- 29 Temmuz 2022
- 1.089
- 2.595
- 33
Çok başarılıŞu kapı süsünü instagramda bi sayfaya sormuştum 850 tl.Dedim yuh resmen adam kazıklamak bu ben kendim yaparım dedim.haftalardır başına oturup bitiremesem de bugün itibariyle bitirdimbana maliyeti de 100/150 tl falan
Hayırlı evlat olsun inşallahKızlar 23.02.2023 16.16'da sezeryanla ben bebeğimi kucağıma aldım
2550 gram doğdu çok şükür ikimizde çok iyiyiz.
15 dakika içinde doğuma alma kararı aldı doktorumuz su gibi geçtisağlıkla hepiniz zamanında kucağınıza alın inşallah
Canım merak ediyoruz,en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz,eğer doğuma girdiysen veya sancı çekiyorsan da Allah yardımcın olsun inşallahKızlar benim sancılar biraz sıklaştı, gitsem mi acaba bi
10-12 dk arası 20 sn ortalama sancılar. Bebek de çok hareketli
Yatıyorum da pek geçmiyor
Kişiden kişiye değişir canim doğumdan 3 hafta önce düşen de var doğum başlayınca düşen de var, kismet :)Ne zaman göbek aşağı düşüyor acaba?
Ne yaptın canım gittin mi Dr aKızlar benim sancılar biraz sıklaştı, gitsem mi acaba bi
10-12 dk arası 20 sn ortalama sancılar. Bebek de çok hareketli
Yatıyorum da pek geçmiyor
Anladım canım çok şükür sağlıkla gelmiş24. Haftadan bu yana karnımda sertleşme vardı tedavi görüyodum bugünde kontrole gelmiştim sertleşme bir türlü yumuşamadı sancı da eşlik edince doktor alalım artık dedi.
36+1 haftalık 2570 47 cm
Bu nasıl doktor boyle, doğru duzgun bilgi vermiyor, boyle doktorlara ayar oluyorum. Benim sancı 30 larda filan cikiyor, bir kez dönünce 70e cikti okadar. Ama bildiğim kadarıyla asıl sancılar 100 un üzerinde oluyor ve ritmik bir şekilde olması gerekiyor canim. Kafa hakkında çok bilgim yok maalesef, sen minyon yapidaysan ya da çatın darsa büyük kafa zorlayabilir, yine en doğru bilgiyi takibini yapan doktor verecektir canimKızlar bugün kontrolüm vardı 37.haftaya giriyorum, bebek 3.100 gr kafası 9.31cm Doktor bunun miadı zaten 9.35 kafası büyük dedi, büyük olduğunu hep biliyorduk da 9.35i aşarsa sezeryan mı olmak gerekiyor demek onu anlamadım bilginiz var mı?
Ayrıca nst'ye girdim 10dk kadar sürdü, çizelgeyi almadım ama ekranda kalp işareti maksimum 160a çıktı, altındaki de sancı olduğunu sanıyorum 70 küsürleri gördü hatta sanırım 80i gördüm bebek de hep kıpır kıpırdı hiç durmadı, doktor da baya sancın var erken gelebilir bu çocuk dedi bu kadar, başka bilgi de vermedi. Sizin seviyeleriniz böyle değil mi? Bugün bi mallık var üstümde hiçbişey de sormadım o an doktora geldim burada size soruyorum, siz zaten doktordan daha detaylı bilgi veriyorsunuz bence
Ya maşallah ne güzelKızlar 23.02.2023 16.16'da sezeryanla ben bebeğimi kucağıma aldım
2550 gram doğdu çok şükür ikimizde çok iyiyiz.
