2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar, herkesin kendi çocuğu kendi kararı tabii ki... Bence demir eksikse mutlaka kullanmalı. Doktorumuz büyümesini olumsuz etkiler dedi. Demir önemli. Bizim eksik olduğu için sabah 9 damla kullandık. 2 ay sonra tahlil yaptık, gene eksik olunca 10.aydan bu yana sabah akşam 9'ar damla kullanıyoruz. Bizim doktor yemesini iştahını da eksikse olumsuz etkiler demişti. Fikir olsun herkese diye yazayım dedim, söz konusu bebek olunca 🤗

Kan almada kolay bence. Biz özele gidiyoruz, hemşireler bebekler için farklı zaten. Ağlatmadan kibarca alıyor. Ayrıca yapacak bir şey yok, hayatın her yönünü görecek/görmeli 🤷‍♀️🙂

Canım bana ilk kız gibi geldi, içine öyle doğdu yani 🥰 inşallah gönlüne göre olur 🙏 bazen aynı belirtilerle farklı cinsiyetler oluyor bazen de farklı belirtiler ile farklı farklı cinsiyetler oluyor. Ben de ise kızlarda mide bulantım çok oldu, erkek de ise kısa sürdü. Ordan anladım ben cinsiyetleri
Ya gönül ikisini de tatmak istiyor tabi de önemli olan tabi ki sağlıklı olması sağlıklı olsun da benim oğlanla arkadaş olurlar belki ilerde iyi ki bile derim😊 bu arada ilkimde 2 li tarama yaptırmamıştım bunda doktor önemsiyorum ben yaptır dedi tamam dedim ama hala acaba mı diyorum olumsuz bi sonuç olursa diye korkuyorum

pcfl pcfl bir psikoloğun videosunda görmüştüm çocuk ağlıyor diye panik yapmayın var olan durumla başa çıkmayı öğrenecek diyordu 🙂
Bence de aşırı abartılı beceriksizce bir kan alımı olmadığı sürece sıkıntı yok 🙂

Papatya0593 Papatya0593 canım kız erkek çok farklı oluyor. Anne baba olarak ikisinden de olsun isteriz tabii ki🙂 ama açıkçası bir kız çocuğu için kız kardeş, erkek çocuğu için de erkek kardeş gibisi yok bence.
Oğlumdan yana düşünecek olursam ikincisinin de oğlan olmasını isterim ben 😇

pcfl pcfl bir psikoloğun videosunda görmüştüm çocuk ağlıyor diye panik yapmayın var olan durumla başa çıkmayı öğrenecek diyordu 🙂
Bence de aşırı abartılı beceriksizce bir kan alımı olmadığı sürece sıkıntı yok 🙂

Papatya0593 Papatya0593 canım kız erkek çok farklı oluyor. Anne baba olarak ikisinden de olsun isteriz tabii ki🙂 ama açıkçası bir kız çocuğu için kız kardeş, erkek çocuğu için de erkek kardeş gibisi yok bence.
Oğlumdan yana düşünecek olursam ikincisinin de oğlan olmasını isterim ben 😇
Ben de o mantıktayım. Kız istemiştim ama tabii ki önce sağlik dedim. Şuan iyi ki oğlum olmuş diyorum. Bence ikisinin duygusu farklı. Kızım bizim evimizin en büyük mutluluk kaynağı, neşesi; oğlum ise şükür gibi güç kaynağı gibi... Ben böyle hissediyorum 🙂

