Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz tatile giderken sabah altı gibi yola çıktık sekize kadar uyudu sonra 11 gibi tekrar uyumuştu vardığımızda uyanmıştı çok rahat ettik öyle yapabilirsiniz uyanık olduğu saatlerde de stickerla çok oyalandı bir süredir görmediği kitapları yanıma almıştım bir de kurutulmus çilek dut vs çok seviyorKızlar 6- 7 saatlik araba yolculuğuna çıkacağız, of nasıl geçecek bilmiyorum, bana arabada oyalanabileceği oyuncak fikirlerinizi atar mısınız ? Sizinkiler nelerle uğraşıyor bu aralar?
Ne rahat olmuş öyle mükemmel. Ben de sabaha karşı 4 gibi çıkalım diye düşünmüştüm 6 da çıkarsak tekrar uyumayıp güne başladık diye düşünebilir o riski göze alamam . Sticker alayım sağol, yeni kitap da sipariş edeceğim.Biz tatile giderken sabah altı gibi yola çıktık sekize kadar uyudu sonra 11 gibi tekrar uyumuştu vardığımızda uyanmıştı çok rahat ettik öyle yapabilirsiniz uyanık olduğu saatlerde de stickerla çok oyalandı bir süredir görmediği kitapları yanıma almıştım bir de kurutulmus çilek dut vs çok seviyor
Ya böyle böyle ikinci üçüncü çocuklar yapılıyor değil mi ben şimdiden geçen seneki fotoğraflarına falan bakıp çok özlediğimi farkediyorum
Çok sevdiğim kıyafetleri veremedim valla onlar da yaklaşık 3 hurc falan kalanın bir kısmını en yakın arkadaşıma yolladım diğerlerini yardıma muhtaçlara yolladım evde de yer kalmadı ki yollamasam dolaplara sığmayacak eşyaları. Kitapları ve oyuncakları da ayrı ayrı kutuladım belki kardeşi olursa diye
Evet daha erken çıkabilirseniz daha da iyi olur tabi biz beş diye niyetlendik anca altıda çıkabildik. Kolay geçer umarımNe rahat olmuş öyle mükemmel. Ben de sabaha karşı 4 gibi çıkalım diye düşünmüştüm 6 da çıkarsak tekrar uyumayıp güne başladık diye düşünebilir o riski göze alamam . Sticker alayım sağol, yeni kitap da sipariş edeceğim.
Canım geçmiş olsun çıkmış çok şükür, Benim kızda emzik tutmadı kızlar boşa sormuşum versem mi diye
Şükür canım çıktı, biraz büyüdü kızçemAa maşallah canım senin de kırkın çıkmış
Uyku saatine denk getirdim cnm. Bide arkada onunla beraber oturdum.Kızlar 6- 7 saatlik araba yolculuğuna çıkacağız, of nasıl geçecek bilmiyorum, bana arabada oyalanabileceği oyuncak fikirlerinizi atar mısınız ? Sizinkiler nelerle uğraşıyor bu aralar?
Çizim tabletiKızlar 6- 7 saatlik araba yolculuğuna çıkacağız, of nasıl geçecek bilmiyorum, bana arabada oyalanabileceği oyuncak fikirlerinizi atar mısınız ? Sizinkiler nelerle uğraşıyor bu aralar?
