2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Anneanne-babaanne dışında görüntülü konuşurken ekranı göstermiyorum aline. Yani arayan alini görüyor ama alin onları görmüyor
Onlardan başka görüntülü konuştuğumuz yok zaten bizim canım ama her gün olması fazla gelmeye başladı bi kısıtlama getirsem iyi olacak

Onlardan başka görüntülü konuştuğumuz yok zaten bizim canım ama her gün olması fazla gelmeye başladı bi kısıtlama getirsem iyi olacak
Görüntülü konuşmaya hiç merak değil benimkisi. Hatta sevmiyor diyebilirim. Ben de ona göstermiyorum arayanlar görüyor sadece.

Olur mu öyle şey canım. Ben zaten sürekli bunu didiklediğim için hep böyle videolar dinliyorum uzmanlardan okuyorum yorumlardan bu yüzden de kendi mental sağlığımı düşünerek pedagogla görüşüyorum sürekli. Annelik gerçekten de zor. İkinci kızımda daha iyi anladım ilkinde belki çok gençtim 24 yaşımda anne olmuştum. Şimdi aradan onca zaman geçti yaş oldu 37 bazı şeyler de zorlanıyoruz tabi o zamanlar da biraz cahildik bu kadar araştırıp durmuyorduk internette inan daha saplıklı büyüttük çocuklarımızı. Şimdi her şeyi olması gereken neyse öyle yapmaya çalışıyoruz o da zorluyor bizi. Bazen hiç ayak uydurmuyorum biraz alkışına bırakıyorum. Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin. Meydana gelen büyüyor yoksa onda sıkıntı yok

Teşekkürler canım ne güzel yazmıssın. Ben de neler oluyor da bu güzel anneler buna mecbur kalıyor onu merak ettim canım... Yaşayanlar yazarsa anlamak isterim
Ben yazayım canım Alya çorba ya da yemek yaparken durmuyor ağlıyor be mama sandalyesinde ne de yerde. Tabiki de eminim hiç kimse Tv açmak istemiyordur 15/20 dk oyalansın şunu yapayım karıştırayım diyorum müzik açıyorum yine ağlıyor. İllaki beni istiyor. Evin temizliğini düşünmüyorum bile ama en azından yemek yapabileyim. Varsa tavsiyeniz lütfen bana da anlatın ona göre yapayım. Gündüz uyuduğu zaman derseniz eğer uyumuyor ben yanında olacağım dişlerden midir bilmiyorum peş peşe gelmeye başladılar huzursuz oluyor. Gerçekten bende çok ama çok üzülüyorum. Çocuk Tv izlesin ben keyfime bakayım değil. Sürekli beni istiyor oturup oyun oynuyorum oynarken sıkılıyor kucağına atıp gezdiriyorum öyle duruyor yatak odasına götürüp orada beşiğine koyup oturur vaziyette tabi saklambaç oynuyorum cee e oynuyorum sürekli oyun istiyor. Büyük kızım okuldan gelecek evde yemek yok. Ben yemek konusunda fa titiz davranamıyorum zaten herkes pankek hazırlıyor mücver yapıyor vs inan hiç birisini yapamıyorum. Çorbasını yapıp evin yemeğini hazırlayayım yeter. Kendimize bile en pratik yemek neyse onu yapabiliyorum o da 2 Çeşit 3.yü yapmam imkansız oluyor. Gerçekten siz nasıl yapıyorsunuz lütfen bana da söyleyin çok ama çok vicdan yapıyorum.