Ben de bugün gebelik testi yapacağım reglim 10 gün gecikti oysaki korunuyorduk pozitif çıkarsa ne yapacağım bilmiyorum. 3. Çocuk istemiyordum çünkü. Korkuyorum sonuçtan inşallah değilimdir. Haber veririm buradan. Reglim en fazla 2 gün düzensiz oluyordu şimdi bekle bekle iyice telaş yaptım.
Kızlar tehlike geçti dün test yaptırdım negatif çıktı sabahta regli oldum 😆üzerinden büyük bir yük kalktı. Gerçektende zor süreç birde 2 tane çocuk yeter bana. 3.yü gerçekten istemiyorum rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah 🙏
Ağustos Eylül gibi çakışmaya başlayacağım zaten. 3.olsaydı uzun süre çalışamazdım. . Bu yazı biraz kızlarımla eşimle geçireyim güzelce sonra iş başı yaparım. Hem çakışmak psikolojik olarak ta çok iyi geliyor insana. Hele aktif çalışan birisi olarak evde durmak çok zor. Dünyanın en zor mesleği en hanımlığı. Buna karar verdim 😂. Ama çocuklar büyüdüğünde evhanımlığı daha rahat olur bebekle zor çünkü. Dinlenme saatin yok. Geceleri uyku düzenin yok. İşe başlayacağım diye mutluydım birden hamile olduğumu düşününce 😄

Aslında ben gruptaki annelerle ilgili bir yorum yapmamıştım. Hekimlerin fikir ayrılığı sebepleri ise farklı fakülte, farklı klinik, farklı vakalar, meslek sonrası eğitim, karakter vb ile ilgili. Bu da sanırım her meslek grubu için geçerli zaten. Ama sonuçta aynı yola çıkılıyor. Tedavi, hekim, destek seçme ve seçmeme hakkına da sonuna dek saygılıyım. Niyetim bilmişlik yapmak değil bildiğimi aktarmaktı. Sevgiler
Hayır bilmişlik yapıyorsunuz anlamında yazmadım, ayrıca doktorsunuz tabii ki daha çok biliyorsunuz bilgilerinizi yazmanız da mutlu ediyor beni, son iki cümlenize istinaden yazdım hekimler düşman değil güvenelim akışa bırakalım yazdığınız için bizi kastettiğinizi düşünerek açıklama gereği duydum, bizler de işin sonunda yine hekimlerin önerlerine uyuyoruz ama burada da aklımıza takılanları konuşuyoruz diye belirtmek istedim sadece. Lütfen yanlış anlaşılmayalım. Sevgiler.

Ay yok Allah olmayanlara nasip etsin inşallah ç. Şüphesi bile yetti bana. 1 tane çocuğum olsaydı belki stres yapmazdım mutlu olabilirdim ama 3.gerçekten çok zor benim için😀
Allah ım isteyene versin. Bana da hayatım kararır gibi geliyor. Bebek de heba olur 😕 Allah ım isteyene versin , bizlerinkine de sağlık🤲🌸

Kızlar bebişlerinizde ağlayarak isteğini yaptırma dönemi başladı mı? Dışarı bahçeye çıkmak istiyor mesela ama hava soğuk yine de hayır dememek için çıkarıyorum madem istiyor sarıp sarmalıyorum ama bu sefer de dönmek istemiyor, yine kapıda ağlıyor, şu an dikkatini dağıtarak oyalıyorum hayırdan anlamayacak dönemdeler zaten sürekli hayır diyen bir anne de olmak istemem, yapmam gereken de bu sanırım ama oyalasam bile 3dk sonra yine kapıda ağlıyor çıkalım diye, sonra yine oyalamaca aa bunu yapalım şunu oynayalım ama alternatiflerim tükenmeye başladı, unutmuyor asla yine yine kapıya gidiyor. İleride ağlayarak isteğini yaptırmaya çalışan bir çocuğa dönüşmemesi için şimdiden doğru davranmak gerek sanki. Siz nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz?

