• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Affet güldüm ya 😂
Valla ne diyebiliriz ki🤦🏼‍♀️ tvden İngilizce öğrendi diyor ezberlemiş öğrenmemiş diyorum yok zekiydi diyor.
Otizmli çocuklarda beslenme çok önemliymiş biraz araştırma yaptım bu konuda. Glutenden uzak olmaları gerek diyorum en sevdiği yemek makarna diyor.
Ya o anneye de bir şey diyemiyor insan belli ki bir çıkış arıyor, konduramıyor Rabbim tüm hasta bebeklerin yardımcısı olsun, şifasını versin.

Valla ne diyebiliriz ki🤦🏼‍♀️ tvden İngilizce öğrendi diyor ezberlemiş öğrenmemiş diyorum yok zekiydi diyor.
Otizmli çocuklarda beslenme çok önemliymiş biraz araştırma yaptım bu konuda. Glutenden uzak olmaları gerek diyorum en sevdiği yemek makarna diyor.
Ya o anneye de bir şey diyemiyor insan belli ki bir çıkış arıyor, konduramıyor Rabbim tüm hasta bebeklerin yardımcısı olsun, şifasını versin.
Canım bagırsaklar ıkıncı beyın oldugu ıcın evet otızm ıle bagırsaklar arasında bır baglantı oldugunu soyleyen doktorlar var. Otızm de soylenenı tekrar edip ezberleme var ya o cocukta ingilizceyı o sekılde ogrenmıstıe. Gorumcem mesela sey demıstı ablası aa babam geldı dedıgınde oglu da tekrar edermıs onlarda konusuyormus sanıyorlarmıs. Allah kimseye vermesın canım cok zor gorumcemın bır ara psikolojisı bozulmustu. Neyse bu tarz seylerı konusmasak kalbımıze getırmesek cok daha ıyı olacak.

Kızlar erhaba kızımın dilinde bişey gördüm bu ne olabilir fotoyuda atıyorum biraz korktum da napimabilirim
IMG-20231231-WA0000.webp

Velimiz diyor ki çok zekiydi hocam tvden İngilizce öğrendi. 🤷🏼‍♀️
Sonra bunlar bir çarpışmışlar kardeşi ile, kafasını vurmuş. Ondan sonra böyle oldu diyor 🤷🏼‍♀️
Yani aslında ortaya çıkmasını tetikleyen bir durum olmalı ben öyle anlıyorum.
Cidden bu insanlar sağlamca iyi büyütmüş çocuğunu diyeceğim ama anlaşılan sağlam da büyütememişler!

Canım bagırsaklar ıkıncı beyın oldugu ıcın evet otızm ıle bagırsaklar arasında bır baglantı oldugunu soyleyen doktorlar var. Otızm de soylenenı tekrar edip ezberleme var ya o cocukta ingilizceyı o sekılde ogrenmıstıe. Gorumcem mesela sey demıstı ablası aa babam geldı dedıgınde oglu da tekrar edermıs onlarda konusuyormus sanıyorlarmıs. Allah kimseye vermesın canım cok zor gorumcemın bır ara psikolojisı bozulmustu. Neyse bu tarz seylerı konusmasak kalbımıze getırmesek cok daha ıyı olacak.
Evet evet daha fazla dillendirmeyelim. 🙏🏻

Kesinlikle gluten ve süt ürünleri tüketmemek gerekiyor. Hatta hamileyken tüketilen süt ürünlerinin bile kazein proteininden kaynakli otizme sebep olabildiği ile ilgili arastirmalar yapılmış çoook karışık seyler var instagramda merf_xl var onun küçük oğlu otizmdi diyetle baya yol aldılar

Kızlar hepinize iyi yıllar diliyorum, bu platform bu sene benim için en rahatlatıcı alanlardan biri oldu. İyiki varsınız arkadaşlarım. İyi ki hepimiz mart bebekleri annesi olmuşuz 🥰 2024 bebişlerimiz başta olmak üzere hepimize sağlık getirsin 🤲 güzellikler bulsun hepimizi, güç kuvvet gelsin 🤲 umarım hepimizin bağı devam eder 🤲🥰

Rheaa Rheaa B beyzosh sizler nerelerdeydiniz kızlar gerçi bende çok sık bakamıyorum sizi de merak ettim. @qizemli seni de çok merak ediyoruz üçizlerimiz nasıllar 😍
Sorma canım taşınma işleriyle uğraşıyorum kaç haftadır. 2 gün önce de babaannemi kaybettik.. Çok üzgünüm. 2023 hiç güzel veda etmedi malesef. 2024 hepimiz için umut dolu geçsin bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum kızlar evlatlarımızla nice güzel günler görelim🌸🙏🏻

