2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar günaydın, dünden beri çok etkilendiğim bir olay var forumda denk geldim. 15 aylık bir bebek soluk borusuna kaçan bir gıda yüzünden yoğun bakımda yatıyormuş :KK43: ilk yardımın önemini bir kere daha vurgulamak istedim lütfen herkes öğrensin allah yavrularımızı korusun :KK43:

Allah'ım en korktuğum şey hele ki koskoca kadın Allah rahmet eylesin Oya Aydoğanin boğazına takılan patates kaynaklı ölmesi ben de gerçekten travma oldu.gecen yine 3 yaşındaki çocuk boğazına takılan lokum yüzünden hayatını kaybetmiş Allah korusun tüm çocuklarımızi. Bir şey içerken bile boğazına kacabiliyor ki daha geçen yaşadım bardakla içmek istedi ıhlamuru icirdim bı anda çok geldi Allah'ım yok böyle bişey nasıl müdahale ettim o telaşla bir daha yaşamak bile istemiyorum kustu anında öyle duzeldi

Ya bebek te büyük 15 aylık benim oğlan yiyebiliyor çoğu şeyi ama kuruyemiş falan vermiyorum tabi direk başka nelere dikkat etmemiz lazım
canım artık çoğu şeyi kendileri yiyor evet yerlerken göz önünden ayırmamak gerekli, benim dikkat ettiğim şeyler çok minik parçalı şeyler vermiyorum ya kuru sayılabilecek. mesela yuvarlak bir şey vereceksin diyelim ki üzüm üzümü ortadan ikiye bölüp tabağına koymak gerekiyor ya da yaban mersini aynı şekilde elma, salatalık vs. gibi meyveleri de muhakkak kabuğu soyulmuş olmalı. ortalıkta küçük parçalı şeyler bırakmamak lazım bozuk para vs. direk ağızlarına atmaya çalışıyorlar her şeyi :KK43:
Allah'ım en korktuğum şey hele ki koskoca kadın Allah rahmet eylesin Oya Aydoğanin boğazına takılan patates kaynaklı ölmesi ben de gerçekten travma oldu.gecen yine 3 yaşındaki çocuk boğazına takılan lokum yüzünden hayatını kaybetmiş Allah korusun tüm çocuklarımızi. Bir şey içerken bile boğazına kacabiliyor ki daha geçen yaşadım bardakla içmek istedi ıhlamuru icirdim bı anda çok geldi Allah'ım yok böyle bişey nasıl müdahale ettim o telaşla bir daha yaşamak bile istemiyorum kustu anında öyle duzeldi
allah korumuş öksürüyorsa yine iyi kısmi tıkanma oluyor ama tam tıkanmada allah korusun ses bile çıkmıyor çok kötü rabbim korusun. ben de boğazında kaldığında elimin üzerine yatırıp sırtına vuruyorum öyle rahatlıyor :KK43:

Bakıldıgında ben mesela yememe ıcmeme dıkkat ederım ama ara ara demır degerım dusuyor halsızlık bacaklarımda cekılme ozellıkle gece yatarken ve vıtamını kullanınca da duzelıyor. Esım etı cok sever yer ama B12 benden dusuk her zaman beslenme ıle olmuyor. Ben vitaminleri kullanmaya ozen gosterıyorum.Oglumun 4. Ay oncesı dusuk cıkmıstı 1 yasında baktıracagım. Yabancı ülkelerı de hıc takıp etmem bızım doktorlara daha cok guvenıyorum.Hele kı D vıtamını cok cok onemlı bızım aldıgımız gunes ışınları d vıtamını almaya yeterli olmadıgı ıcın kullanmak sart oluyor. Hatta bızım doktor buyuk ogluma kış aylarında d vıtamını kullandırıyor.
Evet bizim hastanede bir doktor vardı dahiliye uzmanı memlekette d vitamini doğru düzgün normal sınırda olan insan yok 20 hasta bakmıyorsam 18 i net düşük diyordu. Ara ara ampül alın için diyordu bize hatta. Bir ara bende alıyrodum sonra bıraktım açıkçası. Unutuyor insan zorunlu olmayınca. Kaç senedir almıyorum artık. Hamileyken bile içemedim bulantılardan dolayı. Eminim şuanda da yerlerdedir. Demir için içinde dediğim gibi yapacağım her gün vermeyeceğim çocuğa ara ara vereceğim. Hastalandığı zaman kan terslerimden demirine de baktıracağım düşük çıkarsa vereceğim.

