• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Aynen bitek işte ateş yok bizde huysuzluk ve saç kulak çekme var bide istahsizlik sadece meyve puresi ve muhallebi tarzı yedireniliyorum. gecede uyutmadi bizi simdi uyuyor valla saatlerdir:) neyse iyi olsunda...carsamba 9cu ay kontrolu var bakalim.doktor ne dicek bu sefer ay bide kizamik asisi vardi bisey olurmu acaba
Bizde yan etki olmadı canım inşallah sizde de sıkıntısız geçer 🙏
Bizde hala aynı durumlar canım artık dişe bağlıyorum bu durumu ama çok yorucu 🙁🙁
Kesinlikle katılıyorum 👍

Ege kızı işte şimdiden belli ediyor kendini Ekintoş😍
Kesinlikle 😅🥳
Cnm biberon reddetme devam ediyor bizde iki aydır sorunsuz uyuyan çocuğu iki saattir uyutmaya çalışıyorum, annem her hastalıkta çocuğun huyu değişir derdi doğruymuş biz düzelemedik hala.
Ya niye böyle oldular ki ah cnm ya sana da kolaylıklar diliyorum çok zor çalışırken 😞
Canim 7. Sicramadalar şuan ve inan çok kötü bir uyku gerilemesi oluyor çok şiddetli olmamakla birlikte bizim de devam ediyor mesela dün 11.30 da uyandi 01.30 a kadar uyumadi ve sürekli üstümde yattı. Diş ağrısı fa var bence yan kesiciler baya sertleşmiş çünkü hepsi birbirine karışıyor 😦
Tesellim o canım vücudu bağışıklık kazandı dediğin gibi , ilk dozda da hızlı ateş yükselmesi yaşamıştık biz, Ekin yan etki yaşamayabilir belki ilkinde de olmamış. Bizim aşı takvimimiz böyleydi sonra doktor değiştirdik yine aynı gibi bu listeden farklı olarak 10.aydaki bexeroyu şimdi 9.ayda yapmayı önerdi bu doktor,iki doz arası 2 ay olmalı yazıyormuş aşı prospektüsünde ama keşke bir ay bekleseydik dengemizi sarsmazdı belki bilmiyorum,9.aydaki a tipi menenjiti de 8.ayda yapmıştı. Şimdi kızamık 9.ay ek dozu yaptırmalıyım sağlık ocağında ama korkuyorum yılbaşından sonraya ertelesem bişey olmaz herhalde.
Ben 2 dr a götürüyorum onlar da tam tersi arası erken olmasın ağır bi aşı sarsmasın dediler canım. Her doktorun bu konuda farklı bir görüşü var ama tek doğru yok aslında önemli olan 4 dozu 1 yaşa gelene kadar tamamlamış olmak ve 1 sene sonrası da hatirlatma dozunu olmasi. Sizin bence başka bir durum da var diye düşünüyorumdum ki alta yazmışsın
Ay bizimki muza bayılıyor 😂 versem her saat yer ahshshshs. Tarhanadan tiksiniyor öğürüyor asla sevdiremedim acaba bebek tarhanası olduğu için mi sevmiyor normalini deneyim diyorum 🤔
Canim tarhanayi nasıl pisiriyorsun ? Belki sade veriyorsab sevmiyor olabilir. Ben zeytinyağında bebek salçasını kavurup tarhanasini ekliyorum doyurucu olsun diye sebzeli sehriye atiyorum bir de içine sarimsak rendeliyorum çok lezzetli oluyor. Yoğurt seviyorsa çorbanın içine pistikten sonra 1-2 kaşık yoğurt ekleyerekte verebilirsin hem çorba hızlı soğuyor hem çok seviyor yoğurt seven bebekler. Bazen de kıymalı yapiyorum o
Bende bugün kendim yapayım dedim taş gibi oldu😂
İnan hiç vaktim yok ona aslında en güzeli evde yapmak😅
Kızlar benim bebiş baya grip semptomları gösteriyor ☹️ dün doktora gittik antibiyotik yazdı yine delireceğim. Bir ay arayla ikinci antibiyotiği olacak bu. Takır takır öksürüyor deli gibi balgamı var. Kullanmak hiç istemiyorum. Daha önce böyle birşey yaşayan kullanan var mı üstüste ☹️☹️ çok canım sıkkın ☹️☹️
Kızlar ben sürekli birşeyler soruyorum ama 🤦🏻‍♀️ bizim oğlanın her geçen gün yeni bir huyu çıkıyor 🤦🏻‍♀️ şimdi de dişlerini sıka sıka gıcırdatmaya başladı sizinkilerde de böyle birşey var mı? Gırç gırç ses çıkıyor. Delireceğim sakin yaklaşmaya çalışıyorum ama çok canımı sıkıyor bu durum. Hayır diyorum yaptıkça 🙄 anlamıyor tabi 🙁 diş ağrısı var muhtemelen onu engellemeye çalışıyor ama dişlerine birşey olacak diye korkuyorum 😥😥
Tatlım aynı şeyi yaşadık. Ateş olmadığı icin doktor antibiyotiğe gerek görmedi. Çünkü boğazlar da kulaklar da temizdi enfeksiyon kızarıklık yok demişti. Sizin tablo nasıl? Ventolin uygulatti bize o gün acilde ve baya ağzından balgamlari çıkarttı. O gece rahatladi ama ertesi gün yine aynı olunca doktora yazdik evde uygulamamiz için de recete etti günde 4 defa yapabilirsiniz demişti ama ben günde 2 defa 2 gün nebulizator ile uyguladim uygulama sonrasi öksürük ile çıkarıyordu balgamlari. Ve mutlaka burun yikama ve çekme çok önemli canım geçmiş olsun 🤍
Kizlar sizde de böyle mi her yere tırmanıyor 🤣
Henüz değil 😅😅😅 Kuzey'e erkek bebek skill i yüklenmiş 😅
Tirmanmami daha emekleme yok bizimkinde yuzustu koyuyorum yorulup yatiyor oyle :) massalah
Topiğin en rahat annesi ilan ediyorum seni 😂

