Kendini kötü hissetme canım.Böyle videoları izleyince yazıları okuyunca yorumlara bakınca zaten çok stres yapıyorum canım ama Alya hiç durmuyor. Evde yemek yapmama izin vermiyor mecbur yapmam lazım bir tane daha çocuğum var. Onunla olan ilgimin daha azaldığını hissettim çünkü Alyaya ablası babası bakınca bir süre sonra sıkılıyorlar durmuyor anneyi istiyor diyorlar. Mümkün olduğunca az izletiyorum. Ablası da izlemişti tabi ozaman internet bu kadar yaygın değişti 11/12 sene geçti aradan. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı hatta gerçekten kızım diye söylemiyorum çok acıklı uslu derslerinde de üstün zeka değil okul birincisi falan ama iyiler arasında. Etrafımdaki herkes Ablası gibi kızlarının olmasını isterdi. Ama dediğim gibi yine de vicdan yapıyorum bunları okudukça izledikçe insan 10 dknın bile hesabını soruyor kendi içinde. Sömestir tatili olduğunda annemlerde kalacağım 10 gün o zaman da hiç izleyememiş olacağım kendimi daha iyi hissederim en azından canım
Bir süre sonra, tv'siz ortama hem sen hem bebekte alışıyor zaten. Dediğin gibi bir iç rahatlama oluyorKızlar bu arada Tv cumadan beri sıfır eve geldim dün orada balonlar vardı çok sevdi onlarla oynattım. Emekleme arkadaşı geldi örümcek buradan paylaşmıştım ona odaklanıyor izliyor ben kahvaltı yaptım o da izledi oturdu oyuncak oynadı sonra oynadık biraz oynarken birazda sırtını hafif hafif kaşıdım kucağımda uyudu yatırdım yerine uyudu biraz mırıldandı yine salladım ayağımla beşiği geri yattı uyandı sonra yemeğini yedirdim balonlarla. Sonra yine emekleme arkadaşını açtım karşısında oturdu o bi sağa bi sola gidiyor. Dişleri de çok kabarmış kaşınıyor sürekli mama kaşığını verdim onunla kaşıyor. Kendimize yemek hazırlaıdım. Durdu ağlamadı inşallah alışır böyle böyle durmaya bu emekleme arkadaşını çok sevdi. Buna benzer şeyler keşfetmem lazım sanırım. Adım adım eğitim setini bulamıyorum hiçbir yerde 9/10/11 aylık bulamadım inşallah 12 aylık bulurum. Yemin ediyorum Tv açmayınca içim o kadar rahat ki stresim kalktı üzerimden resmen. Benim stresim daha beter gerçekten de. Çok şükür duruyor kaç gündür. İnşallah geri gelmez o ağlak halleri. Çocuk susama kadar oyalansın diye eline vermediğim şey almadığım oyuncak kalmadı herhalde.
Yürüme değil ama bi 5 saniye kadar bırakınca kendi kendine ayakta duruyor, benim oğlan biraz tembel. Sizinkiler belki daha önce başlamıştır. Fisher price yürüme arkadaşı aldım o bayağı fayda etti ama emeklemiyor hâlâKızlar bebeği yürümeye başlayan yok sanırım...
Kaçıncı sınıf ogrencileriniz şuan hocamSinif ogretmeniyim, ogrencilerimiz on yil oncesine kiyasla cok farklilar,onceki sene sinifimda uc tane dil konusma bozuklugu tanisiyla kaynastirma alan ogrencim vardi, dikkat eksikligi hiperaktivite bozukluklari hat safhada malesef.
Oyle tabi,hala bazi sıkıntilarimiz var,insallah onlarda duzelecek diye umuyorum.
Aa hiç bir atağı kaçırır mıyız biz . 3 tane diş ve atak ile başbaşayımBu arada uyku sorunu yaşayanlar var mı ? 7. Sıçrama fena geldi ve bitmek bilmiyor resmen. Uzun süre sonra ilk kez dün gece doğru düzgün uyuduk diyebilirim. Aşırı yoruluyor gün içinde ve yoruldukça uyuyamıyor gibi hissediyorum sanırım vücudu bu ritime alışana kadar uyku sorunları devam edecek.
