• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Şuan Aydindayim. Hafta içi özel bir Dr a gidip muaynee olacağım. O da duymazsa Dr um kürtaj demişti cuma gidip kürtaj olacagim ..bebegi önceden gördüğünü söyledi ama bu kez yok dedi. Haftası ilerlememis. Zaten pko olmasa epey büyük olması gerekirdi . Hayırlısı diyelim artık. Çok ca giremiyorum internete. Yazdıklarınızı geç görüyorum. Hepiniz sağlıkla alın kucaklarıniza yavrularınizi
Bende aynı şekilde yım şimdi geldim sedan yarın kürtaj olacağim

Bir arkadasa cvp yazayim dedim beceremedim 😀 kızlar cok sukur bebeisimi gördüm kalp atisini gordum ama sesini duyamadim 6+5 im ama sr 6+2 daha cok kucuk dedi 5 mm imis hersey yolunda dedi alttan bakti cihazdan kaynakli duyamadik sanirim sesini

Kızlar benide listeden silin bende yarın kürtaj olacağim.kalp atışını duymamistm duymadım da herkes sağlıkla alsın kucağına bebeklerini isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın anne olmayı halleden herkesin kucağı dolsun sevgiler sağlıklı gebelikler inşallah
Çok geçmiş olsun canım üzüldüm 😔 inşallah tekrardan sağlıklı bir gebelik yaşarsınız 🤲🏻

Kızlar benide listeden silin bende yarın kürtaj olacağim.kalp atışını duymamistm duymadım da herkes sağlıkla alsın kucağına bebeklerini isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın anne olmayı halleden herkesin kucağı dolsun sevgiler sağlıklı gebelikler inşallah
Hayirlisi olsun canim insallah rabbim sagliklisini nasip etsin 😔❤️

Ah canım ya.. İnşallah bir anda kesilir şu buluntıların. 3 aya az kaldı senin Allah'ın izniyle.. Geçecek diye düşün hep..
Fetal DNA, NIFTY, NIPT bunlar hep aynı test di mi? Belki farklı hastalıklar için inceleme yapılıyordur gerçi bilmiyorum ama.. Doktor artık ne tavsiye ederse onu yaptıracağız. Hiç de bilgim yok. Zamanı gelince öğreniriz artık...

İnsanın aklına türlü türlü düşünce geliyor ya.. Hep iyi düşünmeye çalışalım, dua edelim.. Yapacak bir şey yok. Allah sağlıkla nasip etsin inşallah amin canım amin... :dua: Güzel dileklerine.. :KK68:
evet canım aynı testmiş ama farklı terimler kullanılıyor fetal dna olarak söylüyor genelde doktorlar goggldan bakınca farklı isimleri olduğunu görünce ister istemez kafamız karışıyor canım. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız🙏

Kızlar ne olur bişey söyleyin 5.5 haftalıkta karından görünmemesi vajinal den kese gözükmesi normalmi
Sakinnnn. Benim de gözükmedi 6 haftalıkken :)vajinal bakıldı. gelişimi geri sağlıksız da olabilir geç döllenme de dedi. 5 gün sonra özel muayenesi olan doktora gittim herşey yolunda gayet uyumlu dedi kalp atışını da duydum :) aletler de çok etkiliyor diye düşünüyorum.

Vallahi çok heyecanlı şimdi cinsiyetlerini çok merak ediyorum bakalım 🥰 ayy evet su 12 14 haftalara gelsek de bu belirtiler geçse artık ortalama o haftalar arasında herkeste kayboluyor 🙈

Ayy işte küçük çocuklar böyle oluyor benim kızım da öyle 😂 bence kız çocukları erkek çocukları gibi oldu zaten aşırı firlamalar 😂😂 ben mide bulantısını zirvede yaşadım ya çok sinir bozucu bir durum gerçekten 🙄 ama bunlarda yasayacak kadar yiyorum 1 kilo civarı kilo aldım ama iştahlı değilim aslında meyveye düşkünüm biraz alıyorsam meyveden alıyorumdur 🤦‍♀️
Ben ikisinde de meyve yiyorum ve çikolatadan tiksindim 😂 4 kızım olur ne güzel ama nedense 1 tanesi farklı olsun istiyorum çok ya 2 kız 1 erkek de olur 2 erkek 1 kız da ama 1 tanesi farklı olsa harika olur hepsi ayrı kesede zaten 🙈

Bu arada yukarıda konuşulmuş benim kızım sağdaydı ultrasona bakarkende sağ tarafa doğru çekiyorlardı hep kasılma falan bile sağdan oldu hep ama bunların sadece bir tanesi sağda ama hepsi sağda olamaz zaten 😂😂😂 bakalım cinsiyetleri ne olacak 🙈

