Saol cnm, tavsiye edeceğin bişey varsa onu da yaparım. Kim ne dediyse yapıyorum zaten yeter ki alışsın. Belki emeklemiyor diye de zorlanıyorum emeklese tek başına kendi gezecek evin içinde. Sadece evin içinde geri geri sürünebiliyor onda da gidecek karıştıracak yerlere ulaşamıyor yönünü ayarlayamadığı için koltuğun altınca sıkışıyor her defasında ağlıyor yine. Gel beni burdan al der gibi. Neyse inşallah düzene girecektir. Zaten öyle saatlerde başında oturtmuyorum. Kısa kısa ama onda bile insan vicdan yapıyor.Anladım canım... İnşallah bir çıkış bulursun
Canım emekleyince rahat ettim ben de. Umarım seninki de öyle olur bazı bebekler emeklemeden yürüyor tabi bilemiyoruz.Saol cnm, tavsiye edeceğin bişey varsa onu da yaparım. Kim ne dediyse yapıyorum zaten yeter ki alışsın. Belki emeklemiyor diye de zorlanıyorum emeklese tek başına kendi gezecek evin içinde. Sadece evin içinde geri geri sürünebiliyor onda da gidecek karıştıracak yerlere ulaşamıyor yönünü ayarlayamadığı için koltuğun altınca sıkışıyor her defasında ağlıyor yine. Gel beni burdan al der gibi. Neyse inşallah düzene girecektir. Zaten öyle saatlerde başında oturtmuyorum. Kısa kısa ama onda bile insan vicdan yapıyor.
Dişlerini kaşımak istiyor olabilir canım diş cikarma dönemi suya bi düşüyorlar rahatlatiyor sanirim o serinlik zaten damaklari alev gibi oluyor o dönemKızlar acil bir sorum var. Bebeklerinize günlük ne kadar su içiriyorsunuz?
Munchkin 207 ml suluğu var onunla bir bitiriyor. Suluğu gördükçe ağlıyor. Oyun mu isteği mi anlayamıyorum artık
Ben akşam Ekin uyuyunca yapiyorum ertesi günün yemeğini en mantıklısı o geliyor 15 dk da ocağa koyuyorum zaten pişmesi kalıyor geriye. Çocuk ile mutfak işi hem zor hem hareketlendikleri için tehlikeli. He yapamadiysam da kahvalti tarzı yiyoruz ya da eşim salata yapiyor ton balikli tavuklu ya da firina köfte patates atiyor difrizden bu şekilde idare ediyoruz.Ben yazayım canım Alya çorba ya da yemek yaparken durmuyor ağlıyor be mama sandalyesinde ne de yerde. Tabiki de eminim hiç kimse Tv açmak istemiyordur 15/20 dk oyalansın şunu yapayım karıştırayım diyorum müzik açıyorum yine ağlıyor. İllaki beni istiyor. Evin temizliğini düşünmüyorum bile ama en azından yemek yapabileyim. Varsa tavsiyeniz lütfen bana da anlatın ona göre yapayım. Gündüz uyuduğu zaman derseniz eğer uyumuyor ben yanında olacağım dişlerden midir bilmiyorum peş peşe gelmeye başladılar huzursuz oluyor. Gerçekten bende çok ama çok üzülüyorum. Çocuk Tv izlesin ben keyfime bakayım değil. Sürekli beni istiyor oturup oyun oynuyorum oynarken sıkılıyor kucağına atıp gezdiriyorum öyle duruyor yatak odasına götürüp orada beşiğine koyup oturur vaziyette tabi saklambaç oynuyorum cee e oynuyorum sürekli oyun istiyor. Büyük kızım okuldan gelecek evde yemek yok. Ben yemek konusunda fa titiz davranamıyorum zaten herkes pankek hazırlıyor mücver yapıyor vs inan hiç birisini yapamıyorum. Çorbasını yapıp evin yemeğini hazırlayayım yeter. Kendimize bile en pratik yemek neyse onu yapabiliyorum o da 2 Çeşit 3.yü yapmam imkansız oluyor. Gerçekten siz nasıl yapıyorsunuz lütfen bana da söyleyin çok ama çok vicdan yapıyorum.
