• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
riskli dönemleri bir atlatalım inşallah cinsiyette belli olsun ne alırsak kardır valla şimdiden :) malum herşey gitgide artıyor
Oğlumun arabası lacivert, farklı renk baktım kırmızı siyah ama hiç içime sinmedi. Yine lacivert bakıyorum takımı bozmayan teyzlerr gibi 😂
Oğluma pembe de giydiriyrm ne bileyim kız olursa süslü şeyler alırım ama abisinden hatıra bıraktıgm bir kaç.tulumu da giydiririm 🤭
Bir de ilk adım ayakkabısı diye heveslnp o kadar ayakkabı almstm ki onları da vermeye kiyamayrdm maviş olanlari da giyer yine 😉
Bedavaya geldi ya 2. Bebekler 😂😂😂

Ben bu test olayında azcık ortalığı karıştırdım 🤣🤣🤣 saglik ocagi öyle bir yazı bize gelmedi yapamayız dedi 🤣 baya sıkıştırdım telefonla bir il sağlığa soracağım dedi. Onlar aramadan ben il sağlıkla konuştum, öyle bir prosedür yok dediler 🤣 amniyosentez yaptırın dediler dedim ben onu da yaptırırım gerekirse ama taşıyıcı olup olmadığımı bilmeden neden yaptırayım, dedi doğumda topuk kanı alınıyor ya orda da sma taraması yapılıyor, dedim hanfendi ülkede sma hastası olmak zor cocuguma nefes aldırmak için milyon dolarım yok malesef... bakın istanbulda bildiğim birkaç arkadaşım yaptırmış siz neden işi kolaylastirmiyorsunuz? Öyle böyle geçen haftadan beri telefon trafiğimiz sürüyor. Ayrıca bu vesile ile bağlı olduğum sağlık ocağı daha önce hiç evlilik sürecinde sma taraması istemediği ortaya çıktı 🤣şimdi sağlık ocağı verilerini inceliyor il müdürlüğü 😁 öğleden sonra yine bir görüşme yapacağım kendileriyle bakalım neler olacak 🤣 il müdürlüğüyle çözemezsem bakanlığı ariycam 😁
Ay iyi yapmissin valla saglik bakani duyurusunu yapti. Bizzat eşim ve yeğeninin eşi test yaptirdi farkli saglik ocaklarinda kimse demedi ki olmuyor. Bir de onlar sanirim 7 biz 5 yillik evliyiz. Cocuk dogduktan sonra tabiki belli olur. Amac dogmadan saglikli olmasini saglayabilmek. Su durumda hala zorluyorlar ya acayip sinirleniyorum. Onca bebek var neler cekiyor aileler neler cekiyor 😔

Oğlumun arabası lacivert, farklı renk baktım kırmızı siyah ama hiç içime sinmedi. Yine lacivert bakıyorum takımı bozmayan teyzlerr gibi 😂
Oğluma pembe de giydiriyrm ne bileyim kız olursa süslü şeyler alırım ama abisinden hatıra bıraktıgm bir kaç.tulumu da giydiririm 🤭
Bir de ilk adım ayakkabısı diye heveslnp o kadar ayakkabı almstm ki onları da vermeye kiyamayrdm maviş olanlari da giyer yine 😉
Bedavaya geldi ya 2. Bebekler 😂😂😂
valla benim ilk bebek ikinci olsaydı ne güzel bişey alınmazdı :) beşik bebek arabası puset dünyanın parası bunlar

valla benim ilk bebek ikinci olsaydı ne güzel bişey alınmazdı :) beşik bebek arabası puset dünyanın parası bunlar
Şimdiki aklım olsaydı bir çok şeyi etiketli kullanilmmamis bile olan 2. El diye satış yerlerden alirdm dolap gibi uyglmlardan.
Ürün nerdeyse yarı fiyatina geliyor aynı şehirde iseniz çoğunluğu İstanbul elden de alyrsnz. Bir bakın derim.

