- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 63
- 32
Fatal DNA yı doktorum 6 bin TL olduğunu söyledi. Fiyat bilgisi alan var mı bu konuda ?Evet çok pahalıysa ben de yaptıramam. Bir sürü ihtiyacını alırım onun yerine. Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fatal DNA yı doktorum 6 bin TL olduğunu söyledi. Fiyat bilgisi alan var mı bu konuda ?Evet çok pahalıysa ben de yaptıramam. Bir sürü ihtiyacını alırım onun yerine. Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Her dk kalp atışı dinlemek de panik atak yapar insanda canım aman boşver bende de bulantı falan yok çok şükür. Hatta arada enerji geliyor koşup zıplayasım geliyor nazar değdirmeyelim kendimize şubata marta ulaşalım da hayırlısıyla. Günü dolsun tam zamanında sağlıkla doğsunlar inşallahSorma bi ara internetten doppler cihazlara baktım almayı bile düşündüm kalp atışını dinlerim evde kendi kendime diye valla bize rahat batıyor galiba bi başlar belirtiler mahvoluruz sus sus 2 doktora gittim ikisi de mart başı dedi ama bakalım şubat sonuna da denk gelebilir farketmez artık sağlıkla gelsin de
Hahahhaha yetişkinle çalışıyorum ben ama yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman tabikiiiAmanınnnn bulduk psikolog , hemde gökte ararken yerde buldum Ben kıza söyledim 2 yaşında gelip bebii deyip göbek seviyor yanlış mi yaptık yani gerçi 10 gün unutuyor sonra bir anda sevgisi depresiyor
Psikolog hanımcım hani böyle günlerde olur ya birinin doktor vs olduğunu öğrenirler de hemen benim şuram agiriyor diye lafa tutarlar öyle mi yapsam bilemedim küçük yaş gruplarıyla çalışıyor musun ?
Ben sormuştum meraktan 5.600 demislerdi nipt+ için konuşuyorum.Evet DNA dan cinsiyet de belli oluyormuş hadi hayırlısı. Bizi ücreti konusunda da bilgilendirir misin öğrendiğinde?
Görmen önemli kalp atışını. Ses bikaç güne duyulur gözün aydınBir arkadasa cvp yazayim dedim beceremedim kızlar cok sukur bebeisimi gördüm kalp atisini gordum ama sesini duyamadim 6+5 im ama sr 6+2 daha cok kucuk dedi 5 mm imis hersey yolunda dedi alttan bakti cihazdan kaynakli duyamadik sanirim sesini
Bu gidişle zorunlu sma taramasına getireceksin çocuk doğduktan sonra sma taraması yapsa ne olacak önemli olan evlenme sırasında test yapmalısın ki böyle bir risk varsa ona göre önlem alsın insanlar..Ben bu test olayında azcık ortalığı karıştırdım saglik ocagi öyle bir yazı bize gelmedi yapamayız dedi baya sıkıştırdım telefonla bir il sağlığa soracağım dedi. Onlar aramadan ben il sağlıkla konuştum, öyle bir prosedür yok dediler amniyosentez yaptırın dediler dedim ben onu da yaptırırım gerekirse ama taşıyıcı olup olmadığımı bilmeden neden yaptırayım, dedi doğumda topuk kanı alınıyor ya orda da sma taraması yapılıyor, dedim hanfendi ülkede sma hastası olmak zor cocuguma nefes aldırmak için milyon dolarım yok malesef... bakın istanbulda bildiğim birkaç arkadaşım yaptırmış siz neden işi kolaylastirmiyorsunuz? Öyle böyle geçen haftadan beri telefon trafiğimiz sürüyor. Ayrıca bu vesile ile bağlı olduğum sağlık ocağı daha önce hiç evlilik sürecinde sma taraması istemediği ortaya çıktı şimdi sağlık ocağı verilerini inceliyor il müdürlüğü öğleden sonra yine bir görüşme yapacağım kendileriyle bakalım neler olacak il müdürlüğüyle çözemezsem bakanlığı ariycam
bizim ufaklık da yarın 9 haftalık oluyor henüz cocuklara soylemedik, biri 12 biri 4 yasında. ben de once cocuklara soyleyip sonra aile büyüklerine soyleme taraftarıyım :) sanırım 11-12.haftaları bekleyecegiz bilmiyorum
Benim ki 9 yaşında canım en başından beri biliyor şimdilik çok hevesli, ama arkadaşları çok etkiliyor okulda henüz kardeş haberi yokken arkadaşları kardeşinin olması çok kötü vs diyormuş bana sürekli bunları söylüyor bu ara bakalım ne olacakHahahaha Maşallah Yerim onları
Peki sizin çocuklar kaç yaşında..? Benimki 7 yaşında. Daha küçük ya da daha büyük olsa belki bu kadar düşünmezdim bilmiyorum ama.. Son zamanlarda ailede baya kayıplar verdik maalesef, covidden olsun, başka şeyler olsun.. Ölüm, gitmek vs.. kafasında sorular var zaten muhtemelen, cevaplamaya çalışsak da.. Bir de Allah korusun kayıp olursa ne derim diye onun derdindeyim.. Çok sevinecek çünkü.. Hayalleri yıkılır Allah'ım korusun.. Kötü düşünmek istemesem de aklımdan atamıyorum kötü ihtimalleri ama söylemek de çok istiyorum.. Ne yapacağım bilmem.. Kalp atışını zaten bekliyorum. Nasipse cuma. Allah izin verir de duyarsak.. Sonrasını bilmiyorum.. Doktor da bence 3 ay söylemeyin dedi.. Piiuuff
Nipt+ ile Fatal DNA arasında fark var mı ? Yaptırmayı düşünüyor musun ? Ben çok kararsız kaldım. Eğer fatal DNA yaptırırsan ikili üçlü tarama yaptırmana gerek yok dedi hoca.Ben sormuştum meraktan 5.600 demislerdi nipt+ için konuşuyorum.