Tv otızm yapmaz canım. Tv otızımli cocuklara ekstra zararlı. Tv, telfon, tablet bunlar cocukları donuklastırıyor.Oyun kurup beynını gelıstırmek yerıne Oturdugu yerde tv odaklanması beynını kullanamaması zararlı.
Evet cnm o da bütün gün Tv karşında oturttukları in maalesef böyle yapanlarda varmış. Çok şükür kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil minimum odaklı yapıyorum o da ağladığı zaman elimde iş olduğunda. Ama yorumlar hep Tv =otizm demek o yüzden bende çok tedirgin oldum uzmana danıştım. Benim stresim onun kısa süre izlemesinden daha beter durumda oldu 😄

Kimse bile isteye çocuğuna kötülük yapmaz annelerin de nefes almaya ihtiyacı var tabi ki 🥰 benim de bir rahatsizligim vardi mesela herkes kendince bir yorum yapiyordu, söylenenleri doktora anlatinca güldü ben boşuna okumuşum bu saçlarimi boşuna beyazlatmişim herkes bizden daha iyi biliyor dedi 😅 ben tek cocuga bakarken bile zorlaniyorum sen 2 cocuga bakiyorsun çok zor seni anlayabiliyorum 🥲 ben de bazen belgesel izletsem ne gibi bir zarari olabilir ki diyorum 😄 herkes yorum yapiyor herkes prof olmuş, bizim ülkede kimse bu konuda bir fikrim yok yorum yapamam diyemiyor 🤣 biz de izledik zamaninda çizgi film için erken uyaniyorduk simdi düşününce ne güzel zamanlardi diyorum 😍 bazi cocuklar var aileleriyle beraber tüm dizileri izliyor, hepsini biliyor, tüm kadin programlari dahil bence o tarz durumlar tehlikeli. Onun disinda izlettigin 15 20 dakikadan ne olabilir ki? Bagimli olmak zor ama misal bilgisayar oyunlari. Ben şöyle düşünüyorum. Zamaninda babam bize izin vermezdi bilgisayarda oyun oynamamamiz için, biz o zaman deli gibi oyun oynamak isterdik hiç başindan kalkmak istemezdik. Şu an 2 tane bilgisayarim var oyun dolu 5 dakika bile oynamak içimden gelmiyor. Bazi şeyler kısıtlı olunca insana daha mı cazip geliyor acaba? Tabi ki bagimlilik oluşuyorsa orda müdahale gerekebilir. Bu konunun uzmani degilim kendimce fikirlerimi söyledim ama ben herkesin yorumundan çok doktorlarin ne söyledigine daha çok dikkat ederim. Misal senin doktorun seni bizden daha doğru yönlendirir. Internette herkes mükemmel anne, onlari görünce insanin morali bozuluyordur ama ben çogunun gercegi yansittigini düsünmüyorum. Tek basina cocuk bakmak çok zor ben de tek bakiyorum ve çok yoruluyorum. Kendime ayırdığım zaman kısıtlı tv izletmiyorum ama 2. cocugum olsa ne yapardim bilmiyorum tecrübe etmeden bilmek zor 😬😬
Bende öyle canım çocuğu insanın gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum yaptığımı kusur olarak da görmüyorum. Bunları araştırıp okumasam belki bu kadar da stres yapmazdım. Gerçekten iki çocuklu olmak zor. Rabbim hepsine sağlık versin.Mesela çalışan annelerinde bizlere nazaran ilgileri ister istemez daha az çocukların ilgiye daha çok ihtiyacı var özellikle annelerinin. Ama anneler mecburiyetten tüm gün çalışıyor ve çocukları ya bakıcı ya da anneanne babaanne vs onlara bırakıyor. Bende büyük kızımda bırakmıştım çok iyi anlıyorum ben işteyken çok ama çok özlüyordum ve bebeğimin de beni özlediğini hep hissediyordum eve geliyordum saat 7 yi geçiyordu yemek oyun derken günlük 2/3 saat zaman geçirtiyorum ve uyutup yatıyordum böyle yıllarca çalıştım. Bazen bunun da vicdan azabını çektim ama o anki şartlarda mecburiyetlerim vardı. Bana pedagog bununla da örnek verdi. Diyorum ya rabbim sağlık sıhhat versin hepsine inşallah 🙏

Canim belirli bi yaştan sonra zaten izletecegiz çok faydali ve güzel eğitici yayınlar var ben şimdiden araştırıp kaydediyorum. Kesinlikle doğru kullanımda faydası var. Ama süreli ve ebeveyn kontrollü olmalı. Fakat şuan çok çok erken. Beyinleri o kadar taze ki bir motor gibi çalışıyor çevrelerini keşfedip iletişim kurmayi öğrenmeleri gerekiyor oyuncaklar ile nasıl oynamaları gerektiğini öğrenmeleri gerekiyor oyun kurmalari gerekiyor tv ekran maruziyeti şuan onların tüm bu gelişimlerini geriye atacak şeyler. Günümüzde geç konuşmaya bile sebep olan şeylerin başında tv geliyor ve çocuklar daha agresif ve asabi oluyor istedikleri her şeyi ekranla yaptirmaya çalışıyorlar. O yüzden en azindan 1,5 yıl daha sabretmeliyiz diye düşünüyorum

