Canim aslinda her sabah el yuz yikar gibi temizlemek lazim. Kaynatilip sogutulmus su ile, pamukla gozlerini silmek, yuzunu temizlemek ve agzini dedigim gibi temizlemek gerekiyor. Agzini temizlemeyi iyi dusunmussun. Gudulerin cok kuvvetli masallah, yoksa pamukcuk olur ve hic yiyemez bebek...Ben onu bi youtubedan araştırayım canım
Yok kuzum olmadan 2-3 günde bir temizleyim diyorum mama da alıyor ya
Valla benim de annem halletti çoğunu canım yoksa ben de toparlanamazdim olduğu kadar boşver çantan hazir olsun gerisi hallolur
İnsan kafasına takıyor son günlerdeAnladım canım ama bazı bebekler iri oluyor hemen kötü düşünmemek gerek arkadaşım 38+3 de 4050 Gr doğum yaptı bebeğinin hiç sorunu da yok ayrıca boyu da çok uzun değil di 48 cm di bence stres yapma normal doğum olsa nasıl olacak diye tedirgin olabilirsin ama sezeryan olacakmışsın 4500 Gr doğuranlar var
Ay 4 kg cok, bilmiyorum cesaret ister gercekten. Ablam 4 kg dogurdu ve cok zordu...İnsan kafasına takıyor son günlerde
Doktor da bir sey demedi önümüzdeki salı tekrar gidicem belki bir sey derAy 4 kg cok, bilmiyorum cesaret ister gercekten. Ablam 4 kg dogurdu ve cok zordu...
Yanaşmamak değil de çok dikkat etmen gerekiyor. Tükürükle bile geçebiliyor çünkü, illa öpmek gerekmiyor. Amacım seni endişelendirmek değil canım, ama bu durumun çok ağırı yakın akrabamin başına geldi, hatta daha önce burda yazmıştım belki okumussundur bilemiyorum. Doktoruna danisirsin cnim mutlaka önlem amaçlı birseyler verir uçuk için. Çabucak geçer umarım...Yakın zamanda doğum olursa bebeğime emzirme haricinde yanaşmamam mı gerekiyo canım? Ahh içim gider böyle bi durumda
Yarın bi doktoruma msj atayım en iyisi doğumdan önce geçer inşaAllah
Doğumdan hemen sonra titreme, odaya çıkınca ateş basmıştı beniKızlar havalar baya iyi oldu ya hastane valizie kalın polar sabahlık koymuştum çıkartasım geldi. Ama ameliyattan sonra bi titreme geliyormuş gerçi yatağın içinde üstümü örterim dye düşündüm
Tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar 23.02.2023 16.16'da sezeryanla ben bebeğimi kucağıma aldım
2550 gram doğdu çok şükür ikimizde çok iyiyiz.
15 dakika içinde doğuma alma kararı aldı doktorumuz su gibi geçtisağlıkla hepiniz zamanında kucağınıza alın inşallah
Benim de bu nst de 80 lere çıktı, doktor açılma kontrolü yaptıKızlar bugün kontrolüm vardı 37.haftaya giriyorum, bebek 3.100 gr kafası 9.31cm Doktor bunun miadı zaten 9.35 kafası büyük dedi, büyük olduğunu hep biliyorduk da 9.35i aşarsa sezeryan mı olmak gerekiyor demek onu anlamadım bilginiz var mı?
Ayrıca nst'ye girdim 10dk kadar sürdü, çizelgeyi almadım ama ekranda kalp işareti maksimum 160a çıktı, altındaki de sancı olduğunu sanıyorum 70 küsürleri gördü hatta sanırım 80i gördüm bebek de hep kıpır kıpırdı hiç durmadı, doktor da baya sancın var erken gelebilir bu çocuk dedi bu kadar, başka bilgi de vermedi. Sizin seviyeleriniz böyle değil mi? Bugün bi mallık var üstümde hiçbişey de sormadım o an doktora geldim burada size soruyorum, siz zaten doktordan daha detaylı bilgi veriyorsunuz bence
Kızlar benim sancılar biraz sıklaştı, gitsem mi acaba bi
10-12 dk arası 20 sn ortalama sancılar. Bebek de çok hareketli
Yatıyorum da pek geçmiyor
O zaman soyledigim sekilde normal duru suyla dilini sil canim.Ben onu bi youtubedan araştırayım canım
Yok kuzum olmadan 2-3 günde bir temizleyim diyorum mama da alıyor ya
Valla benim de annem halletti çoğunu canım yoksa ben de toparlanamazdim olduğu kadar boşver çantan hazir olsun gerisi hallolur
Git tabi,hayırlı haberlerini bekliyoruzKızlar benim sancılar biraz sıklaştı, gitsem mi acaba bi
Sagol canım çok teşekkür ederimGözün aydın canım. Rabbim analı babalı büyütsün inşallah
Gittin mi canim ne yaptin nasilsinKızlar benim sancılar biraz sıklaştı, gitsem mi acaba bi