Anneanne-babaanne dışında görüntülü konuşurken ekranı göstermiyorum aline. Yani arayan alini görüyor ama alin onları görmüyor
Aynen cnm görüntülü konuşma yaptığımda hatta Alya istemiyor telefona bakmıyor elimde ne varsa ona odaklanıyor. Zaten o da olsaydı asla kimseyle görüntülü konuşmazdım. Bi o eksikti başıma derdim

Benim ogluum 23 aylik bi kac gundur sadece birseyler yerken dis gicirdatiyor hayir demekten de anlamio :) nasil gececek bu durum bilmiyorum dislerini cok gidircatiyor
Sanırım benim bebek diş çıkarma dönemindeki ağrısını gidermek için yapıyor, ben tepki vermiyorum. Kendisi dişlerini sıktığında dikkatini başka tarafa çevirmeye çalışıyorum ya oyuna ya da güldürmeye çalışıyorum. Çünkü hayır dedikçe daha da inatlaşıp sıkmaya başlıyor dişlerini benim izlediğim yol bu oldu
Bu konuda çok sıkıntıdayım açıkcası. Çünkü benim koyduğum kurallar anneanne ve babaanne tarafından ezilip geçiliyor. Baba şehir dışında görevde malesef etek ebeveyn olunca ailelerin müdahalesi daha çok oluyor. Babaannenin bir torunu daha var 10 yaşında elinden tablet düşmüyor, elbette yapışacak ekrana teknoloji çocuğu bunlar nereye kadar koruyacaksın, sen istediğin kadar izletme izleyecek zaten sonunda, izletiver yemek yedirirken ne olacak diyor. Malesef benim oğlan asla ek gıda seven bir bebek değil ve kilo bakımından zayıf ilerliyor. Ne yapsak yemiyor. Babaanne böyle bir öneride bulununca annem de deneyince ve işe yarayınca yemek yerken gizli gizli birşeyler izletiyor. Sonrası hep tartışma
Ama malesef benim de izletmek zorunda kaldığım bir durum oldu bu ara. Antibiyotik kullanmamız gerekiyor ve antibiyotikten nefret ediyor, beyaz birşey gördüğünde bile artık inanılmaz tepkiyle yaklaşıyor, öğürüp kusuyor. Antibiyotiği içirmeye çalışırken kıyamet kopmasın diye, kendi de helak olmasın diye kısa süreliğine açıp içirip kapatıyorum hemen. Malesef asla izletmek istemiyorum ama bir şekilde etraf ya da koşullar o tarafa sürükleyebiliyor. Bunun vicdani yükü de geceleri uyutmuyor. Ama bunlar haricinde şimdilik ekranla ilişkimiz yok. Anneanne ve babaanneyle savaşabildiğim kadar savaşmaca

Canım zararlı deniyor biliyorum ama tabi oda sana kalmış ben örümcek aldım öğrendi bi 15 dk oyalanıyor bende dinlenmiş oluyorum zaten uzun asla tutmuyorum ama çok ani mesela bi yemek yapıyorum durmuyor ya koyuyorum oyalanıyor onu tavsiye edebilirim, Allah yardımcın olsun bende bazen çok bunalıyorum tek çocukla bile

Şimdi şundan aldım belki oyalanır hemde emeklemesin yardımcı olur diye düşündüm. Kardeşimdeyim burada çocuk olunca Tv sıfır oluyor öyle de rahat ediyorum. Eve geçtiğimde deneyeceğim hemen. Umarım bu oyalar. Yürüteç aldım Alyaya onunla beraber peşine geliyor ağlıyor istemiyor artık yürüteçe koymamı. Artık oyalanacağı bişeyler keşfetmeye çalışıyorum bende. Bu oyuncaktan alan var mı bilmiyorum ya da buna benzer emekleme arkadaşı

Eklentiler

• IMG_0820.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 46
Bu bizde de var 1 2 ilgisini cekti o kadar

Bu anlattığın birebir benim oğlum. Çok hareketli, sürekli beni istiyor diyorum insanlar birkaç saat görene kadar anlamıyor sonrasında bana hak veriyor. Ne zaman ki emeklemeye başladı biz rahatladık. Evde tehlikeli olabilecek her şeyi kaldırdık, sesleniyorum peşimden geliyor zaten kendisi özgür olmak istiyor artık. Mutfakta önüne bir şeyler veriyorum onlarla ilgileniyor sonra başlıyor diğer taraflara sürünmeye.
Çalıştığım için oğluma annem bakıyor, ben yemeği okuldan gelince yapıyorum o sırada eşim de evde olup çocukla ilgileniyor zaten.
Böyle tek başına üstelik iki çocukla çok zor. Seni anlıyorum elbette
Şu aralar evdeki kova leğen gibi şeylere merak salmış onlarla bi 10 dk oyalanıyor istersen dene. Allah kolaylık versin.

