• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Süt parası mı? İlk defe duyuyorum böyle bir şey. Çalışanlar için yoktur diye düşünüyorum. Az beta çok bir kadın için nerde destek varsa hoşuma gidiyor. Keşke daha da destek olunsa özellikle hamile zamanında çalışan anne adayları için.
Hayır hayır var. Çalışanlara da var. Az bir miktardı sanırım 300 TL falan kadardı ama 7 yıl geçti :) Unuttum şimdi.

Ya geçmedi mi bulantın kıyamam ki. Umarım az kalmıştır geçer bi an önce 😔 ben haftaya pazartesi gideceğim erken gidip strese girmeyeyim dedim. Şimdi de zaman geçmiyor valla. Kendimi oyalamaya çalışayım diyorum aklım yine bebeğe gidiyor. Yokmuş gibi hayatını yaşa diyorum kendime ama ne mümkün. İlk hamilelik diye sanırım bu kadar takıntılı oldum😌
Kuzucumm sen stres oldukça bebisin de stres oluyor dua et bol bol ben bebislerimizin çok sağlıklı olduğuna inaniyorum içini ferah tut ❤️🙏🏻🧿

Merhaba ben de 6 haftalık hamileyim allah kısmet ederse dogumum Mart ayına denk geliyor .
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kahve rengi kanamalarım devam ediyor. Bu durumu yaşayan var mı
Doktora gitmedin mi hiç? Normal olduğu durumlar var ama kan uyuşmazlığı vs varsa acil şekilde gitmen gerekir.

Merhaba ben de 6 haftalık hamileyim allah kısmet ederse dogumum Mart ayına denk geliyor .
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kahve rengi kanamalarım devam ediyor. Bu durumu yaşayan var mı
benim 8 haftalık olunca basladı canım kahverengi lekelenmeler. doktorum normal dedi, bebek rahimde büyümeye basladıgı icin eski adet kanlarından kalanlar lekelenme olarak geliyormus. önlem amaclı günde 2 kez progestan vajinal kullan dedi. içinin rahat etmesi icin sen de bir doktoruna görün istersen. benim 5 gündür devam ediyor ama ultrasonda bebek kalp atısını filan kontrol etti gelişimi normal cok şükür oyuzden icim rahat

Süt parası mı? İlk defe duyuyorum böyle bir şey. Çalışanlar için yoktur diye düşünüyorum. Az beta çok bir kadın için nerde destek varsa hoşuma gidiyor. Keşke daha da destek olunsa özellikle hamile zamanında çalışan anne adayları için.
sen calısıyorsan sana yatıyor sadece eşin calsıyıorsa da eşine, boyle bir hak var

Süt parasi çalışan veya çalışmayan tüm sağ doğum yapmış annelere veriliyor canım. Emzirme ve süt parası diye geçiyor zaten. Çok yüksek bir mevla değil 1 defaya mahsus 300 TL gibi birsey yanlış aklımda kalmadiysa
Doğumdan sonra nüfusa gidiliyor kimlik için ordaki belgelerle (çalışılıyor ek olarak sgk ) aile ve sosyal de dilekçe veriliyor. PTT üzerinden yatırılıyor.
eskiden e devletten görebiliyordum ben orda tanımladıgım bankaya yatmıstı. şimdi ptt den mı alınıyormus

Kızlarr keseleriniz hangi tarafta 😅 (sağ-sol) cinsiyet muhabbetini çok merak ediyorum 😂 bugün doktoruma sordum öyle bişey yok diyor 😅 Ama önceliğimiz sağ tarafta olması dedi benimki sağdaydı 🤭💜
Cinsiyet tahmininde (ramzi) de kesenin konumu değil plesantanin konumuna göre cinsiyet tahmini yapıyorlar canım

Kızlar sağlık ocağındaki ebe böyle bi broşür vermişti sizinle de paylaşmak istedim bu tarz sorunlar yaşayanlara yardımcı olur belki🌸

Eklentiler

• 16593572885283707409044160620371.jpg
    16593572885283707409044160620371.jpg
    141,1 KB · Görüntüleme: 82
Kızlarr keseleriniz hangi tarafta 😅 (sağ-sol) cinsiyet muhabbetini çok merak ediyorum 😂 bugün doktoruma sordum öyle bişey yok diyor 😅 Ama önceliğimiz sağ tarafta olması dedi benimki sağdaydı 🤭💜
Neden öncelik sağda olması dedi merak ettim 🤔☺️ bu arada benim sağda

Heyecandan cok korku benim ki belirtilerin azaldi bu haftalarda bir kaybim var insallah guzel haberler paylasicam dualarınizi eksik etmeyin❤️
Bende doğru düzgün belirti bile yok. Korkmayın :KK37: Herkesin hamileliği farklı hatta bir kişinin her hamileliği bile farklı oluyor genelde.. Allah sağlıkla ilerletsin ve sağlıkla kavuştursun inşallah :KK68::nazar:

Back