Kızlar günaydın, dünden beri çok etkilendiğim bir olay var forumda denk geldim. 15 aylık bir bebek soluk borusuna kaçan bir gıda yüzünden yoğun bakımda yatıyormuş :KK43: ilk yardımın önemini bir kere daha vurgulamak istedim lütfen herkes öğrensin allah yavrularımızı korusun :KK43:

Ben de korktuğun için boğazında kaldığından dolayı zorlanıyorum katı yedirtmek için pütürlü yediriyor elimle katı veriyorum. Hastanede çalıştığımda 2 tane çocuk gelmişti Farklı zamanlarda tabi. Birisi oyuncağındaki pili yutmuş yemek borusuna takılmıştı acil müdahaleye almışlardı. Dediğin aylardaydı o da. Diğeri de nohut sokmuş iki burun deliğine onu da iyi ce itmişler kemiğine kadar gelmişti. Onu da almışlardı müdahaleye. Doktorlar da bebeklerin önüne yiyebileceği kadar küçük bir şey verirken arkanıza bile dönmeyin o sırada kulağına da sokat burnuna da saniyelik olan bir şey demişti. Bende çok etkilendim etikentiğim çok şey de var uzun süre atlatamadığım ama tabiki onları buradan yazmak istemiyorum. Kimsenin etkilenmesine gerek yok. Gözümüz üzerlerinde olsun sürekli yeter. Ama bazen saniyelik bir ihmalle bile kötü sonuçlar oluşabiliyor canım.

lokum çok tehlikeli kuru ve yapılıyor çocukların çiğnemesi yetmiyor bazen benim arkadaşımın kardeşi de öyle vefat etmişti 4 yaşındaydı komşusu lokum vermiş boğazında kalınca kendisi eliyle müdahale etmeye bile kalkmış dudaklarının kenarını bile yırtmış çocuğun o korkuyla panikle demekki ama kurtaramamışlar çocuğu. Allah kimsenin başına vermesin. Hastanede çalışırken bunun ilk yardımını hemen verdiler hepimize. Düzenli olarak bakanlık tarafından de verildi. Bir süre sonra ilk yardımı da yasakladılar çünkü bilinçsiz yapılıyordu ilk yardımlar kaç yapayım derken göz çıkartıyordı. Sağlıklıların bile ilk yardım yapmasına onay vermediler ama kimse dinlemedi tabiki de devam etti herkes. Kimsenin başına gelmesin gerçekten de burun buruna gelmek çok kötü soğuk kanlı olmak gerekiyor. Panik olunca hiç kimse bişi yapamıyor maalesef.

Ben de korktuğun için boğazında kaldığından dolayı zorlanıyorum katı yedirtmek için pütürlü yediriyor elimle katı veriyorum. Hastanede çalıştığımda 2 tane çocuk gelmişti Farklı zamanlarda tabi. Birisi oyuncağındaki pili yutmuş yemek borusuna takılmıştı acil müdahaleye almışlardı. Dediğin aylardaydı o da. Diğeri de nohut sokmuş iki burun deliğine onu da iyi ce itmişler kemiğine kadar gelmişti. Onu da almışlardı müdahaleye. Doktorlar da bebeklerin önüne yiyebileceği kadar küçük bir şey verirken arkanıza bile dönmeyin o sırada kulağına da sokat burnuna da saniyelik olan bir şey demişti. Bende çok etkilendim etikentiğim çok şey de var uzun süre atlatamadığım ama tabiki onları buradan yazmak istemiyorum. Kimsenin etkilenmesine gerek yok. Gözümüz üzerlerinde olsun sürekli yeter. Ama bazen saniyelik bir ihmalle bile kötü sonuçlar oluşabiliyor canım.
Buyuk oglum bır donem bayılırdı burnuna bır sey sokmaya. 2 yasında ıdı ben utu yaparken utunun kablosunun uzerınde olan sert plastıgı koparıp burnuna sokmuş o an fark ettım kendım cıkarmaya calısayım cımbızla dedım ama baktım ılerıye gıdıyor bıraktım doktora kostuk ta uzun bır seyle cıkardılar ben fark etmesem baya baya ılerıye gıdecektı orda uzun sure kalıp daha kotu sonuclar olacaktı. Dıyelım onune cerez koyuyordum gıdıp koltugun arkasına saklanıp burnuna sokmaya calısırdı😁

