• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay bekleyebilecek misiniz yaa..? Çok heyecanlı valla:rolleyes:Ben de beklemeye çalışacağım ama.. Bakalım ne kadar 🙈 Önce çocuklar öğrensin di mi ama :KK68::KK200: 2. çocukta ilkine ne zaman söylemiştiniz :)
Benim oğlum zaten çok istiyordu, doktora kalp atışını duymaya beraber gittik 🧿❤️
Bişey demedi 10 gün sonra gel kalbini duymak zorundayız diyince korktum bende .5+1 de vajinal gördük daha küçük olduğu için normal dedi 5+6 da da vajinal gördük karından gözükmedi bişey demedi
Merak etme canım, ben de 5+6 vajinal ultrason ile duydum kalp atışını.
Çok küçük olduğu için görülmez dedi doktorum, haftaya tekrar kontrolüm var 8+6 da inşallah sağlıklıdır

Ben ilk hamileligimi cok erken ogrendim heyecanla söylemistim herkese 12 haftalikti kalbi durdu ...sonra haberi olan herkes bana döndü duyanlar gecmis olsun mesajlariyla ..cok yorulmustum.2.kez hamile kaldim o da kimyasal oldu..3.hamileligimde 10 haftaya kadar durdum..aileme soyledim...16.haftqda herkes duydu..kizim dunyaya geldi sukur ..23 aylik olduk.....simdi annem ve esim biliyor...10 gun daha bekleyip sonucu kardeslerime soyleyecegim...keseyi kalp atisini goreyim...
Evet.. İnsan böyle şeylerden korkuyor.. Geçmiş olsun size.. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah hepimizi :KK68:

Arkadaşları ne söylerse söylesin önemli olan sizin yaklasiminiz ❤️ kardeşler arasında kıskançlık ortami oluşturmamak, büyük çocuğa kardesiyle ilgili cok fazla sorumluluk yuklememek gerekli. Kardeş sevilir ya her türlü, hicbir endişeniz olmasın bence 😊
Ben de öyle söylüyorum canım inşallah her sey hepimiz için çok güzel olur

Ay inşallah canım 😍 Bana da bir ferahlık geldi şimdi.. Sağlıkla gelsinler amiinn :KK68:

Teşekkürler :KK68: Oğlum baya biliyor zamanı falan aslında. Tabi hafta hafta soracağına eminim, o ayrı da 😏😍 Biz bile zor sabrediyoruz çünkü 😄Kendi doğum hikayesini, süreçleri falan da biliyor. İlla ki ve mecburen sabredecektir, heyecanla.. ama şu ilk 3 ay riski beni endişelendiriyor. Bir de dediğim gibi önce ona söylemek istiyoruz. Karın büyüyene kadar beklersek annemler beni topa tutar 🙈😁 Yine de bekleyebileceğimiz kadar bekler, 8+'larda ya da 10+'larda söyleriz sanıyorum Allah izin verirse inşallah..

E siz söyliyim mi diyordunuz, söylediniz mi :)

Hahahah :KK70: Yerim minikk :) Büyük anlayışlı olur sanırım. Ne güzel, istiyormuş da 😍 Küçük riskliymiş ama evet :KK70: Biz de 10+'lara kadar beklersek kardır :) Hepimizin güzel bir hikayesi olur inşallah :KK68::KK200:
Büyük anlayışlı ve yaşına göre olgun bir cocuk ancak bu dönem tam ergenlik karmasalari yaşıyor, umarım keyifli geçiririz bu dönemleri. Küçüğüm de bebekleri cok seviyor ama suan kardeş istemediğini söylüyor, biraz hazirlamaya çalışıyoruz onu, sen abi olacaksın filan diye :) söylediğimizde herkese söyleme potansiyeli var, özellikle söyleme dediğimizde: D
Dediğiniz gibi 10+lara kadar beklersek hem onlar için de zaman geçmiş olur 6 ay filan kalmış olur doguma, soracaklar sürekli çünkü ne zaman doğacak diye 😊

asgari ücret yeni değişti ya 5004 TL idi eski asgari ücretin brütü yeni asgari ücretinki 6471 TL sigorta 1 ay geç yatar siz ağustos ayının sonunda bakın tekrar temmuz ayının ki ağustosun sonunda yatıyor çünkü
Siz bu SGK konusunda baya bilgilisiniz anladığım kadarıyla :) vakti zamanı gelince bu konuları tekrar açalım izine ayrılma falan doğumdan sonra nerelere başvuru yapıyorduk diye :) ben kızımda yaptım hepsini ama unuttum şimdi 🤣 eşim sigortamı başlattı ne olur ne olmaz diye ama ücretli öğretmenlik yapmak istiyorum. Onun sigortası yarım yattığı için primim eksik kalmasın istedim. Bakalım hayırlısı :)

