- 25 Aralık 2017
- 773
- 2.143
Böyle bir felaket sonrasında hele de torununu taşıyan kadını insan nasıl üzer hiç anlayamadım. Gerçekten bazı insanlar çok sinir bozucu. Ben burada oturduğum yerden sinirlendim, sabır diliyorum. Eşin biraz durumu yönetebiliyordur umarım. Bebek hepinize iyi gelecek bence.Gecen bunaldıgım için eşimle dısarı cıktık mesela yürüyüş yaparız iyi gelır dıye dusunduk kardeslerimide aldık onlarında psikolojileri iyi değil depremden kaynaklı kayınvalidem arayıp durdu eşimi nerdesınız kız hamile napıyosunuz dıye kayınbabamıda aratıyor bir yandan donduk 21.00 da kardeslerimin onunde bana sokkaklarda napıyorsun hamile hamile bu saatte dedi bir nefes almamı bile fazla buluyor psikolojik olarak hiç iyi değilim rabbim hepimize yardım etsin
Gerçekten bunları duydukça çok kontrol yapmayan ülkede olduğuma seviniyorum. Şöyle söyleyeyim, bebek sağlığı açısından istatistiği en iyi olan ülkelerden birindeyim ve bir sorun tetiklemedikçe 20. haftadan sonra ultrason yok. Yok bacağı biraz ileriydi, karnı biraz geriydi derken boş yere anneleri strese sokuyorlar. Korkudan da bir çok insan normal doğum yapamıyor. Kafaya takmamaya çalış bence. Umarım sağlıklı bebeğine zamanında kavuşursun.Kizlar bir de ben normalde ozele gidiyorum fakat bulundugum sehirde ozel hastane yok. Olur da doguma yetisemezsem diye arada devlet hastanesine de gidiyorum muayeneye randevu buldukca. 4 subatta en son ozele gittim her sey yolundaydi, sadece minik kalmis protein agirlikli beslen demisti. Ayin 13 unde devlette randevum vardi. Ozele de gittigimi biliyor o doktor, bacak boyuyla ilgili bisey soyledi mi dedi. Hayir dedim her sey normal demisti dedim. Bacak boyu 2-3 hafta geride, en son 25 haftalikken bana gelmissin normalmis, hangi haftada bozuldu bilemiyorum dedi. Eve geldim butun ultrason kagitlarini doktum hic bir haftada uyumsuzluk yok.
Sorum su ki 9 gunde 2-3 hafta bacak boyu geriler mi? Once panikle hemen ozeldeki doktora, perinatologa gideyim dedim ama sonra vazgectim. Bu devletteki doktor her gittigimde beni panikletecek bisey buluyor. Doktor doktor geziyorum bir sey cikmiyor sonra. Hem kosturdugum hem de harcadigim parayla kaliyorum. 27 sine vermisti randevu doktorum, sakince beklemeye calisiyorum.