikiyor muyduCanım genel hali nasıl boğaz ağrısında da salya olabiliyor yutkunamadıkları için onun harici diş olabilir Ekin'in de bu ara salya ve huysuzluk var sanırım son azı dişler gelecek bizim de onlar da çıksın da kapatalım artık şu defteri
Çok uzun yazmışım umarım okurken sıkılmazsınızz siz her şeyi bildiğiniz için ancak buraya yazabiliyorum .çünkü dışardan görenlere açıklama yapmak istemiyorum. Herkes aaa yürümüyor mu neden 2 yaşını doldurmadı mı yok benim çocuk 8 aylık yürüdü 1 yaşında çatır çatır konuşuyordu. Ya insanlar o kadar boş boğaz ki. Karşısındaki insanın psikolojisi ne durumda anlamıyorlar. Bana sordun tamam da niye kendi çocuğunla kıyaslıyorsun. Hele geçen gün bir tanıdım gördüm Avm de. Dedi yürümüyor mu yok dedim eğitime götürüyorum fizyoterapiye bşr sıkıntısı yok korkuyormuş cesaretini güçlendirmeye çalışıyorlar diyorum. Bana ne dese beğenirsiniz. Aman Boşver stres yapma kediyi köpeği hayvanı bile eğitiyorlar. Eğitimle her şey yoluna girer dediKızlar nasılsınız?
Pek çok giremiyorum buraya ama sizleri de merak ediyorum.Umarım herkes iyidir.
Alya bu aralar her şeyimizi taklit etmeye başladı. Yani taklit becerisi çok iyi durumda şu an. Konuşmuyor sadece mama diyor bir istediği olduğunda ama hayvan taklitleri yapıyor kediyi atı köpeği küçük küçük hayvanlar alıp taklit ettiriyordum ona bi baktım o da kendi kendisine almış onları taklit ediyor benim yaptığım gibi. Kitap getiriyor ne kitabı olduğu farketmiyor onu okuyup görsellerini anlatmamı istiyor. Bu bazen beni yoruyor ama olsun ben bu günlerini görebilmek için az ter dökmedim. gölge oyunu oynuyor. Elleriyle. Desteksiz 2/3 adım atabiliyor artık. Sonra korkuyor ama ha yürüdü ha yürüyecek. Katı çoğu şeyi yiyebiliyor kaşık tutuyor artık. Kanat çırpıyor heyecanlanıp mutlu olduğunda.. bir tek o beni rahatsız ediyor ama o da zamanla geçiyormuş bir kaç bişinçn bebeğinde de varmış buradan okudun konuştum hatta. Zamanla kendi kendine bırakmış kanat çırpmayı. Çok şükür ama artık üzerimdeki yük kalktı sanki. Bi an önce yürürse desteksiz tamamen daha da iyi olacak gibi hissediyorum. Çok korkuyordum hep bir sıkıntı olacak ama geriden geldiği için birden açılmaya başladı. Sanırım daha yeni algıları tamamen açılmaya başladı. Psikiyatri doktoruna gittik kontrole 2 gün önce. İlk 15 dk baksaydım bu çocuğun hiçbir şeyi yok derdim ama kanat çırpınca kendisine kapanıyor dedi. Onu takip edeceğiz dedi. Eğitime devam edin. Ve mümkün oldukça akranlarının arasına koyun dedi. Bu konuda sıkıntı yaşıyorum çevremde akranı yok. Oyun grupları ile görüştüm bir kaç tanesiyle yürümediği için 6/12 ay grubuna alıyorlar. Bu da uygun olmadı. 1,5/2 yaş grubu içinde ebeveyn olmadan alıyorlar. Bu sefer de çocuklar koşturuyor bizimkisi ayak altında. Oyun parkına gidiyoruz akranı yok. Bom boş olanda tanıdık olmadığı için pek yanaşmıyoruz şu an yürümediği için sıkıntı yaşıyorum. Bir an önce başlasın inşallah o zaman gönül rahatlığıyla gideceğim.
Doktor zekası çok iyi dedi, görseli çok çok iyi sadece iletişimi zayıf dedi. İletişimi arttırmak için akran arıyorum.
Benim kızım aşırı gazlıydı neler kullanmadık ki...Kızlar benim oğlan gazlı değildi kız gazlı ya , çok emince çok gazlanıyor uykuya dalamıyor bağırıp duruyor uykusundan da aniden uyanıyor gaz gelince, ne önerirsiniz , oğlum hiç böyle değildi ya gaz zormuş
18.ay uyku gerilemesi mi? Ben de bugün öğrendim.Silinmesin diye uzun yazdığımı yolladım yukarda baktım yazdıklarım donmaya başlıyor
Gece uyku sıkıntımız hiç olması ilk dişleri çıktığı zamanlar oluyordu sadece sonrakilerde de olmadı. 9:30 da uyur sabah 6:30/7 ye kadar mama verirdim geri uyurdu 9:30/10 a kadar böyle bir rutini vardı. Öğlen de 2 gibi uyurdu 3:30/4 gibi uyanırdı. Şimdi uyumamaya yemin etmiş sanki. Ben almayınca bacağını yatağından dışarıya sallıyor düşecek oradan da mecbur alıyorum sallamak zorunda kalıyorum 1,5 saat sallıyorum kaç gündür uykular haram oldu resmen
18-24 ay ebeveynli oyun gruplari var aslinda ama belki sizin orda olmayabilir kindyroo var orayi arastirmistim 3 aylik kayit dönemi var ben surekli sehirlerarasi gezdigim icin goturemedim bi bakin isterseniz egzersizleri falan baya bolKızlar nasılsınız?