Evet canım anlaştım biriyle çok şükür... Şubat'ta başlıcak...Bulabildin mi canım bakıcı? Ben de seneye arayışa geçeceğim bakalım nasıl olur
Tükenmişlik olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle iki çocuklu annelerde bu durum daha fazla çünkü x2 zorlanıyorlar. Bu noktada eş desteği çok önemli. Tek başına çocuk büyütmek çok zor. Eğer baba o evde sadece figüransa anne ister istemez bi yarim saat ben de rahat işimi yapayim ya da dinleneyim diye ekrana yönelebiliyor. Ekin bebekken tv yi açardım onun nasil bir alet olduğunu bilsin ses ve görüntü olduğunu bilsin diye bence tamamen bilmemesi de kötü. Sonra ilgisi artmaya baslayinca hiç açmıyoruz mesela akşamları oyun oynayarak geçiyor. Geçenlerde yazmıştım telefon aşırı ilgisini çekiyor ister istemez elimizde görüyor foto çekiyoruz telefonla konuşuyoruz onu bile kisitladim telefonu saklıyorum. Bu çağda önüne geçmek çok zor olsa da bi noktada mecburuz bir tane evladim var ve onun sağlığı için elimden geleni yapmış olmak istiyorum. Annelik zaten yeterince ağır bir yük bir de benim hatalarım yüzünden onun geleceğini kötü etkileyecek bir şeye sebep olmak asla istemiyorum. Tüm bunlara tahammül edebilmek için de annenin önce kendisine zaman ayirmasi gerekiyor çok zor ama şartları zorlamak lazim en azından işe gitmek bile bir değişim bir yenilenme oluyor. Ve psikolojik olarak hazır hissetmeyen eş desteği görmeyen kadınların ikinci bebeği asla yapmamasi gerektiğini düşünüyorum çünkü olan anneye ve bebeğe oluyor buna çok üzülüyorum çok yıpratıcı süreçler.Kızlar selam,
Lütfen yargıladığımı düşünmeyin. Merakımdan soruyorum. Burda bebeği beslerken bütün anneler çok titiztek tek araştırıyor herkes ve ben hayran kalıyorum buna ancak ekran konusunda neden bu titizlik yok çok merak ediyorum ♀ düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim
Öyle canım ya... Kızımın bakıcısına bugün lor ver derdim, içine öteki peynirden de katardı. Neden öyle yaptın dedim, faydasını alsın drdi. Halbuki kaç defa demişimdir karıştıtma, damak tadı, büyüdükçe yemesi zor olur, şimdi küçük tatsın yeter vs vs amaYani baba figürünü daha bilmiyor oğlum. Hoş büyğdüğü zamanlarda yanımızda olması da çok önemli tabi. Ama ister istemez ailesine müdahale konusunda onun yardımına ihtiyaç duyuyorum duymuyor değilim. Ben anneme neler neler söyledim ama işte kayınvalideyle yanyana gelince ve önlerinde örnek bir tecrübe olunca bana inanmak yerine diğer tarafa meyil ediyorlar. Tek ebeveynlik özellikle otorite konularında çok zor. Bir de tabi endişe yükü paylaşamama. Çok şükür benim annem var yanımda ama o da olmayan bir çok insan var Allah yardımcıları olsun ayaklarına taş değmesin çok çok çok zor. Tek başına bir çocukla.
Olmuyor gerçekten. Ben en başta acaba bakıcı mı denesek dedim ama bizimkiler asla kabul etmedi. Anneanne ben bakarım deyince içim rahat devam ettim. Fakat bu eski nesil yeni nesil çatışmaları özellikle arada bir çocuk var ise baya büyük oluyormuş
Ne güzel tespitTükenmişlik olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle iki çocuklu annelerde bu durum daha fazla çünkü x2 zorlanıyorlar. Bu noktada eş desteği çok önemli. Tek başına çocuk büyütmek çok zor. Eğer baba o evde sadece figüransa anne ister istemez bi yarim saat ben de rahat işimi yapayim ya da dinleneyim diye ekrana yönelebiliyor. Ekin bebekken tv yi açardım onun nasil bir alet olduğunu bilsin ses ve görüntü olduğunu bilsin diye bence tamamen bilmemesi de kötü. Sonra ilgisi artmaya baslayinca hiç açmıyoruz mesela akşamları oyun oynayarak geçiyor. Geçenlerde yazmıştım telefon aşırı ilgisini çekiyor ister istemez elimizde görüyor foto çekiyoruz telefonla konuşuyoruz onu bile kisitladim telefonu saklıyorum. Bu çağda önüne geçmek çok zor olsa da bi noktada mecburuz bir tane evladim var ve onun sağlığı için elimden geleni yapmış olmak istiyorum. Annelik zaten yeterince ağır bir yük bir de benim hatalarım yüzünden onun geleceğini kötü etkileyecek bir şeye sebep olmak asla istemiyorum. Tüm bunlara tahammül edebilmek için de annenin önce kendisine zaman ayirmasi gerekiyor çok zor ama şartları zorlamak lazim en azından işe gitmek bile bir değişim bir yenilenme oluyor. Ve psikolojik olarak hazır hissetmeyen eş desteği görmeyen kadınların ikinci bebeği asla yapmamasi gerektiğini düşünüyorum çünkü olan anneye ve bebeğe oluyor buna çok üzülüyorum çok yıpratıcı süreçler.