Toplam 80/100 cc arası içiyor Alya canım su içmeyi seviyor.
Benimki abartıyor gibime geldi ama zararı olmaz içsin napayım
Tek ebeveyn durumunu düşünemiyorum gerçekten bu şekilde olanlara bravo. Benim yanımda destek olmasına rağmen pert durumdayım.
Oğluma annem bakıyor, tüm gündüz kuşağını izleyen kadın asla tv açmıyor ama tabii ki bizim baskımızla. Akşam olunca da her şeyi izler o derece düşkün, oğlan uyuyunca izliyor. Bize de sitem ediyor ama biz biraz durumun korkutuculuğundan bahsettik yani abarttık korkuttuk diyebilirim, o da kabullendi. Cuma olunca kaçar gibi gidiyor Ne yapalım başka
Yemeyen bebek apayrı zor bambaşka zor cidden insanın tüm hevesini kaçırıyor

Anladım canım... İnşallah bir çıkış bulursun

Eyvah dimi tek bizle olmuyor. Allah'tan ben uzağım da benzer şeyleri yapamıyoruz... Elinden geleni yapıyorsun canım daha ne olsun...

Belli yaşa gelen insan böyle oluyor. Ben de bu yüzden genç bakıcı tercih ettim. İnanılmaz fark var gerçekten...

Bulabildin mi canım bakıcı? Ben de seneye arayışa geçeceğim bakalım nasıl olur

Yani baba figürünü daha bilmiyor oğlum. Hoş büyğdüğü zamanlarda yanımızda olması da çok önemli tabi. Ama ister istemez ailesine müdahale konusunda onun yardımına ihtiyaç duyuyorum duymuyor değilim. Ben anneme neler neler söyledim ama işte kayınvalideyle yanyana gelince ve önlerinde örnek bir tecrübe olunca bana inanmak yerine diğer tarafa meyil ediyorlar. Tek ebeveynlik özellikle otorite konularında çok zor. Bir de tabi endişe yükü paylaşamama. Çok şükür benim annem var yanımda ama o da olmayan bir çok insan var Allah yardımcıları olsun ayaklarına taş değmesin çok çok çok zor. Tek başına bir çocukla.
Olmuyor gerçekten. Ben en başta acaba bakıcı mı denesek dedim ama bizimkiler asla kabul etmedi. Anneanne ben bakarım deyince içim rahat devam ettim. Fakat bu eski nesil yeni nesil çatışmaları özellikle arada bir çocuk var ise baya büyük oluyormuş

Gerçekten evde bir nefes olsa yanında o bile yetiyor insana. Kalabalıkmış eskiden aileler ne şanslılar. Anneme diyorum siz ektiler birbirinizi sevmiyorsunuz ama bebeklerinizi bile emzirmişsiniz yeri geldiğinde. Napıyım hastaydı sütü kesildi bebek durmuyordu bende emzirmek zorunda kaldım diyor bakıyorlarmış birbirlerine iş yaparken. Benim arka sokağımda görümcem oturuyor gelip demiyor ben bakayım 1 saat sen yemeğini işini yap. Sanki taş taşı diyorum. Ama Kv ve kp bana gelince koştura koştura geliyor. Hem onlardan harçlık alıyor gizli gizlice ben görmeyeyim diye sanki görmüyorum. Hemde bana her geldiğinde işi olduğunda beni çağır gelirim ben. ne zaman Telefonds konuşsak yani oram ağrıyor buram ağrıyor sürekli hasta. Ona bile razıyım gelse sadece 1 saat oynasa dünyalar benim olur. Ama hepsini yazıyorum bunların bşr kenara.
Kuma mı alsam üstüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…