2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Cnm bende bir şey sormak istiyorum cvp vermek istemezsen sıkıntı değil 😌
Oğlumun yediği şeyler hep kısıtlı 4-5 çeşit (pilav,makarna,ekmek,bal)yer bunun dışına çıkamıyorduk bu sene balık tavuk nar yemeye başladı dün kaşar yedi ilk defa. Mesela muza dokunamıyor, çorba içemiyor yüzü bi tuhaflaşıyor midesi bulanıyor istifra ediyor. Ben biraz araştırdım duyu bütünleme gibi şeyler çıktı karşıma ama emin olamıyorum eşim de yok öyle bir şey zamanla yer diyor 😏 bir çok vitaminden mahrum kalıyor. Sence bu nedir, ne yapmalıyız ????
Yazarım tabii ki canım ☺ama sen rahatsız olabilirsin 🙏canım bence önce eşinle senin ilişkin değerlendirilmeli ona göre ta çift, bireysel ya da çocuğunu oyun terapisine almak lazım. İlişki ile ilgili sorun var. Oğlunda burda sorunlar yaşiyor. Yemekle gösteriyor size... Kızında da benzer durum var farkındaysan...

Ay hayir 🤣🤣🤣

Eklentiler

• Screenshot_20231210_152451_Instagram.webp
    Screenshot_20231210_152451_Instagram.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 62
Cnm bende bir şey sormak istiyorum cvp vermek istemezsen sıkıntı değil 😌
Oğlumun yediği şeyler hep kısıtlı 4-5 çeşit (pilav,makarna,ekmek,bal)yer bunun dışına çıkamıyorduk bu sene balık tavuk nar yemeye başladı dün kaşar yedi ilk defa. Mesela muza dokunamıyor, çorba içemiyor yüzü bi tuhaflaşıyor midesi bulanıyor istifra ediyor. Ben biraz araştırdım duyu bütünleme gibi şeyler çıktı karşıma ama emin olamıyorum eşim de yok öyle bir şey zamanla yer diyor 😏 bir çok vitaminden mahrum kalıyor. Sence bu nedir, ne yapmalıyız ????
Bizim komşunun oğlu da aynı şekilde bir kaç tane birşey yiyor sadece. Beş yaşında

Yok canım bana da böyle yap diye babanem söyledi hatta yaptı yanındayken bide bana bi kasa elma geldi de onlarla yaptık, rafine şekerde koymadım kaynadıktan sonra içine pekmez döktük, benim ki çok seviyor ama dolapta duruyor benim ki hastalandı ya ondan da korkar oldum boğazı üşüdümü diye, az dışarda bekletip veriyordum ama artık ılıtıp vereceğim.
Şu an nasıl canım?

Yok canım bana da böyle yap diye babanem söyledi hatta yaptı yanındayken bide bana bi kasa elma geldi de onlarla yaptık, rafine şekerde koymadım kaynadıktan sonra içine pekmez döktük, benim ki çok seviyor ama dolapta duruyor benim ki hastalandı ya ondan da korkar oldum boğazı üşüdümü diye, az dışarda bekletip veriyordum ama artık ılıtıp vereceğim.
Ya bende bazi seyleri soguk veriyorum alissin diye ama iyimi ediyom kotumu bilmiyorum valla:)

Hava 9 derece ama olsun bugün de çıktık 🥴🤣🤣
Çok iyi yapmışsınız canım cocuklara hava aldırmak çok iyi geliyor sıkıca giydirdikten sonra hiç korkmaya gerek yok bende bol bol cıkarıyorum😍 bugün indik bahçeye biraz kuşlara ve kedilere baktık geldik😊😊
Yaptım canım mıncıklayıp yere atıyor. Ağzına bir iki lokma sokuyor onda. O da yarı ağızdan geri çıkıyor yarısı iniyor mideye. Ama devam ediyorum miktarı artar elbet 🤭 Muzu da mıncıklamak istiyor yeme kısmı pek yok.

Bizimki de işte mıncıklasın atsın . Belki o da oynama aşamasından sonra yeme aşamasına geçer. Ben devam edeyim önüne vermeye.
yavaş yavaş öğrenecek canım bizimkide öyleydi önüne koyuyordum ağzına götürmüyordu hiç ama kumandayı götürüyordu😂 şimdi öğrendi kendi yiyor 😍
Kızlar aklıma takılan bir konu var. Uzmanlar yemek yediğiniz esnada su içmeyin diyorlar.
Ben oğluma yemek yedirirken arada çok miktar olmasa da su içiriyorum. Kendisi de çok istiyor 🤷🏼‍♀️
Zararlı bir durum mu acaba? Siz yemek yerken su veriyor musunuz?
Ben içiriyorum ama doğrusu nedir bilmiyorum tabi😅 ama su yaa bi zararı olmaz aksine kolay yutuyor her lokmasında değil ama arada ağzını temizlesin kuru kalmasın takılmasın diye veriyorum

Çok iyi yapmışsınız canım cocuklara hava aldırmak çok iyi geliyor sıkıca giydirdikten sonra hiç korkmaya gerek yok bende bol bol cıkarıyorum😍 bugün indik bahçeye biraz kuşlara ve kedilere baktık geldik😊😊

yavaş yavaş öğrenecek canım bizimkide öyleydi önüne koyuyordum ağzına götürmüyordu hiç ama kumandayı götürüyordu😂 şimdi öğrendi kendi yiyor 😍

