• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
2 gündür saat uğraşıyorum. Dün gece asla uyumadı. En son gece12 yi geçmişti  saate bile bakmadım ne zaman uyudu bilmiyorum. Ben de 2 gündür gece çalışmam gerektiği için hiç uyumamıştım üstüne dün çok zordu...
Ya niye böyle oldular ki ah cnm ya sana da kolaylıklar diliyorum çok zor çalışırken 😞

Ya niye böyle oldular ki ah cnm ya sana da kolaylıklar diliyorum çok zor çalışırken 😞
Sağol canım... Vallahi o kadar bıktım ki uyumasın daha iyi. Şimdi mesela 1 saat oldu uğraşıyorum yok! Hani uykusu da var huysuz uyumalı... Neşesi yerinde olsa inan pes uyumasın daha iyi!

Bu durumlarda sanırım yeni bir yetenek kazanımı oluyor. Gece kök söktürdü, şimdi hızlı hızlı sıralamaya başladı 🧿 Dün yoktu bu... 9 ay 1 günlük oldu ☺ hemen yeni bir şey 🥲

Cnm asinin atesinden korkmana gerek yok hastalik atesi degil sonucta ne guzel vucudu savasmayi ogreniyor iste bu arada donusumlu calpol dolven verebilirsin. Mesela calpol verdin 1 saat sonra dolven verebilirsin. Ikisinin etken maddesi farkli cunku.
Cnm şimdi gördüm mesajı dolvene gerek kalmadan düşmüştü ateşi ama ilacın etkisi geçince çok hızlı yükseliyordu yine calpolle düşürdüm o ara biraz yıprandık.
Evet bexero farkli bir bakteri türünü içeriyor canim ve aslında çok faydalı bir aşı. Allah korusun ilerde böyle bir hastalık ile karşılaşırsa vücudu şuan o bakteriyi tanıdı ve ağır semptomlar almadan atlatacaktir ki umarım hiç böyle kötü hastalıklar yaşamazlar 🙏🏻 ilk doz nimenrix hiç bir yan etki yaşamadık biz de. İkinci doz bexero olacak. Üçüncü doz bexero+nimenrix 1 yıl sonra da hatirlatma dozu nimenrix. Bexero bazı çocuklarda çok belirti verirken bazi çocuklarda normal geçiriyor bu da vücudun savaşma mekanizmasi ile alakali demek ki
Tesellim o canım vücudu bağışıklık kazandı dediğin gibi , ilk dozda da hızlı ateş yükselmesi yaşamıştık biz, Ekin yan etki yaşamayabilir belki ilkinde de olmamış. Bizim aşı takvimimiz böyleydi sonra doktor değiştirdik yine aynı gibi bu listeden farklı olarak 10.aydaki bexeroyu şimdi 9.ayda yapmayı önerdi bu doktor,iki doz arası 2 ay olmalı yazıyormuş aşı prospektüsünde ama keşke bir ay bekleseydik dengemizi sarsmazdı belki bilmiyorum,9.aydaki a tipi menenjiti de 8.ayda yapmıştı. Şimdi kızamık 9.ay ek dozu yaptırmalıyım sağlık ocağında ama korkuyorum yılbaşından sonraya ertelesem bişey olmaz herhalde.
9CD60999-723C-45B6-AD75-784FFE666A0B.jpeg

Son düzenleme:
2 gündür saat uğraşıyorum. Dün gece asla uyumadı. En son gece12 yi geçmişti  saate bile bakmadım ne zaman uyudu bilmiyorum. Ben de 2 gündür gece çalışmam gerektiği için hiç uyumamıştım üstüne dün çok zordu...
Bizimkide kök söktürüyor geceleri bu ara birşey oldu çocuğa gece uykusu nedir unuttum ya 🤦🏻‍♀️ zor dalıyor uykuya uykuda bile sürekli mızmız dişten mi acaba ya 😐

Bacağından yapıldı bexero 2.doz emekleyemiyor , bacağına dokununca ağlıyor, hiç bişey yemiyor, aç ağlıyor sürekli herkeste böyle oldu mu ya doktor normal dedi ama bugün 2.günü aşının 😞
Benim oğluma da çok zor gelmişti menenjit aşısı. Bayağı orası şiş, yumru gibi kalıyor. Neredeyse 1 aya yakın. Normal demişti doktoru