Bir doktor tv eğer doğru kullanılırsa faydasını da görebilirsiniz dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Doğru kullanımdan kastı ne onu da anlayamadım. Acaba egitici videolar, belgeseller falan mı?Ne güzel tespittek çocuklu olanlarda burda açıyorum tv, dedi canım... Ama iki ve üzeri çocuk için katılıyorum. Kadın kan ter içindeyken koltukta elinde telefon ile oturan bir adam tahamülü olan kadını da çıldırtır bence!..
İnşallah canım artık emeklemeden yürür gibime geliyor Alya daCanım emekleyince rahat ettim ben de. Umarım seninki de öyle olur bazı bebekler emeklemeden yürüyor tabi bilemiyoruz.
Görümce görmeyeyim ömrümce diye boşuna dememişler
Allah kolaylık versin ikinize demelindamel_mavi
Canım evim küçük olduğundan ses olunca Alya hemen uyanıyor. Biz o uyuduğunda wc ye bile girerken çıt çıkarmıyoruz. Eşim mutfak konusunda sadece suyunu alır içer o kadar genelde hizmeti benden bekler bu konu yüzünden zaten defalarda ona kızmışlığım var. Evi süpürüyor akşamları ama mutfakla girmekten nefret ediyor. Dışarıdan söyleyelim diyor söylüyoruz ama sürekli dışarıdan yenmiyor. Mecbur evde yapıyorum yemeklerimi. Alya iyiydi duruyordu mama sandalyesinde yürütecinde Tv sıfır aska açmıyordum ama 1 aydır dişleri çıkmaya başlandığından beri böyle huysuz huzursuz bişey oldu bazen yarım saatte bir uyanıp ağlıyor. Ekin sakin çocuk sanırım ne güzel. Alyayı sese alıştırmama rağmen uyanıyor geceleri. Umarım düzelir en kısa zamanda ben de rahat ederim canımBen akşam Ekin uyuyunca yapiyorum ertesi günün yemeğini en mantıklısı o geliyor 15 dk da ocağa koyuyorum zaten pişmesi kalıyor geriye. Çocuk ile mutfak işi hem zor hem hareketlendikleri için tehlikeli. He yapamadiysam da kahvalti tarzı yiyoruz ya da eşim salata yapiyor ton balikli tavuklu ya da firina köfte patates atiyor difrizden bu şekilde idare ediyoruz.