Canim senin baya degisik olmus insan bir aciklama yapar oyle gelir hazirligi yaparKızlar doğum hikayemi tam yazamamıştım şimdi biraz vaktim varken yazayım dedimBiliyosunuz enfeksiyon sebebiyle bana yatış vermişlerdi sadece 1 gün kalıp çıkacaktım. 24 saat doldu ben çıkıcam diye beklerken doktorum odama geldi ben de pazartesi sezeryan için saat kaçta gelmem gerektiğini sordum. Doktorum da sen bi yere gitmiyosun ki gelesin dedi güldü ben şaşırdım tabi. Enfeksiyonumda çok az gerileme olduğu için gözlem altında tutmak istiyorum seni dedi. Neyse öyle kalmaya devam ettim. Akşam saat 10 gibi uykuya dalmışım wc için kalktım. Karnımda değişik bi ağrı vardı geçmeyince hemşireyi çağırdım nstye bağlanmak istiyorum dedim hemen getirdiler. Sancım hiç çıkmadı iyi dedik gaz sancısı vs olabilir diye düşündük. Hemşire ben nst sonucunuzu doktorunuza atacağım yine dedi gitti odadan. 10 dk sonra bi hemşire geldi elinde beyaz çoraplar bana giydirmeye başladı ben ne olduğunu anlamadım bile bunlar ne için dedim. Sonra diğer hemşire geldi elinde mavi önlük bone va vardı bunları giyeceksiniz dedi. Biz annemle birbirimize bakıyoruz şok içindeyiz ne olduğunu asla anlamıyoruz eşim eve gitmişti biraz uyumak için bu arada. Doktorunuz yola çıktı sizi ameliyata alacağız birazdan dediler. Hayatımın şokuydu sanırım aşırı korktum ağlamaya başladım annem de çok endişelenmiş ama bana belli etmemiş. 10 dk sonra sondamı takıp beni ameliyathaneye indirdiler yanımda sadece annem vardı. Hala olayı idrak edememiştim rüyada gibiydim. Doktorum geldi ona soramadım bile heyecan ve korkudan hani pazartesi sezeryan olacaktım zaten sancım da çıkmamıştı neden alelacele cumartesi gecesi doğuma alınmıştım. Sebebini hala bilmiyorum ama annemle doktorun bebişin kalp atışlarında ritminde sorun görmüş olabileceği tahmininde bulunduk. Yarın dikişler için kontrolüm var soracağım mutlaka doktoruma. Bu arada spinal anestezi oldum ama hiç baş ağrısı yaşamadım. Bitter çikolataları yemedim bile hiç ama kahve içtim ne olur ne olmaz diye. İlk gün hemen wcye çıktım gaz da çıkardım. İlk kalkışta da çok zorlanmadım açıkçası hep karşıya baktım midem bulanmadı. Beni en zorlayan şey kesinlikle anestezinin etkisinin geçtiği o ilk saatler oldu. Onun dışında rahat bir doğum süreciydi çok şükür Yazmayı unuttuğum şeyler olabilir sorunuz olursa cevaplarım doğum yapmayı bekleyen bütün arkadaşlarım sağlıkla kolaylıkla atlatın inşallah sürecinizi dualarım hep sizinle
24. Haftadan bu yana karnımda sertleşme vardı tedavi görüyodum bugünde kontrole gelmiştim sertleşme bir türlü yumuşamadı sancı da eşlik edince doktor alalım artık dedi.Maşallah sağlıkla büyüsünanı doğum kararı neyden kaynakliydi canım
GözünaydınAllah analı babalı büyütsün.Hayırlı evlat olsun.Maşallah erkenci kuşlara biz hala bekliyoruz
36+1 haftalık 2570 47 cmMaşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallahikinize de sağlık diliyorum kaç haftalık doğdu
Tamam canım pazartesi kontrol eğer gelmezse benim minik kuş o zamana kadar
Canım ılık duşa gir yürüyüş yap hala geçmezse doktorunla iletişime geç düzenli devam ederse hadi güzel haberlerini bekliyoruz
Sorma hiç bi şekilde açıklama yapmadan varis çorabı giydirmek nedir yani şoka girdimCanim senin baya degisik olmus insan bir aciklama yapar oyle gelir hazirligi yaparNeyse.ki sorunsuzca kucagina almissin ya. Peki bel agrin var mi.şuan
Maşallah canım sağlıkla kavuşmuşsun ne güzel kilosu boyu da iyi24. Haftadan bu yana karnımda sertleşme vardı tedavi görüyodum bugünde kontrole gelmiştim sertleşme bir türlü yumuşamadı sancı da eşlik edince doktor alalım artık dedi.
36+1 haftalık 2570 47 cm
Aynen canım tekrar girmemiş buraya bende merak ettim güzel haberlerle gelir İnşallah
Canım malzemeleri yazar mısın? Bende evde yapmak istiyorum ama hangi malzemeleri almam lazım bilemedimŞu kapı süsünü instagramda bi sayfaya sormuştum 850 tl.Dedim yuh resmen adam kazıklamak bu ben kendim yaparım dedim.haftalardır başına oturup bitiremesem de bugün itibariyle bitirdimbana maliyeti de 100/150 tl falan