Girmedik ama sinyallerini veriyor oyuncağı biryere koymam açtığı kapıyı kapatmam gibi anlamsız şeylere krize giriyor o anda yanında geçmesini bekliyorum krizin, önceden oyuncağı geri koydum gibi düzeltme ya da bak kuş varmış gibi dikkat dağıtma çabalarına giriyordum şimdi bırakıyorum ağlıyor ağlıyor rahatlıyor ne yapsam o krizi yaşamadan rahatlamayacak çünkü bitince ağlama hadi oyuncağa bakalım diye elinden tutup götürüyorum. İki yaş da bunu daha sık yaşayacağız sanırım.Kizlar bebekleriniz 2 yas sendromuna girdiler mi? Benim kiz istedigi olmayinca gunde bir iki kez siddetli aglama krizlerine giriyor, her seye "ben ben ben" yani ben yapacagim diyor.Sanirim biz girdik sendrom donemine.Zaten buyuk kiz da 4 yas sendromunda,bir de cok kavga ediyorlar, evde kriz bitmiyor
Evet, malesef öyle çok sık oluyorGirmedik ama sinyallerini veriyor oyuncağı biryere koymam açtığı kapıyı kapatmam gibi anlamsız şeylere krize giriyor o anda yanında geçmesini bekliyorum krizin, önceden oyuncağı geri koydum gibi düzeltme ya da bak kuş varmış gibi dikkat dağıtma çabalarına giriyordum şimdi bırakıyorum ağlıyor ağlıyor rahatlıyor ne yapsam o krizi yaşamadan rahatlamayacak çünkü bitince ağlama hadi oyuncağa bakalım diye elinden tutup götürüyorum. İki yaş da bunu daha sık yaşayacağız sanırım.
Bende de yazarken birden donuyor canım sonra ekrandan çıkıyorum tekrar giriyorum ama sadece burada yaşıyorum yazarken o sıkıntıyıOperadan giriyorum cnm bi dene istersen bende bi sorun olmuyor
Ne güzel çocuğu alabiliyorsun ben güvenemiyorum Alya bebek arabasında durmuyor hemen sıkılıyor. Burnumdan getirir. Yürümediği içinde yerlerde sürünür indirirsen bu seferde yere yakın olunca ne bulsa ağzına götürüyorSpora başlamak gerçekten insana kendisini iyi hissettiriyorçocuğu yanıma alıp gidiyorum. Bir yerden başlamak lazım. Yanıma oyuncaklarını alıyorum hem beni izliyor hemde kendi oynuyor.
Ya spor yaparken sıkıntısız bi şekilde duruyorsa ne ala ben alini götürdüğüm senaryoyu düşünüyorum da imkansız yani bana spor yaptırmazYa aslında şöyle plates güzel bir spor ama kilo verdirmiyor pek daha çok esneklik ve sıkılaşma sağlıyor. Benim 2 çocuktan kalan yaglarimi vermem lazım. Hamilelik öncesi 50 kiloydum şuan 64ilk Doğumdaki kilolar vs gitmeden 2.ye hamile kaldım çünkü. Ayrıca oğlanı bırakacak kimsem yok , o yuzden en kısa vakit alacak ama en etkili yöntemlerden birini tercih ettim. Ems 'ye başladım diyetle birlikte. 30 dakika da 4 saatlik kardiyo etkisi veriyor coşkuyu veriyor coşkuyu yani. 4. Seans oldu daha ama eşime göre değişim var. Vermem gereken kilo ve yağları verdikten sonra da aletli platesi düşünüyorum. Ama şuan bir süre ems devam. Oglanla birlikte gidiyoruz , spor yaparken o da yanımda oyuncaklarla oynuyor. Simdilik güzel devam ediyor :)
Evde ben de öyleydim yemin ederim full time 17 buçuk ay evdeydim artık aşırı zorlanıyordum emin ol sana da işe başlamak çok iyi gelecek. Hem annen de bakacakmış gözün arkada da kalmaz arkadaşım.Dün de yazacaktım kaç defa dondu sildi yazamadım. Öyle olunca da bırakıyorum yazmayı. İşlerim oluyor çünkü canım.