15 dakika içinde doğuma alma kararı aldı doktorumuz su gibi geçtisağlıkla hepiniz zamanında kucağınıza alın inşallah
Çok ani olmuş ameliyat ya bı kağıt imzalatmadilar mi ? hicbisey söylemeden doğuma almaları da yani neyseki sağlıkla kavuştun gerisi önemli değil tabiKızlar doğum hikayemi tam yazamamıştım şimdi biraz vaktim varken yazayım dedimBiliyosunuz enfeksiyon sebebiyle bana yatış vermişlerdi sadece 1 gün kalıp çıkacaktım. 24 saat doldu ben çıkıcam diye beklerken doktorum odama geldi ben de pazartesi sezeryan için saat kaçta gelmem gerektiğini sordum. Doktorum da sen bi yere gitmiyosun ki gelesin dedi güldü ben şaşırdım tabi. Enfeksiyonumda çok az gerileme olduğu için gözlem altında tutmak istiyorum seni dedi. Neyse öyle kalmaya devam ettim. Akşam saat 10 gibi uykuya dalmışım wc için kalktım. Karnımda değişik bi ağrı vardı geçmeyince hemşireyi çağırdım nstye bağlanmak istiyorum dedim hemen getirdiler. Sancım hiç çıkmadı iyi dedik gaz sancısı vs olabilir diye düşündük. Hemşire ben nst sonucunuzu doktorunuza atacağım yine dedi gitti odadan. 10 dk sonra bi hemşire geldi elinde beyaz çoraplar bana giydirmeye başladı ben ne olduğunu anlamadım bile bunlar ne için dedim. Sonra diğer hemşire geldi elinde mavi önlük bone va vardı bunları giyeceksiniz dedi. Biz annemle birbirimize bakıyoruz şok içindeyiz ne olduğunu asla anlamıyoruz eşim eve gitmişti biraz uyumak için bu arada. Doktorunuz yola çıktı sizi ameliyata alacağız birazdan dediler. Hayatımın şokuydu sanırım aşırı korktum ağlamaya başladım annem de çok endişelenmiş ama bana belli etmemiş. 10 dk sonra sondamı takıp beni ameliyathaneye indirdiler yanımda sadece annem vardı. Hala olayı idrak edememiştim rüyada gibiydim. Doktorum geldi ona soramadım bile heyecan ve korkudan hani pazartesi sezeryan olacaktım zaten sancım da çıkmamıştı neden alelacele cumartesi gecesi doğuma alınmıştım. Sebebini hala bilmiyorum ama annemle doktorun bebişin kalp atışlarında ritminde sorun görmüş olabileceği tahmininde bulunduk. Yarın dikişler için kontrolüm var soracağım mutlaka doktoruma. Bu arada spinal anestezi oldum ama hiç baş ağrısı yaşamadım. Bitter çikolataları yemedim bile hiç ama kahve içtim ne olur ne olmaz diye. İlk gün hemen wcye çıktım gaz da çıkardım. İlk kalkışta da çok zorlanmadım açıkçası hep karşıya baktım midem bulanmadı. Beni en zorlayan şey kesinlikle anestezinin etkisinin geçtiği o ilk saatler oldu. Onun dışında rahat bir doğum süreciydi çok şükür Yazmayı unuttuğum şeyler olabilir sorunuz olursa cevaplarım doğum yapmayı bekleyen bütün arkadaşlarım sağlıkla kolaylıkla atlatın inşallah sürecinizi dualarım hep sizinle
Ben esin ve oglunla gittin saniyodum canim tek mi gittin sen. İnşallah esin ayarlayabilir yanına gelir. Bebis döner merak etme haftası daha erken son hafta bile dönenler var. Bazen de akışa bırakmak lazım, stres yapmak sana da bebeğine de zarar, sağlıkla gelsin de sezaryene çok takılma, yine egzersizlere devam et tabi ama olmazsa da sağlık olsun, hersey olacağına varıyorCanım moralini bozma lütfen, modunu yüksek tutmaya çalış bu ortamda çok zor biliyorum ama…hastane müdürü ile falan mı konuşsanız hangi hastane bu ya, pandemi mi kaldı gerçekten…belki bir yolu bulunur bulunmazsa da dağlık olsun dağlıkla gelsin demek lazım Allah beterinden korusun…benim yaramaz da durdu durdu 35. Haftada ters pozisyona döndü canım çok sıkıldışu an kafa yukarda bu haftadan sonra dönmesi de zorlaşıyor malum,ilk doğum normaldi bu şimdi böyle olur da dönmezse mecbur sezeryan olacak benim de canım bu duruma sıkıldı..sürekli egzersiz falan yapıyorum bakalım işe yarayacak mı…sen yine evden dert yanıyorsun dağınık falan diye,bende ne hastane çantası var ne birşey, durumum senden vahim inan,doğumda da eşim yabımda olabilecek mi o bile meçhul
Canım alttaki mdf isimliği instagramda baslazerkesim diye bi sayfa var ordan yaptırdım ayıcığı da aynı yerden sipariş verdim.üzerindekiler kurutulmuş çiçekler zevkine göre trendyolda falan var.ben cipso pamuk otu kuş otu kullandım.alttaki mdfyi boyamak istersen de Rich akrilik boya alman gerek bide silikon tabancası lazım tabiCanım malzemeleri yazar mısın? Bende evde yapmak istiyorum ama hangi malzemeleri almam lazım bilemedim
Canım benim ilk gebeliğimde nişanım sümüksü yapının içinde çok çok az pembelikti. Burnun kanar durur da sonradan sümkürünce içinde çok az kan olur ya aynı öyleydi. Herkeste farklı olabilir tabi ama bende böyleydiKızlar bu nişanın rengi kesinlikle değişik mi olıyor? Bende akıntı denilmicsk kadar
Büyük sümüksü bi akıntı geldi ama beyaz renkli.
Nişan kırmızı yada pembe olur diye biliyordum ama şurda detaylı bilgi var canim, renksiz de olabiliyormuşKızlar bu nişanın rengi kesinlikle değişik mi olıyor? Bende akıntı denilmicsk kadar
Büyük sümüksü bi akıntı geldi ama beyaz renkli.