Çok geçmiş olsun kızlar Allah yardımcınız olsun bu kış hastalık kışı oldu resmen
Biz de dibine kadar yasayanlardaniz
Sıçrama ve atak ayni şeyler canım
Ayakta 1 dk ya yakın duruyor 31 Aralık akşamı 2 adım attı 11 aylık olmasına 14 gün var bakalım 14 güne yürüyecek mi
Arya yürüyor ara ara düşerek
Maşallah kızlar ben işlerinizeBir süre sonra, tv'siz ortama hem sen hem bebekte alışıyor zaten. Dediğin gibi bir iç rahatlama oluyor
Yürüme değil ama bi 5 saniye kadar bırakınca kendi kendine ayakta duruyor, benim oğlan biraz tembel. Sizinkiler belki daha önce başlamıştır. Fisher price yürüme arkadaşı aldım o bayağı fayda etti ama emeklemiyor hâlâ
Evet cnm ben kendim dertleniyorum zaten Tv konusunda çok şükür kaç gündür izletmiyorum ve duruyor inşallah böyle devam eder. Dşlerden sonra huzursuzluk yapmaya başladı normalde rahattım düzelmiştir herhalde bilmiyorumBenim annem yanımda genelde ama kısmen anlıyorum sizi tek basina bakmak çok zor tv olayına gelince eminim mecbur olmasa kimse böyle bir şey yapmaz ben hiç açmadım şimdiye kadar açmam da ama lütfen kötü hissetme kendini keyfi bir durum yok ortada ben yardımla bakıyorum o yüzden açmıyorum yalnız bakanlar da var açmayan ama belki senin kızın kadar zor bir bebek değildir ya da sen onlar kadar pratik olmayabilirsin ama bu kötü anne oldugun anlamına gelmez okudum yazdıklarını tv konusunda kendine epey yükleniyorsun evet keşke açmadan olabilse ama dediğim gibi elinden geleni zaten yapıyorsun izletmemek için
O zaman benim kız sıçrayıp duruyorSıçrama ve atak ayni şeyler canım
Evet canım durmayan çocuklar olunca daha iyi anlıyor insan karşısındakinin sıkıntısını. Bende öyleyim işte 5 dakika durmaz mı bırak Tv işletmeyi benimle oynarken bile ağlıyor oyuncaklarını atıyor. Kucakta gezdir ama oturma istiyor akşama kadar dermanım kalmıyor o odadan o odaya kucakta gezdir oynat salla vallahi işimiz zor Allah yardımcımız olsun. İnşallah dişlerdendir canım. Anneanne babaanne vs olsa çok rahat ediyor insan ama tek olunca çalışmak bile daha kolay. Ben büyük kızımda çalışıyordum çalışırken hiç yorulmuyordum. 15 sene aralıksız çalıştım aktif bir şekilde ve hiç bu kadar yorulmadım diyebilirim canımKendini kötü hissetme canım.
Ben çaresizlik ve tek başına çocuk bakmanin nasıl zor olduğunu biliyorumçok yorucu ve yıpratıcı , bazen sırf 5 dakika dursun diye neler neler yapıyorum bir bilsen. Şuan 3 tane dişi patlamak üzere asla durmuyor
Cok tesekkur ederim canim,salgindan ziyade benim kiz hemen tikaniyor buyuk kizimda hic yasamadik,hatta buhar makinesi hic kullanmadik onda ama bunda dogdugundan beri dort kere buhar tedavisi iki kere antibiyotik tedavisi gordukÇok geçmiş olsun canım… gerçekten her yerde salgın var kiminle konuşsam evde hastası var ya da kendisi hasta. Ben 3 hafta dışarıya çıkmadım yine hasta oldum kız okula gidiyor babası işe oluyoruz işte ister istemez. Ateş öksürük olmayınca daha hafif atlatıyoruz. İnşallah dizinde hafif geçer
Bu sene ucuncu sinifa gecti ogrencilerim fakat ben ucretsiz izindeyim.Kaçıncı sınıf ogrencileriniz şuan hocam
Aa hiç bir atağı kaçırır mıyız biz . 3 tane diş ve atak ile başbaşayım
Canım çok şükür çok çok iyiyiz ama üzerimden geçti bu hastalık, annem iyi ki varmelindamel_mavi canım Demir nasıl oldu geçti mi öksürük balgam ?