Canım tam üstüne denk geldi bak okuduğum kitapta cift dillilikle ilgili bir bölüm var atıyorum şimdi. Bu arada cümle kurmasını 2 yaşta bekliyoruz zaten 24 ay dolmuş ve cümlesi yoksa çocuğun yardım alınabilir ama şu an daha vakit var bizim çocuklarımız icin endişe etme. Kelime sayısı yeterliyse sıkıntı yok söylediğine göre de yeterli gibi duruyor zaten. Alin de öyle kelime sayısı yeterli ve bazı kelimeleri doğru çıkartamıyor bu çok normal iki üç tane de cümlesi var çok kullandığımız cümle kalıpları işte baba aç anne gel vs.Selamlar kızlar nasılsınız umarım hepiniz iyisinizdir ,cumhuriyet bayramınız kutlu olsun hepinizin
Bu konuda cok sordum biliyorum ama burada akranımız yok maalesef o yuzden dil gelişimleri ne durumda cocukların , bizim Ali ilbeyin ingilizce türkce kelimeleri çok her seyi adını biliyor söyluyor fakat 2-3 cümle kalıbı dışında henüz cümle kurmuyor bide bazı kelimeleri net cıkaramıyor mesela spider yerine abadi , ali yerine agi diyor bazı kelimeleride düzgün siz ne durumdasınız şakır iakır konusuyor mu akranları bunu merak edıyorum çift dilli büyüdüğü ve cevresinde akranı olmaması sebebiyle gecikmesi beklediğimiz bir sey zaten
Canım çok tesekkur ederiiim benimki bakıcıyla oyun oynadığı ve En aktif oldugu vakitlere denk geldiği için mi bilmiyorum ingilizce daha baskın gibi tüm vucut bölümlerini ingilizce söyleyip gösterebılıyor sayıları ve renkleri ingilizce tanıyor birkaçınıda sözlüde söyluyor ama türkçe burnunu göster gözünü göster dediğimde bilmiyor mesela sadece ingilizce biliyo bunları buda beni endişelendiriyor acaba bu ilerde sorun yaratır mı türkçede sorun yaşar mı diyeCanım tam üstüne denk geldi bak okuduğum kitapta cift dillilikle ilgili bir bölüm var atıyorum şimdi. Bu arada cümle kurmasını 2 yaşta bekliyoruz zaten 24 ay dolmuş ve cümlesi yoksa çocuğun yardım alınabilir ama şu an daha vakit var bizim çocuklarımız icin endişe etme. Kelime sayısı yeterliyse sıkıntı yok söylediğine göre de yeterli gibi duruyor zaten. Alin de öyle kelime sayısı yeterli ve bazı kelimeleri doğru çıkartamıyor bu çok normal iki üç tane de cümlesi var çok kullandığımız cümle kalıpları işte baba aç anne gel vs.
Bu arada kitabın adı montessori çocuğu. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim montessori yaklaşımına ilginiz varsa ben çok faydalandım
Canım sen ve eşin Türkçe mi konuşuyor peki? Siz sadece Türkçe bakıcı İngilizce konuşsa ve bir Türkçe oyun grubu varsa eğer onunla desteklense nasil olur acaba?Canım çok tesekkur ederiiim benimki bakıcıyla oyun oynadığı ve En aktif oldugu vakitlere denk geldiği için mi bilmiyorum ingilizce daha baskın gibi tüm vucut bölümlerini ingilizce söyleyip gösterebılıyor sayıları ve renkleri ingilizce tanıyor birkaçınıda sözlüde söyluyor ama türkçe burnunu göster gözünü göster dediğimde bilmiyor mesela sadece ingilizce biliyo bunları buda beni endişelendiriyor acaba bu ilerde sorun yaratır mı türkçede sorun yaşar mı diye
Bende tam bu konuyla ilgili bakayım kizlar ne yapmış diyordum mükemmel duruyo maşallah benim de kestirme sorunum var hiç kıyamıyorum ama bı yandan kesip rahatlatayim diyorum terleme durumunda bir de banyo sonrası usutmesin diye kurulamaya calissiyorum. Bugün de bı örgü calismasi yaptım bağlıyorum arada . Buda son haliKızlar oglumun saclarına. Erkek bebeklerı olanlar sız kestınız mı ne yapacagız bu saclara kıyacak mıyız
Kızlar 6- 7 saatlik araba yolculuğuna çıkacağız, of nasıl geçecek bilmiyorum, bana arabada oyalanabileceği oyuncak fikirlerinizi atar mısınız ? Sizinkiler nelerle uğraşıyor bu aralar?