muhasebeciyim ben o yüzden hep başka çalışanların hesaplarını yaptık kısmet oldu şimdi kendiminkini hesaplıyorum :) tabiki şubat mart gibi bol bol konuşuruz yine :)
Oo hazir muhasebeci hemde bilgili 😀 arkadaşım çok meşgul etmeyeceksem bi soru soracağım. Simdi biz gebeler ayda 1 dr kontrolune gidiyoruz ya gittiğimiz gun ucretli izin diye geciyor. Peki diyelim ki dr 3 hafta sonra cagirdi 1 ay tamamlanmadigi icin ucretli izin hakkimiz olmuyor mu? Bir de dr lar son haftalarda 2 haftada yada haftada 1 cagiriyor diyolar calisiyorsak o donem ve dr muayeneleri her hafta ucretli izin olarak hakedisimiz mi olur. Umarim sorabilmisimdir😀

Fatal DNA yı doktorum 6 bin TL olduğunu söyledi. Fiyat bilgisi alan var mı bu konuda ?
O civarlarda canım ben 5.500 TL ye anlaştık çünkü dolar arttıkça onun fiyatında artıyormuş hatta dolar düştüğünde fiyatta etki olucak mı dedim yardımcı olurum demişti kadın 🤔

Oo hazir muhasebeci hemde bilgili 😀 arkadaşım çok meşgul etmeyeceksem bi soru soracağım. Simdi biz gebeler ayda 1 dr kontrolune gidiyoruz ya gittiğimiz gun ucretli izin diye geciyor. Peki diyelim ki dr 3 hafta sonra cagirdi 1 ay tamamlanmadigi icin ucretli izin hakkimiz olmuyor mu? Bir de dr lar son haftalarda 2 haftada yada haftada 1 cagiriyor diyolar calisiyorsak o donem ve dr muayeneleri her hafta ucretli izin olarak hakedisimiz mi olur. Umarim sorabilmisimdir😀
Doktordan kontrole gittiğine dair rapor alın doğum kontrolleri il alakalı saat ve gün kısıtlaması yok. işveren izin vermek zorunda :) ben bu ay 3 defa gittim mesela mecbur ilk ay olduğu için doktor her hafta görmek istiyor

Sadece sokağa çıkıp biraz gezeyim dedim 5 dk sonra eve geri döndüm ne var ne yok çıkardım. Bitmiyor asla:KK43:
Eki Görüntüle 3106183
Çok geçmiş olsun kuzum inşallah bian önce atlatırız bu süreci sizde görünce aklıma geldi bu dönemde makyaj yapmayı önermiyor doktorlar diye biliyorum hatta benim doktorum da yasakladı hatta bilmeden bayramda iki kez yapmıştım. Ne yapacağımızı bizde şaşırdık 😌

Doktordan kontrole gittiğine dair rapor alın doğum kontrolleri il alakalı saat ve gün kısıtlaması yok. işveren izin vermek zorunda :) ben bu ay 3 defa gittim mesela mecbur ilk ay olduğu için doktor her hafta görmek istiyor
Teşekkür ederim 🥰 vallahi bunu bilmiyodum bnde mesai sonrasina ayarliyodum hep yada izin günüme. Bnde temmuzda 4 kez falan gittim hem devlete hem özele. Boşa kasmışım. Izin değişikliği dilendim bir de🤦🏻‍♀️vay başıma

Teşekkür ederim 🥰 vallahi bunu bilmiyodum bnde mesai sonrasina ayarliyodum hep yada izin günüme. Bnde temmuzda 4 kez falan gittim hem devlete hem özele. Boşa kasmışım. Izin değişikliği dilendim bir de🤦🏻‍♀️vay başıma
yasal hakkınız kesemezler :) özel sektörde malesef çok üstümüze gelebiliyorlar ama dediğim gibi yasal hakkınız :)