3 aylık maasin 2/3u diye duydum ben bir arkadastan. Benim 5 bin TL üzerinden yatıyor sigortam 10 bin TL alırım diye düşünmüştüm. 16 bin TL gayet iyiymiş 7 aylık çalışma için.
Doğum iznine çıktıktan sonra tüm doğum izni boyunca maaşınızı devlet ödüyor. 16 hafta yani. Aslında mantık o. Bu maaş da sizin sigortada gördüğünüz brüt maaşın 2/3'ü oluyor diye biliyorum. Yani sigortanız ne kadar gösteriliyorsa ona göre değişiyor. Tabi bir de maksimum limit var. Çalışmadığınız zamanın parasını alıyorsunuz yani. İzin parası. Devlet genelde izin bitince toplu yatırıyor parayı. Geçen doğumumdan biliyorum. Benim dediğim izin parası tabi, bu sizin dediğiniz 7 ay çalışma nedir, farklı bir şey mi bilemedim.

Siz bu SGK konusunda baya bilgilisiniz anladığım kadarıyla :) vakti zamanı gelince bu konuları tekrar açalım izine ayrılma falan doğumdan sonra nerelere başvuru yapıyorduk diye :) ben kızımda yaptım hepsini ama unuttum şimdi 🤣 eşim sigortamı başlattı ne olur ne olmaz diye ama ücretli öğretmenlik yapmak istiyorum. Onun sigortası yarım yattığı için primim eksik kalmasın istedim. Bakalım hayırlısı :)
muhasebeciyim ben o yüzden hep başka çalışanların hesaplarını yaptık kısmet oldu şimdi kendiminkini hesaplıyorum :) tabiki şubat mart gibi bol bol konuşuruz yine :)

Canın yanlış anlasilma olmasın şöyle, son 3 aylık maaşın 2/3 u değil. Son 3 aylik maaşın ortalaması alınıyor. Doğum izni 16 hafta ya 4 ay yani. Maaş ortamasi × 4 ay onun 2/3 ü hesaplanıyor. O şekilde. 7 aylık çalışma için verilen ücret değil o, doğum iznindeyken 16 hafta çalışılamadigı için verilen ücret.
Onu bunu bırakın da o parayla ne alacgz ondan haber verin 🤭🤭 ben joie brisk lx bebek arabasına oğlumun puset bakıyorum bir kaç gündür, doğurana kadar daha da artar diye 🤪
Henüz kalp atışı bile duymadık doktora gitmedim yarın gidecgz 🤭

Bende aynı şekilde yım şimdi geldim sedan yarın kürtaj olacağim
Kızlar benide listeden silin bende yarın kürtaj olacağim.kalp atışını duymamistm duymadım da herkes sağlıkla alsın kucağına bebeklerini isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın anne olmayı halleden herkesin kucağı dolsun sevgiler sağlıklı gebelikler inşallah
Aaa canım. Çok geçmiş olsun :( Çok üzüldüm..

İnşallah hayırlı zamanda sağlıkla kavuşursunuz..

Kızlar 1 haftadır canım nasıl ayva istiyor anlatamam size yemek yiyemitorım su bile içemiyorum bulantılarımdan heryere baktık bulamadı eşim hiçbir manavda markette yok malum ekim kasım gibi oluyor mevsimi değil ama deli gibi ayva istiyor sadece canım neyseki tropikal diye bir site var serada yetiştiriyorlar orada bulduk sipariş verdik en sonunda hayır neden ayva istiyorum bilmiyorum aksine zaten ağzıma bir lokma bişi koyamıyorum bulantılarımdan… yeter diye bağırmak istiyorum artık 😢😢
Canım makarna denedin mi benim harika.kesti makarna bulantimi.Ayva folik asit deposu link verirsn ilerisi için bize de lazım olursa 🤪

Doğum iznine çıktıktan sonra tüm doğum izni boyunca maaşınızı devlet ödüyor. 16 hafta yani. Aslında mantık o. Bu maaş da sizin sigortada gördüğünüz brüt maaşın 2/3'ü oluyor diye biliyorum. Yani sigortanız ne kadar gösteriliyorsa ona göre değişiyor. Tabi bir de maksimum limit var. Çalışmadığınız zamanın parasını alıyorsunuz yani. İzin parası. Devlet genelde izin bitince toplu yatırıyor parayı. Geçen doğumumdan biliyorum. Benim dediğim izin parası tabi, bu sizin dediğiniz 7 ay çalışma nedir, farklı bir şey mi bilemedim.
Bir arkadaş 7 ayı beklyrm demişti canım ben de bilmyrm aslında 32 haftadan sonra diye blyrm ama önemli olan böyle bir hakkmz olması

Sadece sokağa çıkıp biraz gezeyim dedim 5 dk sonra eve geri döndüm ne var ne yok çıkardım. Bitmiyor asla:(
48C6FC20-1A02-4BEB-B635-6AFC252F7DDB.jpeg