Kızlar cinsiyete bi bakın kız da erkekte olanlar mesela Rande Rande 😂

Eklentiler

• IMG_6742.jpeg
    IMG_6742.jpeg
    110,6 KB · Görüntüleme: 46

Allah korusun çok korkunç 😞 biz üç yılda bir alıyoruz eğitim ama insanın kendi bebeğine uygulayabilecek sakinlikte olması bambaşka bir durum. Hiçbir şekilde gerek kalmasın 🤲🏻

Kızlar bebeklerinize ekmek veriyor musunuz? Veriyorsanız nasıl bir ekmek veya kendiniz mi yapıyorsunuz?

Bi kere benim başıma geldi elmayı almış poşetten ısırmış boğazında kalmıştı. Normalde çok panik birisiyim ama o an hemen elime alıp öne dogru eğip sırtına vurmaya başladım, baktım çıkmıyor elimi soktum agzina girtlagindan almaya çalıstim o sirada yuttu allahtan. Ama sonrasinda yaşadığım şokla ağlamaya başladım çok kötüydü. Sakin kalıp bunları yapmak çok önemli. Anne olunca insana güncelleme geliyor sanirim hic yapmayacagim seyleri yapiyorum. Allahtan bir sey olmadi 😵‍💫

Kızlar cinsiyete bi bakın kız da erkekte olanlar mesela Rande Rande 😂
Ben de bugün gebelik testi yapacağım reglim 10 gün gecikti oysaki korunuyorduk pozitif çıkarsa ne yapacağım bilmiyorum. 3. Çocuk istemiyordum çünkü. Korkuyorum sonuçtan inşallah değilimdir. Haber veririm buradan. Reglim en fazla 2 gün düzensiz oluyordu şimdi bekle bekle iyice telaş yaptım.

Ben de bugün gebelik testi yapacağım reglim 10 gün gecikti oysaki korunuyorduk pozitif çıkarsa be yapacağım bilmiyorum. 3. Çocuk istemiyordum çünkü. Korkuyorum sonuçtan inşallah değilimdir. Haber veririm buradan. Refkim en fazla 2 gün düzensiz oluyordu şimdi bekle bekle iyice telaş yaptım.
Ay haber et mutlaka😂

Daha umudum var hayır erken nub falan yalan dolan😛😂
Canım benım buyuk oglum 10.haftada erkek oldugu acık net bellıydı kucugu de 9.hafta yeni bıtmıstı kesın net bellı olmustu. Allah hayırlısını nasıp etsın ama ınsan ıkı duyguyu da tatmak ıstıyor 😊Birde benım sol kalçama anıden agrı saplanırdı yururken ve hemen caydan nefret ederdım oyle olunca 2. nınde erkek oldugunu anladım😁

Son düzenleme:

Cnm ben de bahsetmedim burada ama 6 aylık bebek muz yüzünden hayatını kaybetmiş halası anlattı geçenlerde korkunç birşey, sonra da şu videoya denk geldim babası vakumla çekiyor çocuğun boğazından, boğulma durumları için ilk yardım cihazı, amerikada ve avrupada satılıyor ama çok pahalı, yurtdışından getirtme imkanı olanlar için atayım , belki muadilini gören duyan olur burada paylaşırsınız, mükemmel bir şey.

Aletin sitesi bu

LifeVac - Choking Rescue Device

X