Onu bunu bırakın da o parayla ne alacgz ondan haber verin 🤭🤭 ben joie brisk lx bebek arabasına oğlumun puset bakıyorum bir kaç gündür, doğurana kadar daha da artar diye 🤪
Henüz kalp atışı bile duymadık doktora gitmedim yarın gidecgz 🤭
Canım sen o parayı direk bez parası diye ayır bence 🤭🤭🤭 çünkü çok güzel 💩 yapıyorlar o çöpe gidiyor onca para... 🤣🤣😂 İlk aylarda o kadar çok eksik vs çıkıyor ki zor gunlere ayırın ben mesela hiç kenara koyamamastim hep eksik vs aldım.

Kızlar 1 haftadır canım nasıl ayva istiyor anlatamam size yemek yiyemitorım su bile içemiyorum bulantılarımdan heryere baktık bulamadı eşim hiçbir manavda markette yok malum ekim kasım gibi oluyor mevsimi değil ama deli gibi ayva istiyor sadece canım neyseki tropikal diye bir site var serada yetiştiriyorlar orada bulduk sipariş verdik en sonunda hayır neden ayva istiyorum bilmiyorum aksine zaten ağzıma bir lokma bişi koyamıyorum bulantılarımdan… yeter diye bağırmak istiyorum artık 😢😢
Canım seninki kaç haftalık oldu? Geçmiş olsun gerçekten senin in dua ediyorım umarım biraz azalır bulantılar 🤲🏻🥹

Onu bunu bırakın da o parayla ne alacgz ondan haber verin 🤭🤭 ben joie brisk lx bebek arabasına oğlumun puset bakıyorum bir kaç gündür, doğurana kadar daha da artar diye 🤪
Ayyy bende cuma gidicem kalp atışı in 🙈 İnşallah sağlıkla doğar 💛 Yaa benimde alasım geliyor ama hep ilk 3 ay bekleyin dedikleri in almıyorum 😆😆 Yoksa markette bile emzikleri biberonları eve doldurasım geliyor 😂

Ya bu konuları ne zaman konuşacağız diyorum ben de. Normalde son aya kadar asla birşey almazdım ama bu enflasyon düşündürüyor insanı. Alıp bi kenara koyasım var herşeyi özellikle bez stoklayasım var. Çok mu manyakça olur bilmiyorum. Annem de eşya alırsan üzüntün daha çok olur diyor. Şu an 300 olan bezler bizim minnaklar doğunca rahat 700 olur en az. Bilemedim hiç bana akıl verin 🙏🏻

Ben bi de böyle bi manyakla yaşıyorum😂 hiç bişey almayacağız 4. Aya kadar diyorum. Gitmiş bunları almış duramadım çorap bari alayım dedim diyor. Çorapları sevip duruyorum şimdi. Eşya gerçekten travmayı artırır biliyorum ama enflasyon da düşündürüyor insanı

Eklentiler

• 6A3F248B-06E0-4895-A0D2-9EA23A2D277D.jpeg
    6A3F248B-06E0-4895-A0D2-9EA23A2D277D.jpeg
    114,2 KB · Görüntüleme: 82
Canım makarna denedin mi benim harika.kesti makarna bulantimi.Ayva folik asit deposu link verirsn ilerisi için bize de lazım olursa 🤪
Evet canım makarna pilav ne yaptılarsa yedim bana mısın demedi yine son sürat devam etti resmen midem kazan gibi içinde su kaynıyor sanki. Offf offf dertli başım benim zaten sorunsuz ve kusursuz bir gebelik yaşamayı düşünmüyordum ne geliyorsa başıma ya hiç gelmez ya da en ağır şekilde yaşıyorum hayattaki şansım bu benim galiba

Kızlar selam, ilk kalp atışını ne zaman duydunuz ? ben 5+5im doktor 6+6da çağırdı kalp atışı bu dönemde duyulur mu ?

Back