Sevindim canım geniz akıntısı için bol bol burun yıkama yap sümükleri dışarı çıkmayınca genize akıyor o da öksürük yapıyorCanım çok şükür çok çok iyiyiz ama üzerimden geçti bu hastalık, annem iyi ki varnefes alabiliyorum onun sayesinde. Oğluşun öksürük ara ara devam ediyor ama çok azaldı sayısı balgam bitti gibi ama geniz akıntısı devam sanırım terketmeyecek bu geniz akıntısı bizi perşembe günü doktor kontrolü var inşallah herşey yolundadır
Sorduğun için de çok sağol arkadaşım
Umarım hiç başlamaz canımHerkese iyi seneler kızlar, yılbaşında ailemi ziyarete gittik süper sorunsuz bir araba yolculuğu geçirdik. Kalabalık ailede çocuk büyütenler ne şanslıymış, annem dayılar yengeler kucak kucak gezdi kuzenleriyle oynadı o kadar mutluydu ki yavruşum hiç dönmek istemedim.Benim gibi ailesinden uzakta yaşayan canım annelere bir kalp bırakıyorum yalnızlık zor
minseo cnm bizde uyku sorunu başlamadı hala, düzendeyiz, sadece aşı ve diş çıkarmalar bozmuştu birkaç gece, takvime göre atak 4 ocakta başlayacak, zaten ne zaman buraya güzel uyuyor yazsam bozuluyor bakalım beklemedeyim
Canım bende 2 çocuk var ablamiz 5.5 yaşında ona da 2 yaşına kadar 0 ekran uyguladık tabi ilk cocuklar kolay oluyor birazcık daha sadece ilgini ona yonlendirebiliyorsun 2. De sorumluluklar *2 oluyor bizim düzen abla 5 gibi kreşten geliyor onun da rutini bir gün TV bir gün tablet şeklinde oda süreli Max 45 dk izlediği şeyler belirli tablette te uygulama satın aldık (mental up oneririm) puzzle gibi oyunlar oynuyor video izlemek yasak kurallar net olunca ailede çocuk da bocalamiyor eğer çok isterse ve kardeşi uyaniksa tableti alıyor ama TV gunuyse kardeşinin uyuması gerektigini onun için zararlı olduğunu biliyor konuştuk ve buna özen gösteriyor beni zorlamıyor illaki başka bir yol buluyoruz herkesi memnun etmek zor bazen çok yorucu oluyor ama gün sonunda hedeflere ulastiysan kafanı yastığa rahatca koyabiliyorsun bazen ne yemek ne iş yapmadığım günler oluyor ya eşim işten gelince yada kızım kreşten gelince canı isterde kardeşiyle oynarsa ( çünkü onun da günü gününu tutmuyorKızlar selam,
Lütfen yargıladığımı düşünmeyin. Merakımdan soruyorum. Burda bebeği beslerken bütün anneler çok titiztek tek araştırıyor herkes ve ben hayran kalıyorum buna ancak ekran konusunda neden bu titizlik yok çok merak ediyorum ♀ düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim
Canım benimki suyu çok seviyor gün içinde sürekli teklif ediyorum hiç boş geçmiyor Philips in sulugu var bende 180 ml yanlış hatırlamıyorsam en az 2 içiyor gününe ve yediği şeylere göre de değişiyor tabiKızlar acil bir sorum var. Bebeklerinize günlük ne kadar su içiriyorsunuz?
