Sarımsı yeşil katilasmaya başladı 2 gündür canim daha civiktiHayir canim cok guzel... Guzel beslenip sindiriyor demekki... Kivami ve rengi de normalse gayet iyi
Anne sutu arttikca katilik azalir. Ondan ikiniyor demek ki katilasmis ya ... Gayet guzel canim, bak sen simdi buyumesine, masallah nasil hizli kilo alacak ... Ne guzel masallah duzene girmis, darisi bize diyecegim ama daha coookk yol var bizimSarımsı yeşil katilasmaya başladı 2 gündür canim daha civikti
Erkek bebek bence daha kolay bakimi kiz da enfeksiyon falan daha cok.oluyor. Erkek bebekte sunnet olana kadar altini degistirince pipiyi asagi cekin arada beyaz beysz pislik kaliyor onu temizlemeyince enfeksiyon olusuyormus.Kuzu ben alışveriş yapmadım kikızdan kalan hersey duruyor, hep griler kahveler vs almışım. Birkaç pembe takım var onlar da gece uyurken hopp tamamdır. 1 tane yenidogan aldım oğlana, o da ilk kıyafeti olsun diye. Kızımda da ilk kıyafetini vs isimli çikolata kabini anı kutusuna çevirip içine koymuştum bunda da aynısını yapacağım diye aldım.
Yazlik tüm kıyafetlerini almak zorunda kaldım kızım yaz bu kış bebeği olunca mevsim tutmadı aylardan ama çok fark hissetmedim açıkçası ben kızımda da kız erkek reyonundan ziyade kullanışlı olmasına kalınlığına felan odaklaniyordum Erkek reyonundan kızıma çok kıyafet almisligim vardırartık iki reyon da elimin altında
Ben Erkek bebek bakımını bilmediğim için baya endişeliydim de kolay adapte olacağım sanırım
Ay çok sevindim ben de dün başladım evolvia ya inşallah biraz rahatlatır yavrumu. Ben de rezene li karışık bi çay içiyorum anne çayı diye geçiyor ama ayri olarak kimyon icmedim hiç bakayım ona da canım. Ekin iyi işte tek derdimiz gazben de golden goat aldım bir kutu ama kullanmadım. doğum haftamız erken olunca açıkçası cesaret edemedim ağır gelir mi ki diye evolvia başladık evolvia gidiyoruz. ikisi de alıyor ve gaz sorunu , kaka renginde acayiplik olmadı şükür o yüzden böyle devam ederiz gibime geliyor.
ben kimyon tohumu çayı içiyorum bu arada kocaman bir kupa, çok şükür anne sütü alınca kendileri çıkarıyorlar gazlarını genelde, mama verirsek sonrasında biz destekliyoruz gaz çıkışı için. gaz damlası aldım nolur nolmaz diye bu arada nurse harvey in. eğer ihtiyaç varsa deneyebilirsin arkadaşım çok memnundu.
ekin kız nasıl ?
İnşallah canım aynen darısı size valla bi an önce hayırlı doğumların olur inşallahAnne sutu arttikca katilik azalir. Ondan ikiniyor demek ki katilasmis ya ... Gayet guzel canim, bak sen simdi buyumesine, masallah nasil hizli kilo alacak ... Ne guzel masallah duzene girmis, darisi bize diyecegim ama daha coookk yol var bizim
Reflü olabilir canım. Benim ilk çocuğum öyleydi 6 ay kustu. Benden başka kimse kucağına almıyordu. Şimdi de ikizlerimden biri çok kusuyormuşKesik kesik de oluyor normal sıvı şekilde de oluyor canım. Hemen yatırmıyoruz zaten önce gazını çıkarıyorum öyle yatırıyorum. Doğduğundan beri de reflü yatağını kullanıyoruz. Ben anlamadım 10 dk bile emse kusuyor. Emzirir emzirmez kusmuyor bu arada bi süre sonra kusuyor
Tüm işlem boyunca hissediyorsun ama nasıl mesela kolunun ic kısmından deriyi tut cekistir sağa sola, bastır o his var ama acı yanma sancı olmuyor. Ben şanssız bir anesteziste denk geldim bu sefer ondan birkac olumsuz durumum oldu sadece o da çok nadir olan şeyler. Tedirgin olma, bebek doğduğunda ilk sesini duyup hemen görebileceksin o ana odaklan ve derin derin nefes aldın mı tamamdır. Zaten başında birden cok kişi oluyor seninle ilgilenip sürekli sohbet ediyorsun. Bir de canım sezeryan sırasında en ufak bir ağrı, sancı hissettin mi. Bu beni çok tedirgin etti şuan, bebeği çıkarırlarken mesela
Benim oğlum sadece anne sutu aliyordu cok fazla kakaya cikiyordu halen de oyle yedigi an kakaya cikar. Kayinvalidem kakaya hemen cikan kilo almaz derdi de senin kiz mama da aliyor kilo alir bence. Bosver canim iyi ki bagirsaklari calisiyor bagirsagi calismayan bebek, cocuk cok zorKızlar tecrübeli anneler benim kız günde bazen 6-7 defaya kadar kaka yapiyor gaz cikarirken bazen çok az çıkarıyor bazen dolduruyor sizce normal mi çok olması olumsuz bir şey mi ? bebeğin kilo alımını etkiler mi ?
Normal güzel beslendiğini gösterir canım. Sarılık varsa eğer bebek kakayla sariligi da atıyor bilgin olsun.Kızlar tecrübeli anneler benim kız günde bazen 6-7 defaya kadar kaka yapiyor gaz cikarirken bazen çok az çıkarıyor bazen dolduruyor sizce normal mi çok olması olumsuz bir şey mi ? bebeğin kilo alımını etkiler mi ?
Oo masallah aklima sen geldikcd guluyorum
Evet canım haklısın hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallahbu zamana kadar geldik, saglikla vaktinde en guzel sekliyle gelsin minnoslarimiz biz de onlari ozledik ama biraz daha sabredecegiz insallah
Benden de istedi doktorum herhafta idrar veriyorum bakıyorlar herhangi bir enfeksiyon varmi diyeMerhaba, benim doktor da rutin bir test istiyorum dedi. Her hafta yapilmasi da ilgincmis. Herhalde enfeksiyondan erken dogum olur diye istiyorlar orda da. Avrupa bu konularda cok rahat. Ben de yarim yaptiracagim insallah. Tesekkur ederim
Oyy yerim bal dudak
Maşallah
Bana da dün işte öyle dediler kilo alımını etkiler mi falan denince kafaya taktımBenim oğlum sadece anne sutu aliyordu cok fazla kakaya cikiyordu halen de oyle yedigi an kakaya cikar. Kayinvalidem kakaya hemen cikan kilo almaz derdi de senin kiz mama da aliyor kilo alir bence. Bosver canim iyi ki bagirsaklari calisiyor bagirsagi calismayan bebek, cocuk cok zor
Sorma Sorma yaa millet herşeye muhalefet olmayı sever takmıyorum vallaAmann insanlar konusur o hic bitmez! Bebek dogunca gorun siz! Dogum yapmis anneler taze taze yazsin sizin icinher seyi bilirler biz bilmeyiz. Biz 9 ay tasiyip buyutmedik, dogurmadik onlar yapti ya her seyi de onlar bilir
Aslında hiç öyle basit olmadı hayatımın belki en zor günüydüOo masallah aklima sen geldikcd guluyorumGittim.dogurdum