Kesinlikle öyle canım inan hiç bir annenin zaten Tv açıp çocuğu karşısına oturtup keyif yaptığını görmedim duymadım da. Mümkün mertebe dikkat etmeye çalışıyorum ama gerçekten de zor bu yüzden pedagog ile görüşüyorum zaten kadın da korkma diyor. Sen saatlerce çocuğu Tv karşına koymuyrosun ve otizm zeka geriliği vs bunlar patolojik olarak altında varsa ortaya çıkartmasını destekliyor. Bunlarda sürekli Tv izleyen çocuklarda denk geliyor hepsinde de değil Tv izlemeden sıfır ekran olan çocuklarda da ortaya çıkıyor sadeve Tv sorun diyemeyiz dedi. Sadece tavsiye etmiyoruz dedi. İzledi diye otizm olacak zeka geriliği olacak bilmem ne böyle yaparsan zaten kendin stres yapıp çocuğunu etkilersin dedi.Tükenmişlik olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle iki çocuklu annelerde bu durum daha fazla çünkü x2 zorlanıyorlar. Bu noktada eş desteği çok önemli. Tek başına çocuk büyütmek çok zor. Eğer baba o evde sadece figüransa anne ister istemez bi yarim saat ben de rahat işimi yapayim ya da dinleneyim diye ekrana yönelebiliyor. Ekin bebekken tv yi açardım onun nasil bir alet olduğunu bilsin ses ve görüntü olduğunu bilsin diye bence tamamen bilmemesi de kötü. Sonra ilgisi artmaya baslayinca hiç açmıyoruz mesela akşamları oyun oynayarak geçiyor. Geçenlerde yazmıştım telefon aşırı ilgisini çekiyor ister istemez elimizde görüyor foto çekiyoruz telefonla konuşuyoruz onu bile kisitladim telefonu saklıyorum. Bu çağda önüne geçmek çok zor olsa da bi noktada mecburuz bir tane evladim var ve onun sağlığı için elimden geleni yapmış olmak istiyorum. Annelik zaten yeterince ağır bir yük bir de benim hatalarım yüzünden onun geleceğini kötü etkileyecek bir şeye sebep olmak asla istemiyorum. Tüm bunlara tahammül edebilmek için de annenin önce kendisine zaman ayirmasi gerekiyor çok zor ama şartları zorlamak lazim en azından işe gitmek bile bir değişim bir yenilenme oluyor. Ve psikolojik olarak hazır hissetmeyen eş desteği görmeyen kadınların ikinci bebeği asla yapmamasi gerektiğini düşünüyorum çünkü olan anneye ve bebeğe oluyor buna çok üzülüyorum çok yıpratıcı süreçler.
öğretici şeyler açabilirsin durmuyorsa kısa kısa demişti. Belgesel renkler sayılar gibi. Demek istediğim bu işte. Tv izledi diye her çocuk otizm veya zeka geriliği olacak aman Allahım falan dersen kendi stresini yansıtırsın zaten yorgunluğunun üzerine birde stres eklenmiş olur dedi. Bazı çocuklar maalesef zor ve durmuyor dedi belli birsüre. Ben burdan veya yorumlardan okuyorum herkes kötü kötü şeyler yazıp yolluyor dedm. Okuma dedi benim alanım bu ve 40 senedir bu işi yapıyorum neler gördüm neler yaşadım kaç tane çocuk iyileştirdim dedi… hemen herkes Tv ye yönleniyor peki sıfır Tv maruz kalmamış ama zamanla ortaya çoktan davranış bozuklukları otizm zeka geriliği bunlar neden olmuş olabilir dedi. Emin ol Tv izlemiş olsalardı evet direk sebep o derdik ona yönlenirdik. Ama bunların altında oluyor ve maalesef zamanla bazen ne kadar dikkat Etsen de yine çıkıyor ortaya dedi. Ama tabiki de izlemesini önermedi sadece korkma mecbur kaldıysan da hemen otizm olacak zeka geriliği olacak hissine kapılma dedi.Bir doktor tv eğer doğru kullanılırsa faydasını da görebilirsiniz dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Doğru kullanımdan kastı ne onu da anlayamadım. Acaba egitici videolar, belgeseller falan mı?
Kimse bile isteye çocuğuna kötülük yapmaz annelerin de nefes almaya ihtiyacı var tabi kiöğretici şeyler açabilirsin durmuyorsa kısa kısa demişti. Belgesel renkler sayılar gibi. Demek istediğim bu işte. Tv izledi diye her çocuk otizm veya zeka geriliği olacak aman Allahım falan dersen kendi stresini yansıtırsın zaten yorgunluğunun üzerine birde stres eklenmiş olur dedi. Bazı çocuklar maalesef zor ve durmuyor dedi belli birsüre. Ben burdan veya yorumlardan okuyorum herkes kötü kötü şeyler yazıp yolluyor dedm. Okuma dedi benim alanım bu ve 40 senedir bu işi yapıyorum neler gördüm neler yaşadım kaç tane çocuk iyileştirdim dedi… hemen herkes Tv ye yönleniyor peki sıfır Tv maruz kalmamış ama zamanla ortaya çoktan davranış bozuklukları otizm zeka geriliği bunlar neden olmuş olabilir dedi. Emin ol Tv izlemiş olsalardı evet direk sebep o derdik ona yönlenirdik. Ama bunların altında oluyor ve maalesef zamanla bazen ne kadar dikkat Etsen de yine çıkıyor ortaya dedi. Ama tabiki de izlemesini önermedi sadece korkma mecbur kaldıysan da hemen otizm olacak zeka geriliği olacak hissine kapılma dedi.