Çok şanslısın bulantılarının olmaması keşke benimde olmasa kabızlık var 5/6 günde bir çıkıyorum o da zorluyorum mecburen biraz çıkamıyorum bile hiç ama İnan kabızlık gaz sıkışması falan umurumda değil benim tek derdim bulantı iştahsızlık 2 kg verdim allahım dua ediyorum bir an önce kesilsin diye canım 😢
İnşallah bi an önce toparlanırsın canım 🙏😔

tabiki yalnız ben ozele gidiyorum, ist.dayım, hastaneden hastaneye şehirden şehire farkeder sanırım
Ben de İstanbul'dayım. 8. hafta gibi bir sorarım ben de. Siz de öğrenirseniz yazarsanız sevinirim 😊
Fatal DNA yı doktorum 6 bin TL olduğunu söyledi. Fiyat bilgisi alan var mı bu konuda ?
Ben de 8. hafta gibi soracağım canım.
Benim ki 9 yaşında canım en başından beri biliyor şimdilik çok hevesli, ama arkadaşları çok etkiliyor okulda henüz kardeş haberi yokken arkadaşları kardeşinin olması çok kötü vs diyormuş bana sürekli bunları söylüyor bu ara bakalım ne olacak
Ay bu okul arkadaşları zor gerçekten ya... Her kafadan bir ses.. Merak etmeyin sizin tavrınız önemli. İkna edersiniz güzelliğe :KK68:
Nipt+ ile Fatal DNA arasında fark var mı ? Yaptırmayı düşünüyor musun ? Ben çok kararsız kaldım. Eğer fatal DNA yaptırırsan ikili üçlü tarama yaptırmana gerek yok dedi hoca.
Evet. İkili üçlü tarama sadece hastalık riskini veriyor, mesela 1:300.000 gibi. Diğerinde %99,9 kesin bir sonuç alınıyormuş. O yüzden 2li 3lü testlere gerek kalmıyor. Az önce ben de sormuştum. Aynı testlermiş diye anladım.
Büyük anlayışlı ve yaşına göre olgun bir cocuk ancak bu dönem tam ergenlik karmasalari yaşıyor, umarım keyifli geçiririz bu dönemleri. Küçüğüm de bebekleri cok seviyor ama suan kardeş istemediğini söylüyor, biraz hazirlamaya çalışıyoruz onu, sen abi olacaksın filan diye :) söylediğimizde herkese söyleme potansiyeli var, özellikle söyleme dediğimizde: D
Dediğiniz gibi 10+lara kadar beklersek hem onlar için de zaman geçmiş olur 6 ay filan kalmış olur doguma, soracaklar sürekli çünkü ne zaman doğacak diye 😊
Hadi hayılrısı inşallah 😍 Hem onlar için hem bizim için çok güzel mutlu bir süreç olsun :KK68:

Ben bu test olayında azcık ortalığı karıştırdım 🤣🤣🤣 saglik ocagi öyle bir yazı bize gelmedi yapamayız dedi 🤣 baya sıkıştırdım telefonla bir il sağlığa soracağım dedi. Onlar aramadan ben il sağlıkla konuştum, öyle bir prosedür yok dediler 🤣 amniyosentez yaptırın dediler dedim ben onu da yaptırırım gerekirse ama taşıyıcı olup olmadığımı bilmeden neden yaptırayım, dedi doğumda topuk kanı alınıyor ya orda da sma taraması yapılıyor, dedim hanfendi ülkede sma hastası olmak zor cocuguma nefes aldırmak için milyon dolarım yok malesef... bakın istanbulda bildiğim birkaç arkadaşım yaptırmış siz neden işi kolaylastirmiyorsunuz? Öyle böyle geçen haftadan beri telefon trafiğimiz sürüyor. Ayrıca bu vesile ile bağlı olduğum sağlık ocağı daha önce hiç evlilik sürecinde sma taraması istemediği ortaya çıktı 🤣şimdi sağlık ocağı verilerini inceliyor il müdürlüğü 😁 öğleden sonra yine bir görüşme yapacağım kendileriyle bakalım neler olacak 🤣 il müdürlüğüyle çözemezsem bakanlığı ariycam 😁
Ohh çok iyi yapmışsın valla inşallah sağlam bi yaptırım uygularlar. İşini hakkıyla yapmayıp oturduğu yerden maaş alan kimseye vatandaş olarak benim hakkım helal değil valla ✋

Onu bunu bırakın da o parayla ne alacgz ondan haber verin 🤭🤭 ben joie brisk lx bebek arabasına oğlumun puset bakıyorum bir kaç gündür, doğurana kadar daha da artar diye 🤪
Henüz kalp atışı bile duymadık doktora gitmedim yarın gidecgz 🤭
riskli dönemleri bir atlatalım inşallah cinsiyette belli olsun ne alırsak kardır valla şimdiden :) malum herşey gitgide artıyor

Back