Bişey demedi 10 gün sonra gel kalbini duymak zorundayız diyince korktum bende .5+1 de vajinal gördük daha küçük olduğu için normal dedi 5+6 da da vajinal gördük karından gözükmedi bişey demeditamamen döllenmeyle alakalıdır diye düşünüyorum ben 4+6 da karından göremedim vajinadan gördüm böyle geç görenlerde vardır diye biliyorum doktorunuz ne dedi bu duruma peki
Ay inşallah benimde öyle olur kalp atışını duyarızSakinnnn. Benim de gözükmedi 6 haftalıkken :)vajinal bakıldı. gelişimi geri sağlıksız da olabilir geç döllenme de dedi. 5 gün sonra özel muayenesi olan doktora gittim herşey yolunda gayet uyumlu dedi kalp atışını da duydum :) aletler de çok etkiliyor diye düşünüyorum.
Bende sordum 6700Fatal DNA yı doktorum 6 bin TL olduğunu söyledi. Fiyat bilgisi alan var mı bu konuda ?
Ben yaptırmıycam hayırlısı Allah'tan güzel düşünelim güzel olsun yaşım 35 sizin kaçtıNipt+ ile Fatal DNA arasında fark var mı ? Yaptırmayı düşünüyor musun ? Ben çok kararsız kaldım. Eğer fatal DNA yaptırırsan ikili üçlü tarama yaptırmana gerek yok dedi hoca.
Nipt + testi yapan şirket adı canım fetal dna hepsi nipt nify vs diyorlar hepsi aynı yani. Ben doktoruma soracağım öncelikle o da 10. Haftada kontrolüm bakalım daha konuşmadım o zaman konuşurum diye düşünüyorum zaten 10.haftadan sora fetal dna yapılıyormuş doğru sonuç vermesi açısındanNipt+ ile Fatal DNA arasında fark var mı ? Yaptırmayı düşünüyor musun ? Ben çok kararsız kaldım. Eğer fatal DNA yaptırırsan ikili üçlü tarama yaptırmana gerek yok dedi hoca.
Canim kprkma bnde ayni 5+5 de gittim vajinal görmüştü. 6+1 de karindan gördü kalp atisini da duyduk. Haftalar bir karisik benim normalde 6+5 olmasi gerwkirken 6+1 cikmisti sanirim vajinal ve göbekten ultrasonda hafta ölçümü değişiyor bilemedim.Kızlar ne olur bişey söyleyin 5.5 haftalıkta karından görünmemesi vajinal den kese gözükmesi normalmi
Bnim eşim martta verdi saglik ocagina teee mayis mi ne sonuç cikti. Negatif se sma ile bir bağ bulunmamış demek.Kızlar bu SMA testi sonuçları ne zaman çıkıyor bilen var mı? Bir de sonucun ne olması gerekiyor pozitif-negatif? Hiç bilgim yok. Bugün eşim kan verdi. Bi de Dr hamilelikten önce yapılıyor bu test aslında demiş
Ay inşallah canım Bana da bir ferahlık geldi şimdi.. Sağlıkla gelsinler amiinnCanım benim pek belirtim yok hatta bazen kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum o kadar yok oluyor. Daha dün kontroldeydim kıpır kıpır oynuyor içerde benimki yani aslında bu durum belirti olayına bakmıyor pek. Malesef 3-4 aya girene kadar hepimizin içinde olacak bu endişeler. Mümkün olduğunca düşünmemeye çalış güzel şeyler düşün. Benim her ultrasonda daha da azaldı bu düşüncelerim onu görünce, kalp atışını duydukça artık daha olumlu bakıyorum her şeye. Rabbim izin verirse doğacaklar
Teşekkürler Oğlum baya biliyor zamanı falan aslında. Tabi hafta hafta soracağına eminim, o ayrı da Biz bile zor sabrediyoruz çünkü Kendi doğum hikayesini, süreçleri falan da biliyor. İlla ki ve mecburen sabredecektir, heyecanla.. ama şu ilk 3 ay riski beni endişelendiriyor. Bir de dediğim gibi önce ona söylemek istiyoruz. Karın büyüyene kadar beklersek annemler beni topa tutar Yine de bekleyebileceğimiz kadar bekler, 8+'larda ya da 10+'larda söyleriz sanıyorum Allah izin verirse inşallah..Merhaba ben psikologum belki bu konuda size yardımcı olabilirim. Çocukların zaman algısı daha farklı olduğu icin şimdiden söylemeniz çok doğru olmayabilir hem ilk üç ay riskli hem de şimdi söylediğinizde doğuma kadar çok fazla zaman var karnınız büyüdüğünde en azından üç dört ayı geçtikten sonra abisine söylemenizi tavsiye ederim