Tv otızm yapmaz canım. Tv otızımli cocuklara ekstra zararlı. Tv, telfon, tablet bunlar cocukları donuklastırıyor.Oyun kurup beynını gelıstırmek yerıne Oturdugu yerde tv odaklanması beynını kullanamaması zararlı.öğretici şeyler açabilirsin durmuyorsa kısa kısa demişti. Belgesel renkler sayılar gibi. Demek istediğim bu işte. Tv izledi diye her çocuk otizm veya zeka geriliği olacak aman Allahım falan dersen kendi stresini yansıtırsın zaten yorgunluğunun üzerine birde stres eklenmiş olur dedi. Bazı çocuklar maalesef zor ve durmuyor dedi belli birsüre. Ben burdan veya yorumlardan okuyorum herkes kötü kötü şeyler yazıp yolluyor dedm. Okuma dedi benim alanım bu ve 40 senedir bu işi yapıyorum neler gördüm neler yaşadım kaç tane çocuk iyileştirdim dedi… hemen herkes Tv ye yönleniyor peki sıfır Tv maruz kalmamış ama zamanla ortaya çoktan davranış bozuklukları otizm zeka geriliği bunlar neden olmuş olabilir dedi. Emin ol Tv izlemiş olsalardı evet direk sebep o derdik ona yönlenirdik. Ama bunların altında oluyor ve maalesef zamanla bazen ne kadar dikkat Etsen de yine çıkıyor ortaya dedi. Ama tabiki de izlemesini önermedi sadece korkma mecbur kaldıysan da hemen otizm olacak zeka geriliği olacak hissine kapılma dedi.
İzlediğin şey yaşına uygun olacak ve ne yapıyorsa yansıtmalısın. Örneğin; ayıcık kaşığı aldı. Şimdi tabaktan çorba aldı. Bak çorbayı içti. Çorba çok lezzetli ymiş bak hımmm yapıyor... gibi yanında diyaloğu bebeğinle asla kesmeden birlikte bu şekilde izlemelisin. Bunu bile 2 yaşta yapman olabilir. Öteki türlü çevresel etkene bağlı sosyal duygusal gelişimine zarar verdiğimiz için asperger (otizme benzer) olma ihtimali yüksek. Ciddi ihmal ve maruz kalma durumunda otizm için de risk faktörüdür ekran.Bir doktor tv eğer doğru kullanılırsa faydasını da görebilirsiniz dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Doğru kullanımdan kastı ne onu da anlayamadım. Acaba egitici videolar, belgeseller falan mı?
Ay bu da aklıma hiç gelmemişti doğru söylüyorsun. Bir bir buçuk ay oldu diş sıkıntısı çekeli ama bir türlü gelmiyorDişlerini kaşımak istiyor olabilir canım diş cikarma dönemi suya bi düşüyorlar rahatlatiyor sanirim o serinlik zaten damaklari alev gibi oluyor o dönem
Sevindim canım umarım memnun kalırsınEvet canım anlaştım biriyle çok şükür... Şubat'ta başlıcak...
Velimiz diyor ki çok zekiydi hocam tvden İngilizce öğrendi.İzlediğin şey yaşına uygun olacak ve ne yapıyorsa yansıtmalısın. Örneğin; ayıcık kaşığı aldı. Şimdi tabaktan çorba aldı. Bak çorbayı içti. Çorba çok lezzetli ymiş bak hımmm yapıyor... gibi yanında diyaloğu bebeğinle asla kesmeden birlikte bu şekilde izlemelisin. Bunu bile 2 yaşta yapman olabilir. Öteki türlü çevresel etkene bağlı sosyal duygusal gelişimine zarar verdiğimiz için asperger (otizme benzer) olma ihtimali yüksek. Ciddi ihmal ve maruz kalma durumunda otizm için de risk faktörüdür ekran.
Affet güldüm yaVelimiz diyor ki çok zekiydi hocam tvden İngilizce öğrendi.
Sonra bunlar bir çarpışmışlar kardeşi ile, kafasını vurmuş. Ondan sonra böyle oldu diyor
Yani aslında ortaya çıkmasını tetikleyen bir durum olmalı ben öyle anlıyorum.