Ben içiriyorum ama doğrusu nedir bilmiyorum tabi😅 ama su yaa bi zararı olmaz aksine kolay yutuyor her lokmasında değil ama arada ağzını temizlesin kuru kalmasın takılmasın diye veriyorum
Bakalım bugün kahvaltıda falan önüne koydum,ağzına vermedim hiç. Kendi elledi bazısınınağzına koydu geri çıkardı bazısını mıncıkladı yere attı bazısına hiç ellemedi. Böyle takılalım bakalım bi😆

Yazarım tabii ki canım ☺ama sen rahatsız olabilirsin 🙏canım bence önce eşinle senin ilişkin değerlendirilmeli ona göre ta çift, bireysel ya da çocuğunu oyun terapisine almak lazım. İlişki ile ilgili sorun var. Oğlunda burda sorunlar yaşiyor. Yemekle gösteriyor size... Kızında da benzer durum var farkındaysan...
Bizde sıkıntı yok ya. İnkar için demiyorum gerçekten yok. Öyle Çok kavga eden bir çift bile değiliz. Çok şaşırdım yorumuna 😀 oğlum iştahsızdı bebekken de zayıftı Dr da zorlayın dedi bizde zorladık sonra hata yaptığımızın farkına vardık bıraktık ama yemeğe hep tepkili şuanda. Kızım şimdi istekle yiyor çok şükür. Ama zayıf. Biz mi sıkıntılıyız yani ???? 🤔 aklıma takılır bu şimdi ???

Geçen sene sadece pilav ve makarna yiyordu bu sene tavuk balık patates vs yemeğe başladı ama muza dokununca içi ürperiyor gibi. Midesi de bulanıyor
Duyusal hassasiyet var sanırım, çok mu titiz davrandın ek gıda döneminde. Kaç yaşında bu arada

Duyusal hassasiyet var sanırım, çok mu titiz davrandın ek gıda döneminde. Kaç yaşında bu arada
4 yaşında. 4 sene çocuğumuz olmadı çok zor süreçler atlattık. Çok titiz davrandım her anlamda. Ve bir şey olacak diye çok korkuyordum. Ya zayıftı çok. Çocuk Dr da zorla yedir dedi. Çok zorladım yesin diye. Ters tepti. Dokunamıyor. Çok önyargılı yemeklere.

minseo minseo Cnm biberon basligini degistirdinmi 4 5 delikli olanlarda varmis onlardanmi almis acaba?
Lansinoh hızlı akış kullaniyorum canim
Kızlar psikolog arkadaşlar vardı grupta etiket yapamadım. Büyük oğlumun gece kalkıp kendi kendine konuşması vardı. Sorsan asla hatırlamaz ne konuştuğunu. Bu gece küçüğü emzirmek için kalktım oğlumla odalar yan yana. Büyük kapıdan baktı bize, ne oldu dedim elini salladı ağzında bir şey söyledi anlamadım. Baktım dış kapının kilidini açıyor. Koştum gittim ne oluyo dedim dondu kaldı. yüzüme bakıyor boş boş, bilmiyorum diyor sadece. Anlayan , bilen yaşayan varsa bir yardımcı olabilir mi ?
Canım çok geçmiş olsun demek uykusu çok ağır rüyadan uyanamiyor balkon cam çok iyi kapatip kitleyin kapının arkasinda da anahtar birakma gerekirse yatarken her odanin kapisini kitle mutfak salon vs giremez
Bizde sıkıntı yok ya. İnkar için demiyorum gerçekten yok. Öyle Çok kavga eden bir çift bile değiliz. Çok şaşırdım yorumuna 😀 oğlum iştahsızdı bebekken de zayıftı Dr da zorlayın dedi bizde zorladık sonra hata yaptığımızın farkına vardık bıraktık ama yemeğe hep tepkili şuanda. Kızım şimdi istekle yiyor çok şükür. Ama zayıf. Biz mi sıkıntılıyız yani ???? 🤔 aklıma takılır bu şimdi ???
Canim bu tarz bazi besinleri yemeyen reddeden çocuklar için beslenme terapisi yapıyorlar Instagramda bir kaç kez karşıma çıkmıştı sanirim besinin yapısından dolayi yemek istemiyorlar terapi ile o besinleri yedirerek yemesini sağlıyorlar. Eşin yanlış düşünüyor bu çözümlenmesi gereken bir problem kesinlikle ve ilerde çok zorluk yaşar. Bak bu sayfayi incele mesela bu tarz uzmanlardan destek almalisiniz bence

4 yaşında. 4 sene çocuğumuz olmadı çok zor süreçler atlattık. Çok titiz davrandım her anlamda. Ve bir şey olacak diye çok korkuyordum.
Senin korkuların ona yansımış olabilir, biraz yemeklerle oynayın bence. Mutfağa girin birlikte, duyusal oyunlar oynayın farklı dokulardaki yiyeceklerle uğraşsın biraz. Yedirmeye çalışmayın ama zaman verin yiyecekleri dokuları tanısın. Yemek yerken elini ağzını üstünü kirletmesine müsaade edin. Birlikte yemek yapın filan zamanla aşacaktır. Şimdi zaten tam da yemek seçme dönemine girecek. Çok doğal bir süreç 5 yaşta başlıyor, bazı besinleri reddetme dönemi oluyor. Sevdiği sevmediği yemekler olacak artık daha seçici yiyecek.

Back
X