2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Affet güldüm ya
Valla ne diyebiliriz ki tvden İngilizce öğrendi diyor ezberlemiş öğrenmemiş diyorum yok zekiydi diyor.
Otizmli çocuklarda beslenme çok önemliymiş biraz araştırma yaptım bu konuda. Glutenden uzak olmaları gerek diyorum en sevdiği yemek makarna diyor.
Ya o anneye de bir şey diyemiyor insan belli ki bir çıkış arıyor, konduramıyor Rabbim tüm hasta bebeklerin yardımcısı olsun, şifasını versin.

Canım bagırsaklar ıkıncı beyın oldugu ıcın evet otızm ıle bagırsaklar arasında bır baglantı oldugunu soyleyen doktorlar var. Otızm de soylenenı tekrar edip ezberleme var ya o cocukta ingilizceyı o sekılde ogrenmıstıe. Gorumcem mesela sey demıstı ablası aa babam geldı dedıgınde oglu da tekrar edermıs onlarda konusuyormus sanıyorlarmıs. Allah kimseye vermesın canım cok zor gorumcemın bır ara psikolojisı bozulmustu. Neyse bu tarz seylerı konusmasak kalbımıze getırmesek cok daha ıyı olacak.

Cidden bu insanlar sağlamca iyi büyütmüş çocuğunu diyeceğim ama anlaşılan sağlam da büyütememişler!

Evet evet daha fazla dillendirmeyelim.

Kesinlikle gluten ve süt ürünleri tüketmemek gerekiyor. Hatta hamileyken tüketilen süt ürünlerinin bile kazein proteininden kaynakli otizme sebep olabildiği ile ilgili arastirmalar yapılmış çoook karışık seyler var instagramda merf_xl var onun küçük oğlu otizmdi diyetle baya yol aldılar

Kızlar hepinize iyi yıllar diliyorum, bu platform bu sene benim için en rahatlatıcı alanlardan biri oldu. İyiki varsınız arkadaşlarım. İyi ki hepimiz mart bebekleri annesi olmuşuz 2024 bebişlerimiz başta olmak üzere hepimize sağlık getirsin güzellikler bulsun hepimizi, güç kuvvet gelsin umarım hepimizin bağı devam eder

Rheaa B beyzosh sizler nerelerdeydiniz kızlar gerçi bende çok sık bakamıyorum sizi de merak ettim. @qizemli seni de çok merak ediyoruz üçizlerimiz nasıllar
Sorma canım taşınma işleriyle uğraşıyorum kaç haftadır. 2 gün önce de babaannemi kaybettik.. Çok üzgünüm. 2023 hiç güzel veda etmedi malesef. 2024 hepimiz için umut dolu geçsin bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum kızlar evlatlarımızla nice güzel günler görelim

Evet cnm o da bütün gün Tv karşında oturttukları in maalesef böyle yapanlarda varmış. Çok şükür kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil minimum odaklı yapıyorum o da ağladığı zaman elimde iş olduğunda. Ama yorumlar hep Tv =otizm demek o yüzden bende çok tedirgin oldum uzmana danıştım. Benim stresim onun kısa süre izlemesinden daha beter durumda oldu

Bende öyle canım çocuğu insanın gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum yaptığımı kusur olarak da görmüyorum. Bunları araştırıp okumasam belki bu kadar da stres yapmazdım. Gerçekten iki çocuklu olmak zor. Rabbim hepsine sağlık versin.Mesela çalışan annelerinde bizlere nazaran ilgileri ister istemez daha az çocukların ilgiye daha çok ihtiyacı var özellikle annelerinin. Ama anneler mecburiyetten tüm gün çalışıyor ve çocukları ya bakıcı ya da anneanne babaanne vs onlara bırakıyor. Bende büyük kızımda bırakmıştım çok iyi anlıyorum ben işteyken çok ama çok özlüyordum ve bebeğimin de beni özlediğini hep hissediyordum eve geliyordum saat 7 yi geçiyordu yemek oyun derken günlük 2/3 saat zaman geçirtiyorum ve uyutup yatıyordum böyle yıllarca çalıştım. Bazen bunun da vicdan azabını çektim ama o anki şartlarda mecburiyetlerim vardı. Bana pedagog bununla da örnek verdi. Diyorum ya rabbim sağlık sıhhat versin hepsine inşallah

Alya da ekin gibiydi canım ama dişler beni de onu da mahvetti 1 aydır böyle düzeldi düzelecek yolsa gündüzleri de duruyordu yürüteçe koyuyordum berde olursam oraya çekiyordum onu iş yaparken bir süre daha dişimi sıkacağım maalesef.

Allah rahmet eylesin canım. Sana da kolaylık dilerim rabbim bu üzüntünüzü hafifletecek kadar kalplerinize ferahlık versin.Nice sağlıklı seneler canım

Bu arada tüm mart 2023 annelerine sağlık sıhhat huzur ve bereket dolu bir sene dilerim. Umarım 2024 te sürekli iyi haberler alırız. Kötülükler son bulur inşallah.
Çocukların öldürülmediği bir sene olsun.
Herkes kalbinin ekmeğini yesin.
Herkes gönlünde ne doluysa onu yaşasın.
Nice mutlu seneler hanımlar

Buyuk kizim (uc bucuk yasinda,) kardesi dogduktan sonra normalden fazla ekrana maruz kaldi, bu sure icinde huylari inanilmaz degisti,asiri huysuz oldu,gece uyanmalari basladi,hircinliklari artti.uc aydir sifir ekran, cok sukur normale dondu.Artik kendi basina cok guzel oynuyor,etrafi dagitsa bile hic sorun etmiyorum.Kucuk kizima da bes dk bile acmadik dogdugundan beri.Bence iki yasa kadar sifir ekran,sonraki coxukluk donemi icin de maksimum gun icinde bir saat ekran olmali.

Başınız sağ olsun

Şu an okullardaki hiperaktif dediğimiz, şiddete meyilli dediğimiz tüm öğrenci tiplerinin altında ekran maruziyeti yatıyor. Ne güzel yol yakınken farkına varmış, önlem almışsınız. Her aile bu bilinçte olsa

Ne kadar fark etmiş... Bunu farkedip uygulaman çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…