E siz söyliyim mi diyordunuz, söylediniz mi :)Bendensin
Hahahah Yerim minikk :) Büyük anlayışlı olur sanırım. Ne güzel, istiyormuş da Küçük riskliymiş ama evet Biz de 10+'lara kadar beklersek kardır :) Hepimizin güzel bir hikayesi olur inşallahAynen cok heyecanlı:) büyük anladi gibi gecen avm den geçerken kapıdan :) şimdilik yok dedik ama daha önce konuşmuştuk istediğimizi biliyor. Büyük olan kız, eşimin ilk evliliğinden, simdi annesiyle tatile gidecek 1-2 hafta olmayacak, muhtemelen onun dönüşünde söyleriz.
Kardeşi olacağı zaman da 7 yaşındaydı, arkadaşlarından dolayi cok özeniyordu hep soruyordu ne zaman olacak diye. Ben hamile olduğumu ogrendigimde isyerindeydim kan vermiştim, esim de onunla evdeydi, mesajlasiyorduk eşimle birlikte okumuş:) oyle öğrenmişti daha 4 haftalikken, cok şükür bir sıkıntı olmadı. Simdi korkuyorum biraz daha ilerlesin diye bekliyorum bir de oğlum 4 yaşında, ağzında bakla ıslanmaz:) ailelere ve arkadaşlara 12 haftadan sonra söylemek istiyoruz
Arkadaşları ne söylerse söylesin önemli olan sizin yaklasiminiz kardeşler arasında kıskançlık ortami oluşturmamak, büyük çocuğa kardesiyle ilgili cok fazla sorumluluk yuklememek gerekli. Kardeş sevilir ya her türlü, hicbir endişeniz olmasın benceBenim ki 9 yaşında canım en başından beri biliyor şimdilik çok hevesli, ama arkadaşları çok etkiliyor okulda henüz kardeş haberi yokken arkadaşları kardeşinin olması çok kötü vs diyormuş bana sürekli bunları söylüyor bu ara bakalım ne olacak
Cevabını çok merak ettigim aklımda birkac soru var, nette vs kaynaklarda cevabını bulamadigim müsaadenizle özel mesaj atıyorumHahahhaha yetişkinle çalışıyorum ben ama yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman tabikiii
İş arkadaşlarıma söyledim dayanamadım zaten ruh gibi geziyorum ortalıkta anlamamak imkansız ailelere yüz yüze haftaya insallah ❤Ay inşallah canım Bana da bir ferahlık geldi şimdi.. Sağlıkla gelsinler amiinn
Teşekkürler Oğlum baya biliyor zamanı falan aslında. Tabi hafta hafta soracağına eminim, o ayrı da Biz bile zor sabrediyoruz çünkü Kendi doğum hikayesini, süreçleri falan da biliyor. İlla ki ve mecburen sabredecektir, heyecanla.. ama şu ilk 3 ay riski beni endişelendiriyor. Bir de dediğim gibi önce ona söylemek istiyoruz. Karın büyüyene kadar beklersek annemler beni topa tutar Yine de bekleyebileceğimiz kadar bekler, 8+'larda ya da 10+'larda söyleriz sanıyorum Allah izin verirse inşallah..
E siz söyliyim mi diyordunuz, söylediniz mi :)
Hahahah Yerim minikk :) Büyük anlayışlı olur sanırım. Ne güzel, istiyormuş da Küçük riskliymiş ama evet Biz de 10+'lara kadar beklersek kardır :) Hepimizin güzel bir hikayesi olur inşallah
Tabiki atın siz müsait oldukça döneyim ben deCevabını çok merak ettigim aklımda birkac soru var, nette vs kaynaklarda cevabını bulamadigim müsaadenizle özel mesaj atıyorum