Yaa yerim onu peynir canavarı 😂 Ekin de ekşi şeyleri çok seviyor ben de hamileyken eksiye düşmüştüm 😂 kahvaltida domatesin üzerine zeytinyağı gezdiriyorum kendimize onun yağına ekmek banıp verince bayılıyor 😂

Canim önce yıkayıp sonra çekmeni tavsiye ederim çok daha etkili olacaktır burun tıkanıklığı varsa yatinca mutlaka bir yastikta yatir ve yakasina cold mix damlat nebulizator varsa serum fizyolojik dolaba koy soğusun soğuk halde makineye koyup onun buharını solut uyurken daha rahat oluyor başucuna koyuyorum ben. 1-2 gün takip et ilerleme olursa dr şartm hırıltı takip et hırıltı duyarsan götür ventolin uyguluyorlar ağzından bütün balgami atıyor rahatliyorlar canım. Bize dr eve de yazdi 2 gün verdik nebulizator ile tamamen iyileşti. Ben balgamdan korkuyorum ciğere iner diye. He bi de öksürük için soğanı bölüp karanfil batırıp başucuna koyabilirsin. Ve mutlaka bol su

Bize de 4 saat demişti

Canim mamma dan aliyorum ben gayet güzel tertemiz elma suyu ile tatlandirilmis, bugün bunu aldım çok mantıklı geldi bu da keci boynuzu ile tatlandirilmis toz halinde olması çok pratik
Bende bugün kendim yapayım dedim taş gibi oldu😂

Çubuk kraker eğer bebek için özel değil piyasadakilerdense bolca tuz, glikoz şurubu ve palm yağı içeriyor hatırlatmak istedim.
Teşekkür ederim,ben de öyle çok çok vermiyorum aslında ama hiç vermedim de değil arasında yani☺️ baktım ki seviyor böyle elinde bir şeyler yemeyi gerber aldım bakalım onları da sevecek mi

Cnm minseo minseo dediğin gibi sanırım bizimki bir enfeksiyonla birleşti bugün fışkırarak kustu iki kere, emedur fitil verdi doktor. Mama içememesi mide bulantısından sanırım, evde sebze et çorba pankek ne yaptıysam yemedi sadece hazır elma püresi ve hero babynin muzlu sütlü pirinçli hazır bir karışımı var onu yedi, bikaç gün daha böyle beslenirse çok kötü olmaz mı ya çok endişeliyim 😞

Cnm minseo minseo dediğin gibi sanırım bizimki bir enfeksiyonla birleşti bugün fışkırarak kustu iki kere, emedur fitil verdi doktor. Mama içememesi mide bulantısından sanırım, evde sebze et çorba pankek ne yaptıysam yemedi sadece hazır elma püresi ve hero babynin muzlu sütlü pirinçli hazır bir karışımı var onu yedi, bikaç gün daha böyle beslenirse çok kötü olmaz mı ya çok endişeliyim 😞
Gecmis olsun cnm hic yememesinden iyidir benimkide şuara yemiyor bende hero babynin karisimlarindan veriyorum. Hem et tarzi seyler agir gelir zaten suanda.

Gecmis olsun cnm hic yememesinden iyidir benimkide şuara yemiyor bende hero babynin karisimlarindan veriyorum. Hem et tarzi seyler agir gelir zaten suanda.
Anne sütüm zaten yok mama da almayınca sadece meyveli şeylerle beslenmesi gelişimine etki eder diye korkuyorum ama dediğin gibi şükür hiç yememesinden iyi 🙏🏻

Anne sütüm zaten yok mama da almayınca sadece meyveli şeylerle beslenmesi gelişimine etki eder diye korkuyorum ama dediğin gibi şükür hiç yememesinden iyi 🙏🏻
Formul mama ile hero baby kasik mamasini karıştırip biberona koyup icerebilirsin cnm belki ole mamayida.icer ama seninki biberon reddimi vardi sanki ole bisi hatırlıyorum

Back
X