Sen hakikaten benim yaşadığını yaşıyorsun ama Allah'tan doktorun vicdanlıymış beninki bana ne serum taktırdı ne ilaç verdi yalvardım kadına resmen 🙄 ama kesinlikle sudan tiksinebiliyor insan ben günlerce ağladım su icemedigim için kıştı Allah'tan ama yani insan ac susuz yaşar mi valla yaşıyorsun bildiğin 🙈 umarım senin benden de önce düzelir toparlarsın ama 14te bile duzelse bu ayın sonu oluyor okullardan önce düzelmiş oluyor 👍🌸 inşallah seninki 12te biten belirtiler olur dua edeceğim sana 😊🌸 Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲🌸🌸
Allah razı olsun canım inşallah 12.haftada bıçak gibi kesilir bulantılarım 😢🙏

Biz seninle aynıyız canım ben de 9+5im ama sadece arada bulantım oluyor benim. Onun dışında kabızlık var başka pek belirtim yok. Ben de 2li taramaya bekliyorum şimdilik fetal DNAyı doktoruma danışacağım
Çok şanslısın bulantılarının olmaması keşke benimde olmasa kabızlık var 5/6 günde bir çıkıyorum o da zorluyorum mecburen biraz çıkamıyorum bile hiç ama İnan kabızlık gaz sıkışması falan umurumda değil benim tek derdim bulantı iştahsızlık 2 kg verdim allahım dua ediyorum bir an önce kesilsin diye canım 😢

Cok üzüldüm canim Allah tekrardan en kısa zamanda sağlıkla nasip etsin inşallah

Bir arkadasa cvp yazayim dedim beceremedim 😀 kızlar cok sukur bebeisimi gördüm kalp atisini gordum ama sesini duyamadim 6+5 im ama sr 6+2 daha cok kucuk dedi 5 mm imis hersey yolunda dedi alttan bakti cihazdan kaynakli duyamadik sanirim sesini
Cihazdan kaynaklıdır ben 6+2 de vajinal ultrasonla kalp atışını duymuştum, boyutu 5mm civariydi. Hersey yolundadır canim merak etme bir hafta sonra duyabilirsin muhtemelen

Evet burdan takip ediyorum yaşadıklarını umarım tez vakitte düzelir her şey yoluna girer bende de iğne yüzünden acayip morarmalar oluyor yine de şükrediyorum bebeğim sağlıkla ilerliyor diye sen de.oyle.dusun belki biraz teselli olur ☺️
İğne morluklarını falan düşünmüyorum bile iman ona razıyım hergün yapıyoruz hiç umurumda olmuyor bulantılardan ölü gibi yatıyorum zaten. Allah’ın gücüne gitmesin yatalak hastalar gibiyim canım yeter artık diye isyan etmeye başladım bıktım artık hayattan soğudum mutsuzum çok. Evimi özledim ya annemde ya kız kardeşimde kalıyorum dinç olmak istiyorum artık ne kendime faydam var ne kızıma ne aileme sürekli böğğür kus sürekli baş dönmesi 😢😢😢😢

ben de oyle düşünüyorum, ilk cocugumda 2li 3lü 4lü test hicbirini yaptırmadık, sadece detaylı ultrasona önem verdim, orda cunku tüm organları inceleniyor plasenta vs herseye bakılıyor. diğer testler bence kafa bulandırıyor kesin sonuc vermediği sadece ihtimali degerlendirdiği icin. fetal dna da cok pahalı bişeyse yaptırmam sanırım, duruma göre karar vericem
Evet çok pahalıysa ben de yaptıramam. Bir sürü ihtiyacını alırım onun yerine. Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏

İğne morluklarını falan düşünmüyorum bile iman ona razıyım hergün yapıyoruz hiç umurumda olmuyor bulantılardan ölü gibi yatıyorum zaten. Allah’ın gücüne gitmesin yatalak hastalar gibiyim canım yeter artık diye isyan etmeye başladım bıktım artık hayattan soğudum mutsuzum çok. Evimi özledim ya annemde ya kız kardeşimde kalıyorum dinç olmak istiyorum artık ne kendime faydam var ne kızıma ne aileme sürekli böğğür kus sürekli baş dönmesi 😢😢😢😢
Kizlar bende igne oluyorum 20 gundur iki kere morardi igeyi olurken once havayi boslatin biraz geri çekin yanlama göbeğe sokun ve yavas enjekte edin 3 e kadar sayin bekleyin igneyi çekin ve ovalamayin sadece bastirin o zaman morarmiyor bilginize

Rabbim tekrar sağlıkla nasip etsin canım sakın üzülme demekki Hayırlsıı buymuş zor olan güzel olur derler. Eminim rabbimin daha güzel bir mucizesi olacaktır sana. Çok geçmiş olsun arkadaşım 🙏