Munchkin 207 ml suluğu var onunla bir bitiriyor. Suluğu gördükçe ağlıyor. Oyun mu isteği mi anlayamıyorum artık
Kısa süreli ayakta duruyor ama emekleyerek ve tutunarak tırmanarak heryere ulaştığı için çok ihtiyaç duymuyor gibime geliyorKızlar bebeği yürümeye başlayan yok sanırım...
Ekran konusundaCanım bende 2 çocuk var ablamiz 5.5 yaşında ona da 2 yaşına kadar 0 ekran uyguladık tabi ilk cocuklar kolay oluyor birazcık daha sadece ilgini ona yonlendirebiliyorsun 2. De sorumluluklar *2 oluyor bizim düzen abla 5 gibi kreşten geliyor onun da rutini bir gün TV bir gün tablet şeklinde oda süreli Max 45 dk izlediği şeyler belirli tablette te uygulama satın aldık (mental up oneririm) puzzle gibi oyunlar oynuyor video izlemek yasak kurallar net olunca ailede çocuk da bocalamiyor eğer çok isterse ve kardeşi uyaniksa tableti alıyor ama TV gunuyse kardeşinin uyuması gerektigini onun için zararlı olduğunu biliyor konuştuk ve buna özen gösteriyor beni zorlamıyor illaki başka bir yol buluyoruz herkesi memnun etmek zor bazen çok yorucu oluyor ama gün sonunda hedeflere ulastiysan kafanı yastığa rahatca koyabiliyorsun bazen ne yemek ne iş yapmadığım günler oluyor ya eşim işten gelince yada kızım kreşten gelince canı isterde kardeşiyle oynarsa ( çünkü onun da günü gününu tutmuyor) yemeğimi vs e yapıyorum ama bu günler geçecek o yüzden elimden geleni yapmak istiyorum
Kalabalık aile candır bizde 3 gün kaçamak yaptık sadece uyku ve karın doyurma sirasinda bebiş bendeydi insan dinleniyor gerçekten buna da ihtiyacımız var
Canım benimki suyu çok seviyor gün içinde sürekli teklif ediyorum hiç boş geçmiyor Philips in sulugu var bende 180 ml yanlış hatırlamıyorsam en az 2 içiyor gününe ve yediği şeylere göre de değişiyor tabi
Kısa süreli ayakta duruyor ama emekleyerek ve tutunarak tırmanarak heryere ulaştığı için çok ihtiyaç duymuyor gibime geliyor
bu dişler gelsin artık kfayı yicez yoksaHerkese çok geçmiş olsun hastalıklardan kurtuluş yok malesef
B beyzosh canım başınız sağolsun mekani cennet olsun inşallah
minseo biri uykumu dedi o ne ki yaaa unuttuk biz onu gözler yaşlı canım sürekli uyanıyor ve bağırarak ağlayarak dişler mi atak mi cozemedim artık sürekli de güncelleme geliyor yetişmek mümkün değil bebelere
Gida poşetleri var o tarz biseye koyup yedirmeye calissan instagramda görmüştüm seviyolarmis onu bende de var ama yemek denemedim hiç yazın meyveli yoğurt falan yapar koyarım içine diye almıştımKızlar benim kızım yemek yedirirken yutmamaya başladı ağzında tutuyor yutmuyor. 2 öğün yiyordu tek öğüne düştük onu bile zor yiyor. Su çok az içiyor hemde zorla içiriyorum idrarı kopkoyubu kız yaşlandırdı beni yemin ederim. Dr zorla yedir çok geri kalmış diyor zorla bile yediremiyorum. Bana önereceğiniz bir şey var mı?
Anam tıpını yerım yaa nasıl guzel nasıl tatlıİyi geceler teyzoşlarben bugün annemin bana aldığı ilk elbise ile gezmelere gittim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?