Valla ben mart Nisan gibi başlamayı düşünüyorum Alya fizyoterapiue başladı yürüme için sadece cesareti yokmuşuz korkmuyormuşuz düşmedi bile ama bilemedim.
Elinden tutunca yürüyor tek elimi tutup ama tutunmadan asla. Fizyoterapist çabuk yürür destekle cesaretlendirirz biraz. Az kalmış dedi. Biraz annem bakacak sonra kreşe vereceğim önce yarım gün 3 yaşından sonra tam gün. Benimde psikolojim bozuldu evde durmaktanx bana göre değil çalışmamak. Ondan sonra da spora başlarım diye düşünüyorum. Çok ihtiyacım var çünkü. Bende zayıf olduğum halde yağ oranın yüksek çıkmıştı.
Canım köpek dişi geliyor olabilir bu aylarda ,bizde de çıkıyor şuan ondandır belki , bide yakın zamanda bizim kinde de gece 1-2 saat uyumama sıkıntısı vardı 2 hafta sürdü geçti, dönem dönem olabiliyor sabret geçici benceSilinmesin diye uzun yazdığımı yolladım yukarda baktım yazdıklarım donmaya başlıyor
Gece uyku sıkıntımız hiç olması ilk dişleri çıktığı zamanlar oluyordu sadece sonrakilerde de olmadı. 9:30 da uyur sabah 6:30/7 ye kadar mama verirdim geri uyurdu 9:30/10 a kadar böyle bir rutini vardı. Öğlen de 2 gibi uyurdu 3:30/4 gibi uyanırdı. Şimdi uyumamaya yemin etmiş sanki. Ben almayınca bacağını yatağından dışarıya sallıyor düşecek oradan da mecbur alıyorum sallamak zorunda kalıyorum 1,5 saat sallıyorum kaç gündür uykular haram oldu resmen
İnşallah canım inşallah teşekkür ederim. İşe başladığım zaman eminim kendimi daha iyi hissedeceğim. Çalışmayı özledim çünkü. Dışarıdan destek olmak gidip çalışmak gibi olmuyor. Hele yürüsün buradan hemen sizinle paylaşacağımEvde ben de öyleydim yemin ederim full time 17 buçuk ay evdeydim artık aşırı zorlanıyordum emin ol sana da işe başlamak çok iyi gelecek. Hem annen de bakacakmış gözün arkada da kalmaz arkadaşım.
Bu arada alyadaki gelişmeler için çok mutlu oldum en kısa zamanda yürür koşar insallah
İnşallah en yakın zamanda düzelir de en azından gece dinleniyorumCanım köpek dişi geliyor olabilir bu aylarda ,bizde de çıkıyor şuan ondandır belki , bide yakın zamanda bizim kinde de gece 1-2 saat uyumama sıkıntısı vardı 2 hafta sürdü geçti, dönem dönem olabiliyor sabret geçici bence
Hiç gülesim geldiminseo niye güldün ki mama hiç aklıma gelmedi, Ekin’in meme reddi yaptığını da hatırlıyorum malum ben de yaşadım.
Annemin taktikBen yolu şurda buldum ya birlikte oynarlar yada paylaşılmayan oyuncak dolap üstüne kaldırılır. Mecburen birlikte oynamayı öğrendiler
Ekinle Efe kilo konusunda kapışıyorlar bizimki de 14 kilo olduEvet fiziksel gelişimi önde. Boyu kilosu vs. 92 cm 15 kilo oldu oğlantek başına basamak binme , inme dengesini kaybetmeden kaldırımdan atlama vs hersey tamam. Kızımda öyleydi ama. Sonradan bir kerede açıldı. O yüzden pek endişe etmiyorum. :)