Ya ben eşimle aramda sürekli türkçe konusuyorum şimdi şöyle bir durumda var ben ve eşim arapçada biliyoruz, bakıcı ile ben arapça anlasıyorum ,eşim işi gereği ve dısardada konusmak durumunda kaldığımızdan arapçayıda kullanıyor ama cocukla kafası karısmasın diye biz hiç arapça konusmuyoruz yani arapçayı yalnızca duyuyor arapça bir kaç kelimeside var buda beni şaşırtmıstı hatta ben komutları’ stop come hug me kiss me Go no dont touch ıt ‘gibi kelimeleri kullanmak durumunda kalıyorum şimdi bunları cok iyi anlıyor türkçe soyleyınce anlamıyor sanırım ya da geç anlıyor bi düşünüyor,arabaları ile oynarken kitaplarıyla oynarkende araba kelimesi dısında hep ingilizceyi kullanıyor ay bilmiyorum kafam cok karıstı cocugu düşünemıyorum ben artık full türkçe konuşmaya özen gösterecegim babasınıda tembihleyecegim umarım etki edecek bir gecikme yasamayız yani şuan bayagı ingilizce kelimesi var hayvanların (cat,dog,duck,bird, bee, elephant,dinosaur,sheep, goat,cow, horse,wolf) renkler(pink yellow green) vucut bölümleri (nose ,hair ,eye ,ear ,toes ,fingers ,arms, cheek , mouth, teeth ,chin )bunları gösteriyor ve ifade ediyor dile getiriyor net şekilde .adını ingilizce sorunca ali diye cevap veriyor onun dışında give me net diyor kullanıyor ‘take ıt give me run stop dont touch ıt dangerous no show me,clap your hand, stomp your feet ,jump , sit down, stand up,shake your hips, brush ypur teeth ‘bunları çok iyi net anlıyor net olmasada söyluyor . Onun dışında bildiği sık dile getirdiği diğer kelimeler ‘book,star,flower,ball, honey, cheese, juss, plain,car,eat, no,why, what ,I dont,soup, soap, bye,uncle,excavator ,dozer, truck ,‘ bunlar . Bakıcısı daha cok kelime bildiğini soyluyor benımde ingilizcem olmadığı için ben bunları anlıyorum .Türkçe bildiği dile getirdiği kelimeler ‘anne /baba burda ,kalk, otur,ye,iç,bardak, araba, al,git , hadi, giydir, çorba,kahvaltı,dede , nene , teyze,abi, özel isimleradlar , araba, nerede, bitti’ okadar sorun yaşamasından korkuyorum cümle kurabilecek mi ya da anadil olarak türkçe yerleşecek mi doğru mu yapıyorum bu zamana kadar türkçeyi az mı kullandım diye bir sürü soru gecıyor kafamdan birde ingilzice olarak düşündüğümüzde dil gelişimi olumlu bir seyir mi izliyor yoksa geri mi bi tık sizceCanım sen ve eşin Türkçe mi konuşuyor peki? Siz sadece Türkçe bakıcı İngilizce konuşsa ve bir Türkçe oyun grubu varsa eğer onunla desteklense nasil olur acaba?
Dediğin gibi belki belki aktif olduğu saatlere denk geliyor ya da daha yatkın ingilizceye muhtemelen
Ya ama bak masallah toplam kelime sayısı 40-50 civarı var yani yeterli kelimesi var sadece bi kafa karışıklığı oluşmaması açısından siz Türkçe devam edin bence bakıcı da İngilizce devam etsin canim yani ben öyle yapardım bu durumda. Canını sıkma her şey yolunda benceYa ben eşimle aramda sürekli türkçe konusuyorum şimdi şöyle bir durumda var ben ve eşim arapçada biliyoruz, bakıcı ile ben arapça anlasıyorum ,eşim işi gereği ve dısardada konusmak durumunda kaldığımızdan arapçayıda kullanıyor ama cocukla kafası karısmasın diye biz hiç arapça konusmuyoruz yani arapçayı yalnızca duyuyor arapça bir kaç kelimeside var buda beni şaşırtmıstı hatta ben komutları’ stop come hug me kiss me Go no dont touch ıt ‘gibi kelimeleri kullanmak durumunda kalıyorum şimdi bunları cok iyi anlıyor türkçe soyleyınce anlamıyor sanırım ya da geç anlıyor bi düşünüyor,arabaları ile oynarken kitaplarıyla oynarkende araba kelimesi dısında hep ingilizceyi kullanıyor ay bilmiyorum kafam cok karıstı