Kizlar bende igne oluyorum 20 gundur iki kere morardi igeyi olurken once havayi boslatin biraz geri çekin yanlama göbeğe sokun ve yavas enjekte edin 3 e kadar sayin bekleyin igneyi çekin ve ovalamayin sadece bastirin o zaman morarmiyor bilginize
Ben göbekten yapmıyorum koldan yapıyorum göbekten cesaret edemedim kollarım ilk zamanlar morarmıyordu sürekli yapınca çok artık morarmaya başladı ister istemez havasını alıyorum çok yavaş yapıyorum fazla yanmıyor ama dediğim gibi ister istemez morarıyor canım ama olsun keşke sadeve iğneyle uğraşsam

Kızlar bu SMA testi sonuçları ne zaman çıkıyor bilen var mı? Bir de sonucun ne olması gerekiyor pozitif-negatif? Hiç bilgim yok. Bugün eşim kan verdi. Bi de Dr hamilelikten önce yapılıyor bu test aslında demiş
Ben bu test olayında azcık ortalığı karıştırdım 🤣🤣🤣 saglik ocagi öyle bir yazı bize gelmedi yapamayız dedi 🤣 baya sıkıştırdım telefonla bir il sağlığa soracağım dedi. Onlar aramadan ben il sağlıkla konuştum, öyle bir prosedür yok dediler 🤣 amniyosentez yaptırın dediler dedim ben onu da yaptırırım gerekirse ama taşıyıcı olup olmadığımı bilmeden neden yaptırayım, dedi doğumda topuk kanı alınıyor ya orda da sma taraması yapılıyor, dedim hanfendi ülkede sma hastası olmak zor cocuguma nefes aldırmak için milyon dolarım yok malesef... bakın istanbulda bildiğim birkaç arkadaşım yaptırmış siz neden işi kolaylastirmiyorsunuz? Öyle böyle geçen haftadan beri telefon trafiğimiz sürüyor. Ayrıca bu vesile ile bağlı olduğum sağlık ocağı daha önce hiç evlilik sürecinde sma taraması istemediği ortaya çıktı 🤣şimdi sağlık ocağı verilerini inceliyor il müdürlüğü 😁 öğleden sonra yine bir görüşme yapacağım kendileriyle bakalım neler olacak 🤣 il müdürlüğüyle çözemezsem bakanlığı ariycam 😁

3 aylık maasin 2/3u diye duydum ben bir arkadastan. Benim 5 bin TL üzerinden yatıyor sigortam 10 bin TL alırım diye düşünmüştüm. 16 bin TL gayet iyiymiş 7 aylık çalışma için.
Canın yanlış anlasilma olmasın şöyle, son 3 aylık maaşın 2/3 u değil. Son 3 aylik maaşın ortalaması alınıyor. Doğum izni 16 hafta ya 4 ay yani. Maaş ortamasi × 4 ay onun 2/3 ü hesaplanıyor. O şekilde. 7 aylık çalışma için verilen ücret değil o, doğum iznindeyken 16 hafta çalışılamadigı için verilen ücret.

Canim bugun bende 6+5 im dr a gittim bebeği gördük kalbin atisini gördük ama sesisini duyamadik dr çok kucuk daha hersey normal dedi 6+2 gorunuyormus sadece hersey normal dedi Perşembe kendi dr uma gidicem bende insallah sende hic endiselenme
Canım önemli olan kalp atışını görmen ben de görsem stres yapmam insallah Allah’a bıraktım o en hayırlısını biliyor iyi düşünmeye çalışıyorum ❤️🙏🏻Çok teşekkür ederim bebis 🧡

Merhaba ben psikologum belki bu konuda size yardımcı olabilirim. Çocukların zaman algısı daha farklı olduğu icin şimdiden söylemeniz çok doğru olmayabilir hem ilk üç ay riskli hem de şimdi söylediğinizde doğuma kadar çok fazla zaman var 🥲 karnınız büyüdüğünde en azından üç dört ayı geçtikten sonra abisine söylemenizi tavsiye ederim 😍❤️
Amanınnnn bulduk psikolog , hemde gökte ararken yerde buldum 🥰🥰🥰🤭🤭 Ben kıza söyledim 2 yaşında gelip bebii deyip göbek seviyor yanlış mi yaptık yani gerçi 10 gün unutuyor sonra bir anda sevgisi depresiyor 🤭🤭
Psikolog hanımcım hani böyle günlerde olur ya birinin doktor vs olduğunu öğrenirler de hemen benim şuram agiriyor diye lafa tutarlar😁 öyle mi yapsam bilemedim🤭🤭 küçük yaş gruplarıyla çalışıyor musun ?

Back