Kızlar bebişlerinizde ağlayarak isteğini yaptırma dönemi başladı mı? Dışarı bahçeye çıkmak istiyor mesela ama hava soğuk yine de hayır dememek için çıkarıyorum madem istiyor sarıp sarmalıyorum ama bu sefer de dönmek istemiyor, yine kapıda ağlıyor, şu an dikkatini dağıtarak oyalıyorum hayırdan anlamayacak dönemdeler zaten sürekli hayır diyen bir anne de olmak istemem, yapmam gereken de bu sanırım ama oyalasam bile 3dk sonra yine kapıda ağlıyor çıkalım diye, sonra yine oyalamaca aa bunu yapalım şunu oynayalım ama alternatiflerim tükenmeye başladı, unutmuyor asla yine yine kapıya gidiyor. İleride ağlayarak isteğini yaptırmaya çalışan bir çocuğa dönüşmemesi için şimdiden doğru davranmak gerek sanki. Siz nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz?
Dışardan içeri gelmek inanılmaz zor. Dışarıda aşırı mutlu içeri girdiğimiz an dediğin gibi oluyor. Bu defa çok sevdiği şeylerle oyalamaya çalışıyoruz yanlış mı yapıyoruz bilmiyorum. Mesela evin banyosunu aşırı merak ediyor unutana kadar orayı keşfe çıkarıyorum 🤷🏼‍♀️

Bu küçük kızın doğumgünüydü dün 🥹

Anne-babam bizdeydi, çekirdek aile içinde ufak bir kutlama yaptık. Fotoğraf çekerken hiç mutlu olmadı 😅 eşimle konuştuk, baharda çekim yaptıralım diye. İnşallah o günlere sağlıkla ulaşalım.

Allah sağlıklı uzun ömürler versin yavrularımıza inşallah ♥️🙏

Eklentiler

• C29EBB56-F74A-40E8-96E8-AA475D2F8008.jpeg
    C29EBB56-F74A-40E8-96E8-AA475D2F8008.jpeg
    126,8 KB · Görüntüleme: 82

Bizimki şuara bağırmayı öğrendi canım, her şeye bağırıyor. Al ver diyecekse bağırıyor yani 😆 büyüklerimiz bizde olduğu için çok bağırtmadan susturmaya çalışıyorum ama bunu kullanmasına da izin vermemek lazım. Bir iletişim şekli diye düşünüyorum 😅

Dışardan içeri gelmek inanılmaz zor. Dışarıda aşırı mutlu içeri girdiğimiz an dediğin gibi oluyor. Bu defa çok sevdiği şeylerle oyalamaya çalışıyoruz yanlış mı yapıyoruz bilmiyorum. Mesela evin banyosunu aşırı merak ediyor unutana kadar orayı keşfe çıkarıyorum 🤷🏼‍♀️
Ay aynı ya bu banyo sevdası nedir , ben de her ağlama krizinde banyodayım kremlerim çamaşır makinesi duşakabin her şey ilgisini çekiyor bir ara yemek yemediğinde banyoda mı yedirsem diye bile düşünmüştüm 😂

Bu küçük kızın doğumgünüydü dün 🥹

Anne-babam bizdeydi, çekirdek aile içinde ufak bir kutlama yaptık. Fotoğraf çekerken hiç mutlu olmadı 😅 eşimle konuştuk, baharda çekim yaptıralım diye. İnşallah o günlere sağlıkla ulaşalım.

Allah sağlıklı uzun ömürler versin yavrularımıza inşallah ♥️🙏
İyi ki doğdun güzel saçlı kız nice mutlu senelere 💕

Bizimki şuara bağırmayı öğrendi canım, her şeye bağırıyor. Al ver diyecekse bağırıyor yani 😆 büyüklerimiz bizde olduğu için çok bağırtmadan susturmaya çalışıyorum ama bunu kullanmasına da izin vermemek lazım. Bir iletişim şekli diye düşünüyorum 😅
Bizimkinde de o bağırma işi bir haftadan fazla sürmüştü ara ara yine geliyor, tepki vermemek gerek demişti oyun grubundaki öğretmenimiz, evet bu dönem gelen bir iletişim denemesi sanırım.

X