Cnm sağolasın. Gezerek de denedim içmedi doktor da zorlama dedi biraz ara verdim sonra bu sabah babası teklif etti öyle içti çok şükür. Doktor bize bulantıya ilaç vermedi cnm ama aklımda olsun o ilaç sağol zaten bugün kusmadı çok şükür ama halsiz ateş az önce 38.1 olmuş yine ben çözemedim bu işi. Çorba falan da kabul etmedi dün görsen 6-7 çeşit yemek yaptım hiiçbişey yemedi resmen nasıl ağladım, bugün yedi neyse ki hem mama hem ekgıda çok şükür, ateş de düşer inşallah bir de diş çıkarmış bu arada üst yan diş her şey üstüste geldi.
Hiç zorlama canım. Kendinden pay biç hastayken biri sürekli ağzına bişey tıksa yemek ister misin? Ve çok acayip bir bilgi paylaşayım karnımız açken vücudumuz hastalıkla çok daha iyi savaşırmış. Bu yüzden çok zorlamak çok doyurmakta önerilmiyor. Ne yiyorsa içiyorsa iki üç lokma ver yeter merak etme 2-3 meyveli yoğurt yese bir şey olmaz Ekin sadece mama ve meyveli yoğurt yemişti şuan normal beslenmesine devam ediyor etkileyen bir şey olmadı yani. Zaten sıvı beslenmeleri hastalık sürecinde daha faydalı

Kızlar nasılsınız? Sanırım hepimiz hayatımızın en yoğun zaman diliminden geçiyoruz 🥲 burayı çok özlüyorum ama artık evde telefonu elime alamıyorum resmen çünkü küçük bir cadı telefon görünce çıldırıp üstüme atlıyor 😒 sanarsın 9 ay karnimda telefon kullandı. O yüzden telefonlari saklama modundayız asla affetmiyor görünce ışıklar renkler çok ilgisini çekiyor. Akıllı saatimi bile parmaklari ile kaydırıyor 😵‍💫 sizinkiler ne durumda ilgilerini çok çekiyor mu normal mi ? Asalak gibi tv ye telefona bakmasını hiç istemiyorum işimiz zor valla bu zamane çocukları ile 😦

Bu arada bazı şoför Nebahatlerin gecikmeli 10 ay fotosu çekildi 😂

Eklentiler

• IMG_20231225_085539.webp
    IMG_20231225_085539.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 65
Kesinlikle 😅🥳

Canim 7. Sicramadalar şuan ve inan çok kötü bir uyku gerilemesi oluyor çok şiddetli olmamakla birlikte bizim de devam ediyor mesela dün 11.30 da uyandi 01.30 a kadar uyumadi ve sürekli üstümde yattı. Diş ağrısı fa var bence yan kesiciler baya sertleşmiş çünkü hepsi birbirine karışıyor 😦