Alya bu aralar her şeyimizi taklit etmeye başladı. Yani taklit becerisi çok iyi durumda şu an. Konuşmuyor sadece mama diyor bir istediği olduğunda ama hayvan taklitleri yapıyor kediyi atı köpeği küçük küçük hayvanlar alıp taklit ettiriyordum ona bi baktım o da kendi kendisine almış onları taklit ediyor benim yaptığım gibi. Kitap getiriyor ne kitabı olduğu farketmiyor onu okuyup görsellerini anlatmamı istiyor. Bu bazen beni yoruyor ama olsun ben bu günlerini görebilmek için az ter dökmedim. gölge oyunu oynuyor. Elleriyle. Desteksiz 2/3 adım atabiliyor artık. Sonra korkuyor ama ha yürüdü ha yürüyecek. Katı çoğu şeyi yiyebiliyor kaşık tutuyor artık. Kanat çırpıyor heyecanlanıp mutlu olduğunda.. bir tek o beni rahatsız ediyor ama o da zamanla geçiyormuş bir kaç bişinçn bebeğinde de varmış buradan okudun konuştum hatta. Zamanla kendi kendine bırakmış kanat çırpmayı. Çok şükür ama artık üzerimdeki yük kalktı sanki. Bi an önce yürürse desteksiz tamamen daha da iyi olacak gibi hissediyorum. Çok korkuyordum hep bir sıkıntı olacak ama geriden geldiği için birden açılmaya başladı. Sanırım daha yeni algıları tamamen açılmaya başladı. Psikiyatri doktoruna gittik kontrole 2 gün önce. İlk 15 dk baksaydım bu çocuğun hiçbir şeyi yok derdim ama kanat çırpınca kendisine kapanıyor dedi. Onu takip edeceğiz dedi. Eğitime devam edin. Ve mümkün oldukça akranlarının arasına koyun dedi. Bu konuda sıkıntı yaşıyorum çevremde akranı yok. Oyun grupları ile görüştüm bir kaç tanesiyle yürümediği için 6/12 ay grubuna alıyorlar. Bu da uygun olmadı. 1,5/2 yaş grubu içinde ebeveyn olmadan alıyorlar. Bu sefer de çocuklar koşturuyor bizimkisi ayak altında. Oyun parkına gidiyoruz akranı yok. Bom boş olanda tanıdık olmadığı için pek yanaşmıyoruz şu an yürümediği için sıkıntı yaşıyorum. Bir an önce başlasın inşallah o zaman gönül rahatlığıyla gideceğim.
Doktor zekası çok iyi dedi, görseli çok çok iyi sadece iletişimi zayıf dedi. İletişimi arttırmak için akran arıyorum.
Gelişmelere çok sevindim çok uğraştın gerçekten daha da guzel olur umarım her şeyKızlar nasılsınız?
Geçmiş olsun, kanama olmadıysa gerek yok aşıya. Kanama varsa kedi aşısız ise risk almamak için aşı yaptırılabilir ama kedi aşılı ise yine gerek yok. Bir de ülkelerin kuduz durumları değişiyor bizim veterinerimiz hiç vaka görmediklerini gerek olmadığını söylemişti eşimin elini kedi kanattığında.Kızlar bugün İlbey ile müze gezmeye gittik büyük meshur bir müze , müze içinde bulunan bir kafeye girdik bir seyler içiyorduk bir sürü kedi vardı ali ilbey hemen yanastı oynamak istedi kedilerle bir kedi ilbeyi tırmaladı bende refleksle çığlık attım yanıma garson geldi korkmayın kediler aşılı dedi bende tamam dedim sonra eve geldik ama asla bir kanama vb olmadı ilk etspta tırmaldığı yeri görmedim bile okadar ufakki küçücük bir yer yüzelsel bir tırmalama sizce bir sorun olur mu aşı yaptırmalı mıyımöfff anne olmak çok zor müze gezimizden ufak bir fotograf bırakıyorum size
Tesekkur ederiiim bende oyle dusundum ama içim rahat etmedi sizede sormak istediiimGeçmiş olsun, kanama olmadıysa gerek yok aşıya. Kanama varsa kedi aşısız ise risk almamak için aşı yaptırılabilir ama kedi aşılı ise yine gerek yok. Bir de ülkelerin kuduz durumları değişiyor bizim veterinerimiz hiç vaka görmediklerini gerek olmadığını söylemişti eşimin elini kedi kanattığında.