cocugu düşünemıyorum ben artık full türkçe konuşmaya özen gösterecegim babasınıda tembihleyecegim umarım etki edecek bir gecikme yasamayız yani şuan bayagı ingilizce kelimesi var hayvanların (cat,dog,duck,bird, bee, elephant,dinosaur,sheep, goat,cow, horse,wolf) renkler(pink yellow green) vucut bölümleri (nose ,hair ,eye ,ear ,toes ,fingers ,arms, cheek , mouth, teeth ,chin )bunları gösteriyor ve ifade ediyor dile getiriyor net şekilde .adını ingilizce sorunca ali diye cevap veriyor onun dışında give me net diyor kullanıyor ‘take ıt give me run stop dont touch ıt dangerous no show me,clap your hand, stomp your feet ,jump , sit down, stand up,shake your hips, brush ypur teeth ‘bunları çok iyi net anlıyor net olmasada söyluyor . Onun dışında bildiği sık dile getirdiği diğer kelimeler ‘book,star,flower,ball, honey, cheese, juss, plain,car,eat, no,why, what ,I dont,soup, soap, bye,uncle,excavator ,dozer, truck ,‘ bunlar . Bakıcısı daha cok kelime bildiğini soyluyor benımde ingilizcem olmadığı için ben bunları anlıyorum .Türkçe bildiği dile getirdiği kelimeler ‘anne /baba burda ,kalk, otur,ye,iç,bardak, araba, al,git , hadi, giydir, çorba,kahvaltı,dede , nene , teyze,abi, özel isimleradlar , araba, nerede, bitti’ okadar sorun yaşamasından korkuyorum cümle kurabilecek mi ya da anadil olarak türkçe yerleşecek mi doğru mu yapıyorum bu zamana kadar türkçeyi az mı kullandım diye bir sürü soru gecıyor kafamdan birde ingilzice olarak düşündüğümüzde dil gelişimi olumlu bir seyir mi izliyor yoksa geri mi bi tık sizce
Tamamdır canım teşekkür ederim yorumların için, oyle yapacagız artık hepYa ama bak masallah toplam kelime sayısı 40-50 civarı var yani yeterli kelimesi var sadece bi kafa karışıklığı oluşmaması açısından siz Türkçe devam edin bence bakıcı da İngilizce devam etsin canim yani ben öyle yapardım bu durumda. Canını sıkma her şey yolunda bence
MommyKızlar benim oğlan gazlı değildi kız gazlı ya , çok emince çok gazlanıyor uykuya dalamıyor bağırıp duruyor uykusundan da aniden uyanıyor gaz gelince, ne önerirsiniz , oğlum hiç böyle değildi ya gaz zormuş
Cnm bence gayet iyi gelişimi tek dil büyüyen bir çocuk seviyesinde hiç gerilik yok bence, benim oğlumun 3 kelimeli bir cümlesi var baba muz al diye onun dışında anne aç anne su anne al bu kdr cümleleri, kelime sayısı da çok hızlı ilerlemiyor bu aralar arabalar anane gibi aile üyeleri ve hayvan taklitleri fln oralarda takıldık başka bir becerisi gelişiyordur muhtemelen ben hiç takılmıyorum.Selamlar kızlar nasılsınız umarım hepiniz iyisinizdir ,cumhuriyet bayramınız kutlu olsun hepinizin
Bu konuda cok sordum biliyorum ama burada akranımız yok maalesef o yuzden dil gelişimleri ne durumda cocukların , bizim Ali ilbeyin ingilizce türkce kelimeleri çok her seyi adını biliyor söyluyor fakat 2-3 cümle kalıbı dışında henüz cümle kurmuyor bide bazı kelimeleri net cıkaramıyor mesela spider yerine abadi , ali yerine agi diyor bazı kelimeleride düzgün siz ne durumdasınız şakır iakır konusuyor mu akranları bunu merak edıyorum çift dilli büyüdüğü ve cevresinde akranı olmaması sebebiyle gecikmesi beklediğimiz bir sey zaten
Tablet ve baloncuklar aklıma gelmemişti çok sağol cnmÇizim tableti
Pop-it
Lego
Balon köpüğü
Sevdiği kitaplar
Yoldan geçen arabaları saymak
Kinoa cips ve gerber
Sevdiği şarkılar
Sabaha karşı mı çıksak akşamüstü mü arada kaldım cnm siz ne zaman çıktınız da hep uyudu?Benimki de uyuyor ve dışarıyi izliyor. Arada durup oynuyoruz güzel yerlerde enerjisini atıyor sonra yola devam