Ah canım ne sakini Ekin öyle hareketli ve aktif bir çocuk ki. Asla 1 dk durmaz mama sandalyesinde bile zor duruyor sürekli gezinecek bi yere çıkacak merak ediyor her şeyi eşimle üzerimizden tır geçmiş gibi oluyoruz. Oyun ile oyalaniyor oturup onunla oynayacaksin konusacaksin o zaman oturuyor bir tek. Oyun kurmayı öğrendi artik mesela çamaşır katlarken beşiğine koyup oyuncak veriyorum o oynuyor ben işimi hallediyorum o arada. Eşim evdeyse o ilgileniyor. Ayni sekilde yemek hazirlarken birimiz oynuyor birimiz yemek hazirliyor. Bu sekilde idare ediyoruz.Yani eş desteği olmadan malesef çok zor. Tek bir kişi her işe yetişemiyor.

Evet otizmi destekliyor çocukta varsa. Ama uyaran eksikliği kaynaklı da gelişim geriliği yapiyor, günümüzde zaten otizm denen tanilarin çoğu uyaran eksikliği otizm değil. Kontrollü ilerlemekte fayda var çocuk tv yi ekrani arkadas bellememeli. Bu devirde zor ama mecburuz kreş çağındaki çocukları gördükçe üzülüyorum açıkçası
Alya da ekin gibiydi canım ama dişler beni de onu da mahvetti 1 aydır böyle düzeldi düzelecek yolsa gündüzleri de duruyordu yürüteçe koyuyordum berde olursam oraya çekiyordum onu iş yaparken bir süre daha dişimi sıkacağım maalesef.

Sorma canım taşınma işleriyle uğraşıyorum kaç haftadır. 2 gün önce de babaannemi kaybettik.. Çok üzgünüm. 2023 hiç güzel veda etmedi malesef. 2024 hepimiz için umut dolu geçsin bu vesile ile yeni yılınızı kutluyorum kızlar evlatlarımızla nice güzel günler görelim🌸🙏🏻
Allah rahmet eylesin canım. Sana da kolaylık dilerim rabbim bu üzüntünüzü hafifletecek kadar kalplerinize ferahlık versin.Nice sağlıklı seneler canım

Bu arada tüm mart 2023 annelerine sağlık sıhhat huzur ve bereket dolu bir sene dilerim. Umarım 2024 te sürekli iyi haberler alırız. Kötülükler son bulur inşallah.
Çocukların öldürülmediği bir sene olsun.
Herkes kalbinin ekmeğini yesin.
Herkes gönlünde ne doluysa onu yaşasın.
Nice mutlu seneler hanımlar ❤️

Kızlar selam,

Lütfen yargıladığımı düşünmeyin. Merakımdan soruyorum. Burda bebeği beslerken bütün anneler çok titiz🤗 tek tek araştırıyor herkes ve ben hayran kalıyorum buna 💓 ancak ekran konusunda neden bu titizlik yok çok merak ediyorum 🤷‍♀ düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim 🙏
Buyuk kizim (uc bucuk yasinda,) kardesi dogduktan sonra normalden fazla ekrana maruz kaldi, bu sure icinde huylari inanilmaz degisti,asiri huysuz oldu,gece uyanmalari basladi,hircinliklari artti.uc aydir sifir ekran, cok sukur normale dondu.Artik kendi basina cok guzel oynuyor,etrafi dagitsa bile hic sorun etmiyorum.Kucuk kizima da bes dk bile acmadik dogdugundan beri.Bence iki yasa kadar sifir ekran,sonraki coxukluk donemi icin de maksimum gun icinde bir saat ekran olmali.

Başınız sağ olsun 🙁

Buyuk kizim (uc bucuk yasinda,) kardesi dogduktan sonra normalden fazla ekrana maruz kaldi, bu sure icinde huylari inanilmaz degisti,asiri huysuz oldu,gece uyanmalari basladi,hircinliklari artti.uc aydir sifir ekran, cok sukur normale dondu.Artik kendi basina cok guzel oynuyor,etrafi dagitsa bile hic sorun etmiyorum.Kucuk kizima da bes dk bile acmadik dogdugundan beri.Bence iki yasa kadar sifir ekran,sonraki coxukluk donemi icin de maksimum gun icinde bir saat ekran olmali.
Şu an okullardaki hiperaktif dediğimiz, şiddete meyilli dediğimiz tüm öğrenci tiplerinin altında ekran maruziyeti yatıyor. Ne güzel yol yakınken farkına varmış, önlem almışsınız. Her aile bu bilinçte olsa 🙏🏻

Ne kadar fark etmiş... Bunu farkedip uygulaman çok 😍💓

Back
X