2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Herkese merhaba demir takviye konusunda (+2 ve +3 değerlik olayı) daha önce uzunca bahsetmiştim ama özetle şunu diyeyim. Sosyal medya çokça her şeyi bilen ve komplo teorici kişilerle dolu. Ben de her gün biz çocukken şöyle yaptık birşey olmadı sözlerine maruz kalıyorum. Yazık ki bazen eksikleri sonradan yerine koymak faydasız olabiliyor. Pediatri hocası arkadaşım bile demir takviyesi ısrarla verdi çocuklarına. Kan sayımı normal çıksa dahi depolar boş çıkabiliyor.Kan alma konusuna gelince genelde kan alma biriminde deneyimli yenidoğan çocuk hemşiresi bulunur , benim kızımdan 2 kez alındı ağlamadı bile.
Aynı ülkede bile yöresel olarak hastalık yoğunlukları farklıdır. Diğer ülkelerle de ülkemizdeki tıp anlayışı çoğu zaman farklı, mesela bazı yerlerde maliyetler hastanın önüne geçer bazılarında personel yetersizdir yük azaltmak için ciddiyet sorgulanır vs. Hekimler de bu halkın arasından insanlar düşman değil. Belki biraz akışa uymakta sakınca yoktur ☺️ Sevgiler herkese
Merhaba görüşleriniz çok değerli bilgilendirmeler için teşekkürler. Evet bazen uygulanan yöntemleri birbirimize soruyoruz burada fikir alışverişi yapıyoruz çünkü hekimler de kendi aralarında fikir ayrılıklarına sahip olabiliyor o yüzden bilinçlenmekte fayda var ama sonunda hekimlerimiz ne önerirse öyle devam ediyoruz yani ‘akış’a uyuyoruz, bahsettiğiniz tipler sosyal medyada çok evet ama aramızda aşı karşıtı ilaç karşıtı, hekimlere düşmanca tavırda yaklaşan ve bahsettiğiniz gibi komplo teorisi üreten birileri de yok zaten ne güzel ki.

Canım benım buyuk oglum 10.haftada erkek oldugu acık net bellıydı kucugu de 9.hafta yeni bıtmıstı kesın net bellı olmustu. Allah hayırlısını nasıp etsın ama ınsan ıkı duyguyu da tatmak ıstıyor 😊Birde benım sol kalçama anıden agrı saplanırdı yururken ve hemen caydan nefret ederdım oyle olunca 2. nınde erkek oldugunu anladım😁
Kız çok erken 9 da nasıl anlaşılıyor, 2 belirtide yok bide oğlana göre bulantım daha çok be kızdır belki😂

Cnm ben de bahsetmedim burada ama 6 aylık bebek muz yüzünden hayatını kaybetmiş halası anlattı geçenlerde korkunç birşey, sonra da şu videoya denk geldim babası vakumla çekiyor çocuğun boğazından, boğulma durumları için ilk yardım cihazı, amerikada ve avrupada satılıyor ama çok pahalı, yurtdışından getirtme imkanı olanlar için atayım , belki muadilini gören duyan olur burada paylaşırsınız, mükemmel bir şey.

Aletin sitesi bu

LifeVac - Choking Rescue Device

ah kıyamam ne acı :KK43: üzücü ama bu tarz şeylerde çok dikkatli olmak gerekiyor allah korusun minikleri :KK43: alet ne güzelmiş keşke daha ulaşılabilir ve uygun olsa

Deisa Deisa bu arada alet aslında çok pahalı değil tl ye vurunca tabi pahalı ama yurtdışında yaşayan birilerine aldırtılabilir

Deisa Deisa bu arada alet aslında çok pahalı değil tl ye vurunca tabi pahalı ama yurtdışında yaşayan birilerine aldırtılabilir
Alet 70euro+ 7 euro çocuk başlığı oluyor. Aliexpressde ucuzunu bulurum dedim oradaki de tl karşılığı 2bin oldu hem de çakması, aslında pahalı değil tlnin değeri o kadar düşük ki bunlar bile lüks geliyor bize.

Alet 70euro+ 7 euro çocuk başlığı oluyor. Aliexpressde ucuzunu bulurum dedim oradaki de tl karşılığı 2bin oldu hem de çakması, aslında pahalı değil tlnin değeri o kadar düşük ki bunlar bile lüks geliyor bize.
minseo minseo 70 euro kitin içinde çocuk başlığı dahilmiş, avrupada yaşayan birisine de kargo 8 euro civarı.

Kızlar cinsiyete bi bakın kız da erkekte olanlar mesela Rande Rande 😂

Canım bana ilk kız gibi geldi, içine öyle doğdu yani 🥰 inşallah gönlüne göre olur 🙏 bazen aynı belirtilerle farklı cinsiyetler oluyor bazen de farklı belirtiler ile farklı farklı cinsiyetler oluyor. Ben de ise kızlarda mide bulantım çok oldu, erkek de ise kısa sürdü. Ordan anladım ben cinsiyetleri

Merhaba görüşleriniz çok değerli bilgilendirmeler için teşekkürler. Evet bazen uygulanan yöntemleri birbirimize soruyoruz burada fikir alışverişi yapıyoruz çünkü hekimler de kendi aralarında fikir ayrılıklarına sahip olabiliyor o yüzden bilinçlenmekte fayda var ama sonunda hekimlerimiz ne önerirse öyle devam ediyoruz yani ‘akış’a uyuyoruz, bahsettiğiniz tipler sosyal medyada çok evet ama aramızda aşı karşıtı ilaç karşıtı, hekimlere düşmanca tavırda yaklaşan ve bahsettiğiniz gibi komplo teorisi üreten birileri de yok zaten ne güzel ki.
Aslında ben gruptaki annelerle ilgili bir yorum yapmamıştım. Hekimlerin fikir ayrılığı sebepleri ise farklı fakülte, farklı klinik, farklı vakalar, meslek sonrası eğitim, karakter vb ile ilgili. Bu da sanırım her meslek grubu için geçerli zaten. Ama sonuçta aynı yola çıkılıyor. Tedavi, hekim, destek seçme ve seçmeme hakkına da sonuna dek saygılıyım. Niyetim bilmişlik yapmak değil bildiğimi aktarmaktı. Sevgiler

Zıbında neymıs ben pembe patık yelek bere takımı almıstım🤣🤣Halen duruyorlar😁Kız hastane cıkıslarına da bakmaya baslamıstım😁
Canım ama açık ara çok güzel değiller mi ya aha oğlanın doğum günü geliyor bi kıyafet bakayım dedim kızlara 1000 çeşit oğlanlara 3 falan😂

X