Ben 2 dr a götürüyorum onlar da tam tersi arası erken olmasın ağır bi aşı sarsmasın dediler canım. Her doktorun bu konuda farklı bir görüşü var ama tek doğru yok aslında önemli olan 4 dozu 1 yaşa gelene kadar tamamlamış olmak ve 1 sene sonrası da hatirlatma dozunu olmasi. Sizin bence başka bir durum da var diye düşünüyorumdum ki alta yazmışsın

Canim tarhanayi nasıl pisiriyorsun ? Belki sade veriyorsab sevmiyor olabilir. Ben zeytinyağında bebek salçasını kavurup tarhanasini ekliyorum doyurucu olsun diye sebzeli sehriye atiyorum bir de içine sarimsak rendeliyorum çok lezzetli oluyor. Yoğurt seviyorsa çorbanın içine pistikten sonra 1-2 kaşık yoğurt ekleyerekte verebilirsin hem çorba hızlı soğuyor hem çok seviyor yoğurt seven bebekler. Bazen de kıymalı yapiyorum o

İnan hiç vaktim yok ona aslında en güzeli evde yapmak😅

Tatlım aynı şeyi yaşadık. Ateş olmadığı icin doktor antibiyotiğe gerek görmedi. Çünkü boğazlar da kulaklar da temizdi enfeksiyon kızarıklık yok demişti. Sizin tablo nasıl? Ventolin uygulatti bize o gün acilde ve baya ağzından balgamlari çıkarttı. O gece rahatladi ama ertesi gün yine aynı olunca doktora yazdik evde uygulamamiz için de recete etti günde 4 defa yapabilirsiniz demişti ama ben günde 2 defa 2 gün nebulizator ile uyguladim uygulama sonrasi öksürük ile çıkarıyordu balgamlari. Ve mutlaka burun yikama ve çekme çok önemli canım geçmiş olsun 🤍

Henüz değil 😅😅😅 Kuzey'e erkek bebek skill i yüklenmiş 😅

Topiğin en rahat annesi ilan ediyorum seni 😂
Evet canım sade veriyorum. Deneyeceğim mutlaka yazdıklarını umarım sevdiririm 😊

Kızlar nasılsınız? Sanırım hepimiz hayatımızın en yoğun zaman diliminden geçiyoruz 🥲 burayı çok özlüyorum ama artık evde telefonu elime alamıyorum resmen çünkü küçük bir cadı telefon görünce çıldırıp üstüme atlıyor 😒 sanarsın 9 ay karnimda telefon kullandı. O yüzden telefonlari saklama modundayız asla affetmiyor görünce ışıklar renkler çok ilgisini çekiyor. Akıllı saatimi bile parmaklari ile kaydırıyor 😵‍💫 sizinkiler ne durumda ilgilerini çok çekiyor mu normal mi ? Asalak gibi tv ye telefona bakmasını hiç istemiyorum işimiz zor valla bu zamane çocukları ile 😦
Bizde çok zor dönemden geçiyoruz. Defne 4 gündür hasta öksürük çok fazla ilk gün ateş oldu biraz neyseki ateşi devam etmedi. Hastaneye götürmedik evde buhar burun yıkama falan yapıyoruz ama nefes alışverişi hızlandı öksürükten uyuyamıyor çok halsiz bişeyde yemiyor. Hafta sonu full beni emdi şimdi aklım onda. Bugünde düzelme göstermezse artık götürcez hastaneye mecbur. Diş çıkaracak galiba bide. Zaten gelince üst üste geliyor.

Bizde çok zor dönemden geçiyoruz. Defne 4 gündür hasta öksürük çok fazla ilk gün ateş oldu biraz neyseki ateşi devam etmedi. Hastaneye götürmedik evde buhar burun yıkama falan yapıyoruz ama nefes alışverişi hızlandı öksürükten uyuyamıyor çok halsiz bişeyde yemiyor. Hafta sonu full beni emdi şimdi aklım onda. Bugünde düzelme göstermezse artık götürcez hastaneye mecbur. Diş çıkaracak galiba bide. Zaten gelince üst üste geliyor.
Canım çok geçmiş olsun nefes alışında farklılık hissettiysen götürmeni tavsiye ederim çünkü bu balgamin ciğerlere inme olasılığı çok yüksek ve öksürüğü hafife almamak lazim 🥺 Kesinlikle gelince hepsi birbirine karışıyor bizim de hep diş dönemi oluyor bağışıklıklari düştüğü için kolay hasta oluyorlar diş dönemi