Canim belirli bi yaştan sonra zaten izletecegiz çok faydali ve güzel eğitici yayınlar var ben şimdiden araştırıp kaydediyorum. Kesinlikle doğru kullanımda faydası var. Ama süreli ve ebeveyn kontrollü olmalı. Fakat şuan çok çok erken. Beyinleri o kadar taze ki bir motor gibi çalışıyor çevrelerini keşfedip iletişim kurmayi öğrenmeleri gerekiyor oyuncaklar ile nasıl oynamaları gerektiğini öğrenmeleri gerekiyor oyun kurmalari gerekiyor tv ekran maruziyeti şuan onların tüm bu gelişimlerini geriye atacak şeyler. Günümüzde geç konuşmaya bile sebep olan şeylerin başında tv geliyor ve çocuklar daha agresif ve asabi oluyor istedikleri her şeyi ekranla yaptirmaya çalışıyorlar. O yüzden en azindan 1,5 yıl daha sabretmeliyiz diye düşünüyorumBir doktor tv eğer doğru kullanılırsa faydasını da görebilirsiniz dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Doğru kullanımdan kastı ne onu da anlayamadım. Acaba egitici videolar, belgeseller falan mı?
Ah canım ne sakini Ekin öyle hareketli ve aktif bir çocuk ki. Asla 1 dk durmaz mama sandalyesinde bile zor duruyor sürekli gezinecek bi yere çıkacak merak ediyor her şeyi eşimle üzerimizden tır geçmiş gibi oluyoruz. Oyun ile oyalaniyor oturup onunla oynayacaksin konusacaksin o zaman oturuyor bir tek. Oyun kurmayı öğrendi artik mesela çamaşır katlarken beşiğine koyup oyuncak veriyorum o oynuyor ben işimi hallediyorum o arada. Eşim evdeyse o ilgileniyor. Ayni sekilde yemek hazirlarken birimiz oynuyor birimiz yemek hazirliyor. Bu sekilde idare ediyoruz.Yani eş desteği olmadan malesef çok zor. Tek bir kişi her işe yetişemiyor.Canım evim küçük olduğundan ses olunca Alya hemen uyanıyor. Biz o uyuduğunda wc ye bile girerken çıt çıkarmıyoruz. Eşim mutfak konusunda sadece suyunu alır içer o kadar genelde hizmeti benden bekler bu konu yüzünden zaten defalarda ona kızmışlığım var. Evi süpürüyor akşamları ama mutfakla girmekten nefret ediyor. Dışarıdan söyleyelim diyor söylüyoruz ama sürekli dışarıdan yenmiyor. Mecbur evde yapıyorum yemeklerimi. Alya iyiydi duruyordu mama sandalyesinde yürütecinde Tv sıfır aska açmıyordum ama 1 aydır dişleri çıkmaya başlandığından beri böyle huysuz huzursuz bişey oldu bazen yarım saatte bir uyanıp ağlıyor. Ekin sakin çocuk sanırım ne güzel. Alyayı sese alıştırmama rağmen uyanıyor geceleri. Umarım düzelir en kısa zamanda ben de rahat ederim canım
Evet otizmi destekliyor çocukta varsa. Ama uyaran eksikliği kaynaklı da gelişim geriliği yapiyor, günümüzde zaten otizm denen tanilarin çoğu uyaran eksikliği otizm değil. Kontrollü ilerlemekte fayda var çocuk tv yi ekrani arkadas bellememeli. Bu devirde zor ama mecburuz kreş çağındaki çocukları gördükçe üzülüyorum açıkçasıKesinlikle öyle canım inan hiç bir annenin zaten Tv açıp çocuğu karşısına oturtup keyif yaptığını görmedim duymadım da. Mümkün mertebe dikkat etmeye çalışıyorum ama gerçekten de zor bu yüzden pedagog ile görüşüyorum zaten kadın da korkma diyor. Sen saatlerce çocuğu Tv karşına koymuyrosun ve otizm zeka geriliği vs bunlar patolojik olarak altında varsa ortaya çıkartmasını destekliyor. Bunlarda sürekli Tv izleyen çocuklarda denk geliyor hepsinde de değil Tv izlemeden sıfır ekran olan çocuklarda da ortaya çıkıyor sadeve Tv sorun diyemeyiz dedi. Sadece tavsiye etmiyoruz dedi. İzledi diye otizm olacak zeka geriliği olacak bilmem ne böyle yaparsan zaten kendin stres yapıp çocuğunu etkilersin dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?