Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Tecrübeli annelere ve hanımlara soruyorum ikili tarama testi yaptırdım kan tahlilimde serbest beta hCG:11.3 çıktı PAApA 3.53 çıktı sonucu pazartesi göstercem ama hiçbir şey bulamadım nette ve merak ettim bu kan değerleri normal mi
Selam, senin için chatgbt sordum:
Paylaştığın değerlerin gebelik haftasına göre değerlendirilmesi gerekir. Serbest beta-hCG ve PAPP-A’nın normal aralıkları, gebelik haftasına, kullanılan laboratuvar yöntemine ve annenin diğer sağlık durumlarına göre değişebilir. Ancak genel bilgiler şu şekildedir:

1. Serbest Beta-hCG

• Normal aralık (11-14 hafta arasında): 0.5 MoM ile 2.5 MoM arasında olmalıdır.

• Senin verdiğin sonuç 11.3 birim olarak verilmiş, ancak bu değerin laboratuvarın referans aralığına göre MoM değerine çevrilmesi gerekir. Doktor, bu değeri ense kalınlığı ve diğer faktörlerle kıyaslayarak değerlendirebilir.

2. PAPP-A

• Normal aralık (11-14 hafta arasında): 0.5 MoM ile 2.5 MoM arasında olmalıdır.

• Senin sonucun 3.53 çıkmış, bu değer yüksek gibi görünüyor. Ancak yüksek PAPP-A genellikle bir sorun oluşturmaz; düşük olması daha çok riskle ilişkilendirilir.

Sonuçların Normal mi?

• Tek başına bu değerleri yorumlamak yanıltıcı olabilir. Özellikle MoM değerlerini ve diğer parametreleri bilmeden kesin bir şey söylenemez. Doktorun, bu testleri diğer faktörlerle (yaşın, ense kalınlığı ölçümü, vb.) birlikte değerlendirerek bir risk oranı verecektir.

Eğer bir anormallik olsa bile, bu sonuçlar yalnızca risk belirleyici olup kesin tanı koymaz. Daha fazla bilgi almak için doktorunun yorumunu beklemeni öneririm. Değerlerin hakkında endişeliysen, doktoruna danışarak açıklama isteyebilirsin.

X