Kızlar bu arada bir önerim olacak. Ekine yeni doğduğunda çok kullanmıştım yine kışa denk geldiği için hava çok kuruydu. Nazal nem damlatiyordum ve burun tıkanma vs. Çok yaşamadık o dönem. Şuan da burun tıkanma olayi biliyorsunuz çok fazla kaloriferlerden dolayı. 3-4 gündür gece yatmadan evvel sıkıyorum burnuna burnundaki kuruyan sumukleri de çözünüyor onlari da çekiyorum çok rahat uyuyor gece bu tarz sorun yaşayan varsa kesinlikle tavsiye ederim çünkü hastalıkların başı burun tıkanıklığı ile geliyor malesef

Canım çok geçmiş olsun nefes alışında farklılık hissettiysen götürmeni tavsiye ederim çünkü bu balgamin ciğerlere inme olasılığı çok yüksek ve öksürüğü hafife almamak lazim 🥺 Kesinlikle gelince hepsi birbirine karışıyor bizim de hep diş dönemi oluyor bağışıklıklari düştüğü için kolay hasta oluyorlar diş dönemi
Çok öksürüyor canım ya ilaç falan kullanmak istemiyorum ama mecbur kalınca yapacak bişey yok götürcem allah korusun yavrularımızı. Çok ağlıyor hiç durmuyor

Çok öksürüyor canım ya ilaç falan kullanmak istemiyorum ama mecbur kalınca yapacak bişey yok götürcem allah korusun yavrularımızı. Çok ağlıyor hiç durmuyor
Canim malesef ilaç kullanmazsan en az 1 ay sürer bu. Bir de ciğere inme riski var. Ventolin tarzi bir şey verirse baya rahatlatır.

Canim malesef ilaç kullanmazsan en az 1 ay sürer bu. Bir de ciğere inme riski var. Ventolin tarzi bir şey verirse baya rahatlatır.
İlaçtan kastım antibiyotik ve öksürük şurubu aslında. Verdiklerinde ben kullanmayım desemde annem babam kullan diyecekler. Of çok zor süreçler ya keşke hasta olmasalar ama illaki alıyolar bir şekilde. O öyle öksürüp ağladıkça benim ciğerlerim parçalanıyor.

Kizlar biz geceyi gunduz gunduzu gece yaptik. Tekrar nasi eski haline dondurebilirim. Gunduz 6 7 saat uyuyor..gece 12 de uyuyor. Acaba uyutmasam mi oglen ama o zamanda cok agliyor huysuzlaniyor. Nasi eski uyku duzenine donecez ya? Kendi kendine duzelir mi acaba?

İlaçtan kastım antibiyotik ve öksürük şurubu aslında. Verdiklerinde ben kullanmayım desemde annem babam kullan diyecekler. Of çok zor süreçler ya keşke hasta olmasalar ama illaki alıyolar bir şekilde. O öyle öksürüp ağladıkça benim ciğerlerim parçalanıyor.
Canım nefes alısverısı artmıssa durma gotur yuksek ıhtımal bronsşolin olmustur broşsları tıkanmıstır ventolın kullanmanız şart olacaktır. Cok uzuluyorum oksuren bebeklere en zoru😔

Kizlar biz geceyi gunduz gunduzu gece yaptik. Tekrar nasi eski haline dondurebilirim. Gunduz 6 7 saat uyuyor..gece 12 de uyuyor. Acaba uyutmasam mi oglen ama o zamanda cok agliyor huysuzlaniyor. Nasi eski uyku duzenine donecez ya? Kendi kendine duzelir mi acaba?
gündüz 6-7 saat mi aşırı fazla şuan maksimum 3 saat uyuması lazım, gece asla uyumaz bu şekilde ve en geç 9 da uyumalı büyüme hormonu için

umarım gerek kalmaz ama ertelersen bu defa damardan antibiyotik tedavisi vermek için yatış verebilirler, ben bu durumlarda geç kalınmadan götürülmesi gerektiğini dinledim hep doktorlardan. ciddi sonuçlar doğuran hastalıklardan biri çünkü

Back
X