Canım alttaki mdf isimliği instagramda baslazerkesim diye bi sayfa var ordan yaptırdım ayıcığı da aynı yerden sipariş verdim.üzerindekiler kurutulmuş çiçekler zevkine göre trendyolda falan var.ben cipso pamuk otu kuş otu kullandım.alttaki mdfyi boyamak istersen de Rich akrilik boya alman gerek bide silikon tabancası lazım tabi
Canım benim ilk gebeliğimde nişanım sümüksü yapının içinde çok çok az pembelikti. Burnun kanar durur da sonradan sümkürünce içinde çok az kan olur ya aynı öyleydi. Herkeste farklı olabilir tabi ama bende böyleydi
Çok sağolun arkadaşlarım tamamdırNişan kırmızı yada pembe olur diye biliyordum ama şurda detaylı bilgi var canim, renksiz de olabiliyormuş
Hamilelikte Nişan Gelmesi Nedir, Ne Renk Olur? | Anneysen
İlk doğum belirtilerinden biri olan nişan gelmesi nedir, nasıl ve ne renk olur gibi birçok sorunun cevabını bu yazımızda verdik! Hemen oku!www.anneysen.com
Evet ben de düzenli temizlemek istiyorum zaten her gün gözlerini ağzını siliyordum ıslak pamukla ağzının içini de sileceğimCanim aslinda her sabah el yuz yikar gibi temizlemek lazim. Kaynatilip sogutulmus su ile, pamukla gozlerini silmek, yuzunu temizlemek ve agzini dedigim gibi temizlemek gerekiyor. Agzini temizlemeyi iyi dusunmussun. Gudulerin cok kuvvetli masallah, yoksa pamukcuk olur ve hic yiyemez bebek...
Okurken gerildim vallaKızlar doğum hikayemi tam yazamamıştım şimdi biraz vaktim varken yazayım dedimBiliyosunuz enfeksiyon sebebiyle bana yatış vermişlerdi sadece 1 gün kalıp çıkacaktım. 24 saat doldu ben çıkıcam diye beklerken doktorum odama geldi ben de pazartesi sezeryan için saat kaçta gelmem gerektiğini sordum. Doktorum da sen bi yere gitmiyosun ki gelesin dedi güldü ben şaşırdım tabi. Enfeksiyonumda çok az gerileme olduğu için gözlem altında tutmak istiyorum seni dedi. Neyse öyle kalmaya devam ettim. Akşam saat 10 gibi uykuya dalmışım wc için kalktım. Karnımda değişik bi ağrı vardı geçmeyince hemşireyi çağırdım nstye bağlanmak istiyorum dedim hemen getirdiler. Sancım hiç çıkmadı iyi dedik gaz sancısı vs olabilir diye düşündük. Hemşire ben nst sonucunuzu doktorunuza atacağım yine dedi gitti odadan. 10 dk sonra bi hemşire geldi elinde beyaz çoraplar bana giydirmeye başladı ben ne olduğunu anlamadım bile bunlar ne için dedim. Sonra diğer hemşire geldi elinde mavi önlük bone va vardı bunları giyeceksiniz dedi. Biz annemle birbirimize bakıyoruz şok içindeyiz ne olduğunu asla anlamıyoruz eşim eve gitmişti biraz uyumak için bu arada. Doktorunuz yola çıktı sizi ameliyata alacağız birazdan dediler. Hayatımın şokuydu sanırım aşırı korktum ağlamaya başladım annem de çok endişelenmiş ama bana belli etmemiş. 10 dk sonra sondamı takıp beni ameliyathaneye indirdiler yanımda sadece annem vardı. Hala olayı idrak edememiştim rüyada gibiydim. Doktorum geldi ona soramadım bile heyecan ve korkudan hani pazartesi sezeryan olacaktım zaten sancım da çıkmamıştı neden alelacele cumartesi gecesi doğuma alınmıştım. Sebebini hala bilmiyorum ama annemle doktorun bebişin kalp atışlarında ritminde sorun görmüş olabileceği tahmininde bulunduk. Yarın dikişler için kontrolüm var soracağım mutlaka doktoruma. Bu arada spinal anestezi oldum ama hiç baş ağrısı yaşamadım. Bitter çikolataları yemedim bile hiç ama kahve içtim ne olur ne olmaz diye. İlk gün hemen wcye çıktım gaz da çıkardım. İlk kalkışta da çok zorlanmadım açıkçası hep karşıya baktım midem bulanmadı. Beni en zorlayan şey kesinlikle anestezinin etkisinin geçtiği o ilk saatler oldu. Onun dışında rahat bir doğum süreciydi çok şükür Yazmayı unuttuğum şeyler olabilir sorunuz olursa cevaplarım doğum yapmayı bekleyen bütün arkadaşlarım sağlıkla kolaylıkla atlatın inşallah sürecinizi dualarım hep sizinle
Allah yardımcın olsun arkadaşım hayırlı ve sağlıklı bir doğum diliyorum güzel haberlerini bekliyoruzKızlar benim şimdi yatışım yapılıyor. Düzenli sancılar ve açılma var. Hayırlı haberlerle gelirim inşallah, dualarınızı bekliyorum
Kızlar benim şimdi yatışım yapılıyor. Düzenli sancılar ve açılma var. Hayırlı haberlerle gelirim inşallah, dualarınızı bekliyorum