Kızlar Allah aşkına bana bir çareAlya kaç gündür geve uyanıyor 3 saat uyumuyor. Beşiğinde durmuyor kaldırıyorum yanına yatsın sürekli sağa sola yuvarlanıyor düşecek diye korkuyorum ayağımda sallıyorum 1,5 saat sallıyorum yine de uyumuyor. Bünyem göç etti artık beni benden aldı. Gündüz de çok uyumuyor ki.1,5 en fazla 2 saat uyuyor. Akşam 9 da gözleri kapanıyor artık. 3/4 gibi kalkıyor 6 ya kadar bazen 7 ye kadar 4:5 gündür böyle. Dişleri mi geliyor bilmiyorum köpek dişi oluyor ya alt ve üst dört tanenin yanındakiler. Her şeyi ısırıp ağzına sokmaya başladı bu aralar zaten diş zamanlarında böyle yapıyordu. Bıraktı yine başladı. Çok yoruluyorum sürekli akşama kadar aktivite yapmaya çalışıyorum. Tükenmişlik sendromuna girdim artık. Gece uyandığında geri uyuyamama gibi sıkıntısı var. Ağlamıyor ama almazsam yatağından ağlar. Yanımda da düşecek diye yatıramıyorım yastıktan yastığa atıyor. 2 yaş atağımı onu da bilmiyorum ne yapacağım
Canım 18. Ayda bi gerileme var o da olabilir ilk hafta böyle uyanıp uyumama olayını biz de yaşamıştık sonra bitti o. Ama diş süreci devam ediyorsa dişte olabilir salyalanma var mı ağzının içi sıcak mı elini ağzına sık görürüyor mu acı acı ağlıyor mu uyanınca ordan anlarsın. Bir de öğle uykusundan uyanma saatini 14.00 den sonraya bırakma 14.00 e kadar uyku işi bitmiş olsun artıkSilinmesin diye uzun yazdığımı yolladım yukarda baktım yazdıklarım donmaya başlıyor
Gece uyku sıkıntımız hiç olması ilk dişleri çıktığı zamanlar oluyordu sadece sonrakilerde de olmadı. 9:30 da uyur sabah 6:30/7 ye kadar mama verirdim geri uyurdu 9:30/10 a kadar böyle bir rutini vardı. Öğlen de 2 gibi uyurdu 3:30/4 gibi uyanırdı. Şimdi uyumamaya yemin etmiş sanki. Ben almayınca bacağını yatağından dışarıya sallıyor düşecek oradan da mecbur alıyorum sallamak zorunda kalıyorum 1,5 saat sallıyorum kaç gündür uykular haram oldu resmen
Bireysel hocayla çalışıyorum küçük bir odada. Yürüdüğü zamanda işler zor çünkü kapıyı açıp kaçıyorNe güzel çocuğu alabiliyorsun ben güvenemiyorum Alya bebek arabasında durmuyor hemen sıkılıyor. Burnumdan getirir. Yürümediği içinde yerlerde sürünür indirirsen bu seferde yere yakın olunca ne bulsa ağzına götürüyor
Canım elleri sürekli ağzında bu aralar her şeyi ağzına götürüp ısırmak istiyor. Diş zamanlarında böyle yapıyordu hep. O yüzden dişleri geldiğini düşünüyorum. Yapışık gibi bana sürekli ensemdeCanım 18. Ayda bi gerileme var o da olabilir ilk hafta böyle uyanıp uyumama olayını biz de yaşamıştık sonra bitti o. Ama diş süreci devam ediyorsa dişte olabilir salyalanma var mı ağzının içi sıcak mı elini ağzına sık görürüyor mu acı acı ağlıyor mu uyanınca ordan anlarsın. Bir de öğle uykusundan uyanma saatini 14.00 den sonraya bırakma 14.00 e kadar uyku işi bitmiş olsun artık
Evet benim de denemem lazım bakalım duracak mı. Evimin etrafında çok var spor salonu. Alya varken zorlanmak istemiyorum biraz yürümeye başlasın rahat edeceğm ondan sonra başlarım. Böyle çok zorlanacakmışım gibi geliyor. Evde bile yoruyor beni. Gölgem gibi. Paçama yapışık geziyor. Kucak istiyor hep. Senin oğluşun seni anlıyordur hep önden gidiyordu maşallahBireysel hocayla çalışıyorum küçük bir odada. Yürüdüğü zamanda işler zor çünkü kapıyı açıp kaçıyorbende kapıyı kilitliyorum. Yer matlarindan koyup üzerine en sevdiği oyuncaklarını alıyorum. Ortam farklı olunca hem oyuncaklariyla oynuyor hem beni izliyor. İlgisini çekecek birileri buluyor. Bende durmaz asla diyordum da gerçekten duruyor yani. Sevdiği bir müziği de açtım mi hiç yaramazlık yapmadan duruyor. En azından bir deneme dersi denemelisin.